Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 Του Νίκου Στέλγια

Mοιράζει «υπηκοότητες» η τ/κ ηγεσία....
Σε μια περίοδο που συζητείται η επανέναρξη και το μέλλον των συνομιλιών για την τελική επίλυση του Κυπριακού Ζητήματος, η τουρκοκυπριακή ηγεσία συνεχίζει να μοιράζει «υπηκοότητες» σε πολίτες της Τουρκίας και άλλων ξένων χωρών.
Στην νέα περίοδο, παρατηρείται μια μικρή τροποποίηση στην στρατηγική της τ/κ πλευράς. Συγκεκριμένα, από ότι φαίνεται, πλέον εκτός από τους πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας «υπηκοότητα» μπορούν και λαμβάνουν με συνοπτικές διαδικασίες και πολίτες άλλων χωρών.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στον τουρκοκυπριακό τύπο, τις τελευταίες ημέρες, η «κυβέρνηση» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) παραχώρησε «υπηκοότητα» σε οκτώ πολίτες ξένων χωρών. Οι έξι από αυτούς τους πολίτες, οι οποίοι πλέον έχουν την «υπηκοότητα» της «ΤΔΒΚ» είναι πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φέρει η καταγωγή των υπόλοιπων δυο πολιτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στον σημερινό τουρκοκυπριακό τύπο, πρόκειται για έναν πολίτη της Μεγάλης Βρετανίας και έναν πολίτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Πληροφορίες της www.kathimerini.com.cy από την τουρκοκυπριακή κοινότητα αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα η τουρκοκυπριακή ηγεσία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος των πολιτών των χωρών της Μέσης Ανατολής στην «ΤΔΒΚ». Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, πλέον η τουρκοκυπριακή ηγεσία προχωρεί στην παραχώρηση «υπηκοότητας» σε πολίτες διάφορων χωρών της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας.

Εν τω μεταξύ, το μέλλον της τουρκοκυπριακής ηγεσίας και της «κυβέρνησης» του UBP κρίνονται σήμερα. Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα, στις 16.00 συνεδριάζει η κεντρική επιτροπή του «κυβερνώντος» κόμματος και αποφασίζει για την ημερομηνία διεξαγωγής του επαναληπτικού γύρου για την ανάδειξη του νέου ηγέτη του κόμματος. Ο επαναληπτικός γύρος ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στις 17 ή στις 24 Φεβρουαρίου. 
.kathimerini.com.cy
01/01/13

 

Πηγή

 

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα