48.000 λαθρομετανάστες σε πέντε ημέρες στην Ελλάδα

1
Ο αριθμός αφίξεων των λαθρομεταναστών που έφτασαν στην Ελλάδα εκτοξεύτηκε στις 48.000 σε διάστημα μόλις πέντε ημερών έως τις 21 Οκτωβρίου, αυξάνοντας τον αριθμό των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου στις 681.000, ανακοίνωσε χθες ο Διεθνής Οργανισμός για την Μετανάστευση (ΔΟΜ). «Παρά τις επιδεινούμενες καιρικές συνθήκες, περίπου 48.000 λαθρομετανάστες έχουν περάσει από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά, με περίπου 9.600 άτομα την ημέρα...
να διασχίζουν τη θάλασσα κατά τις τελευταίες πέντε ημέρες», ανέφερε ο ΔΟΜ, κάνοντας λόγο για τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων που έχει καταγραφεί σε διάστημα μιας εβδομάδας αυτό το χρόνο.

Η Μυτιλήνη συνεχίζει να δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, όπου κατά τις τελευταίες πέντε ημέρες έφτασαν στο νησί 27.276 πρόσφυγες.

Το ίδιο διάστημα στην Χίο έφτασαν 9.750 πρόσφυγες, ενώ σημειώνεται πως ενώ το νησί υποδεχόταν περίπου 300 πρόσφυγες την ημέρα κατά την αιχμή του καλοκαιριού, ξαφνικά την περασμένη εβδομάδα το νησί βρέθηκε αντιμέτωπο με 2.000 αφίξεις την ημέρα.

Σύμφωνα με τον ΔΟΜ, ο αριθμός των θανάτων προσφύγων στη θάλασσα αυξήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.Παράλληλα χθες ο περιφερειακός συντονιστής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αμίν Αουάντ, δήλωσε πως οι ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις και οι εντεινόμενες μάχες γύρω από το Χαλέπι στη Συρία προκάλεσαν μια "δυναμική εκτοπισμού", με περίπου 30.000 εκτοπισμένους, αλλά δεν επέφεραν τόσο την προσφυγική έξοδο από την χώρα.

Τόνισε πως ο αριθμός των εκτοπισμένων στο εσωτερικό της Συρίας παρουσίασε πτώση από 7,6 εκατομμύρια ανθρώπους στα 6,3 εκατομμύρια, μια μείωση που μπορεί να αποδοθεί στις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη, καθώς και στο γεγονός ότι πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν καταμετρηθεί.

Re: 48.000 λαθρομετανάστες σε πέντε ημέρες στην Ελλάδα

2
Και ενω στην Ευρώπη σκέφτονται να κλείσουν τα σύνορα,σε εμας κάποιοι βλέπουν " ευκαιρίες".

Η απασχόληση μεταναστών λύση στο ασφαλιστικό, λέει ο υφυπουργός Εργασίας


Λύση στο ασφαλιστικό μέσω των μεταναστών βλέπει ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για την Κοινωνική Ασφάλιση, Τάσος Πετρόπουλος.

«Η νόμιμη απασχόληση των μεταναστών, μπορεί δώσει τη λύση στο δημογραφικό πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος» ανέφερε, μιλώντας στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, που ενέκρινε την Τρίτη τον διορισμό του Δημητρίου Τσακίρη, στη θέση του Διοικητή του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).


Αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής και προεδρεύων της Επιτροπής, Νίκος Βούτσης, σημείωσε ότι υπάρχουν ήδη 550.000 νόμιμοι μετανάστες που μπορούν να αποτελέσουν «πρώτη ύλη» για την είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών.

Re: 48.000 λαθρομετανάστες σε πέντε ημέρες στην Ελλάδα

3
Σερβία , Βουλγαρία και Ρουμανία απειλούν να κλείσουν τα σύνορα αν η Γερμανία πράξει το ίδιο. Η Ελλάδα τι θα πράξει;


Ξεκίνησε ουσιαστικά το «ξήλωμα» της ΕΕ;

Πριν ξεκινήσει η πολυθρυλούμενη μίνι σύνοδο κορυφής , με την οποία οι Γερμανοί θα μετέβαλαν στα Βαλκάνια σε « αποθήκη» εκατομμυρίων ψυχών, ξεκίνησαν ήδη οι αντιδράσεις από χώρες των Βαλκανίων .
Φτάνει πλέον η γερμανική αδιαλλαξία και αλαζονεία. Ούτε λύση προτείνουν οι Γερμανοί , ούτε λεφτά δίνουν στα βαλκάνια παρά μόνο στην Τουρκία.

Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία, ανακοίνωσαν στις 24 Οκτωβρίου ότι θα κλείσουν τα σύνορά τους, εάν η Γερμανία ή άλλες χώρες της «εξευγενισμένης» κεντρικής Ευρώπης πράξουν το ίδιο για να σταματήσουν την ροή των χιλιάδων προσφύγων που έρχονται κατά κύματα, προειδοποιώντας ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει η περιοχή των Βαλκανίων μια νεκρή ζώνη για λαθρομετανάστες .
«Αντρίκεια απάντηση» σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας , pentapostagma.gr, στις γερμανικές απειλές και πιέσεις που εκπορεύονται από το Βερολίνο. Το ζήτημα όμως είναι που ακριβώς είναι η Αθήνα , η οποία υποτίθεται πριν τρεις μήνες θα άλλαζε την Ευρώπη;
Γιατί ως Έλληνες είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τις παράλογες και καταδικαστικές απαιτήσεις των Γερμανών ;

Η Ελλάδα μας ευρίσκεται σε μεγάλη παρακμή, κυρίως ιστορική , μη γνωρίζοντας τι ακριβώς πρέπει να πράξει. Εν αντιθέσει με τους προγόνους μας οι οποίοι τέτοιες ημέρες πριν 70 χρόνια, είπαν στους Ιταλούς και Γερμανούς φασίστες βροντοφωνάζοντας «ΟΧΙ», μένοντας αιώνια στην ιστορία.

Όπως και να έχει οι Βαλκάνιοι γείτονες μας « αντέδρασαν» δυναμικά, και καιρός είναι να τους ακολουθήσουμε εμείς ακόμα πιο δυναμικά.
Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ανακοίνωσε την απόφαση αυτή μετά την συνάντησή του με τους ομολόγους του , της Σερβίας και της Ρουμανίας στην πρωτεύουσα Σόφια πριν από μια προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 25 Οκτωβρίου .

Την ίδια στιγμή η Τουρκία ετοιμάζεται να ξεφορτωθεί δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από την Συρία , οι οποίοι θα προσπαθήσουν να εισέλθουν παράνομα στην Ευρώπη, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα ZAMAN.

«Οι τρεις χώρες, στεκόμαστε έτοιμες, αν Γερμανία και η Αυστρία κλείσουν τα σύνορά τους, να μην επιτρέψουμε στις χώρες μας να γίνουν ουδέτερες ζώνες. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε τα σύνορα μας» , είπε ο Μπορίσοφ δήλωσε στους δημοσιογράφους.
«Εμείς δεν θα εκθέσουμε τις χώρες μας στην καταστροφική πίεση εκατομμυρίων ανθρώπων που θα έρθουν», είπε ο ίδιος.
Ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα είπε ότι αυτό θα ήταν κοινή θέση των τριών χωρών, σε απάντηση της έκτακτης συνεδρίασης με απαίτηση «κάποιων» Ευρωπαίων ηγετών στις 25 Οκτωβρίου, για την αντιμετώπιση της κρίσης των μεταναστών στα Δυτικά Βαλκάνια.

«Έχουμε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μας, είμαστε αλληλέγγυοι με όλη την Ευρώπη», δήλωσε ο Πόντα, « αλλά η ευθύνη δεν μπορεί να υπάρχει μόνο με ορισμένες χώρες».

« Εάν υπάρχουν χώρες οι οποίες κλείνουν τα σύνορά τους, ή χτίζουν φράκτες, τότε έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε και εμείς τους εαυτούς μας εν εύθετο χρόνο», κατέληξε ο ίδιος.
Υπενθυμίζεται ότι η Ουγγαρία έχει χτίσει ένα μεγαλο φράχτη για να κρατήσει εκτός χώρας τους μετανάστες, κλείνοντας και τα σύνορά της με την Κροατία, ενώ η Σλοβενία ζητά να τις επιτραπεί και αυτής να κατασκευάσει τον δικό της φράχτη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με επικεφαλής της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε σε μίνι-σύνοδο κορυφής των 25 αρχηγών των κρατών και των κυβερνήσεων της Αυστρίας, Βουλγαρίας, Κροατίας, πΓΔΜ, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας και της Σλοβενία, καθώς και σημαντικών οργανισμών οι οποίοι εμπλέκονται.

Ο σκοπός της συνάντησης είναι να υπάρξει συμφωνία «κοινών επιχειρησιακών συμπερασμάτων που θα μπορούσε να εφαρμοστεί αμέσως, πράγμα αδύνατο.

Το ζήτημα είναι ότι ξεκίνησε το « ξήλωμα» της ΕΕ, με αφορμή το μεταναστευτικό . Όποιος νομίζει ότι θα υπάρξουν χώρες πλην Ελλάδος που θα δεχθούν να γίνουν τεράστια κέντρα κρατουμένων, είναι γελασμένος.

Η ένωση των χωρών της Ευρώπης στο πρώτο κρίσιμο και σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει θα « σκορπίσει» στους πέντε ανέμους.

pentapostagma.gr

Re: 48.000 λαθρομετανάστες σε πέντε ημέρες στην Ελλάδα

4
Δαν. 2,36 Ιδού, βασιλεύ, ποίον ήτο το όνειρόν σου. Θα είπωμεν τώρα ενώπιον του βασιλέως και την ερμηνείαν του.

Δαν. 2,37 Συ, βασιλεύ, ο βασιλεύς των βασιλέων, συ είσαι εκείνος, στον οποίον παρέδωκεν ο Θεός του ουρανού βασιλείαν ισχυράν, κραταιάν, ένδοξον και τιμημένην. Και έτσι βασιλεύεις

Δαν. 2,38 εις κάθε περιοχήν, ότου κατοικούν άνθρωποι και θηρία της υπαίθρου, πτηνά του ουρανού και ιχθύες της θαλάσσης. Εις τα χέρια τα δικά σου παρέδωκεν αυτά ο Θεός και σε κατέστησε κύριον όλων αυτών. Λοιπόν, βασιλεύ, συ είσαι η χρυσή κεφαλή του αγάλματος.

Δαν. 2,39 Επειτα από σε θα αναφανή μία βασιλεία μικροτέρα από την ίδικήν σου και έπειτα από αυτήν θα έλθη τρίτη βασιλεία, η οποία συμβολίζεται με τον χαλικόν του αγάλματος και θα επεκτείνη την κυριαρχίαν της επί όλης της γης.

Δαν. 2,40 Επειτα από αυτήν θα έλθη τετάρτη βασιλεία, η οποία θα είναι ισχυρά όπως ο σίδηρος. Οπως δε ο σίδηρος συντρίβει και δαμάζει τα πάντα, έτσι και η βασιλεία αυτή θα συντρίψη και θα υποτάξη τους πάντας υπό την κυριαρχίαν της.

Δαν. 2,41 Είδες τους πόδας και τα δάκτυλα του αγάλματος, να είναι εν μέρει πήλινοι και εν μέρει σιδερένιοι. Τούτο σημαίνει, ότι η βασιλεία αυτή δεν θα έχη ενότητα, αλλά θα είναι διηρημένη. Και εις αυτήν ταύτην την ως σίδηρον βάσιν της θα υπάρχη η διαίρεσις και οχι η συνοχή, όπως είδες τον σίδηρον και τον πηλόν όχι συγκεκολλημένα εις ένα σώμα, αλλά αναμεμιγμένα χωρίς συνοχήν μεταξύ των.

Δαν. 2,42 Οι δάκτυλοι των ποδών ήσαν εν μέρει σιδερένιοι και εν μέρει πήλινοι. Αυτό σημαίνει ότι τμήμα τι της βασιλείας αυτής θα είναι ισχυρόν, ενώ το άλλο τμήμα θα είναι εύθραυστον.

Δαν. 2,43 Είδες τον σίδηρον ανακατωμένον με τον πηλόν. Αυτό σημαίνει, ότι ανακατεμένοι θα είναι οι λαοί, που θα αποτελούν αυτήν την βασιλείαν. Δεν θα έχουν στενόν σύνδεσμον ο ένας με τον άλλον, ώστε να αποτελούν μίαν ενότητα. Θα είναι, όπως ο σίδηρος, που δεν αναμιγνύεται με τον πηλόν και δεν αποτελεί αδιάσπαστον ενότητα.

Δαν. 2,44 Κατά την εποχήν των βασιλέων της τετάρτης βασιλείας, ο Θεός του ουρανού θα αναδείξη μίαν άλλην βασιλείαν, η οποία στους αιώνας των αιώνων δεν θα καταστραφή. Και έτσι η βασιλεία αυτή του Θεού δεν θα λείψη, δεν θα δώση τόπον εις άλλην βασιλείαν. Θα συντρίψη δέ, και θα θρυμματίση και θα λιχνίση όλας τας άλλας βασιλείας· και αυτή θα υψωθή, θα εκταθή και θα υπάρχη στους αιώνας των αιώνων.

Δαν. 2,45 Οπως είδες, βασιλεύ, ότι, δηλαδή, χωρίς την επέμβασιν ανθρωπίνης χειρός εκόπη ένας λίθος από όρος και συνέτριψε τον πηλόν, τον σίδηρον, τον χαλκόν, τον άργυρον και τον χρυσόν, έτσι ο μέγας Θεός απεκαλυψεν στον βασιλέα τον Ναβουχοδονόσορα, τι θα γίνη στο μέλλον σχετικώς με τας διαφόρους βασιλείας. Το όνειρον είναι αληθινόν και η ερμηνεία αυτού πιστή και ακριβής”.

Δαν. 2,46 Τοτε ο βασιλεύς ο Ναβουχοδονόσορ έπεσε πρηνής στο έδαφος και προσκύνησε τον Δανιήλ και διέταξε να προσφέρουν προς χάριν αυτού αναιμάκτους θυσίας και ευώδη θυμιάματα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παγκοσμιοποίηση και γεωπολιτική”