Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Σε λίγο και οι Σύροι θα έρχονται με βίζα με το καραβάκι της γραμμής 

 

Αρκετά κέρδισε η παραοικονομία της Τουρκίας από την επιχείρηση μεταφορά των απελπισμένων μεταναστών από την Ανατολική Τουρκία στη Δυτική και από εκεί στην Ελλάδα. Τώρα ήρθε η σειρά και της πραγματικής οικονομίας να κερδίσει. Έτσι εδώ και λίγες μέρες οι Τελωνειακοί βλέπουν έκπληκτοι εμφανώς εύπορους μετανάστες, να φτάνουν με τα καραβάκια της γραμμής από τον Τσεσμέ, να δείχνουν τη βίζα τους και να εισέρχονται στη χώρα μας σαν... κύριοι.

 

Αυτό γίνεται γιατί ενώ στην Ελλάδα η Κυβέρνηση είναι ανύπαρκτη, στην Τουρκία υπάρχει μια οργανωμένη χώρα, που κερδίζει όπως μπορεί και μετά ξεφορτώνεται και ένα πρόβλημα, με τον πιο νόμιμο τρόπο. Εδώ λοιπόν και μερικές μέρες η Τουρκία άρχισε την απλοποίηση απόκτησης βίζας με σειρά χωρών, αρχής γενομένης απ’ το Αφγανιστάν και το Σουδάν αλλά και Σύρους που έχουν διαβατήρια άλλων χωρών, με στόχο προφανώς σταδιακά να ανοίξει αυτή η ομπρέλα προστασίας σε όλους. Αυτή συνίσταται στο γεγονός ότι μπορεί το αίτημα βίζας να υποβάλλεται με ηλεκτρονικό τρόπο, να καταβάλλεται το ποσό που ζητά η Τουρκία, πάντως είναι φτηνότερο των δουλέμπορων κι έτσι η βίζα να αποκτάται σχεδόν αυτομάτως.

 

Η διαδικασία μετά είναι απλή, οι εισερχόμενοι είναι τουρίστες και μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα μόλις λήξουν τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα, αν μέχρι τότε τους έχει βρει ή τους έχει αναζητήσει κανείς, αν και υπάρχει καλύτερη ακόμα λύση. Παρουσιάζονται στο Λιμεναρχείο και με την βίζα στο χέρι ζητούν προσωρινή διαμονή στην Ελλάδα, τη χώρα που και οι πέτρες ξέρουν ότι ουδέν μονιμότερο υπάρχει του προσωρινού. 

 

http://www.alithia.gr/politiki/kerkopotra-toyrkias-stelnei-toys-metanastes-me-viza-xios#sthash.LhmqkMn8.dpuf

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα