Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Ο αρχηγός του τουρκικού ναυτικού αμφισβητεί τα πάντα στο Αιγαίο λίγες μέρες πριν το ταξίδι Τσίπρα!

Λίγα 24ωρα πριν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκεφθεί την Άγκυρα , ο Αρχηγός του τουρκού ναυτικού, δημοσιοποίησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Επιτελείου του την νέα στρατηγική της χώρας του στην οποία ανοιχτά αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης και επισημαίνει ότι το ναυτικό του θα “υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας, του Αιγαίου και της Μεσογείου με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές όπου υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων”.

aegean_sea_greece_turkey_simaies
Σε κείμενο του Τούρκου Αρχηγού ΓΕΝ Ναυάρχου Bülent BOSTANOĞLU, που αναρτήθηκε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα του Τουρκικής Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων (Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı) περιγράφεται η Στρατηγική του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (Türk Deniz Kuvvetleri Stratejisi).

Ειδικότερα ο Τούρκος Ναύαρχος με το παραπάνω κείμενο:

Τονίζει την σημαντική γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας η οποία βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Αφρικής και της Ασίας.
Επισημαίνει ότι εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα στο Αιγαίο από την εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάννης, με αποτέλεσμα τον περιορισμό των δικαιωμάτων της Τουρκίας, παρά την εποικοδομητική της στάση.
Αναφέρεται στην ανατροπή του κλίματος σταθερότητας στην Μαύρη Θάλασσα εξαιτίας της κρίσης της Ουκρανίας με ευθύνη της Ρωσίας.

Υπογραμμίζει την ανάγκη για διασφάλιση της ασφάλειας των θαλασσίων οδών, τονίζοντας παράλληλα την συμμετοχή του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στις επιχειρήσεις κατά της πειρατείας.

Προβάλλει την πρόθεση του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας, του Αιγαίου και της Μεσογείου με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές όπου υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος Α/ΓΕΝ προβαίνει σε παρόμοιες δηλώσεις (θυμηθείτε τις δηλώσεις του την εποχή που το ερευνητικό πλοίο BARBAROS H. PASA έπλεε στα ανοικτά της Κύπρου, σίγουρα όμως είναι η πρώτη φορά που αναρτάται παρόμοιο κείμενο στην επίσημη ιστοσελίδα της Τουρκικής Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων. Επιπλέον είναι η πρώτη φορά που επίσημα χείλη αναφέρονται σε προβλήματα τα οποία οφείλονται στην εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης στο Αιγαίο.
onalert
    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα