Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Νέα ειδική μονάδα η οποία θα έχει σαν αποκλειστική της αποστολή την προστασία των κυπριακών και ισραηλινών ενεργειακών εγκαταστάσεων στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ ετοιμάζει το Γενικό Επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.
Σύμφωνα με απόλυα έγκυρες πληροφορίες από το Τελ Αβίβ οι σραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις αποφάσισαν να προχωρήσουνε στην δημιουργία ειδικού διακλαδικού στρατιωτικού τμήματος, το οποίο θα αναλάβει την ασφάλεια στην περιοχή όπου βρίσκονται τα κοιτάσματα, καθώς και οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας και εξαγωγής του φυσικού αερίου.

 

 

Η ειδική αυτή μονάδα θα περιπολεί στην θαλάσσια περιοχή των κυπριακών και ισραηλινών κοιτασμάτων και θα ελέγχει τα σύνορα. Η αναγκαιότητα της δημιουργίας αυτής της νέας μονάδας πηγάζει από τις περιφερειακές απειλές που αντιμετωπίζει το Ισραήλ και από την εγγύτητα των εγκαταστάσεις επεξεργασίας και εξαγωγής του φυσικού αερίου στις ακτές της Γάζας και του Λιβάνου καθώς και στην έντονη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας.
Εκτός από τις πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις της Hezbollah και της  Hamas με πυραύλους εδάφους-επιφανείας/επιφανείας-επιφανείας ή επιθέσεις αυτοκτονίας κατά των εγκαταστάσεων, η έντονη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή αποτελεί μία ακόμη υπολογίσιμη απειλή για τα συμφέροντα του ισραηλινού κράτους.
Υπό αυτό το πρίσμα η προστασία των εγκαταστάσεων αυτών και των ενεργειακών πόρων της
ευρύτερης περιοχής αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της ισραηλινής κυβέρνησης, και εξετάζεται επισταμένα και με μεθοδικότητα. Για την υλοποίηση αυτής της νέας πολιτικής και για την δημιουργία της ειδικής διακλαδικής δύναμης προστασίας των ενεργειακών πόρων η κυβέρνηση του Ισραήλ θα προβεί στην δημιουργία μονάδας ειδικών δυνάμεων για την προστασία εγκαταστάσεων αντλήσεως, την απόκτηση δύο νέων πυραυλακάτων, τριών νέων υποβρυχίων τα οποία ναυπηγούνται αυτή την περίοδο στην Γερμανία.
Οι δαπάνες για την δημιουργία αυτής της δύναμης θα προέρθουν από τον αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας ο οποίος πρόσφατα υπέστη περικοπές περίπου 10%.  Παρόλα αυτά η σοβαρότητα του ζητήματος επιτάσσει την προτεραιότητα στην χρηματοδότηση της νέας αυτής δύναμης. 
Επιπρόσθετα σύμφωνα με το δημοσίευμα μία από τις πρώτιστες προτεραιότητες των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων είναι η δημιουργία αεροπορικής βάσης στην Κύπρο, καθώς και βάσης ειδικών επιχειρήσεων.
Σύμφωνα, με έγκυρους στρατηγικούς αναλυτές, οι Ισραηλινοί αντιμετωπίζουν με προοπτική βάθους χρόνου την προστασία των κυπριακών και ισραηλινών ενεργειακών εγκαταστάσεων και την εντάσσουν σε βάθος χρόνου στο πλέγμα των ευρύτερων συσχετισμών στην περιοχή της Α. Μεσογείου.
Ουσιαστικά μέσα από την δημιουργία αυτής της νέας στρατιωτική δύναμης οι Ισραηλινοί αποκτούν τον απόλυτο έλεγχο όχι μόνο της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ των δύο κρατών, αλλά και του εδαφικού χώρου της κυπριακής Δημοκρατίας η οποία δεν διαθέτει τα απαραίτητα μέσα για την διασφάλιση των νέων ενεργειακών επενδύσεων.
Το ζήτημα γίνεται ακόμα πιο πολύπλοκο αν τελικά κατασκευαστεί στο νησί ο σταθμός εξαγωγής του φυσικού αερίου από το οικόπεδο 12. Επομένως ποια θα είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης αν τελικά οι Ισραηλινοί προχωρήσουν στην δημιουργία αυτής της δύναμης και οι Κύπριοι αποδεχτούν τις αρμοδιότητες της.
Θα τολμήσουμε ως κράτος να πράξουμε το αυτονόητο και να έχουμε παρουσία στον φυσικό μας χώρο στην Αν Μεσόγειο και στην Κύπρο ή θα περιοριστούμε στα στενά όρια του ελληνικού κράτους εγκαταλείποντας την άμυνα και την ασφάλεια του κυπριακού ελληνισμού στο Ισραήλ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

http://ellinonea.blogspot.com/2012/02/blog-post_5739.html

 

 

Παρατήρηση:

 

Παίζοντας και τον προστάτη ,άλλες φιλικές δυνάμεις συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ,πάτησαν πόδι και καλοκάθησαν στην Ελλάδα,αλλά οχι μόνο στον κλάδο της ενέργειας,αλλά και στον στρατιωτικό.Είπαμε,είναι εχθροί των εχθρών μας,αρα γίνονται "φίλοι" μας.

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα