Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Σε νέα ωμή παρέμβαση προχώρησαν οι ΗΠΑ για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Ζήτησαν από τη Λευκωσία να μην προχωρήσει στην αδειοδότηση νέων οικοπέδων εξόρυξης φυσικού αερίου για να μην προκληθούν αντιδράσεις από την Τουρκία. Πρόκειται λοιπόν για ένα ξεδιάντροπο παιχνίδι υπέρ της Άγκυρας που απειλεί με διχοτόμηση την Κύπρο σε περίπτωση που ...
δεν μοιρασθεί το φυσικό αέριο.

Ο νέος αυτός αμερικανικός εκβιασμός σε βάρος της Κύπρου ήρθε εν είδει διπλωματικής παρότρυνσης και εκφράστηκε από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λευκωσία John Koening. Ο κ. Koening σε συνάντηση που είχε με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη του ζήτησε να αποφευχθούν κινήσεις που ενδεχομένως κλιμακώσουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει και η εφημερίδα «Πολίτης» συνέστησε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στον κ. Αναστασιάδη να μην δοθούν επί του παρόντος νέες άδειες εξόρυξης για τα θαλάσσια οικόπεδα 5 και 6 της Κυπριακής ΑΟΖ για τα οποία η Τουρκία φέρει ενστάσεις. Με εντολή από την Ουάσιγκτον ο κ. Koening αξίωσε να μην δοθούν νέες άδειες ερευνών και εξόρυξης φυσικού αερίου σε εταιρείες μέχρι τα τέλη Μαίου, οπότε και εκπνέει η σχετική προθεσμία στο πλαίσιο του β΄γύρου αδειοδοτήσης.

Η προκλητική παρέμβαση των ΗΠΑ έρχεται την ώρα που η Κύπρος προσπαθεί να κάνει νέα βήματα ως προς την εκμετάλλευση των ενεργειακών της κοιτασμάτων με η Noble Energy να είναι έτοιμη να προχωρήσει στην επιβεβαιωτική γεώτρηση τον Ιούνιο στο οικόπεδο 12 και να τάσσεται υπέρ της κατασκευής σταθμού υγροποιημένου αερίου LNG στην Κύπρο. Στην κατεύθυνση αυτή αποσκοπεί και η επικείμενη επίσκεψη του Ν. Αναστασιάδη στο Ισραήλ.

Η στάση των αμερικανών εξυπηρετεί σαφώς τις τουρκικές θέσεις που θέλουν συνεκμετάλλευση της Κυπριακής ΑΟΖ και απειλούν με διχοτόμηση του νησιού σε περίπτωση που δεν μοιρασθούν τα έσοδα από το φυσικό αέριο με τους Τουρκοκυπρίους.

«Η Άγκυρα θεωρεί απαράδεκτες τις μονομερείς γεωλογικές έρευνες, που πραγματοποιούνται από το ελληνικό τμήμα του νησιού στην ΑΟΖ», επανέλαβε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ μετά την ολοκλήρωση της συνόδου της Μεικτής Διϋπουργικής Ρωσο-τουρκικής Επιτροπής για Εμπορική και Οικονομική Συνεργασία. Πρόσθεσε πώς, «η έρευνα και η εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην υφαλοκρηπίδα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο υπό τον όρο συμμετοχής των και δύο κοινοτήτων της νήσου, ενώ παράλληλα πρέπει να μοιράζονται και τα εισοδήματα από την πώληση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου».

Και σαν να μην έφθαναν αυτά, αξιώσεις στην κυπριακή ΑΟΖ εγείρει και η Βρετανία. Η Βουλή των Λόρδων ενέπλεξε το οικόπεδο 1 στην εν δυνάμει προέκταση των χωρικών υδάτων των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο, από τα 3 που είναι σήμερα στα 12 ναυτικά μίλια.


Η Τουρκία έχει βάλει θεούς και δαίμονες προκειμένου να ανακόψει την προσπάθεια της Κύπρου για τιτλοποίηση εσόδων από το φυσικό αέριο.

 

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα