Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Του ΠΕΤΡΟΥ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ >

 

Λευκωσία: Σιγή ιχθύος απ’ όλες τις πλευρές επικράτησε χθες, με την αποκάλυψη του «Φ» για την ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση κατά υψηλόβαθμου στελέχους των κρατικών δομών που σχετίζονται με τη διαχείριση και τη λήψη αποφάσεων σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου, που ερευνούν οι υπηρεσίες ασφαλείας του κράτους.


Από πλευράς κυβέρνησης δεν κατέστη δυνατό να γίνει κανένα απολύτως σχόλιο ή τοποθέτηση, προφανώς λόγω της ευαισθησίας του θέματος, αλλά και των αναμενόμενων εξελίξεων. Ούτε και από πλευράς εμπλεκομένων υπήρξε οποιαδήποτε ανοικτή αντίδραση, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», το θέμα τέθηκε διακριτικά χθες και στο Προεδρικό μεταξύ των υπουργών, ωστόσο τηρείται
πλήρης εχεμύθεια. Εξελίξεις σε σχέση με το θέμα αναμένονται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, χωρίς να αποκλείονται και σημαντικές αποφάσεις τις επόμενες μέρες.
Όπως έγραψε χθες ο «Φ», τα στοιχεία -έγγραφα και όχι μόνο- που συγκεντρώθηκαν από την έρευνα που έγινε σε Κύπρο και εξωτερικό, κρίθηκε ότι με μερικές τουλάχιστον από τις συγκεκριμένες ενέργειες -τα στοιχεία δείχνουν πρόσωπα, ημερομηνίες, ώρες και τοποθεσίες- άπτονται και σοβαρών εθνικών συμφερόντων. Πρόκειται, ωστόσο, για στοιχεία που έτυχαν και τυγχάνουν ιδιαίτερα λεπτών χειρισμών λόγω της ευαισθησίας τους.


Μεταξύ άλλων τα στοιχεία δείχνουν ότι το συγκεκριμένο υψηλόβαθμο στέλεχος, από τις αρχές του έτους, τουλάχιστον, είναι σε στενή επαφή με συγκεκριμένους επιχειρηματίες-επενδυτές στο εξωτερικό, Κύπριους που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και ξένους συνεργάτες τους, με τους οποίους με βάση τα έγγραφα, μεθοδεύεται και έμμεσα και άμεσα ο έλεγχος οικονομικών τομέων που αφορούν τους υδρογονάνθρακες, μεταξύ των οποίων και του τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου.
Η έρευνα μέσα από τα στοιχεία και ντοκουμέντα, δείχνει ότι ο συγκεκριμένος υψηλόβαθμος παράγοντας των δομών που χειρίζονται τα θέματα υδρογονανθράκων, ενημέρωνε τους «συνεργάτες» του, για όλο το παρασκήνιο, τις αποφάσεις και τις μεθοδεύσεις που γίνονται από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Ενέργειας. Όπως έγραψε χθες ο «Φ», διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες, άκρως απόρρητα έγγραφα για τα θέματα υδρογονανθράκων, που προορίζονταν αποκλειστικά για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, βρέθηκαν στα χέρια των εν λόγω επιχειρηματιών. Η έρευνα έδειξε ότι πηγή ήταν το ίδιο υψηλόβαθμο στέλεχος.
Σε ένα από τα έγγραφα που ετοιμάστηκαν από τον ίδιο και παρουσιάστηκαν ενώπιον της ομάδας επιχειρηματιών-επενδυτών, μεταξύ άλλων υποδεικνύεται με ποιο τρόπο και σταδιακά θα γίνουν οι αναγκαίες επιχειρηματικές και επενδυτικές κινήσεις, με συμμαχία εκ των έσω, ώστε η εν λόγω επιχειρηματική ομάδα ν’ αποκτήσει το πάνω χέρι στις μετέπειτα εξελίξεις σε σχέση με την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και το τερματικό.
Να σημειωθεί ότι σε σημείωμα που ετοίμασε το εν λόγω στέλεχος -το οποίο επίσης κατέχει ο «Φ»- κατηγορείται η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εμπορίου και επειδή «επέτρεψαν να συνεχιστεί ο διαγωνισμός της ενδιάμεσης λύσης που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να επικρατήσει η πρόταση της ρωσικής ITERA», έναντι άλλης πρότασης που είχε ενώπιόν της εκτός της διαδικασίας των προσφορών, καταλήγοντας ότι αυτό έπρεπε να τελειώσει.
Σε άλλο σημείο επισημαίνεται πως ουσιαστικά πρέπει να καταργηθεί ή απενεργοποιηθεί η διαπραγματευτική ομάδα που διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο για τις διαπραγματεύσεις για το τερματικό (υπό τον γ. διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας Στέλιο Χειμώνα) στην οποία συμμετέχουν η νομικός Νόρα Νικολαΐδου, ο διευθυντής Εσ. Ελέγχου του ΥΣΕ Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο Στέλιος Κουντούρης εκ μέρους του Γενικού Λογιστηρίου, η Πρόεδρος της ΔΕΦΑ Έλενα Βασιλειάδου και ο Πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ Χαράλαμπος Ελληνας.


ΠΗΓΗ: http://www.philenews.com/
http://mignatiou.com/?p=16963#ixzz2m8t4Xmfi

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα