Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Η Αλβανία δεν σηκώνει τυχαία “μπαϊράκι” στην περιοχή και ειδικά εναντίον της Ελλάδας.Η υποστήριξη που έχει από τις ΗΠΑ γνωστή και δεν είναι η μοναδική δύναμη στην οποία στηρίζεται. Η Βετανία φαίνεται ότι έχει κι αυτή τοποθετήσει κάτω από τις”φτερούγες” της την Αλβανία.Διαχρονικά η Βρετανία στήριζε όσους είχαμε “απέναντί” μας και εξακολουθεί να το κάνει όπως φαίνεται…

Το Βασιλικό Ναυτικό και δύναμη των Royal Marines βρίσκονται στην Αλβανία και “δίνουν τα φώτα τους” στις ΕΔ της Αλβανίας με αφορμή την άσκηση “Αλβανικός Λέοντας”. Η Βρετανία έχει στείλει τα πλοία HMS Ocean και HMS Bulwark .

Στην άσκηση συμμετέχουν 250 όλοι κι όλοι Αλβανοί.Γίνεται μια εβδομάδα μετά από την επίσκεψη του Βρετανού υπουργού Άμυνας ,Μάϊκλ Φάλον στα Τίρανα και επιβεβαιώνει όπως λέει το Λονδίνο την δέσμευσή του να συνεργαστεί στενά με την Αλβανία.

Ο Φάλον την περασμένη εβδομάδα από τα Τίρανα μίλησε για στενή συνεργασία Βρετανίας-Αλβανίας στις “προκλήσεις ασφαλείας στα Βαλκάνια”. Θα πρέπει ίσως να του υπενθυμίσει κάποιος ότι πολλά απ΄  αυτά τα προβλήματα προκαλούνται από τα Τίρανα και τα όσα απαράδεκτα και αλυτρωτικά υποστηρίζει.

Οι Βρετανοί πάντως έδειξαν το ενδιαφέρον τους για την στρατιωτική συνεργασία με τα Τίρανα με την παρουσία τους στην άσκηση που διεξάγεται.Στην οποία συμμετέχουν ελικόπτερα Chinook και Apache.

Το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι η συμμετοχή σ΄ αυτή την άσκηση αποδεικνύει την δυνατότητα που έχουν οι ΕΔ της Βρετανίας να αναπτύσσονται γρήγορα οπουδήποτε και αυτό ακούγεται μάλλον ως “καρφί” προς την ΕΕ η οποία έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι μετά από το Brexit οι όποιες στρατιωτικές δυνατότητες είχε έχουν δραματικά μειωθεί. Στρατιωτικά η ΕΕ έχει ανάγκη το Λονδίνο κι αυτό θα το βρίσκει διαρκώς μπροστά της.

Η επίσημη ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης για την συμμετοχή στην άσκηση της Αλβανίας αναφέρει ότι αποτελεί το αποκορύφωμα μιας μακράς περιόδου εκπαίδευσης στη θάλασσα που κατέληξε στο “παράκτιο περιβάλλον της συμμάχου μας στο NATO,Αλβανίας”.

Με δυο λόγια η Βρετανία κάνει επίδειξη των στρατιωτικών της δυνατοτήτων στους Ευρωπαίους για να τους υπενθυμίσει ότι παρά το Brexit την έχουν ανάγκη.Απο την άλλη δίνει τις “αυτοκρατορικές” της “ευλογίες” σε μια χώρα “ταραξια” των Βαλκανίων.Η Αλβανία είναι η αμέσως επόμενη πιο “προβληματική” χώρα της περιοχής,μετά από την Τουρκία.Και οι δύο ταραξίες έχουν ως στόχο την Ελλάδα.Η βρετανική υποστήριξη στα Τίρανα και τον Ράμα δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους.

 

http://www.militaire.gr

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα