Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Ένα νέο προκλητικό και ανιστόρητο δημοσίευμα έρχεται να προστεθεί στην σειρά ανάλογων της τουρκόφωνης (και προφανώς τουρκοκινούμενης) εφημερίδας της Ξάνθης Milliet. Πρόκειται για το ίδιο έντυπο που προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις πρόσφατα με τις επιθέσεις του στη Μητρόπολη Ξάνθης. Το καινούργιο δημοσίευμα ξεπερνά τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ πρόκλησης και ιλαρότητας και αμφισβητεί την ύπαρξη των Αρχαίων Ελλήνων, την οποία χαρακτηρίζει «ένα ψέμα των ιμπεριαλιστικών και αποικιοκρατικών ευρωπαϊκών χωρών». Το άρθρο ήρθε στην επικαιρότητα μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Αδέσμευτος Τύπος και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η Ευρώπη σε μία προσπάθεια να διώξει τους Τούρκους από τη Μεσόγειο και να ενσωματωθεί η Πελοπόννησος στο ελληνικό κράτος, βάπτισε μία ομάδα Βουλγάρων, Αβάρων, Σλάβων, Αζέρων, Αλβανών κ.ά. ως Αρχαίους Έλληνες και με αυτό τον τρόπο δόθηκε ένα τέλος στην κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στη Μεσόγειο και επιταχύνθηκε η καταστροφή της, παίρνοντας την Πελοπόννησο από τα χέρια της»… Στόχος του άρθρου δεν είναι απλώς να διασπείρει στους μουσουλμάνους αναγνώστες ιστορικά μυθεύματα, που κινούνται στα πλαίσια της προ πολλού καταρριφθείσας θεωρίας του Φαλμεράυερ, αλλά και να απαξιώσει την ελληνική εθνική συνείδησή τους, η οποία – κατά το άρθρο – δεν έχει λόγο ύπαρξης για κανέναν μας! Μια ανθελληνική και ανιστόρητη θέση που άρχισε να καλλιεργείται εδώ και μερικά χρόνια και από την διεθνιστική αριστερά στην Πατρίδα μας, με προφανείς σκοπούς.

Έντυπα της μουσουλμανικής μειονότητας, σαν την συγκεκριμένη εφημερίδα, είναι παραπάνω από εμφανές ότι παίρνουν «γραμμή» κατευθείαν από την Άγκυρα και προπαγανδίζουν μόνιμα και με κάθε δυνατό τρόπο τις διεκδικήσεις της, ενώ το ελληνικό κράτος αδιαφορεί για τον επιταχυνόμενο εκτουρκισμό μιας εξαιρετικά ευαίσθητης περιοχής.

www.xryshaygh.wordpress.com

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα