Χριστός ανέστη! νέοι, γέροι και κόρες,

όλοι μικροί μεγάλοι ετοιμαστήτε.

Μέσα στις εκκλησιές τις δαφνοφόρες

με το φως της χαράς συμμαζωχτείτε.

Ανοίξετε αγκαλιές ειρηνοφόρες

ομπροστά στους αγίους και φιληθείτε.

Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη,

πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.

(Δ.Σολωμός,ο ύμνος της Λαμπρής)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Στο όριο του απίστευτου κινούνται τα όσα διαδραματίζονται στη Θράκη, με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να είναι ανύπαρκτο σαν να μην συμβαίνει τίποτα απολύτως.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε πριν λίγα εικοσιτετράωρα με τον πρόεδρο του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» Τανέρ Μουσταφάογλου και την επιτροπή που τον συνόδευε. Η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο Conrad και ήταν κλειστές οι πόρτες της αίθουσας για τον τύπο, καθώς ήταν κοινή επιθυμία  να υπάρξει απόλυτη μυστικότητα. Διήρκεσε περίπου μία ώρα και εξετάσθηκαν όλα τα θέματα ης Δυτικής Θράκης.

Πληροφορίες που διέρρευσαν έστω και με το σταγονόμετρο ήθελαν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, που ονειρεύεται την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας να έδωσε οδηγίες πως θα κινηθούν οι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης ενώ παράλληλα τους έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρχει πλήρης υποστήριξή σε αυτούς «από τη μητέρα πατρίδα», σε χρήμα αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό (!).

Κάθε αίτημά τους για παροχή βοήθειας έγινε δεκτό από το Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η φωτογραφία ωστόσο που τραβήχτηκε ήταν για να χρησιμοποιηθεί ως προπαγάνδα στους μουσουλμάνους της Θράκης ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας είναι συνεχώς στο πλευρό τους έτοιμη να ικανοποιήσει κάθε αίτημά τους.

Οι προκλητικότατες αυτές ενέργειες που έρχονται σε αντίθεση με οποιαδήποτε διεθνή συνθήκη και τις παραβιάζουν κατάφορα δεν συναντούν καμία –μα απολύτως καμία- αντίδραση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Αντίθετα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος συναντήθηκε προ ημερών με τον Τούρκο ομόλογό του αντάλλαξε… θερμές χειραψίες.

Βέβαια ο κ. Νταβούτογλου είχε κάθε λόγο να βλέπει τον Ευ. Βενιζέλο και να γελάει πλατιά μπροστά στις φωτογραφικές μηχανές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες, έχουν φτάσει σχετικές αναφορές στο υπουργείο Εξωτερικών για τις μεθοδεύσεις της Άγκυρας, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία ότι υπάρχει σχέδιο από την Τουρκία η οποία θα επιχειρήσει να «Κοσσοβοποιήσει» τη Θράκη. Καλλιεργεί και παγιώνει ένα καθεστώς που στη συγκεκριμένη στιγμή θα το ενεργοποιήσει και  θα έχει ως  αποτέλεσμα δυσμενείς εξελίξεις για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Απλά περιμένουν να διαμορφωθούν οι καταλληλότερες γι αυτούς συνθήκες.

Στη διπλωματία η σιωπή και η καθολική απραξία του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σηματοδοτεί την αποδοχή καταστάσεων. 

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τη μη αξιοποίηση των πληροφοριών καθώς δεν υπάρχει η απαιτούμενη ευαισθησία από το υπουργείο Εξωτερικών. 

Αυτό που σχεδιάζουν κάποιοι κύκλοι στην Τουρκία με μεθοδικότητα είναι η «αυτοδιάθεση της Θράκης».

Ήδη πάντως, σημειώθηκε αντίδραση, μετά το δημοσίευμα του newpost, με τον βουλευτή Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ να ζητεί «εξηγήσεις» και αντίδραση από τον υπουργό Εξωτερικών.

    Kατεβάστε το άρθρο σε pdf:
     
  •   
  •   

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

  • Ότι είσαι, αυτό βλέπεις, ότι ζητάς, αυτό βρίσκεις. Αν έλθεις στο Άγιον Όρος και ζητάς να βρεις αρετή, θα ψάξεις και θα την ανακαλύψεις. Αν ζητάς σκάνδαλα, θα τα βρεις. Όμως το πραγματικό, το άλλο Άγιον Όρος θ' αγρυπνεί μυστικά και θα υφαίνει την ιστορία του υπόγεια και σιγαλά. Μοναχός
  • «Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου

Bίος Αγίου Φιλουμένου

Ο ιερομάρτυρας Φιλούμενος μαρτύρησε στο ιστορικό Φρέαρ του Ιακώβ στις 29 Νοεμβρίου του 1979, καθώς τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού.

Περισσότερα

Κυπρος η πραγματική αλήθεια για το '74

 Μέρος Α κ'   Μέρος Β'


 

Η μασωνία στην Ελλάδα

Η ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ!

Περισσότερα

Δωρεάν τρόφιμα

Δωρεάν τρόφιμα ,ρούχα και φάρμακα.

Μάθετε που μπορείτε να τα βρείτε.

Κάντε κλικ στην εικόνα