Re: Σαν σήμερα οι Γκρίζοι Λύκοι δολοφόνησαν τον Τάσο Ισαάκ - οι δολοφόνοι παραμένουν ασύλληπτοι [ΒΙΝΤΕΟ]

28
Hürriyet: Πρωτοσέλιδο για τη σύλληψη του δολοφόνου των Ισαάκ - Σολωμού
Εικόνα
Με πρωτοσέλιδη ανάρτησή της η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας «Hürriyet» αναφέρεται στη σύλληψη ενός εκ των δολοφόνων των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Ο τίτλος του άρθρου είναι «Η Τουρκία την τελευταία στιγμή χάλασε το παιχνίδι των Ελληνοκυπρίων» και η εφημερίδα αναφέρει πως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών παρενέβη στην υπόθεση του συλληφθέντα Erhan Arıklı και εξασφάλισε την απελευθέρωσή του.

Σύμφωνα με την «Hürriyet», άνθρωποι της τουρκικής πρεσβείας στο Κιργιστάν ήρθαν σε επαφή με τις αρχές της χώρας και υποστήριξαν ότι «οι κατηγορίες που αποδίδονται στον Arıklı είναι ανυπόστατες και πρόκειται για πολιτικό θέμα».

Zougla.gr

Re: Σαν σήμερα οι Γκρίζοι Λύκοι δολοφόνησαν τον Τάσο Ισαάκ - οι δολοφόνοι παραμένουν ασύλληπτοι [ΒΙΝΤΕΟ]

29
Αρνείται τα πάντα!
Εικόνα
Αμετανόητος εμφανίζεται σε δηλώσεις του ο Erhan Arıklı
Ισχυρίζεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έδωσε λανθασμένες πληροφορίες στην Interpol, όπως ακριβώς και ο εκτελεστής του Σολωμού Σολωμού


«Είναι λανθασμένες στο σύνολό τους οι πληροφορίες που δόθηκαν στην Ιντερπόλ», δηλώνει στον τουρκικό Τύπο ο Ερχάν Αρικλί, ο οποίος είχε προσαχθεί χτες σε δικαστήριο στην Κιργιζία, με την κατηγορία της ανάμειξης στη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ το 1996, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε προχθές τη νύχτα την πληροφορία ότι ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν ανακοίνωσε ότι ο Αρικλί, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Μπισκέκ στην Κιργιζία αφέθηκε ελεύθερος, αφού «το δικαστήριο αποφάσισε ότι η κατηγορία εξέπεσε λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, ότι πρόκειται για ειδική υπόθεση της Κύπρου και ότι η Κιργιζία δεν μπορεί να είναι μέρος στην υπόθεση αυτή». Το γεγονός ότι ο Αρικλί αφέθηκε ελεύθερος επιβεβαίωσε και ο εμπορικός σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στην Κιργιζία, ο Μπεχζάτ Ερτέν.

«Η Ιντερπόλ έμαθε την αλήθεια»
Η τουρκική εφημερίδα «Ραντικάλ» δημοσίευσε χθες αποκλειστική δήλωση του Αρικλί, ο οποίος λέει τα εξής: «Ζω εδώ και χρόνια στην Κιργιζία. Η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί να αλωνίζει στην περιοχή αυτή. Είναι λανθασμένες στο σύνολό τους οι πληροφορίες που έδωσαν στην Ιντερπόλ. Ακόμα και η ημερομηνία γέννησής μου και τα ονόματα της μητέρας και του πατέρα μου. Την ημέρα εκείνη βρισκόμουν στη Λευκωσία. Δεν είχα καμία σχέση με το γεγονός. Η ελληνοκυπριακή πλευρά εξαπατά τον κόσμο όλο με τα ψέματά της. Αφέθηκα ελεύθερος όταν έμαθε την αλήθεια και η Ιντερπόλ».

Ατιμώρητοι τόσα χρόνια μετά
Η εφημερίδα γράφει, επίσης, η Κυπριακή Δημοκρατία είχε γνωστοποιήσει το 1996 στην Ιντερπόλ σχετικά με τη δολοφονία του Τάσου Ισάκ τα εξής ονόματα: Χασίμ Γιλμάζ (ιδιοκτήτης καφετερίας στην κατεχόμενη Κερύνεια), Μουσταφά Εργκιούν («αστυνομικός»), Πολάτ Φικρέτ Κόρελι (Τουρκοκύπριος από την Αμμόχωστο), Φικρέτ Βελί Κόρελι (ιδιοκτήτης συνεργείου ποδηλάτων), Μεχμέτ Μουσταφά Αρσλάν (Πρόεδρος της οργάνωσης των «γκρίζων λύκων» στα κατεχόμενα το 1996) και Ερχάν Αρικλί (πρόεδρος της φοιτητικής οργάνωσης Turk-Bir στα κατεχόμενα το 1996).

Η «Ραντικάλ» αναφέρει, επίσης, ότι για τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει γνωστοποιήσει στην Ιντερπόλ τον εξής κατάλογο ονομάτων: Αντιστράτηγος ε.α. Χασάν Κουντακτσί (διοικητής των κατοχικών δυνάμεων το 1996), Υποστράτηγος ε.α. Μεχμέτ Καρλί (διοικητής της 28ης Μεραρχίας το 1996), Αττίλα Σαβ (διοικητής της «αστυνομίας» στα κατεχόμενα), Ερντάλ Εμανέτ (Διοικητής της «εδικής αστυνομικής μονάδας») και Κενάν Ακίν («υπουργός γεωργίας» των κατεχομένων το 1996).

Τα ίδια έλεγε και ο Ακίν
Ο έποικος Κενάν Ακίν, που πυροβόλησε τον Σολωμό Σολωμού, προέβαλε παρόμοιους ισχυρισμούς με τον Αρικλί, στην εκπομπή «60 Λεπτά», που προβλήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2009 δήλωνε... «μετανιωμένα» αθώος! «Δεν τον πυροβόλησα... θα τον πυροβολούσα, αλλά δεν το έκανα, είναι αδύνατο να τον πυροβόλησα εγώ. Τη στιγμή που υπήρχαν εκεί εκατοντάδες άριστοι σκοπευτές. Εγώ δεν πυροβόλησα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει αυτή η έντονη προσπάθεια ν' αποδείξουν ότι είμαι δολοφόνος», είχε δηλώσει ο Ακίν. Υποστήριξε πως από το πιστόλι του δεν βγήκε ούτε μια σφαίρα. «Στη φωτογραφία, αν και βρίσκεται στο χέρι μου το πιστόλι, δεν βγήκε σφαίρα. Δεν βρήκα καν την ευκαιρία να πυροβολήσω. Όλα εξελίχθηκαν τόσο γρήγορα μέσα σ' εκείνη την τεταμένη ατμόσφαιρα, δεν σήκωσα ποτέ το όπλο μου», είπε. «Θα τον πυροβολούσα... δεν βρήκα καν την ευκαιρία να πυροβολήσω...», πρόσθεσε, εκφράζοντας, ωστόσο, την επιθυμία να συλλυπηθεί τον πατέρα του Σολωμού Σολωμού.

http://www.sigmalive.com/simerini/polit ... taz/525644

Re: Σαν σήμερα οι Γκρίζοι Λύκοι δολοφόνησαν τον Τάσο Ισαάκ - οι δολοφόνοι παραμένουν ασύλληπτοι [ΒΙΝΤΕΟ]

30
Rum oyunu son anda bozuldu!
Εικόνα


Tutuklamayı Türkiye önledi
VATAN HABER MERKEZİ
Türkiye, Kıbrıslı Rumların 1996’da KKTC sınırında bayrak direğine tırmanan Rum Solomo Solomou ile sınır delen Tasos İzak’ın öldürülmesiyle ilgili olarak İnterpol’den yakalama emri çıkardığı KKTC’nin Kırgızistan eski temsilcisi Erhan Arıklı’nın tutuklanmasını engelledi.

Rumların başvurusu üzerine harekete geçen Kırgız polisi, Arıklı’yı başkent Bişkek’teki Manas havaalanında gözaltına aldı.

Kırgız İçişleri Bakanlığı, 50 yaşındaki Arıklı’nın üzerinden süresi geçmiş KKTC diplomatik pasaportu çıktığını ve Rumların ‘1996’da işlenen bir cinayet’ ile ilgili talebi üzerine operasyonun düzenlendiğini açıkladı. Olayın duyulmasının hemen ardından Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği Kırgız yetkililerle temasa geçti ve Rumların iddiasının asılsız ve siyasi olduğunu belirterek Arıklı’nın serbest bırakılmasını sağladı.

1996’DAKİ RUM EYLEMLERİ

Arıklı 1997’de KKTC’nin Kırgızistan’daki ticari temsilcilik görevini yürütmüştü.

Kıbrıs Rum yönetimi, 1996’da kapalı Maraş yakınındaki Derinya bölgesinden KKTC’ye sınır delme eylemi gerçekleştiren Tasos İzak adlı genç ile bayrak direğine tırmanarak Türk bayrağını indirmeye çalışırken vurulan Solomos Solomu olayıyla ilgili birçok üst düzey Türk yetkili hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı.

KUNDAKÇI PAŞA DA LİSTEDE

Rumların tutuklama emri çıkardığı yetkililer arasında dönemin KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Hasan Kundakçı, Tuğgeneral Mehmet Karlı, eski Tarım Bakanı Kenan Akın ve Emniyet Müdürü Erdal Emanet ile birçok sivil bulunuyor.
http://haber.gazetevatan.com/rum-oyunu- ... FyqpRiNVAo

Re: Σαν σήμερα οι Γκρίζοι Λύκοι δολοφόνησαν τον Τάσο Ισαάκ - οι δολοφόνοι παραμένουν ασύλληπτοι [ΒΙΝΤΕΟ]

31
Στέλνουμε νέα στοιχεία για τον Arıklı στην Κιργισία
Εικόνα
Η Κυπριακή Δημοκρατία θα διαβιβάσει εγγράφως ενισχυτικά στοιχεία για την ενοχή του Erhan Arıklı για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ το καλοκαίρι του 1996 στη Δερύνεια, με στόχο οι αρχές της Κιργισίας να προχωρήσουν σε έκδοση του φυγόδικου στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Γενική Εισαγγελία, υπό το Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη, στην οποία αποφασίστηκαν τα διαβήματα στα οποία θα προβεί η Κυπριακή Δημοκρατία.
Σε δήλωση μετά τη σύσκεψη, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Στέλιος Χειμώνας ανέφερε ότι κατά τη σύσκεψη, «στην οποία συμμετείχαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, εξετάσθηκε το σοβαρό θέμα που προέκυψε με την Κιργισία σε ό,τι αφορά την έκδοση του υπόπτου για τη δολοφονία του Ισαάκ και έχουν αποφασισθεί οι ενέργειες στις οποίες θα προβεί η Κυπριακή Δημοκρατία».

«Θα στείλουμε ενισχυτικά στοιχεία για τη διαδικασία έκδοσης του φυγόδικου και θα αναμένουμε από τις αρχές της Κιργισίας να ανταποκριθούν πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χειμώνας ανέφερε ότι «στόχος μας είναι να προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης του φυγόδικου».

Ερωτηθείς, εάν ληφθεί υπόψη ότι στην Κύπρο δεν παραγράφονται τα ποινικά αδικήματα, ποια ποινή του επιβληθεί εφόσον κριθεί ένοχος, ο κ. Χειμώνας απάντησε ότι αυτά είναι ζητήματα θα εξετασθούν, εφόσον οι αρχές της Κιργισίας εκδώσουν το φυγόδικο στην Κύπρο.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε ότι εναντίον του Arıklı εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και πρόσθεσε πως η έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης δεν θα ενισχύσει το διεθνές λόγω του γεγονότος ότι η Κιργισία δεν είναι μέλος της ΕΕ.

Ερωτηθείς εάν η Κυπριακή Δημοκρατία διαθέτει τα απαιτούμενα στοιχεία για να επιτύχει έκδοση, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης είπε πως αυτό δεν είναι θέμα επί του οποίου θα αποφασίσουν οι κυπριακές αρχές.
Ερωτηθείς εάν θα μεταβεί κλιμάκιο των διωκτικών αρχών για την Κιργισία, ο κ. Χειμώνας ανέφερε ότι στον παρόν στάδιο θα αποσταλούν έγγραφα προς τις αρχές του Κιργιστάν που θα ενισχύσουν τη διαδικασία.

Στη σύσκεψη συμμετείχε κλιμάκιο υψηλόβαθμων αξιωματικών της Αστυνομίας, λειτουργοί του Υπουργείου Δικαιοσύνης υπό τον κ. Χειμώνα και λειτουργοί του Υπουργείου Εξωτερικών.

http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/56000

Re: Σαν σήμερα οι Γκρίζοι Λύκοι δολοφόνησαν τον Τάσο Ισαάκ - οι δολοφόνοι παραμένουν ασύλληπτοι [ΒΙΝΤΕΟ]

32
Διαβήματα των κυπριακών αρχών προς το Κιργιστάν για την υπόθεση του Erhan Arıklı

Σε σύσκεψη υπό τον γενικό εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας Πέτρο Κληρίδη, αποφασίστηκε να γίνουν διαβήματα προς τις αρχές του Κιργιστάν και να διαβιβαστούν εγγράφως ενισχυτικά στοιχεία για την υπόθεση του Erhan Arıklı που κατηγορείται για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, το καλοκαίρι του 1996.

Μετά τη σύσκεψη, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Δικαιοσύνης Στέλιος Χειμώνας δήλωσε ότι «στόχος είναι οι αρχές της Κιργισίας να προχωρήσουν σε έκδοση του φυγόδικου στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Ο κ. Χειμώνας είπε ότι εναντίον του Erhan Arıklı εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και προσέθεσε πως η έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης δεν θα ενισχύσει το διεθνές, λόγω του γεγονότος ότι το Κιργιστάν δεν είναι μέλος της ΕΕ.

Σε ερώτηση αν η Κυπριακή Δημοκρατία διαθέτει τα απαιτούμενα στοιχεία για να επιτύχει την έκδοση του Erhan Arıklı, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Δικαιοσύνης είπε πως αυτό δεν είναι θέμα επί του οποίου θα αποφασίσουν οι κυπριακές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Re: Σαν σήμερα οι Γκρίζοι Λύκοι δολοφόνησαν τον Τάσο Ισαάκ - οι δολοφόνοι παραμένουν ασύλληπτοι [ΒΙΝΤΕΟ]

33
Προκαλεί τώρα τη Λευκωσία ο Erhan Arıklı!

Με συνέντευξη Τύπου, που έδωσε ο Erhan Arıklı, ένας εκ των 11 καταζητούμενων για τη δολοφονία των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, στην Κιργιζία, προκαλεί τις Κυπριακές αρχές, δηλώνοντας «αθώος» και κατηγορώντας ευθέως την Interpol Κύπρου για «φιάσκο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Erhan Arıklı συνελήφθη από τις αρχές της Κιργιζίας την Τετάρτη, με βάση το κόκκινο δελτίο που είχε εκδώσει η Interpol μετά από αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος στη συνέχεια, αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Arıklı ανέφερε κατά τη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε πως είναι «έτοιμος να παραδοθεί» στις Κυπριακές αρχές και να δικαστεί, τονίζοντας πως «δεν φοβάται να δικαστεί από Ελληνοκυπρίους». Παράλληλα τόνισε ότι «δεν υπάρχει λόγος» να ζητούν την παράδοσή του «από άλλες χώρες» και πως αρκεί να προσφύγουν στις αρχές του ψευδοκράτους. Αν το κάνουν αυτό είναι «έτοιμος να παραδοθεί με δική του πρωτοβουλία και να δικαστεί».

Επιπλέον, δήλωσε «αθώος» και επεσήμανε ότι «δεν είναι εξακριβωμένο ποιος ακριβώς σκότωσε τον Ισαάκ», ενώ ως άλλοθί του προβάλλει το επιχείρημα πως ως πρόεδρος της φοιτητικής παράταξης που ηγείτο εκείνη την περίοδο (1996), είχε οργανώσει αντισυγκέντρωση την ίδια ώρα της δολοφονίας στο Ledra Palace.

Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι οι Κυπριακές αρχές «δεν έχουν σοβαρά στοιχεί σε βάρος του», τονίζοντας ότι η Interpol Κύπρου «δεν έστειλε κανέναν φάκελο στην Ιντερπόλ της Κιργιζίας, παρά μόνο μερικές φωτογραφίες». Ζητήθηκε η έκδοσή του με «λάθος στοιχεία», καθώς δεν είχε γραφτεί σωστά το όνομα πατρός και η πόλη γέννησής του. Μάλιστα, χαρακτήρισε τους χειρισμούς της Κυπριακής Interpol ως «κωμωδία», λέγοντας πως «ήταν σαν να κορόιδευαν τις αρχές της Δικαιοσύνης της Κιργιζίας και τελικά, η Δικαιοσύνη της Κιργιζίας τους απαξίωσε».

http://www.tvkosmos.gr/details.aspx?id=782842

Re: Σαν σήμερα οι Γκρίζοι Λύκοι δολοφόνησαν τον Τάσο Ισαάκ - οι δολοφόνοι παραμένουν ασύλληπτοι [ΒΙΝΤΕΟ]

34
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ!

Ελεύθερος αφέθηκε ο Τούρκος Ερχάν Αρικλί, που φέρεται να εμπλέκεται στη βάρβαρη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ το 1996 και ο οποίος είχε συλληφθεί από τις Αρχές της Κιργιζίας.

Μετά την απελευθέρωσή του ο Αρικλί εμφανίστηκε προκλητικός και αμετανόητος, δηλώνοντας σε τουρκική εφημερίδα ότι η κυπριακή κυβέρνηση «λέει ψέματα εις βάρος του και ότι δεν σχετίζεται με τα επεισόδια». Ο καταζητούμενος συνελήφθη πριν από δύο ημέρες στην Κιργιζία με βάση το κόκκινο δελτίο που έχει εκδώσει η Ιντερπόλ έπειτα από αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Αρικλί βρίσκεται στη λίστα της Ιντερπόλ μαζί με άλλα δέκα άτομα, ανάμεσά τους και ο τότε αρχηγός των κατοχικών δυνάμεων Ερσάν Κουντακσί. Προσήχθη ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο διέταξε να αφεθεί ελεύθερος. Ο Αρικλί, σε δήλωσή του, υποστήριξε ότι δόθηκαν λανθασμένα στοιχεία και ότι ο ίδιος δεν είχε καμία ανάμιξη σε σχέση με τα γεγονότα. Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε σε επαρχιακό δικαστήριο, καθώς δεν υπάρχει διακρατική συμφωνία έκδοσης μεταξύ Κύπρου - Κιργιζίας, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Radikal». Προκλητικός και αμετανόητος «Είναι λανθασμένες στο σύνολό τους οι πληροφορίες που δόθηκαν στην Ιντερπόλ», δηλώνει στον τουρκικό Τύπο ο Ερχάν Αρικλί. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε χτες τη νύχτα την πληροφορία ότι ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών των Κατεχομένων Χουσεΐν Όζγκιουργκιουν ανακοίνωσε ότι ο Αρικλί ο οποίος προσήχθη χθες στο αεροδρόμιο του Μπισκέκ στην Κιργιζία αφέθηκε ελεύθερος, αφού «το δικαστήριο αποφάσισε ότι η κατηγορία εξέπεσε λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, ότι πρόκειται για ειδική υπόθεση της Κύπρου και ότι η Κιργιζία δεν μπορεί να είναι μέρος στην υπόθεση αυτή». Το γεγονός ότι ο Αρικλί αφέθηκε ελεύθερος επιβεβαίωσε και ο εμπορικός σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στην Κιργιζία Μπεχζάτ Ερτέν. Η τουρκική εφημερίδα «Ραντικάλ» δημοσιεύει σήμερα αποκλειστική δήλωση του Αρικλί, ο οποίος λέει τα εξής: «Ζω εδώ και χρόνια στην Κιργιζία. Η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί να αλωνίζει στην περιοχή αυτή. Είναι λανθασμένες στο σύνολό τους οι πληροφορίες που έδωσαν στην Ιντερπολ. Ακόμα και η ημερομηνία γέννησής μου και τα ονόματα της μητέρας και του πατέρα μου. Την ημέρα εκείνη βρισκόμουν στη Λευκωσία. Δεν είχα καμία σχέση με το γεγονός. Η ελληνοκυπριακή πλευρά εξαπατά τον κόσμο όλο με τα ψέματά της. Αφέθηκα ελεύθερος όταν έμαθε την αλήθεια και η Ιντερπόλ». Η εφημερίδα γράφει επίσης η Κυπριακή Δημοκρατία είχε γνωστοποιήσει το 1996 στην Ιντερπόλ σχετικά με τη δολοφονία του Τάσου Ισάκ τα εξής ονόματα: Χασίμ Γιλμάζ (ιδιοκτήτης καφετέριας στην κατεχόμενη Κερύνεια), Μουσταφά Εργκιούν («αστυνομικός»), Πολάτ Φικρέτ Κόρελι (Τουρκοκύπριος από την Αμμόχωστο), Φικρέτ Βελί Κόρελι (ιδιοκτήτης συνεργείου ποδηλάτων), Μεχμέτ Μουσταφά Αρσλάν (Πρόεδρος της οργάνωσης των γκρίζων λύκων στα κατεχόμενα το 1996) και Ερχάν Αρικλί (πρόεδρος της φοιτητικής οργάνωσης Turk-Bir στα κατεχόμενα το 1996.

πηγή: tvkosmos.gr/fimotro.blogspot.com

Re: Σαν σήμερα οι Γκρίζοι Λύκοι δολοφόνησαν τον Τάσο Ισαάκ - οι δολοφόνοι παραμένουν ασύλληπτοι [ΒΙΝΤΕΟ]

35
phpBB [video]


phpBB [video]


phpBB [video]

Re: Σαν σήμερα οι Γκρίζοι Λύκοι δολοφόνησαν τον Τάσο Ισαάκ - οι δολοφόνοι παραμένουν ασύλληπτοι [ΒΙΝΤΕΟ]

36
Σε πιέσεις των Ελληνοκυπρίων αποδίδουν οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες τη σύλληψη του Ερχάν Αρικλί στην Κιργισία
Εικόνα
Αποτέλεσμα της πίεσης των Ελληνοκυπρίων θεωρείται από τις περισσότερες τουρκοκυπριακές εφημερίδες η σύλληψη του Ερχάν Αρικλί στην Κιργισία. Εναντίον του Αρικλί έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και καταζητείται από την Ιντερπόλ για τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού το 1996 στην Δερύνεια.

Ο Αρικλί συνελήφθη προχθές από την αστυνομία της Κιργισίας. Όπως αναφέρει η Κίπρις, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών της Κιργισίας, ο Αρικλί συνελήφθηκε προχθές στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μανάς της πρωτεύουσας Μπισκέκ, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αρχών ασφαλείας της χώρας και στην κατοχή του βρέθηκε «ληγμένο διπλωματικό διαβατήριο» του ψευδοκράτους.

Ωστόσο, μετά τη μεσολάβηση της πρεσβείας της Τουρκίας στην Μπισκέκ, ο Ερχάν Αρικλί αφέθηκε τελικά ελεύθερος χθες το απόγευμα. Ο οικονομικός ακόλουθος της πρεσβείας της Τουρκίας στην Μπισκέκ, Μπεζχάτ Ερτέν δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο Αρικλί ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, υπογραμμίζοντας ότι η σύλληψή του σε μια φιλική και αδελφική χώρα όπως είναι αυτή της Κιργισίας προκάλεσε λύπη στους Τούρκους που ζουν εκεί.




Ανέφερε επίσης ότι ο Ερχάν Αρικλί αφέθηκε χθες το απόγευμα ελεύθερος μετά τα διαβήματα της πρεσβείας της Τουρκίας προς την κυβέρνηση της Κιργισίας. Η Κίπρις γράφει ότι ο αδελφός του Αρικλί, Γκιουβέν Αρικλί είναι ο διευθυντής του γραφείου του «πρωθυπουργού» Ιρσέν Κουτσιούκ.



Ο «υπουργός εξωτερικών», Χουσείν Οζγκιουργκιούν σε δηλώσεις του στο “τ/κ πρακτορείο ειδήσεων” (ΤΑΚ) ανέφερε ότι ο Ερχάν Αρικλί παρουσιάστηκε χθες ενώπιον δικαστηρίου στην Κιργισία το οποίο αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχουν ικανοποιητικά στοιχεία, το αδίκημα αποτελεί εσωτερική υπόθεση της «νότιας Κύπρου» και η Κιργισία δεν έχει δικαιοδοσία στην εν λόγω υπόθεση και έτσι – είπε - ο Αρικλί αφέθηκε χθες το απόγευμα ελεύθερος.



Αναφερόμενος στο «διπλωματικό διαβατήριο» του Αρικλί, ο κ. Οζγκιουργκιούν σημείωσε ότι «ίσως να κατέχει διαβατήριο το οποίο εκδόθηκε πριν από το 2009. Εμείς δεν παραχωρήσαμε κανένα τέτοιο διαβατήριο και ούτε είχαμε οποιαδήποτε πληροφορία ότι αντιμετώπιζε τέτοιου είδους κατηγορία. Αυτή τη στιγμή δεν δικαιούται να κατέχει διπλωματικό διαβατήριο».

Η Βολκάν με τίτλο «Ε/κ παγίδα στον Αρικλί» γράφει για μια εχθρική και προβοκατόρικη ενέργεια της «ε/κ διοίκησης», όπως χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, που έπεσε στο κενό μετά τις ενέργειες της «μητέρας-πατρίδας» Τουρκίας.



Η Γενί Ντουζέν με τίτλο «Υπό κράτηση ο Αρικλί για φόνο» γράφει ότι ο Αρικλί ζει εδώ και 14 χρόνια στην Κιργισία και ενώ είχε ταξιδέψει ξανά στο εξωτερικό, δεν υπήρξε οποιοδήποτε πρόβλημα. Το τουρκικό ΥΠΕΞ, αναφέρεται, τέθηκε αμέσως σε συναγερμό καθώς ο Αρικλί είναι μεταξύ των 11 Τούρκων που καταζητούνται για τις δολοφονίες των Ισαάκ και Σολωμού, μέσω της Ιντερπόλ. Ανάμεσα σε αυτούς και ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Χασάν Κουντακτσί (διοικητής των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων το 1996) και άλλοι δύο Τούρκοι στρατηγοί.




Αναφέρεται σε «ενημέρωση» αρμοδίων της Τουρκικής Πρεσβείας στην Μπισκέκ προς αρμόδιους της Κιργισίας, σημειώνοντας ότι επειδή μεταξύ των δύο χωρών (προφανώς εννοεί την Κιργισία και την Κύπρο) δεν υπάρχει συμφωνία έκδοσης εγκληματιών, μετά την δίκη του στην Κιργισία, γίνεται κατανοητό ότι ο Αρικλί θα αφεθεί ελεύθερος.



Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Ραντικάλ τις οποίες αναδημοσιεύει η Γενί Ντουζέν, ο Ερχάν Αρικλί είπε ότι ζει στην Κιργισία πολλά χρόνια. «Η ε/κ πλευρά πρέπει να ξέρει ότι σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή είναι αδύνατο να κάνουν ό,τι θέλουν. Οι πληροφορίες που έδωσαν στην Ιντερπόλ είναι λάθος. Ακόμα και για την ημερομηνία γέννησής μου, το όνομα του πατέρα και της μητέρας μου, τα έδωσαν λάθος. Το 1996 τα γεγονότα έγιναν στην Δερύνεια. Εκείνη την ημέρα εγώ ήμουνα στη Λευκωσία».



Η Αφρίκα έχει τίτλο «Η πρώτη σύλληψη από την Ιντερπόλ» και γράφει ότι ο Αρικλί από το 2007 μέχρι το 2009 υπηρέτησε στο γραφείο τουρισμού του ψευδοκράτους στην Κιργισία. Σύμφωνα με τον λεγόμενο υπουργό εξωτερικών, Χουσείν Οζγκιουργκιούν αυτή τη στιγμή ο Αρικλί δεν έχει οποιοδήποτε «επίσημο» αξίωμα στην Κιργισία.



Να σημειωθεί ότι ο Αρικλί γεννήθηκε το 1962 στο Αρνταχάν της Τουρκίας και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην κατεχόμενη Λάπηθο το 1976. Αποφοίτησε από το λύκειο στην Λάπηθο και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην θεολογική σχολή του πανεπιστημίου της Άγκυρας.

http://www.inews.com.cy/i
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεγάλοι Έλληνες”