Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
 
 
Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα σχόλια των Ελληνοκυπρίων ότι με μια πιθανή συμφωνία, με βάση τους κανόνες της ΕΕ θα αρθούν οι εγγυήσεις, θα αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός και θα φύγουν οι έποικοι, ξεκαθάρισε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, υποστηρίζοντας ότι «οι Ε/κ τρέχουν πίσω από ένα όνειρο».
Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ανατολού, ο Τ/κ ηγέτης είπε, αναφερόμενος στο κοινό ανακοινωθέν, ότι υπάρχουν σημεία που τον ικανοποιούν. Το σημαντικό είναι ότι θα ιδρυθεί ένας διζωνικός, δικοινοτικός συνεταιρισμός, δύο συνιστωσών πολιτειών στη βάση της ισότητας, ανέφερε.
20140221-090824.jpg
Στο κείμενο υπάρχουν σημεία που ικανοποιούν τους Τ/κ και σημεία που ικανοποιούν τους Ε/κ, είπε. Ισχυρίστηκε ότι στο τέλος της συμφωνίας, οι συνιστώσες πολιτείες θα είναι κυρίαρχες, το νέο κοινό κράτος θα αντλεί την κυριαρχία του από τις συνιστώσες πολιτείες και η κυριαρχία τους θα επιβληθεί στην ε/κ πλευρά.
Υποστήριξε ότι τα σχόλια των Ε/κ περί άρσης των εγγυήσεων είναι λανθασμένη επειδή τις Συμφωνίες Εγγυήσεων και Συμμαχίας τις υπέγραψαν τρία κράτη και επομένως χρειάζεται ομόφωνη απόφαση των τριών χωρών, προσθέτοντας ότι αν ληφθούν υπόψη οι κόκκινες γραμμές της Τουρκίας αυτό δεν θα γίνει.
Για το εδαφικό, είπε ότι όταν έρθει η ώρα να συζητηθεί θα βγουν οι χάρτες. Ανέφερε ότι το εδαφικό θα συζητηθεί όταν όλα τα θέματα συμφωνηθούν. «Αν οι Ε/κ παρουσιάσουν χάρτη κι εμείς θα κάνουμε τις προτάσεις μας αναλόγως. Πρέπει να συζητήσουμε διεξοδικά το εδαφικό λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα και των δύο πλευρών,» πρόσθεσε.
Ο Τ/κ ηγέτης είπε πως αν η ε/κ πλευρά πει όχι σ
το δημοψήφισμα τότε «δεν θα μείνουμε με δεμένα τα χέρια».
Για τη στήριξη της εκκλησίας προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, υποστήριξε ότι πρόκειται για ελιγμούς, κατά την έκφρασή του. «Ο Αναστασιάδης, αν δεν καταφέρει να περάσει τους νόμους από τη Βουλή, δεν είναι δύσκολο να προβλέψουμε ότι θα έχει δυσκολίες. Η εκκλησία στο νότο είναι μεγάλη δύναμη. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη κρέμεται από μια κλωστή.»
Για το φυσικό αέριο της Μεσογείου, είπε ότι η μεταφορά του μέσω Τουρκίας στην Ευρώπη θα στοιχίσει πολύ λιγότερο. Ανέφερε ότι η υγροποίηση του φυσικού αερίου θα στοιχίσει 9-10 δις ευρώ, ποσό που είναι πολύ μεγάλο. Ο Ντερβίς Έρογλου είπε ακόμα ότι ο ίδιος πιστεύει πως οι Ισραηλινοί με τους Ε/κ διαβουλεύονται την πώληση του φυσικού αερίου με αγωγό μέσω Τουρκίας και – όπως υποστήριξε – γι’ αυτό κινητοποιήθηκαν και οι ΗΠΑ.Για τη μεταφορά του νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, είπε ότι αυτό ήταν το όνειρό του. Ανέφερε ότι μέχρι τις 7 Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί τα φράγματα και θα προσπαθήσουν να φτάσει το νερό μέχρι τις 20 Ιουλίου. «Σήμερα ο νότος μπορεί να μην θέλει να πάρει νερό από εμάς αλλά στο μέλλον θα το έχουν ανάγκη. Αυτό το νερό το λέμε νερό της ειρήνης. Μπορεί να είναι μια από τις βασικές ευλογίες της ειρήνης στην Κύπρο,» πρόσθεσε.


olympia
    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα