«Τὴ Αγία καὶ Μεγάλη Παρασκευή, τὰ ἅγια καὶ σωτήρια καὶ φρικτὰ Πάθη τοῦ Κυρίου καὶ Θεοῦ καὶ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ ἐπιτελοῦμεν, τοὺς ἐμπτυσμούς, τὰ ῥαπίσματα, τὰ κολαφίσματα, τὰς ὕβρεις, τοὺς γέλωτας, τὴν πορφυρᾶν χλαίναν, τὸν κάλαμον, τὸν σπόγγον, τὸ ὄξος, τοὺς ἤλους, τὴν λόγχην, καὶ πρὸ πάντων, τὸν σταυρόν, καὶ τὸν θάνατον, ἃ δι’ ἡμᾶς ἑκὼν κατεδέξατο, ἔτι δὲ καὶ τὴν τοῦ εὐγνώμονος Ληστοῦ, τοῦ συσταυρωθέντος αὐτῷ, σωτήριον ἐν τῷ Σταυρῶ ὁμολογίαν»

.  Περισσότερα...

 

Ύμνοι Μεγάλης Παρασκευής

    

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 


Στη επικαιροποίηση του Πρωτοκόλλου Πολιτικής Εθνικής Ασφάλειας (Milli Guvenlik Siyaset Belgesi) προχωρά η Άγκυρα, με απόφαση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Tayyip Erdogan. Το κείμενο, γνωστό και ως "Μυστικό Σύνταγμα του Κράτους", αναθεωρείται από τη γραμματεία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΜGK) λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές για την Τουρκική Δημοκρατία εντός του διεθνούς περιβάλλοντος. Οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον τουρκικό Τύπο αναφέρουν ότι πρόκειται για τη δεύτερη αναθεώρηση του σχετικού εγγράφου από την κυβέρνηση του AKP. Η πρώτη είχε γίνει το 2005 και από 100 σελίδες που ήταν πριν, περιορίσθηκε στις 25 και αναμένεται να περιορισθεί ακόμα περισσότερο τώρα, με απαλειφή της φράσης "θρησκευτικής οπισθοδρόμησης".
Στις εξωτερικές απειλές για την Ελλάδα, το ισχύον κείμενο αναφέρει ότι για τις βραχονησίδες των Ιμίων και για άλλες πλέον των 100 βραχονησίδων του Αιγαίου, που αμφισβητείται η κυριαρχία τους, δεν μπορεί να γίνει καμιά υποχώρηση. Αναφορά γίνεται επίσης και στο casus belli. Αν και αναμένεται με την αναθεώρηση να υιοθετηθούν πιο γενικές εκφράσεις όσον αφορά τις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες και εκτιμάται ότι οι διατυπώσεις θα επηρεαστούν από τον εξελισσόμενο διάλογο με την Ελλάδα, την Αρμενία και τις εξελίξεις στην Κύπρο, δεν αναμένεται ότι θα υπάρξει κάποια θεαματική διαφοροποίηση στα αμιγώς ελληνικού ενδιαφέροντος ζητήματα.

 


Πηγή

http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου
«
»

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα