Re: Επίθεση στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα πριν το τέλος της χρονιάς - 100 μαχητικά θα χρειαστεί να εμπλέξει το Ισραήλ

244
phpBB [video]


phpBB [video]


phpBB [video]

Re: Επίθεση στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα πριν το τέλος της χρονιάς - 100 μαχητικά θα χρειαστεί να εμπλέξει το Ισραήλ

245
Ρωσία: Όχι στην ενιαία διοίκηση για τα πυρηνικά

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εγκατέλειψε τελικά τα σχέδια για να δημιουργήσει μια ενιαία διοίκηση για την πυρηνική της τριάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Izvestia.

Ως αποτέλεσμα της ακύρωσης αυτής κάθε κλάδος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, η στρατηγική πυραυλική δύναμη, η Αεροπορία και το Ναυτικό θα διατηρήσουν τον έλεγχο του πυρηνικού τους οπλοστασίου, αναφέρει στο δημοσίευμά της ρωσική εφημερίδα επικαλούμενη πηγή στο υπουργείο Αμύνης.

Η εφημερίδα αναφέρει ως πιθανότερο λόγο για την ακύρωση δημιουργίας ενιαίας διοίκησης είναι οι ανταγωνισμοί των τριών κλάδων στο πλαίσιο της νέας αυτής διοίκησης.

Η δημιουργία της κυοφορείτο στους κόλπους της ρωσικής ηγεσίας από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 για την καλύτερη επιχειρησιακή αξιοποίηση του πυρηνικού ολμοστασίου δημιουργώντας ένα πιο ευέλικτο επίπεδο λήψης αποφάσεων.

Το σχέδιο οραματιζόταν την απευθείας υπαγωγή της νέας διοίκησης στο αρχηγείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία το ρωσικό οπλοστάσιο σε πυρηνικά όπλα αποτελείται από 494 εκτοξευτές σε υποβρύχια, σιλό, οχήματα και αεροσκάφη απαριθμώντας 1492 πυρηνικές κεφαλές.

Στα σχέδια των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων είναι η απόκτηση 8 νέων στρατηγικών υποβρυχίων κλάσης Borey, η αναβάθμιση των Tu-160 και Tu-95 Bear καθώς και η ανάπτυξη του νέου διηπειρωτικού πυραύλου Yars.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Re: Επίθεση στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα πριν το τέλος της χρονιάς - 100 μαχητικά θα χρειαστεί να εμπλέξει το Ισραήλ

246
Η Ρωσία κατασκευάζει 5.000 νέα πυρηνικά καταφύγια μέχρι το τέλος του 2012!

Η Ρωσία από ότι φαίνεται βιάζεται να είναι προετοιμασμένη για κάτι. Το Russia Today (RT) αναφέρει ότι 5.000 νέα πυρηνικά καταφύγια θα κατασκευαστούν στην πόλη της Μόσχας έως το τέλος του 2012. Οι ρωσικές αρχές πιστεύουν ότι αυτά τα νέα καταφύγια χρειάζονται επειγόντως, επειδή τα πυρηνικά καταφύγια που υπάρχουν σήμερα έχουν την ικανότητα να φυλάξουν μόνο το μισό περίπου του πληθυσμού και είναι αρκετά ξεπερασμένα.

Επιπλέον, υπάρχουν προφανώς πολύ λίγα πυρηνικά καταφύγια για εκείνους που ζουν έξω από το κέντρο της πόλης. Οι αρχές θέλουν σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό της Μόσχας να είναι σε θέση να καταφύγει σε κάποιο καταφύγιο μέσα σε λίγα λεπτά.

Αλλά σε αυτή την εποχή, όταν ο “Ψυχρός Πόλεμος” υποτίθεται ότι έχει τελειώσει, γιατί τα 5.000 πυρηνικά καταφύγια αποτελούν μια τέτοια επιτακτική ανάγκη;

Αλλά δεν είναι μόνο η Ρωσία που ασχολείται με την κατασκευή καταφυγίων. Πριν από μερικά χρόνια, Γραφείο Πολιτικής Άμυνας της Σαγκάης ανακοίνωσε την ολοκλήρωση ενός απόλυτα τεράστιου υπόγειου καταφυγίου. Έχει αναφερθεί ότι το καταφύγιο έχει έκταση πάνω από 90.000 τετραγωνικά μέτρα και θα μπορούσε να φιλοξενήσει μέχρι και 200.000 ανθρώπους κάθε φορά.

Αλλά αυτό γιγαντιαίο καταφύγιο δεν είναι ακόμη τόσο μεγάλο όσο το“Υπόγειο Σινικό Τείχος” που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και του 1970. Εκτιμάται ότι το “Υπόγειο Σινικό Τείχος” περιέχει σήραγγες και καταφύγια έκτασης 19 μιλίων (δηλαδή γύρω στα 30.5 χιλιόμετρα) και θα μπορούσε να χωρέσει μέχρι και 300.000 ανθρώπους.

Έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, αποθήκη πυρομαχικών, νοσοκομείο, θέατρο, ακόμα και βιβλιοθήκη. Έτσι τι γίνεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ; Χτίζουν κανένα καταφύγιο για το λαό της Αμερικής; Όχι. Σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης, οι περισσότεροι θα είναι τυχεροί αν έχουν αρκετό χρόνο να κάνουν την προσευχή τους. Η πικρή αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί ότι η απειλή του πυρηνικού πολέμου είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν.

Για δεκαετίες, το πυρηνικό οπλοστάσιο ήταν η πρωταρχική προστασία του λαού των ΗΠΑ σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης, αλλά χάρη σε μερικούς τελευταίους προέδρους το αμερικάνικο στρατηγικό πυρηνικό οπλοστάσιο έχει ως επί το πλείστον διαλυθεί. Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μόνο 5.113 πυρηνικές κεφαλές σε αποθέματα που αντιπροσωπεύει μία μείωση κατά 84 τοις εκατό από τη μέγιστη τιμή των περίπου 31.255 που υπήρχαν το 1967.

Αλλά αυτό δεν είναι αρκετά για τον Μπαράκ Ομπάμα. Επί του παρόντος, ο Ομπάμα εργάζεται για μια συνθήκη σύμφωνα με την οποία στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ρωσία θα επιτρέπεται μόνο κατ’ ανώτατο όριο 1.550 κεφαλές.

Εν πάση περιπτώσει, το γεγονός ότι μέσα σε όλα η Ρωσία ρίχενι το βάρος στην αντiβαλλιστική άμυνα του εδάφους της στην προετοιμασία των όπλων της κλπ, αυτό είναι άσχημα προμηνύματα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Re: Επίθεση στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα πριν το τέλος της χρονιάς - 100 μαχητικά θα χρειαστεί να εμπλέξει το Ισραήλ

247
Σε πυρηνικό θρίλερ με Ιράν και Siemens εμπλέκουν την Ελλάδα!

Το Ιράν κατηγόρησε τη γερμανική Siemens για τοποθέτηση μικροσκοπικών εκρηκτικών μέσα σε εξοπλισμό που είχε αγοραστεί από την ισλαμική δημοκρατία για το επίμαχο πυρηνικό πρόγραμμά του Ιράν και μάλλιστα φαίνεται να πέρασε μέσω Ελλάδας! Κάτι που ο γίγαντας της τεχνολογίας αρνήθηκε.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η γνωστή για τα ποινικά της "μπλεξίματα" εταιρεία πουλά εξοπλισμό για ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ!

Ο πρωτοκλασάτος βουλευτής Alaeddin Boroujerdi, δήλωσε ότι Ιρανοί εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας ανακάλυψαν τα εκρηκτικά και τα απομακρύναν πριν ενεργοποιηθούν, προσθέτοντας την πεποίθησή τους ότι ο παγιδευμένος με εκρηκτικά εξοπλισμός πωλήθηκε για να "σαμποτάρει" τις προσπάθειες εμπλουτισμού ουρανίου.

"Ο εξοπλισμός ήταν προγραμματισμένος να ανατιναχθεί αφού ετίθετο σε λειτουργία, προκειμένου να διαλύσουν όλα τα συστήματά μας», είπε. "Αλλά η σοφία των ειδικών μας ανέτρεψε τη συνωμοσία του εχθρού."

Η Siemens αρνήθηκε την κατηγορία και δήλωσε ότι ο πυρηνικός της τομέας δεν είχε καμία δοσολήψία με το Ιράν από την επανάσταση του 1979 που οδήγησε στην σημερινή θεοκρατική κατάσταση.

«Η Siemens απορρίπτει τις κατηγορίες και τονίζει ότι δεν έχουμε επιχειρηματικούς δεσμούς με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα," είπε ο Alexander Machowetz ο εκπρόσωπος της εταιρείας του Μονάχου.

Ο Boroujerdi, ο οποίος είναι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής ασφαλείας, ισχυρίστηκε ότι τα εκρηκτικά είχαν εμφυτευθεί σε ένα εργοστάσιο της Siemens και απαίτησε από την εταιρεία να αναλάβει την ευθύνη.

Κάθε πώληση πυρηνικού εξοπλισμού στο Ιράν απαγορεύεται λόγω των κυρώσεων και το εμπάργκο που έχει επιβληθεί από τον ΟΗΕ, αυξάνοντας την πιθανότητα ότι, αν πράγματι έγινε τέτοια παραλαβή, έγινε μέσω τρίτων. Ο Boroujerdi δεν είπε πως και πότε λαμβάνει το Ιράν από τη Siemens εξοπλισμό όμως φαίνεται ότι τα μηχανήματα πέρασαν μέσα από την Ελλάδα που ήρθανε σιδηροδρομικώς και φορτωθήκανε σε καράβι στην Θεσσαλονίκη, το οποίο αναχώρησε για Ιράν χωρίς να φαίνεται ο τελικός χρήστης.

Παρά τις διεθνείς κυρώσεις, η Γερμανία παραμένει ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους του Ιράν.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους υποπτεύονται ότι το πυρηνικό έργο του Ιράν αποσκοπεί στην παραγωγή όπλων. Το Ιράν λέει ότι θέλει μόνο να εμπλουτίσει ουράνιο για ειρηνικούς σκοπούς, και υποστηρίζει ότι έχει γίνει στόχος μιας συντονισμένης εκστρατείας από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για να υπονομεύσουν τις πυρηνικές του προσπάθειες μέσω μυστικών επιχειρήσεων.

Ορισμένοι Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν επίσης καταγγείλει και στο παρελθόν ότι συγκεκριμένες ευρωπαϊκές εταιρείες μπορεί να έχουν πουλήσει ελαττωματικό εξοπλισμό στο Ιράν εν γνώση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και των δικών τους κυβερνήσεων, δεδομένου ότι οι πωλήσεις θα ζημιώσουν, αντί να βοηθήσουν, το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Σύμφωνα με το Ιράν, η υποτιθέμενη εκστρατεία έχει συμπεριλάβει την απαγωγή επιστημόνων, την πώληση ελαττωματικού εξοπλισμού και τη φύτευση ενός καταστροφικού λογισμικού γνωστό ως Stuxnet, το οποίο ανάγκασε το Ιράν να σταματήσει το 2010 τις προσπάθειες εμπλουτισμού ουρανίου.

Η ουσία του πράγματος είναι ότι η Siemens πάλι κινείται στο σκοτάδι παράνομων δραστηριοτήτων, σύμφωνα με όσα καταγγέλονται από τους Ιρανούς αξιωματούχους, αυτή τη φορά σε μια χώρα καταδικασμένη σε απομόνωση από τον ΟΗΕ, γράφοντας τα ψηφίσματά του στα παλαιότερα των υποδημάτων της.

Επειδή γνωρίζουμε το πέρασμα της εταιρείας και από την χώρα μας, είναι πιο εύκολο να πιστέψουμε την καταγγελία των Ιρανών από την απάντηση της εταιρείας, η οποία συν τοις άλλοις κατηγορείται για διαφθορά σχεδόν σε όλο τον πλανήτη, και ταυτόχρονα εργάζεται σαν το "μακρύ" χέρι της BND (Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες) στις χώρες αυτές.

Άλλωστε και στην περίπτωση του Ιράν πάλι διευκόλυνση στην BND φέρεται να έκανε πράγμα που μας βάζει σε σκέψεις τι..δουλειές έκανε για την BND και εδώ στην Ελλάδα. Κατά τα άλλα εμείς κάνουμε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την συγκεκριμένη και ως αποζημίωση θα μας κάνουν μαθήματα... κατά της διαφθοράς. Αιδώς Αργείοι!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Re: Επίθεση στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα πριν το τέλος της χρονιάς - 100 μαχητικά θα χρειαστεί να εμπλέξει το Ισραήλ

248
Διοικητής αεροδιαστημικών δυνάμεων του Ιράν: Υπάρχει πιθανότητα να επιτεθούμε πρώτοι στο Ισραήλ!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιρανική τηλεόραση, ο Αμίρ Αλή Χατζιζαντέ, ο διοικητής των αεροδιαστημικών δυνάμεων του σώματος φρουρών του Ιράν, δήλωσε ότι το Ιράν δεν επιθυμεί να επιτεθεί πρώτο στο Ισραήλ, αλλά θα εξαπολύσει προληπτικό τρομοκρατικό κτύπημα όταν θα είναι σίγουρο ότι οι εχθροί βρίσκονται στις τελευταίες προετοιμασίες.

Επίσης τόνισε ότι το Ιράν θα επιτύχει προληπτικό τρομοκρατικό κτύπημα στις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν, στο Κατάρ και στο Αφγανιστάν, παρόλο που κάτι τέτοιο θα προκαλέσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Αξίζε να σημειώσουμε ότι ο Μοχάμεντ Αλή Τζαφάρι, ο διοικητής του σώματος φρουρών της ισλαμικής επανάστασης δήλωσε ότι η αντιπαράθεση με το Ισραήλ, δυστυχώς θα καταλήξει σε πόλεμο. Συγκεκριμένα είπε: «Άλλο σενάριο δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Re: Επίθεση στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα πριν το τέλος της χρονιάς - 100 μαχητικά θα χρειαστεί να εμπλέξει το Ισραήλ

249
Επιτυχημένη η πρώτη εκτόξευση του νέου αντιαεροπορικού συστήματος του Ιράν

Επιτυχής ήταν η εκτόξευση του νέου αντιαεροπορικού συστήματος που ονομάζεται Ra’d του Ιράν το οποίο αναπτύσσεται και κατασκευάζεται εγχώρια. Σύμφωνα με ιρανικές πηγές ο πύραυλος κατά τη δοκιμαστική εκτόξευσή του έφτασε σε απόσταση 50 χλμ. και σε ύψος 75.000 ποδών περί τα 22 χλμ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Re: Επίθεση στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα πριν το τέλος της χρονιάς - 100 μαχητικά θα χρειαστεί να εμπλέξει το Ισραήλ

250
Αχμαντινετζάντ: "Δεν παίρνουμε στα σοβαρά τις απειλές των Σιωνιστών"
Εικόνα
«Το Ιράν δεν λαμβάνει σοβαρά τις απειλές του Ισραήλ για ενδεχόμενη επίθεση εναντίον της Τεχεράνης και της Πιονγκιάνγκ, αλλά είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας», τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται έπειτα από την έκκληση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να τεθούν «κόκκινες γραμμές» όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, χαρακτηρίζοντας τις ως «βάσιμες» και προειδοποίησε ότι «το Ισραήλ δεν θα σιωπήσει».

«Πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να επιβληθεί ξεκάθαρα στην πρόοδο που έχει κάνει το Ιράν προς την κατασκευή πυρηνικού όπλου και δεν πρόκειται να σωπάσω γι' αυτό το θέμα», υπογράμμισε ο Νετανιάχου.

Από την πλευρά του, σε σημερινές του δηλώσεις ο Ιρανός πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: «Βασικά δεν παίρνουμε στα σοβαρά τις απειλές των Σιωνιστών. Έχουμε όλα τα αμυντικά μέσα στη διάθεσή μας και είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Re: Επίθεση στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα πριν το τέλος της χρονιάς - 100 μαχητικά θα χρειαστεί να εμπλέξει το Ισραήλ

251
Αίγυπτος:«Εάν μπουν στο Σινά, θα τους κόψουμε τα χέρια»!

Σε σαφή προειδοποίηση κατά του Ισραήλ προέβη μέλος του ανώτατου στρατιωτικού συμβουλίου της Αιγύπτου λέγοντας πως η «Αίγυπτος θα κόψει το χέρι κάθε εξωτερικού ή εσωτερικού επιτιθέμενου» υπονοώντας το ενδεχόμενο ισραηλινής επέμβασης στο Σινά.

Η δήλωση αυτή του μέλους του στρατιωτικού συμβουλίου της Αιγύπτου –το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του- δημοσιεύτηκε στην αιγυπτιακή εφημερίδα al-Masry al-Youm και αναφερόταν σε ισραηλινές αντιδράσεις στο τρομοκρατικό κτύπημα στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με αυτές Ισραηλινοί αξιωματούχοι, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο μιας περιορισμένης επιχείρησης στο Σινά με στόχο την εξάρθρωση των τρομοκρατικών ομάδων που δρουν εκεί.

Ο Αιγύπτιος στρατιωτικός προειδοποίησε παράλληλα το Ισραήλ να απόσχει από οποιαδήποτε πρόκληση κατά της Αιγυπτιακής κυριαρχίας στο Σινά, προσθέτοντας πως η στρατιωτική ηγεσία της Αιγύπτου αντιμετωπίζει την κατάσταση «με ηρεμία και σοφία, ενώ ο Στρατός της χώρας παρακολουθεί τις εξελίξεις στα σύνορα αλλά και τις “ισραηλινές απειλές” για έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στο Σινά».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Re: Επίθεση στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα πριν το τέλος της χρονιάς - 100 μαχητικά θα χρειαστεί να εμπλέξει το Ισραήλ

252
Η Ρωσία θα πραγματοποιήσει πτήσεις επιτήρησης πάνω από τη Μ.Βρετανία

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας από 24 έως 29 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει δύο πτήσεις επιτήρησης πάνω από το έδαφος της Μ.Βρετανίας στο πλαίσιο της υλοποίησης του διεθνούς Συμφώνου για τους ανοιχτούς ουρανούς.

Το ίδιο διάστημα αεροσκάφη του Καναδά θα πετάξουν πάνω από το ρωσικό έδαφος στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας, η οποία έχει σκοπό να συμβάλει στην ύπαρξη περισσότερης ειλικρίνειας και διαφάνειας στη στρατιωτική δραστηριότητα των κρατών-μελών του Συμφώνου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παγκοσμιοποίηση και γεωπολιτική”

cron