Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 


Του Ηλία Αγγελόπουλου

Δεν πρόλαβε να κάτσει εκείνη η άσχημη μυρουδιά ενός περίεργου διαφημιζόμενου παξιμαδιού από κάποιο βουλευτικό τσελεμεντέ, τώρα μας ήρθε μία άλλη πολύ μεγαλύτερη, από ένα απόστημα που έσκασε τελευταία και με κάνει να φωνάξω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου:

-ΚΛΕΦΤΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ. Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί….

Ναι αναφέρομαι στη γνωστή υπόθεση της τελευταίας μίζας που αποκαλύφθηκε και που χωρίς να το καταλάβουν όμως βγήκε και κάτι άλλο:
Τον απέλυσε η Εθνική Τράπεζα είπαν! Δούλευε κι εκεί! Ο κ. πανταχού παρών!
Ας μας πουν όμως πότε δούλεψε στην Εθνική Τράπεζα, πόσα χρόνια και σε πια καταστήματα;
Είχε λέει και πολλούς ψηφοφόρους και ήταν έτοιμος να πάρει και κάποιο Δήμο στις επόμενες εκλογές! Να τον χαίρονται οι ψηφοφόροι του. Δεν θέλω να πιστεύω πως θα είχαν κοινό στοιχείο κάποιο κουσούρι!
Είναι οι κομματικοί μηχανισμοί βλέπετε, που τους προβάλλουν και ο κόσμος τρέχει ξωπίσω τους σαν πρόβατα!


Είναι βέβαια και κάτι άλλες δυνάμεις που μπαίνουν σε τέτοιους χώρους, πρόθυμες να σε προσηλυτίσουν, που τις έβλεπα κι εγώ τότε να με πλησιάζουν, χωρίς όμως τελικά να καταφέρουν τίποτα!
Το Διοικητικό Συμβούλιο μας είπαν του Αγλαΐα Κυριακού, τον είχε βγάλει παμψηφεί Πρόεδρο! Δηλαδή πως έγινε; Ξύπνησαν κάποια ημέρα βλέποντας όλοι το ίδιο όνειρο και φώναξαν με ένα στόμα: Αυτόν θέλουμε;
Δεν μας εξήγησαν αν ήταν χωμένος και σε εκείνο το συμβούλιο; Φυσικά τώρα εμείς θα πρέπει να πιστέψουμε πως δεν τους πήρε και κανένας τηλέφωνο!
Να όμως που σκάει τώρα το καπάκι του βόθρου και η δυσοσμία μας έρχεται στα σπίτια μαζί με την αιθαλομίχλη και τους νέους φόρους!
Την στιγμή λοιπόν που για ελάχιστες οφειλές κάνουν κατασχέσεις σε σπίτια, τη στιγμή που πετάνε άτομα στο δρόμο, τη στιγμή που κάνουν το πετρέλαιο απλησίαστο, τη στιγμή που οι ειδικοί και οι έξυπνοι αυτοσχεδιάζοντας κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο, αυτός έπαιρνε δύο μισθούς, αργότερα θα έπαιρνε και του Δημάρχου και αργότερα κάποια διπλά ή τριπλά εφάπαξ και με προτεραιότητα, γιατί ήταν καλωδιωμένος στο κόμμα! Τον ήθελε το κόμμα σαν τον Γερμανό του! Ενώ τον έδιωχνε και πάλι τον ξανάπαιρνε!
-Να τον χαίρονται λοιπόν.
Όμως δεν έχει σημασία αν τον απέλυσαν από τις δύο «ταυτόχρονες» θέσεις, σημασία έχει πως η Εθνική θα πρέπει τώρα να μας αποκαλύψει και τον βαθμό του, πόσα χρήματα συνολικά του έδωσε χωρίς να δουλεύει, αλλά και και γιατί;
Κανείς μετά από αυτό δεν μπορεί να πιστέψει πως το περιστατικό είναι το μοναδικό. Ήδη ευτυχώς βλέπουμε τελευταία κάποια στόματα να κελαηδάνε!
Να λοιπόν που επιβεβαιώνεται ο Πάγκαλος, με τη διαφορά πως εμάς το πρώτο πληθυντικό δεν μας αφορά και το διορθώνουμε σε δεύτερο:
-Μαζί τα φάγατε!

ΗΛΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα