Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
 
Την πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη σχετιζόμενη άμεσα με τα ελληνικά συμφέροντα για τα ενεργειακά κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου,  ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταΐπ Ερντογάν, έχει ετοιμάσει συμφωνία με το Ισραήλ για να προωθηθεί η κατασκευή ενός ενεργειακού αγωγού που θα μεταφέρει το ισραηλινό αλλά και το κυπριακό φυσικό αέριο από την ΑΟΖ του Ισραήλ και της Κύπρου στην Τουρκία, κάνει η τουρκική εφημερίδα, Aydınlık, (κυριακάτικο φύλο).

 

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η συμφωνία έμελλε να υπογραφεί λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία, δηλαδή μέχρι τις 30 Μαρτίου, έτσι ώστε ο Ερντογάν να είχε την μεγάλη αβάντα αυτής της συμφωνίας που θα ενίσχυε σε μεγάλο βαθμό την επικράτηση του κόμματος του στις εκλογές σαρώνοντας την τουρκική αντιπολίτευση. Η συμφωνία όμως  την τελευταία στιγμή ναυάγησε, όχι όμως οριστικά, καθώς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και η υπογραφή της τώρα μετατίθεται για τις 24 Απριλίου.
Όπως αναφέρει το αποκαλυπτικό αυτό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, προβλέπονταν παράλληλα η σύναψη οριστικής συμφωνίας σχετικά με την αποζημίωση από το Ισραήλ των θυμάτων της τραγωδίας του Mavi Marmara στο πόσο των 23 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που το επιδίωξε με κάθε μέσο ο Ερντογάν και η κυβέρνηση του, αν και το ποσό αυτό δεν έγινε τελείως αποδεκτό από τους συγγενείς των θυμάτων καθώς το βρήκαν κατώτερο των προσδοκιών τους. Ανεξάρτητα όμως από την γνώμη των οικογενειών των θυμάτων του Mavi Marmara, η Τουρκία μετά την υπογραφή της συμφωνίας σαν πρώτη κίνηση θα έπαυε την αντίισραηλινή της ρητορεία και θα σταματούσε όλα τα βέτο που έθετε κατά του Ισραήλ σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ. Η βασική επιδίωξη του Ερντογάν και της κυβέρνησης του ήταν η οριστικοποίηση της αποδοχής από την πλευρά του Ισραήλ της ενεργειακής του σύνδεσης με την Τουρκία και συγκεκριμένα με τον αγωγό TANAP. Το γεγονός αυτό θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο την Τουρκία στο ζήτημα των ενεργειακών αγωγών, ενώ θα καταστήσει το τουρκικό λιμάνι του Ceyhun, απέναντι από τη Κύπρο, μεγάλο ενεργειακό κόμβο καθώς εκεί καταλήγει και ο ενεργειακός αγωγός από το Μπακού.
Παρά όμως τις έντονες πιέσεις από την πλευρά της Τουρκίας, το Ισραήλ δεν φάνηκε διατεθειμένο να επιταχύνει τις συνομιλίες για την σύναψη της οριστικής συμφωνίας, κυρίως γιατί στο θέμα της αποζημίωσης ήθελε να γίνουν και άλλες διαπραγματεύσεις μήπως και καταφέρει να μειώσει το αρχικό ποσό. Τώρα, όπως αποκαλύπτεται, γίνονται εντατικές διαβουλεύσεις για να υπογραφτεί η τελική συμφωνία μέχρι στις 24 Απριλίου. Ο λόγος που οι Τούρκοι πιέζουν για αυτή την ημερομηνία, είναι γιατί εκείνη την μέρα θα παρουσιαστεί στο αμερικανικό κογκρέσο το νομοσχέδιο που ετοίμασαν οι Αμερικανοί δημοκρατικοί γερουσιαστές, Robert Menendez, του New Jersey, και  Mark Kirk, του Illinois, για την αρμενική γενοκτονία. Η Τουρκία προσπαθεί να ακυρώσει την ψήφιση του υπολογίζοντας στην στήριξη του Ισραήλ καθώς θα έχουν λυθεί όλες οι διαφορές μεταξύ των δυο χωρών.

Όλα αυτά σίγουρα μαρτυρούν ένα τεράστιο παρασκήνιο που άπτεται άμεσα των ελληνικών και κυπριακών συμφερόντων. Όπως είναι γνωστό  εκείνο που εξυπηρετεί την Ελλάδα είναι να κατασκευαστεί ένας ενεργειακός αγωγός που θα ξεκινά από την κυπριακή και ισραηλινή ΑΟΖ και μέσω Κρήτης και κυρίως Ελλάδας θα μεταφέρει το φυσικό αέριο της ανατολικής Μεσογείου  στην Ευρώπη. Δυστυχώς όμως η ελληνική πλευρά παρά του ότι διακυβεύονται τεράστια γεωπολιτικά και γεωοικονομικά συμφέροντα μας, απουσιάζει πλήρως από όλες αυτές τις εντατικές διαβουλεύσεις. Ούτε καν επαφή με την ρωσική πλευρά υπάρχει, η οποία επίσης ενδιαφέρεται άμεσα για τι εξελίξεις και θα μπορούσε να στηρίξει ενεργά τα ελληνικά και κυπριακά συμφέροντα. Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια κατοχική κυβέρνηση που το μόνο που «καίγετε» είναι να κατασκευάζει εικονικές ευτυχίες με…πλεονάσματα φοβερής φαντασίας για τους Έλληνες, και φυσικά να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ξένων αφεντάδων της ;

Πηγή

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα