Re: Ημερολόγιο ελαχίστων πιθανοτήτων.....

29
Γεία σου ρε ΤΗΛΕΜΑΧΕ με της ποστάρε σου.
Απλός "μεταφορέας" είμαι.....Να'σαι καλά.
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…

Re: Ημερολόγιο ελαχίστων πιθανοτήτων.....

30
Ο κανόνας της ισχύος ως φυσικός κανόνας. (Άποψη)

Ανέκαθεν στην Ελλάδα είχαμε και έχουμε ένα ξεκάθαρο πρόβλημα στην οπτική μας όσον αφορά τα διαδραματιζόμενα στον κόσμο γύρω μας. Από τον μικρόκοσμο μας μέχρι και την ευρύτερη πλανητική κατάσταση, θέλαμε πάντα να έχουμε την εικόνα πώς ο πιο αδύναμος με ένα μαγικό τρόπο στο τέλος θα επικρατήσει.

Από το άθλημα που μας αρέσει μέχρι και σε καταστάσεις πολεμικών συγκρούσεων, είναι ένα εθνικό αίσθημα που μας έχει εμφυτευθεί πώς ο αδύναμος έχει διάφορους τρόπους να καταβάλει τον ισχυρό. Είναι κάτι που μας έχει κρατήσει μέχρι και σήμερα, ως έθνος στον σημερινό χάρτη. Δεν είναι φυσικά μόνο δικό μας γνώρισμα. Είναι γνώρισμα και άλλων χωρών όπως το Ισραήλ με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της Βίβλου με τον Δαβίδ και τον Γολιάθ. Όμως σε αντίθεση με εμάς οι ίδιοι το χρησιμοποίησαν για να περάσουν στην αντίπερα όχθη... να γίνουν αυτοί ο Γολιάθ. Διότι για κάθε 1 Δαβίδ που κερδίζει έναν ισχυρό, εκατομμύρια άλλοι θα πεθάνουν.

Γιατί τόσο μεγάλος πρόλογος;.. διότι σαν χαρακτηριστικό της φυλής μας, η κάθε προσπάθεια για απόκτηση ισχύς έχει δαιμονοποιηθεί αντί να γίνει πρότυπο. Η ισχύς σε οικονομικό, σε κοινωνικό , σε πολιτικό ακόμα και σε στρατιωτικό επίπεδο (το πιο βίαιο) έχει θεωρηθεί ως δείγμα αλαζονείας και εγωισμού. Ακόμα και ως δείγμα επιθετικότητας.

Είναι όμως έτσι;

Σε αντίθεση λοιπόν με ότι πιστεύει ο μέσος Έλληνας σήμερα, η Ελλάδα σε όσες νίκες για παράδειγμα έχει καταφέρει ήταν καθαρά βάση ισχύος. Από τα αρχαία χρόνια και την ικανότητα χρήσης χαλκού και άλλων υλικών ανώτερα από τους άλλους.. μέχρι και τον 20ο αιώνα όπου η προετοιμασία σε αμυντικά και εξοπλισμό έδωσε νίκες σε Ελλάδα που βασίστηκαν πάλι σε ισορροπίες ισχύος.

Σήμερα λοιπόν ο μέσος Έλληνας θεωρεί πώς κάθε είδους ισχύ, ναι μεν είναι προφανές πως είναι ποθητή αλλά για κάποιον λόγο νιώθει ένοχος και άσχημα αν την έχει ή κινείται προς αυτήν. Αντίστοιχα το ίδιο συμβαίνει και όταν βλέπει την χώρα του. Θεωρεί πώς πρέπει να είναι ισχυρή και να έχει το πάνω χέρι αλλά χωρίς να επιβάλλεται σε άλλους και να μην δημιουργήσει μια νοοτροπία και κουλτούρα που θα βασιστεί σε αυτό μην θέλοντας να χαρακτηριστεί η χώρα ως "επιθετική" (δόγμα εξωτερικής πολιτικής)

Όμως ο κόσμος δεν λειτουργεί έτσι. Όπως ανέφερα και πριν , για κάθε Δαβίδ που κέρδισε , εκατομμύρια άλλοι έχασαν πριν και μετά από αυτόν. Η εστίαση μόνο σε αυτόν είναι ωραία για αφήγηση αλλά δεν είναι ρεαλισμός. Στον κόσμο του ανθρώπου που ζούμε , τον πρώτο ρόλο πάντα παίζει ο ισχυρότερος και όχι ο αδύναμος (όσο και αν έχει την συμπάθεια όλων).

Σε αναγωγή τώρα των όσων βιώνει ο μέσος Έλληνας αλλά και το πώς βρίσκεται η χώρα στον πλανήτη, η ουσία είναι μία. Βρισκόμαστε σε ελάχιστη βαθμίδα ισχύος σε κάθε επίπεδο. Σε πολιτισμό, σε διπλωματία, σε οικονομικό ... ακόμα και στην αποτρεπτική ισχύ της ωμής βίας. Παράλληλα ο μέσος Έλληνας επίσης δεν διαθέτει καμία ισχύ. Ούτε παιδεία διαθέτει, ούτε ικανότητα παραγωγής, ούτε ικανότητα επιβολής έχει με επιχειρήματα (διπλωματία/λογική).

Παράλληλα εστιάζουμε σε κάποια παρελθόντα πλεονεκτήματα που πλέον δεν υφίστανται και σίγουρα δεν είναι αντικείμενο ισχύος ( γεωπολιτική ικανότητα, οικονομία των Βαλκανίων, παράγοντας σταθερότητας) απέναντι στους ισχυρότερους από εμάς ενώ παράλληλα απαιτούμε ( ;;; ) σεβασμό από αυτούς, γιατί ... είμαστε ΕΜΕΙΣ...

Τα παραπάνω τα γράφω στο σύνολο, γιατί όλοι έχουμε μια παράδοξη εικόνα πώς η Ελλάδα έχει μια ιδιαίτερη εικόνα και αξία για τους ισχυρούς εκτός συνόρων κάτι φυσικά που δεν ισχύει εδώ και δεκαετίες. Έχουν σαφέστατα σεβασμό και προσοχή για τα πεπραγμένα των ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ... αλλά όχι γενικά των Ελλήνων. Αντίθετα σε πολλές περιπτώσεις δείχνουν την απαξίωση τους για τους απόγονους που διακατέχονται από ραγιαδισμό που απαιτούν σεβασμό αλλά δεν έχουν την ισχύ να επιβάλλουν πουθενά. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από τις πράξεις της σημερινής κυβέρνησης το πρώτο 6μηνο του 2015 δεν υπάρχει. Θα αλλάξουν οι ισχυροί της Ευρώπης γιατί το θέλουμε εμείς, ήταν η φράση τους ... σήμερα φυσικά γνωρίζουμε την κατάληξη. Άλλο ένα παράδειγμα είναι αυτό που ζήσαμε πρόσφατα στον πλανήτη με την εξέλιξη της κατάστασης στην Κριμαία που αρκετοί φώναζαν και απαιτούσαν διάφορα, μέχρι που μπήκε η "ωμή ισχύς" στο τραπέζι και τα δεδομένα οριστικοποιήθηκαν προς την πλευρά του πιο δυνατού , που ήταν η Ρωσία στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Η κατακλείδα όλων αυτών είναι πώς στην δική μου σκέψη τουλάχιστον όσο δεν θέλουμε να κατανοήσουμε πώς το πάνω χέρι σε σχέσεις ατόμου ή και κρατών , προσδιορίζεται από την πραγματική δυναμική ισχύος και την ισορροπία τους , τόσο ευκολότερα μπορεί να πέσουμε σε ψευδαισθήσεις για τις ικανότητες μας και τι μας περιμένει. Ο κανόνας της ισχύος είναι αυτός που καθορίζει τον κόσμο μας σήμερα. Real politik --- και όσο εμείς το δαιμονοποιούμε, τόσο πιο ανίσχυροι και πιο ευάλωτοι θα γινόμαστε.


Αλέξανδρος Νίκλαν






http://www.geopolitics.com.gr/2016/06/b ... t_627.html
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…

Re: Ημερολόγιο ελαχίστων πιθανοτήτων.....

31
Δεν θα μείνει ούτε μία επιχείρηση στη χώρα

(πραγματική ιστορία)

Προ ετών, ένας πολύ γνωστός και παλαιός Έλληνας εφοπλιστής με όλα τα καράβια του υπό ελληνική σημαία και ελληνικά πληρώματα, τα έφερνε για επισκευές στη Σαλαμίνα.

Ένα από αυτά είχε μπει σε πρόγραμμα παράδοσης μια συγκεκριμένη ημερομηνία κι έτσι ο εφοπλιστής έκλεισε αμέσως ναύλο για μετά την παράδοσή του.

Τέσσερις μέρες πριν την παράδοση, γίνεται ένα εργατικό ατύχημα.

Την επόμενη ημέρα πάνε οι υπεύθυνοι του πλοίου να μπουν μέσα και βρίσκουν τους εκπρόσωπους από το σωματείο μπροστά στην είσοδο να τους απαγορεύουν να εισέλθουν. Πανό, διαπληκτισμοί, φωνές, τσαμπουκάδες κλπ. Το σωματείο απαγόρευε σε κάθε εργάτη να μπει να δουλέψει ώστε να ολοκληρωθεί το πλοίο, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του.


Ποια ήταν αυτά? Να αποζημιωθεί με ένα συγκεκριμένο (εξωφρενικό) ποσό που ήθελε το σωματείο, ο εργάτης που χτύπησε. Αν δεν γινόταν αυτό άμεσα, οι εργασίες δεν θα συνεχίζονταν.

Ο εφοπλιστής που ήταν σοβαρός άνθρωπος δεν είχε αντίρρηση σε αυτό. Ζήτησε όμως να γίνει πραγματογνωμοσύνη ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρχε έλλειψη τήρησης κανονισμών ασφαλείας από μεριάς του ή από το ναυπηγείο ή αν υπήρχε αμέλεια κλπ. Με λίγα λόγια ο άνθρωπος ζητούσε ότι προέβλεπε ο νόμος. Να ερευνηθεί το γεγονός και αν είχε ευθύνη να εφαρμοζόταν ο νόμος και να πλήρωνε οποιαδήποτε αποζημίωση προβλεπόταν.

Το σωματείο όμως ήταν ανένδοτο. Θα πληρώσεις τώρα τόσα, διαφορετικά δεν ξεκινάνε οι εργασίες με τίποτα.

Ο εφοπλιστής τους εξηγούσε πως σε μερικές μέρες το πλοίο έπρεπε να παραδοθεί και να φύγει για ναύλο, διαφορετικά θα έχανε εκατομμύρια σε αποζημιώσεις.

Τίποτα το σωματείο. Στην ουσία εκβίαζε μια κατάσταση. Σου λέει, για να μην χάσεις το ναύλο, σε εκβιάζουμε να πληρώσεις τώρα οποιαδήποτε αποζημίωση σου ζητάμε, είτε φταις είτε δεν φταις.

Με αυτά και με αυτά, οι εργασίες δεν ξαναξεκίνησαν, το πλοίο δεν έπεσε στο νερό εγκαίρως, το ναύλο χάθηκε.

Αποτέλεσμα:
Ο σοβαρός εφοπλιστής, πλήρως απογοητευμένος, έδωσε εντολή να αλλάξουν σημαία όλα τα πλοία του, να αλλαχθούν τα πληρώματα, και να μην ξαναπατήσει ποτέ πλοίο για επισκευή στην Ελλάδα.

Τώρα ας αναρωτηθούμε τι φταίει σε αυτή τη χώρα και η επιχειρηματικότητα έχει πιάσει πάτο τα τελευταία 40 χρόνια. Που θα πάει. Σκέψου σκέψου, κάποτε θα το καταλάβουμε.

Υ.Γ. Θα μου πεις, "όλοι οι εφοπλιστές είναι καλοί?". Όχι.
Ξέρω όμως με απόλυτη βεβαιότητα πως όλα τα σωματεία είναι σάπια.








http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2 ... st_87.html
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…

Re: Ημερολόγιο ελαχίστων πιθανοτήτων.....

32
Έδωσαν ..."ιθαγένεια" σε 6.000 εισβολείς και συνεχίζουν ! - Πετάνε το φαγητό στα σκουπίδια - Έχουν καταρρεύσει όλοι οι τουριστικοί προορισμοί της Λέσβου

Δυστυχώς έφθασε η ώρα όπου οι Έλληνες, όχι πολίτες αλλά στο γένος, θα διαχωρίζονται σε εκείνους που οι πρόγονοί τους προέρχονται από την Ελλάδα και σε άλλους. Όλοι πάντως θα είναι Έλληνες ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ χάρις τον Αλέξη αλλά και τον Πάνο (να μην τον ξεχνάμε). Μπορεί σε όλα τα άλλα οι syrizanel να πηγαίνουν με ρυθμούς χελώνας ή και να μη κάνουν τίποτα αλλά όσον αφορά την εξαφάνιση των Ελλήνων σπεύδουν να τρέξουν και να προλάβουν. Με βάση τα στοιχεία που παραθέτει το υπουργείο, ήδη έχουν υποβληθεί 27.720 αιτήσεις για απονομή ιθαγένειας στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας. Από αυτές έχουν εγκριθεί οι 6.029 αιτήσεις, ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας.

Δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι απλώς επικίνδυνη, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της αντικατάστασης του πληθυσμού. Το κενό (στις γεννήσεις-στην αναπαραγωγή) των νεοελλήνων θα το καλύψουν οι νέο ιθαγενείς του Ελλαδιστάν…. Για όλους, εκτός από τους παλαιό-ιθαγενείς, φροντίζει η κυβέρνηση !

Την ώρα που συνάνθρωποί μας, χάνουν την αξιοπρέπειά τους στεκόμενοι με τις ώρες στα συσσίτια της εκκλησίας ή περιμένοντας να πάρουν κάποια τρόφιμα όταν μοιράζουν κάποιες οργανώσεις, το ελληνικό κράτος στέλνει φαγητό σε πολυτελείς μάλιστα συσκευασίες στους καταυλισμούς των λαθρομεταναστών. Το ίδιο είχαμε αποκαλύψει ότι γίνεται και με τους υπνόσακους που τους μοιράζουν και στην συνέχεια βρίσκονται στους κάδους αποριμμάτων. Το εξευτελιστικό όμως για το ελληνικό κράτος είναι ότι αυτοί αντί να το εκτιμήσουν το πετάνε, ή γιατί δεν επιτρέπεται να το καταναλώσουν λόγω των θρησκευτικών τους δοξασιών ή γιατί απλά δεν τους αρέσει.

Όπως και να έχει όμως τίποτα από τα δύο δεν μας ενδιαφέρει, αν θέλουν να τρώνε σύμφωνα με τις επιταγές της θρησκείας τους ας ξεκουμπιστούν να γυρίσουν από εκεί που μας ήρθαν ακάλεστοι, τουλάχιστον από τον απλό λαό, το ίδιο ισχύει και αν δεν τους αρέσει η μαγειρική μας. Οι μεγαλύτεροι ξευτίλες όμως είναι οι κυβερνώντες που τα ανέχονται όλα αυτά και μάλιστα από την στιγμή που χιλιάδες Έλληνες έζησαν μόλις πριν από λίγες ημέρες το απίστευτο «κουτσούρεμα» των συντάξεών τους. Όπως φαίνεται ζούμε στην απόλυτη αριστερή δικτατορία που στόχο έχει τον αφανισμό του ελληνικού λαού.

Σε επιστολή, η οποία απευθύνεται στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, τον υπουργό Επικρατείας Α. Φλαμπουράρη, τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Πολιτισμού Μεταφορών, Ναυτιλίας κ.α. αναφέρουν ότι έχουν καταρρεύσει όλοι οι τουριστικοί προορισμοί της Λέσβου: Η πτώση στις πληρότητες των ξενοδοχείων του νησιού να αγγίζουν -αν δε ξεπερνούν- το 80% και 90%, πλήττοντας απασχόληση, κατανάλωση και τζίρους.

Ιστιοφόρο σκάφος με 41 πρόσφυγες προσάραξε τις βραδινές ώρες της Παρασκευής στις δυτικές ακτές στο νησάκι Λέβιθα. Με τη συνδρομή σκάφους του Λιμενικού, οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο Λακκί Λέρου, ενώ χάρις στην ετοιμότητα των κατοίκων που ζουν στο νησάκι εντοπίστηκαν οι δυο διακινητές. Οι διακινητές Βαλκανικής προέλευσης μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο της Κω και θα απολογηθούν αύριο Τρίτη στον ανακριτή.









https://isxys.blogspot.com/2016/07/6000 ... spot/gCCBQ+(%CE%95%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7+%CE%B1%CF%80%CF%8C+%CE%99%CE%A3%CE%A7%CE%A5%CE%A3+(Update+from+Ischys))
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…

Re: Ημερολόγιο ελαχίστων πιθανοτήτων.....

33
Ψηφοθηρικό «μασάζ» μόνο για δημοσίους υπαλλήλους… αίσχος

Παιδιά ενός κατώτερου Θεού είναι όσοι δεν δουλεύουν στον κρατικό… πατερούλη για την πεφωτισμένη κυβέρνηση της «αριστεράς». Σε μια προσπάθεια να πείσουν τους δημοσίους υπαλλήλους ότι αυτοί είναι που τους φροντίζουν και ότι όποιος και να ήταν θα είχαν την ίδια τύχη με τις περικοπές των εισοδημάτων τους, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα για να τους ενισχύσει το εισόδημα, επιδιώκοντας να διατηρήσει την εκλογική της πελατεία.

Πρόκειται για εμετική και γκεμπελίστικη νοοτροπία, που «φτύνει» όλον τον υπόλοιπο κόσμο, αφού τους ενδιαφέρει μόνο να είναι έτοιμοι -όπως φαίνεται- να προκηρύξουν εκλογές λίγο καιρό πριν η ενεργοποίηση του «κόφτη» καταστεί αναπόφευκτη και διαλυθούν μισθοί και συντάξεις. Οπότε, προτεραιότητα είναι να εξυπηρετήσουν τους «πελάτες», μπας και καταφέρουν να αποσπάσουν ξανά την ψήφο τους και παραμείνουν στο πολιτικό παιχνίδι.

Ποια είναι όμως η διακριτική μεταχείριση 145.000 δημοσίων υπαλλήλων που έχουν λάβει στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια, συνολικού ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ αφού φαίνεται πως όλοι οι υπόλοιποι γεννήθηκαν από… τους «δωροδοκούν» με πάγωμα επιτοκίου και δυνατότητα καταβολής μειωμένων δόσεων έως και για διάστημα τριών ετών, ενώ λέει πως θα επιβραβεύει τους συνεπείς δανειολήπτες με επιστροφή τόκων.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, καλώς ή κακώς, μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει τα χρήματά τους θα τα πάρουν, αφού η επιδρομή των κυβερνητικών στις τσέπες όλων των υπολοίπων καλά κρατεί. Έτσι, με μικρή βοήθεια ίσως μπορέσουν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Η ανοησία και η ανικανότητά τους δεν έχει όριο, αφού μέχρι το τέλος του χρόνου βάζουν τον κοσμάκη να πληρώνει ταυτόχρονα ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος.

Ως αποτέλεσμα πολλοί ανακαλύπτουν ότι οι υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος του Τσίπρα πλέον έφτασε να υπερβαίνει τα εισοδήματά του. Δεν ήταν ικανοί ούτε να κατανείμουν τις οφειλές και στο πρώτο εξάμηνο του έτους μπας και μπορέσει κανείς να τα φέρει βόλτα. Καλά να πάθουμε. Ταΐστε το δημόσιο μέχρι να χρεοκοπήσουμε όλοι μαζί.








http://www.defence-point.gr/news/?p=155625
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…

Re: Ημερολόγιο ελαχίστων πιθανοτήτων.....

34
ΤΗΛΕ-ΜΑΧΟΣ έγραψε:Δεν θα μείνει ούτε μία επιχείρηση στη χώρα

(πραγματική ιστορία)

Προ ετών, ένας πολύ γνωστός και παλαιός Έλληνας εφοπλιστής με όλα τα καράβια του υπό ελληνική σημαία και ελληνικά πληρώματα, τα έφερνε για επισκευές στη Σαλαμίνα.

Ένα από αυτά είχε μπει σε πρόγραμμα παράδοσης μια συγκεκριμένη ημερομηνία κι έτσι ο εφοπλιστής έκλεισε αμέσως ναύλο για μετά την παράδοσή του.

Τέσσερις μέρες πριν την παράδοση, γίνεται ένα εργατικό ατύχημα.

Την επόμενη ημέρα πάνε οι υπεύθυνοι του πλοίου να μπουν μέσα και βρίσκουν τους εκπρόσωπους από το σωματείο μπροστά στην είσοδο να τους απαγορεύουν να εισέλθουν. Πανό, διαπληκτισμοί, φωνές, τσαμπουκάδες κλπ. Το σωματείο απαγόρευε σε κάθε εργάτη να μπει να δουλέψει ώστε να ολοκληρωθεί το πλοίο, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του.


Ποια ήταν αυτά? Να αποζημιωθεί με ένα συγκεκριμένο (εξωφρενικό) ποσό που ήθελε το σωματείο, ο εργάτης που χτύπησε. Αν δεν γινόταν αυτό άμεσα, οι εργασίες δεν θα συνεχίζονταν.

Ο εφοπλιστής που ήταν σοβαρός άνθρωπος δεν είχε αντίρρηση σε αυτό. Ζήτησε όμως να γίνει πραγματογνωμοσύνη ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρχε έλλειψη τήρησης κανονισμών ασφαλείας από μεριάς του ή από το ναυπηγείο ή αν υπήρχε αμέλεια κλπ. Με λίγα λόγια ο άνθρωπος ζητούσε ότι προέβλεπε ο νόμος. Να ερευνηθεί το γεγονός και αν είχε ευθύνη να εφαρμοζόταν ο νόμος και να πλήρωνε οποιαδήποτε αποζημίωση προβλεπόταν.

Το σωματείο όμως ήταν ανένδοτο. Θα πληρώσεις τώρα τόσα, διαφορετικά δεν ξεκινάνε οι εργασίες με τίποτα.

Ο εφοπλιστής τους εξηγούσε πως σε μερικές μέρες το πλοίο έπρεπε να παραδοθεί και να φύγει για ναύλο, διαφορετικά θα έχανε εκατομμύρια σε αποζημιώσεις.

Τίποτα το σωματείο. Στην ουσία εκβίαζε μια κατάσταση. Σου λέει, για να μην χάσεις το ναύλο, σε εκβιάζουμε να πληρώσεις τώρα οποιαδήποτε αποζημίωση σου ζητάμε, είτε φταις είτε δεν φταις.

Με αυτά και με αυτά, οι εργασίες δεν ξαναξεκίνησαν, το πλοίο δεν έπεσε στο νερό εγκαίρως, το ναύλο χάθηκε.

Αποτέλεσμα:
Ο σοβαρός εφοπλιστής, πλήρως απογοητευμένος, έδωσε εντολή να αλλάξουν σημαία όλα τα πλοία του, να αλλαχθούν τα πληρώματα, και να μην ξαναπατήσει ποτέ πλοίο για επισκευή στην Ελλάδα.

Τώρα ας αναρωτηθούμε τι φταίει σε αυτή τη χώρα και η επιχειρηματικότητα έχει πιάσει πάτο τα τελευταία 40 χρόνια. Που θα πάει. Σκέψου σκέψου, κάποτε θα το καταλάβουμε.

Υ.Γ. Θα μου πεις, "όλοι οι εφοπλιστές είναι καλοί?". Όχι.
Ξέρω όμως με απόλυτη βεβαιότητα πως όλα τα σωματεία είναι σάπια.








http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2 ... st_87.html
τους εχουμε δει τους εργατοπατέρες όχι μόνο σε αυτά που λές αλλά και στα εθνικά μας θέματα ( δες ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ) πως μεσω της ιδεολόγιας τους καταστρεφουν το κράτος..άσε που όλοι δουλέια έχουν τον συνδικάτο και όχι το μεροκάματο.

Re: Ημερολόγιο ελαχίστων πιθανοτήτων.....

35
Στέφανος Κασιμάτης: Είναι, πραγματικά, από τις φορές εκείνες που ντρέπεσαι επειδή είσαι Ελληνας...

Bon pour l’ Orient? Ούτε καν!
Εικόνα
«Ενα μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς». «Απεριόριστη εκτίμησή μας (σ.σ.: της μεγαλοπρεπείας;) στα μεγάλα κατορθώματα του ανθρώπου». Τι ανιαρά στερεότυπα, αλλά και τι γραφικός χαρακτήρας, ε; Τι ορνιθοσκαλίσματα! Ιδού η αποτυχία της δημόσιας παιδείας σε αυτή τη χώρα – περιττεύουν οι διαπιστώσεις του ΟΟΣΑ για την υστέρηση των Ελλήνων στην κατανόηση κειμένου: αυτός ο άνθρωπος, που μόνο με «δημοκρατικά» κλισέ μπορεί να εκφράζεται, είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδος. Και αυτός ο τετριμμένος μπακαλιάρος είναι ό,τι είχε να πει από την πρώτη επαφή του με τον πολιτισμό των Κινέζων. Είναι, πραγματικά, από τις φορές εκείνες που ντρέπεσαι επειδή είσαι Ελληνας...
Μπου-χα-χα! Ωραίο καλαμπούρι. Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε τη χειρονομία του Κινέζου ομολόγου του να μη φορέσει ούτε εκείνος γραβάτα κατά την υπογραφή μιας διμερούς συμφωνίας, λέγοντας ότι αυτό που δεν κατόρθωσε να εξαγάγει στην Ευρώπη (την κατάργηση της γραβάτας) κατάφερε να το εξαγάγει στην Κίνα. Μπου-χα-χα, ας γελάσω ξανά.
Τι κρίμα που ο Κινέζος πρωθυπουργός δεν εξετίμησε το καλαμπούρι. Ακόμη μεγαλύτερο κρίμα ότι εθίγη και το έδειξε, διότι του απάντησε ότι «η Κίνα είναι μια μεγάλη εξαγωγική χώρα», πρόθυμη όμως και να εισάγει «αρκεί να είναι ποιοτικά αυτά που εισάγουμε».

Για τους Κινέζους, η απουσία της γραβάτας στην εμφάνιση του πρωθυπουργού τους ήταν μια σοβαρή, πολύ σοβαρή παράβαση του πρωτοκόλλου, το οποίο στον πολιτισμό των Κινέζων έχει υπέρτατη αξία. Ο πρωθυπουργός της Κίνας δεν παρέβη το πρωτόκολλο επειδή επηρεάστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα και τους τρόπους του. Το έκανε ως χειρονομία καλής θέλησης: για να απαλύνει την εκκεντρικότητα ή και την αμηχανία του ιδιόρρυθμου προσκεκλημένου του.

Το να σχολιάσεις, όμως, αυτή τη χειρονομία, όπως έκανε ο Ελληνας πρωθυπουργός και μάλιστα με μια εξυπνάδα, είναι αγένεια προς τον οικοδεσπότη. Είναι σαν να κοροϊδεύεις τη λεπτότητα με την οποία σου συμπεριφέρεται. Επιπλέον, προδίδει πλήρη άγνοια της ιστορίας της Κίνας κατά τα 200, τουλάχιστον, τελευταία χρόνια. Αγνοια της επί αιώνες παρακμής ενός σπουδαίου πολιτισμού, στη διάρκεια της οποίας η μεγάλη αυτή κοιτίδα του ανθρώπινου πολιτισμού έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από άλλες διεθνείς δυνάμεις και κατά την οποία διαμορφώθηκε η σύγχρονη εθνική ταυτότητα των Κινέζων και οι ευαισθησίες της.

Μια τέτοια ευαισθησία των Κινέζων χτύπησε ο πρωθυπουργός της Ελλάδος με την αναισθησία του, όπως εκφράσθηκε στο χοντροκομμένο καλαμπούρι του – το κατάλληλο μόνο για καφενεία και αμφιθέατρα. «Τους πούλησα αυτό που δεν αγόρασαν οι άλλοι», είπε κατ’ ουσίαν ο Τσίπρας, εισάγοντας στο μυαλό των Κινέζων που τον άκουγαν την έννοια του «bon pour l’ Orient». Σε αυτό ακριβώς αντέδρασε ο Κινέζος πρωθυπουργός, αγνοώντας το αστείο προκειμένου να βάλει τα πράγματα στη θέση τους: «όχι, εμείς κυρίως εξάγουμε και εισάγουμε ό,τι αξίζει», του είπε.

(Ποιος προετοιμάζει, επιτέλους, τον Αλ. Τσίπρα για τα ταξίδια του; Εχει διπλωματικό γραφείο; Του γράφουν τίποτε, και αν ναι, αυτός τα διαβάζει;)

Ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας, όμως, δεν είναι ούτε καν «bon pour l’ Orient», πόσο μάλλον καλός για τους Κινέζους, που έχουν συνείδηση ενός πολιτισμού με αδιάσπαστη συνέχεια για μερικές χιλιάδες χρόνια. Το περιστατικό, ερχόμενο αμέσως μετά την κουτοπόνηρη απατεωνία με τις αλλαγές στη σύμβαση για τον ΟΛΠ, δείχνει το μεγαλύτερο έλλειμμα του Αλ. Τσίπρα ως πρωθυπουργού.

Ούτε η παιδεία του ούτε η μόρφωσή του ούτε και η πείρα του τού επιτρέπουν να συλλάβει έστω τις διαφορές επιπέδου μεταξύ τού εδώ και του έξω. Ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα! Με ποια άνεση, μάλλον με ποιο θράσος, παίζει και αυτοσχεδιάζει σε τέτοιες συναντήσεις; Η συμπεριφορά του στη διεθνή σκηνή είναι ο ορισμός του επαρχιωτισμού. Αυτός ο άνθρωπος νομίζει ότι όλα, παντού στον κόσμο, είναι όπως στον Υπαρκτό. Και τον έχουμε πρωθυπουργό...

Γιατί όχι, όμως; Υπό αυτή την έννοια, ως αντανάκλαση του κρατούντος βαρβαρικού πνεύματος στον Υπαρκτό, ο Τσίπρας είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός που είχαμε – δηλαδή ο χειρότερος και, γι’ αυτό, ο καλύτερος. Αυτός αξίζει στην Ελλαδάρα και, προς το παρόν, η Ελλάδα είναι σε έκλειψη, ενώ η Ελλαδάρα στις δόξες της.
Καθημερινή












http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2 ... .html#more
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…

Re: Ημερολόγιο ελαχίστων πιθανοτήτων.....

36
Κόκκινος φασισμός

Η εκλογική εκτίναξη της δημοτικότητας της αριστεράς από το 1981 δημιούργησε σκληρό Κατεστημένο: η λαϊκιστική μεταρρύθμιση της παιδείας και ο αριστερός ρεβανσισμός κατασκεύασαν τον φασίστα του σήμερα – αυτό το μείγμα εθνικιστή, δυσδιοίκητου και αμαθούς πλάσματος που αντιστέκεται σε οποιαδήποτε πρόκληση εισόδου στη νεωτερικότητα. Η ηγεμονική ιδεολογία έγινε ένα υβρίδιο: σοσιαλιστικός και αναρχικός λόγος μαζί με βία, ανορθολογισμό, ηθικολογικό κήρυγμα, απόρριψη των κανόνων καλής συμπεριφοράς – στην ουσία, απόρριψη του πολιτισμού, αντιστροφή των αξιών του ωραίου και του αγαθού.

Δεν αξίζει να ασχολείται κανείς με τις καθημερινές εκδηλώσεις φασιστικής συμπεριφοράς: με το γεγονός, για παράδειγμα, ότι ένα ανέκδοτο περί μουσουλμανικής παρουσίας στο σχολείο καταλήγει σε υβρεολόγιο εναντίον της δημοσιογράφου Άννας Παναγιωταρέα, με το ότι μια εκδρομή στη Μακρόνησο παίρνει διαστάσεις ιεροσυλίας – καθώς και με το επαναλαμβανόμενο γεγονός ότι πολλοί δήθεν «αντισυστημικοί» (όχι απαραιτήτως «φρικιά») φτύνουν τους αντιπάλους τους όταν τους συναντούν στον δρόμο. Δεν αξίζει να ασχολούμαστε με ανόητους και άρρωστους ανθρώπους που ευημερούν, με τον καταθλιπτικό τρόπο τους, μέσα στο κοινωνικό μίσος. Αξίζει όμως να δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα: τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας ο οποίος σχετίζεται μέσω ποικίλων διαύλων με τον εκφασισμό του κόσμου.

Η αριστερά είναι χρήσιμη, σε πολύ μικρές δόσεις, όταν επαγρυπνεί για την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όταν προτείνει, πού και πού, μια ρηξικέλευθη ιδέα. Γενικά μιλώντας, αποτελεί δύναμη αντιρεαλιστική, συχνά φαντασματική, συντηρητική και «μη προοδευτική» μολονότι πιστεύει ότι κατέχει το μονοπώλιο της προόδου. Όπου επικράτησε, είτε στα θεμέλια της κοινωνίας, είτε στην οικονομία, είτε στον πολιτισμό, τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά: εξάλλου, δεν κρύβει το σχέδιό της, το ολοκληρωτικό της όραμα το οποίο εφαρμόζει σε μικρογραφίες στο εσωτερικό καπιταλιστικών κοινωνιών (στη δομή και λειτουργία των κομμουνιστικών κομμάτων, στην οργάνωση των ΑΕΙ, σε πολλά σχολεία που έχουν αλωθεί από αριστερούς καθηγητές κτλ.) Οι περισσότεροι άνθρωποι που ακολουθούν την αριστερά μοιράζονται αυτό το σχέδιο που δεν προϋποθέτει καμιά πολιτική αρετή – εφόσον ο σκοπός καθαγιάζει τα μέσα.

Τα 35 χρόνια της αριστερής κυριαρχίας καθήλωσαν την Ελλάδα από ηθική και πολιτιστική άποψη. Δημιούργησαν τον περιβόητο Ελληνάρα ο οποίος, εκτός από νεόπλουτο λιγούρι, φοροφυγάς και συνδικαλιστής, μισεί την επάρατο δεξιά, στερείται μόρφωσης και κοινωνικής παιδείας: έχει τελειώσει το πασοκικό σχολείο, έχει πιθανώς μπει και κουτσοβγάλει το πασοκικό πανεπιστήμιο και έχει περάσει τη θλιβερή ζωή του μέσα στις φασιστοειδείς ιδέες που φυτρώνουν στο έδαφος του ανορθολογισμού. Εξού και για πολλά χρόνια, μεγάλο μέρος των Ελλήνων έβλεπε με συμπάθεια την αριστερή τρομοκρατία – και συνεχίζει να τη βλέπει εφόσον το σύστημα της δικαιοσύνης, οι θεσμοί και τα πρόσωπα που κατοικούν στους θεσμούς δείχνουν επιείκεια, αν όχι στοργή, στους τρομοκράτες.

Το τοπίο μοιάζει μ’ εκείνο που περιγράφει ο Μπρεχτ στο θεατρικό του έργο «Ταμπούρλα στη νύχτα»: τον τελευταίο καιρό το θυμάμαι ξανά και ξανά – συμμορίες λούμπεν προλεταρίων στο ζοφερό Βερολίνο μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου· ανομία· τρομοκρατία· μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που τρίζει και μια ακροαριστερή ομάδα, ο Σπάρτακος, που τρέφει όνειρα σοσιαλιστικής επανάστασης χωρίς να έχει εξασφαλίσει την παραμικρή συναίνεση. Στους δρόμους περιφέρονται δολοφόνοι· κατουρούν στις γωνίες· βρίζουν... Όπως στα Εξάρχεια του 2016...

Διανύουμε τα μολυβένια χρόνια: την εξουσία σφετερίστηκαν, με όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες, οι συμμορίες των λούμπεν προλεταρίων και των εξίσου λούμπεν μικροαστών. Κι επειδή οι αριστεροί πολιτικοί δεν έχουν, εκ των πραγμάτων, κανένα χάρισμα, ούτε καν τη στοιχειώδη εξυπνάδα, ενθαρρύνουν τον όχλο να εκδηλώνει τα ένστικτά του. Οι διανοούμενοι –λιγοστοί– εμπίπτουν σ’ εκείνον τον συνδυασμό που περιγράφει ο Richard Wolin: μεταμοντέρνοι αναθεωρητές του Διαφωτισμού, ανοιχτοί σε ανορθολογικές, αντιδημοκρατικές και φιλοϊσλαμοφασιστικές θέσεις. Το πορτρέτο συμπληρώνεται από αντιευρωπαϊσμό, αντιαμερικανισμό, αντισημιτισμό, αντιφιλελευθερισμό και ρητορική μίσους. Ο αντιφασισμός, επειδή είναι σήμερα κενός περιεχομένου, ταυτίζεται με μια αριστερά που δεν έχει θέση, έχει όμως αντί-θέση· δεν έχει λόγο, έχει αντί-λόγο. Ακριβώς όπως οι παλιοί αντικομμουνιστές: άνθρωποι ενός παλιού κόσμου, ανάξιοι να χτίσουν τον καινούργιο.

Όπως δεν πρέπει να αθωώνονται οι ψηφοφόροι της «Χρυσής Αυγής» ως δήθεν ταλαιπωρημένα ανθρωπάκια, δεν πρέπει να αθωώνονται οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των άλλων αριστερών και αριστερίστικων οργανώσεων. Οι τυραννικές συνήθειες της αριστεράς έχουν μονιμοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο και διαποτίζουν την πνευματική της ζωή: στήριξη δικτατορικών καθεστώτων μόνο και μόνο επειδή είναι αντιδυτικά, απόρριψη της ελευθερίας της έκφρασης και του συνέρχεσθαι (κάθε αντιαριστερή έκφραση και συνάθροιση απειλείται με διακοπή, επίθεση, βιαιότητες, εκφοβισμό), θεωρίες αμερικανικών και εβραϊκών συνωμοσιών, δικαιολογία και στήριξη της μουσουλμανικής μισαλλοδοξίας. Κι αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις των αριστερών έναντι των φιλελεύθερων ιδεών, δεν είναι λίγοι όσοι, εκτός από τα παραπάνω, ασπάζονται τον σεξισμό και τον μισογυνισμό – αν και όχι εναντίον των «δικών τους» γυναικών∙ εναντίον των «κακών» φιλελευθέρων που είναι είτε π......ς, είτε α......ς, είτε και τα δύο (το αποκορύφωμα της αποτυχίας!)

Τι μας συμβαίνει λοιπόν; Η χώρα βρίσκεται στα χέρια του όχλου που καθρεφτίζεται σε μια κυβέρνηση η οποία χρησιμοποιεί την προπαγάνδα όπως έχει μάθει μέσα στα κομμουνιστικά κόμματα από όπου έχει προκύψει. Έχει ξανασυμβεί στην ιστορία: στη σημερινή εκδοχή, η οχλοκρατία συνδυάζεται με κλεπτοκρατία και θεοκρατία· με την προοπτική διαφοροποιημένων πολιτών («οι δικοί μας» και «οι εχθροί μας»), με διείσδυση της κεντρικής εξουσίας σε κάθε πτυχή της ατομικής ύπαρξης και δημιουργίας.







http://www.athensvoice.gr/politiki/kokkinos-fasismos
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διαφορες συζητήσεις και θέματα.”