Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σύμφωνα με την τουρκική τηλεόραση TRT,ο  διαπραγματευτής του ελληνικού ΥΠΕΞ,  Παύλος Αποστολίδης,  «φέρεται» να πραγματοποίησε απίστευτες δηλώσεις για το ζήτημα της ελληνικής ΑΟΖ στο Αιγαίο Πέλαγος. Εάν πράγματι  αυτές οι δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, τότε έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα στην πατρίδα μας.

Συγκεκριμένα, «Δεν δύναται θέμα οριοθέτησης στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την παρουσία της Τουρκίας», φέρεται να δήλωσε  ο Έλληνας Πρέσβης επί τιμή και επικεφαλής της ομάδας του ελληνικού ΥΠΕΞ, στις διερευνητικές συνομιλίες με το τουρκικό ΥΠΕΞ, Παύλος Αποστολίδης.

Ο Αποστολίδης αναφερόμενος στο θέμα οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης-ΑΟΖ-στην Ανατολική Μεσόγειο τόνισε ότι, «ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου έχει δίκιο σε μερικά επιχειρήματα» του αποκλειστικά επί του θέματος». !!

Από πότε έχουν δίκιο οι Τούρκοι και επί ποιόν θεμάτων;

Από πότε το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών αναγνωρίζει δίκαιο σε μια χώρα, επισημαίνουμε στο pentapostagsma.gr, η οποία καταπατά συστηματικά οποιαδήποτε  διεθνή νόμο, ή σύμβαση που δεν την «βολεύει».

«Υπάρχουν δίκαιες πλευρές στις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού της Τουρκίας που έκανε πριν από λίγο διάστημα κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα» τόνισε ο Αποστολίδης και πρόσθεσε.. « Είναι πραγματικότητα πλέον ο ρόλος της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο δεδομένο που δεν επιτρέπει σε κανέναν, να προχωρήσει στην οριοθέτηση των θαλασσιών περιοχών εν απουσία της Τουρκίας.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Νταβούτογλου, έχει απόλυτο δίκιο στο θέμα αυτό.

NISIA

Εάν προχωρήσουμε στην οριοθέτηση του πεδίου που συμπεριλαμβάνει τις περιοχές επι των οποίων, η Αίγυπτος και η Τουρκία, έχουν δικαιώματα παραμερίζοντας τελείως τα συμφέροντα της Τουρκίας, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό εκ μέρους της Τουρκίας, με όποιο νομικό η έμπρακτο αποτέλεσμα και να έχει», φέρεται να δηλώνει  ο Έλληνας Πρέσβης Αποστολίδης.

Σας παραθέτουμε αυτούσιες τις φερόμενες  δηλώσεις,  που αναγράφονται στην ιστοσελίδα της τουρκικής τηλεόρασης, του  Παύλου Αποστολίδη,  προς ενημέρωση σας.

Από πότε οι Τούρκοι διαθέτουν πειστικά επιχειρήματα που ανάγονται στο διεθνές δίκαιο;

Οι ίδιοι δεν είναι που θεωρούν «ετσιθελικά» , το μισό Αιγαίο Πέλαγος δικό τους;

Οι Τούρκοι δεν είναι που δεν αναγνωρίζουν το καθεστώς ιδιοκτησίας πάνω από 100 ελληνικών βραχονησίδων, μετά τα Ίμια, μη αναγνωρίζοντας στην ουσία την διεθνή συμφωνία παράδοσης των Δωδεκανήσων από την Ιταλία στην Ελλάδα το 1948;

Θα τρελαθούμε εντελώς, έλληνες αξιωματούχοι «παίζουν» παιχνίδια με τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, λες και πρόκειται για μια «άλλη» χώρα», και όχι για την «περί ου ο λόγος». Το  διεθνές νομικό δίκαιο και νομολογία, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, αποτελούν για την Άγκυρα , απλά «κουρελόχαρτα».

Οι τουρκομογγόλλοι, το έχουν στο DNA τους, να φέρονται σαν βάρβαροι, προσποιούμενοι παντα τους καλούς «γειτόνους».

Άλλωστε θα προτείναμε σε όλους τους έλληνες αξιωματούχους και διαπραγματευτές, πριν δηλώσουν οτιδήποτε, και πριν ξεκινήσουν οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τους Οθωμανούς , να διαβάσουν λίγη ελληνική ιστορία.

Είναι διδακτική και «ξυπνά» τον ελληνισμό σε όποιον την διαβάζει……..

pentapostagma.gr

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα