Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Άγκυρα: «Δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος» υποστήριξε για ακόμη μια φορά ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μετά από ένα συνέδριο στην Πολωνία ισχυρίστηκε ότι η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» -όπως είπε την Κυπριακή Δημοκρατία- είχε γίνει δεκτή στην ΕΕ για πολιτικούς λόγους και όχι επειδή ήταν εναρμονισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους.

Όπως γράφει η «Κίπρις», ο Ερντογάν υποστήριξε ότι δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος και πρόσθεσε ότι αυτό που υπάρχει είναι η τοπική διοίκηση της νότιας Κύπρου. «Υπάρχει βόρεια Κύπρος και μια πράσινη γραμμή μεταξύ της βόρειας και της νότιας Κύπρου», ισχυρίστηκε ο Ερντογάν για να προσθέσει ότι στην πράσινη γραμμή υπάρχουν μονάδες ασφαλείας του ΟΗΕ.

  • Eroglu-ERDOGAN01-26JUNE1003

Στον Τούρκο πρωθυπουργό απάντησε σήμερα μέσω της «Γενί Ντουζέν» η αρθρογράφος Τουμάι Τουγιάν. Με τίτλο «Μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος» η Τουρκάλα αρθρογράφος τονίζει ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος.

«Σε μια χώρα που λέγεται Κύπρος τι δουλειά έχουν 40 χιλιάδες δικοί σου στρατιώτες; Γιατί η σημαία σου κυματίζει σε κάθε γωνιά; Ποιος είσαι εσύ και όταν το θέμα των Βαρωσίων έρχεται στην ημερήσια διάταξη, μπορείς να πεις σαν να ήταν ιδιοκτησία σου ότι «εγώ δεν θα δώσω σπιθαμή γης στην Κύπρο ακόμη και για την πλήρη ένταξη», αναφέρει στο άρθρο της η Τουγιάν.

Η Τουγιάν γράφει ότι δεν γνωρίζει αν στη Νέα Υόρκη Γκιούλ, Νταβούτογλου και Έρογλου καθόρισαν ένα νέο οδικό χάρτη που πρέπει να ακολουθηθεί για το Κυπριακό, σημειώνοντας όμως ότι λέγεται ότι αυτός θα μπει σε εφαρμογή στο τέλος αυτής της διαδικασίας για την οποία δίνουν προθεσμία μέχρι τον Μάρτιο.

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί», επικαλούμενη την τουρκική «Χαμπέρ Τουρκ»,γράφει ότι η Τουρκία έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο Β για την Κύπρο στην περίπτωση που δεν υπάρχει λύση στο πλαίσιο των παραμέτρων των ΗΕ, σύμφωνα με την Χαλκίν Σεσί που επικαλείται την τουρκική εφημερίδα Χαμπέρ Τουρκ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο έχει βάση εκτός παραμέτρων του ΟΗΕ και με την νοοτροπία ότι η μη λύση «γεννά» λύση, επικεντρώνεται στη φόρμουλα των δύο κρατών.

Επικαλούμενη διπλωματικές πηγές στην Άγκυρα, η εφημερίδα γράφει ότι σε περίπτωση μη λύσης, θα υπάρξει διαπραγμάτευση μεταξύ δύο ή ενός κράτους και «στη νέα πολιτική της Άγκυρας θα προωθηθεί η προσέγγιση ότι από τη μη λύση βγαίνει η λύση».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Άγκυρα θεωρεί ότι οι παράμετρουν έχει αλλάξει με το φυσικό αέριο και το έργο μεταφοράς του «νερού ειρήνης» από την Τουρκίας στα κατεχόμενα.

Πηγή: www.philenews.com, www.amna.gr

Κύπρος: Σχέδιο Α σε πλήρη εφαρμογή…

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Λίγα 24ωρα μετά την αναχώρηση Ντάουνερ από το νησί και τις αναφορές του ΟΗΕ ότι έχει επιτευχθεί «πρόοδος στις συζητήσεις για το κοινό ανακοινωθέν», επανέρχονται στο προσκήνιο τουρκικά σενάρια για σχέδιο Β στο Κυπριακό.

Τη στιγμή που, σήμερα, αναμένεται να πραγματοποιηθούν χωριστές συναντήσεις της ειδικής αντιπροσώπου του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπάντεχαϊμ με τους δύο διαπραγματευτές, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οσμάν Ερτούγ. Στόχος να δοθεί συνέχεια στις συζητήσεις για το κοινό ανακοινωθέν, χωρίς να διαφαίνονται, ωστόσο, προοπτικές.

Στο μεταξύ, χωρίς να κομίζει οτιδήποτε το καινούργιο, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διοχετεύει πληροφορίες στον τουρκικό Τύπο για τη διαμόρφωση σχεδίου Β. Για την ακρίβεια πρόκειται για το σχέδιο Α, η εφαρμογή του οποίου προετοιμάζεται εδώ και χρόνια από την Τουρκία.

Με βάση τις σημερινές συνθήκες, αναμένουν την κατάρρευση της διαδικασίας ή τη ματαίωσή της. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χαμπέρ Τουρκ, η Τουρκία φέρεται να έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο Β για την Κύπρο στην περίπτωση που δεν υπάρχει λύση στο πλαίσιο των παραμέτρων των Ην. Εθνών. Η λογική του σεναρίου αυτού έχει ως βάση τη φόρμουλα των δύο κρατών.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, σε περίπτωση μη λύσης, θα προωθηθεί η προσέγγιση ότι από τη μη επίτευξη συμφωνίας προκύπτει η λύση. Η Άγκυρα, όπως συναφώς αναφέρεται, θεωρεί ότι οι παράμετροι έχουν αλλάξει με το φυσικό αέριο και το έργο μεταφοράς του νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα. Διαμηνύεται παράλληλα ότι «οι Ελληνοκύπριοι δεν θα μπορούν να εξάγουν το φυσικό αέριο μόνοι τους και αν θέλουν να το βγάλουν και να το χρησιμοποιήσουν θα πρέπει να δημιουργήσουν έναν νέο συνεταιρισμό με το ψευδοκράτος ή θα συζητήσουν τα δύο κράτη». Υποδεικνύεται πως η μόνη ρεαλιστική εναλλακτική λύση για τη μεταφορά του φυσικού αερίου στον κόσμο είναι μέσω της Τουρκίας.

Στο μεταξύ, ο κατοχικός ηγέτης, σχολιάζοντας τις πληροφορίες αυτές, είπε ότι στην ατζέντα της τουρκικής πλευράς βρίσκεται η επίτευξη ενός συνεταιρισμού, ο οποίος να βασίζεται στη διζωνικότητα, τη δικοινοτική τάξη και την πολιτική ισότητα.

Περαιτέρω επανέλαβε πως δεν υπάρχει ανάγκη για κοινή διακήρυξη και αυτή θα μπορούσε να γίνει μετά την έναρξη των συνομιλιών ή όταν οι διαπραγματεύσεις αρχίσουν και οι δύο ηγέτες «μπορούν να πουν στους λαούς τους ότι αυτές ξεκίνησαν με καλή θέληση». Ο Έρογλου ανέφερε πως στόχος του είναι η έναρξη των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατόν.

 

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα