Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

 

Δέσμευση των αποθεμάτων φυσικού αερίου της Κύπρου, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το χρέος της χώρας, εξετάζουν οι δανειστές.

Όπως αναφέρεται στην πρόσφατη έκθεση της Deutsche Bank, οι ιδιωτικοποιήσεις πιθανόν να καταστήσουν το χρέος της Κύπρου βιώσιμο, ωστόσο, η τράπεζα δεν αποκλείει την ανάγκη για απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από το μηχανισμό στήριξης και την ανάγκη πιο ξεκάθαρης δέσμευσης των εσόδων από φυσικό αέριο.

Σε ανάλυσή της με ημερομηνία 18 Ιανουαρίου, η Deutsche Bank τονίζει  οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης του κυπριακού τραπεζικού κλάδου, εκτιμώνται στα 10 δισ. ευρώ και υποχρεώνουν την Κύπρο να αναζητήσει μια διάσωση η οποία μπορεί να ανέρχεται σε 17 δισ. ευρώ.

Στην έκθεσή της η  DB σημειώνει μάλιστα ότι υπάρχουν πολιτικά εμπόδια από την πλευρά των πιστωτών, με διφορούμενη στάση μεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ.

«Η Κύπρος γίνεται επίσης ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα για το γερμανικό κοινοβούλιο», επισημαίνει η Deutsche Bank. Εκτιμά δε ότι καθώς οι κυπριακές εκλογές θα διεξαχθούν το Φεβρουάριο, είναι απίθανο να υπάρξει μια συμφωνία πριν από αυτές. οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις υποδηλώνουν μια νίκη για τον κεντροδεξιό συνασπισμό του Νίκου Αναστασιάδη.

Η Deutshe Bank εκτιμά ότι πιθανότατα θα συμφωνηθεί μια λύση που να περιλαμβάνει αυστηρότερες δεσμεύσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις καθώς και ότι θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν και κάποιοι όροι όπως μεγαλύτερη δέσμευση των μελλοντικών εσόδων από το αέριο από την πλευρά της Κύπρου και άμεση ανακεφαλαιοποίηση από τον ESM, στην περίπτωση που το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι μεγαλύτερο από ό,τι αναμένεται.

www.protothema.gr

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα