Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

γραφει ο αρισταρχος

χειροπέδες

 

«Το 2020 θα φτάσουμε από κει που ξεκινήσαμε το 2009!» Αυτό ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού σήμερα. Και από την επόμενη χρονιά μαζί με την γιορτή για τα διακόσια χρόνια από την επανάσταση θα αρχίσουν οι νέες σελίδες δόξης για την πατρίδα μας. Καλά, δεν μπορέσαμε να δούμε την καταστροφή που ήρθε σε δυό τρεις μήνες το 2009 και μαντεύουμε την ευημερία μας μετά οκτώ χρόνια; Ας είναι, και μακάρι.

Ο προβληματισμός μου επικεντρώνεται στο 2009. Τι έγινε; Ξαφνικά ο ΓΑΠ ανακαλύπτει αυτό που ήξεραν όλοι οι μετά το 1980 πολιτικοί(συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου). Υπάρχει μεγάλο άνοιγμα του Ελληνικού κράτους με τον εξωτερικό δανεισμό και η λύση είναι ένας μεγαλύτερος δανεισμός και η κατάρρευση όλου του κοινωνικού κράτους. Αλώνονται τα πάντα με πρώτα τα εργασιακά  και πλιατσικολογούνται οι συντάξεις και οι μισθοί. Η ανεργία βαράει κόκκινο με ασύλληπτα ποσοστά και η ύφεση ισοπεδώνει τους Έλληνες. Ανεβαίνει ο δανεισμός και το χρέος επί τοις εκατό και ο πρωθυπουργός μας μιλάει για πρωτογενές πλεόνασμα. Από πού; Εισάγουμε τα πάντα και τα έργα είναι σταματημένα. Οι επιχειρήσεις υπολειτουργούν και τα μόνο μαγαζιά με πελατεία είναι αυτά με είδη διατροφής.  Ας πούμε πως θα το έχουμε το πλεόνασμα, μακάρι.

Όλη όμως αυτή η καταστροφική ιστορία τα τελευταία τέσσερα χρόνια για ποιό λόγο έγινε;

Είναι ένα ερώτημα που έχει και πολλές απαντήσεις στις μεταξύ των Ελλήνων συζητήσεις. Και οι απαντήσεις είναι όλες κοντά. Έχει καταλάβει περίπου ο πολύς κόσμος το παιχνίδι που παίχτηκε σε βάρος του. Αλλά αυτά όλα είναι ανεπίσημα και απλά λογικοφανή συμπεράσματα. Κατάφεραν να αφαιρέσουν χρήματα ,κοινωνικό μισθό, ανθρώπινη ζωή, δουλειά. Εξοστράκισαν την ζωή στην Ελλάδα της κομματοκρατίας και μας πέταξαν στην δεκαετία του εξήντα να γλείφουμε τις πληγές μας με το βλέμμα μας για κάτι καλύτερο στο έτος 2021!

Γιατί;

Οι απαντήσεις επίσημα μπορούν να δοθούν μόνο από αυτούς που προκάλεσαν την καταστροφή. Να κληθούν να δώσουν τις απαντήσεις λοιπόν, αντί να γεμίζουν φούμαρα τα πανεπιστήμια του κόσμου.

Καιρός να δοθούν εξηγήσεις και να αποδοθούν ευθύνες, δεν νομίζετε; Η χώρα πρέπει να περπατήσει μπροστά αλλά κάποιοι πρέπει να πληρώσουν το μάρμαρο αντί να μας ζητούν με περίσσιο θράσος ξανά την ψήφο μας.         

 

Πηγή