Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Ολοι όσοι έχουν ελληνική ιθαγένεια ανεξαρτήτως  αν είναι και κατά το γένος Ελληνες θα μπορούν να εισαχθούν  στις Στρατιωτικές  Σχολές

ΑΝΟΙΓΟΥΝ οι πόρτες των Στρατιωτικών Σχολών για όλους όσοι έχουν την ελληνική ιθαγένεια, ανεξάρτητα όμως από το αν είναι και κατά το γένος Ελληνες ή Ελληνίδες, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Η απάλειψη του περιορισμού, ο οποίος απέκλειε τη δυνατότητα να γίνουν αξιωματικοί ή υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων αλλογενείς που είχαν νομίμως αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια, αποτελεί- σύμφωνα με νομικούς- ένα ουσιαστικό βήμα θεσμικού εκσυγχρονισμού και εναρμόνισης με τις επιταγές του Συντάγματος και τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Μάλιστα στην εγκύκλιο του διαγωνισμού για την επιλογή των σπουδαστών που κυκλοφόρησε χθες και υπογράφει ο υπουργός Αμυνας κ. Ε. Βενιζέλος, ορίζεται επιπλέον ότι στις Ανώτατες και Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές «γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι ομογενείς που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, την οποία όμως αποκτούν χωρίς άλλη διατύπωση, όταν εισαχθούν». Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέχρι τώρα πρόβλεψη στους όρους του διαγωνισμού, να είναι οι υποψήφιοι και κατά το γένος Ελληνες πέραν της ελληνικής ιθαγένειας, διατηρούνταν παρά τις περί του αντιθέτου επισημάνσεις που γίνονταν τα τελευταία χρόνια από τις νομικές υπηρεσίες του υπ. Αμυνας.

Αλλαγές στα σωματομετρικά όρια
Παράλληλα η νέα προκήρυξη καθιστά πιο... ρεαλιστικά τα όρια ύψους και βάρους για τους υποψηφίους και- κυρίως- για τις υποψήφιες για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το ανάστημα: Για τους άνδρες παραμένει το ίδιο, δηλαδή κρίνονται ακατάλληλοι για είσοδο στις Στρατιωτικές Σχολές όσοι έχουν ανάστημα μικρότερο από 1,70 μ. Για τις γυναίκες κρίνονται ακατάλληλες όσες έχουν ανάστημα μικρότερο από 1,60 μ. (πέρυσι ήταν 1,65 μ. και η εμπειρία έδειξε ότι ήταν μεγάλο).

Ειδικά όρια ισχύουν για τους ιπταμένους της Σχολής Ικάρων, που μάλιστα είναι ίδια για άνδρες και γυναίκες. Συγκεκριμένα κρίνονται ακατάλληλοι οι υποψήφιοι/ες εφόσον έχουν ανάστημα μεγαλύτερο από 1,90 μ. και ύψος κορμού άνω των 97 εκ. Το σωματικό βάρος πρέπει να είναι το ελάχιστο 63,5 kg και το μέγιστο 93 kg.

Αλλαγές υπάρχουν και στις θέσεις κατά Σχολή- με κυριότερη τη μείωση του αριθμού εισαγόμενων υπαξιωματικών.

Συγκεκριμένα οι θέσεις είναι για την Ευελπίδων 310 (πέρυσι 290), Ναυτικών Δοκίμων 67 (61), Ικάρων 160 (157), Αξιωματικών Σωμάτων 172 (179), Αξιωματικών Νοσηλευτικής 48 (49), ΣΜΥ 295 (305), ΣΤΥΑ- ΣΙΔΣΥΡ 250 (275) και ΣΜΥΝ 134 (120). Η υποβολή αιτήσεων πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι 30-4-2010, ενώ πρέπει να συμπληρώσουν και το Μηχανογραφικό Δελτίο του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Πηγή

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4569670

  Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
   
 •   
 •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
 • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα