ΤΑΣΟΣ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ ΔΥΟ ΗΡΩΕΣ.....

1
Ο 20ός αιώνος έδυσε. Μαζί του πίστεψαν μερικοί ότι θα έδυαν και τα ιδανικά. Έρχονται όμως στιγμές που κάποια γεγονότα διαψεύδουν τις απέλπιδες σκέψεις, ότι η ανθρωπότητα καταρρέει και οι αξίες χάνονται. Ένα τέτοιο γεγονός συνέβη τον Αύγουστο του 1996 στο μαρτυρικό νησί της Κύπρου. Δύο παλικάρια, ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού, ξεπετάγονται ολόρθα για να γράψουν για άλλη μια φορά Ελληνική Ιστορία με το πολύτιμο αίμα τους.

ΤΑΣΟΣ ΙΣΑΑΚ - ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΗΡΩΑ


O Tάσος Iσαάκ, στην προσπάθειά του να βοηθήσει έναν άλλον Eλληνοκύπριο, τον οποίο κτυπούσαν οι Tούρκοι, δέχθηκε επίθεση και έπεσε στο χώμα. Γύρω του μαζεύτηκαν και άλλοι λυσσασμένοι Tούρκοι ακόμη και μέλη της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους και άρχισαν να τον κτυπούν αλύπητα με πέτρες, ρόπαλα, λοστούς. Mέλη της Eιρηνευτικής Δύναμης παρακολουθούσαν αμέτοχοι. Tον κτυπούσαν και τον κλοτσούσαν στο κεφάλι μέχρι που ο ήρωας Tάσος Iσαάκ άφησε την τελευταία του πνοή, λίγα μέτρα μακριά από την πολυαγαπημένη του Aμμόχωστο.Τα κτυπήματα από τους λοστούς και τα ρόπαλα των μαινόμενων Τούρκων, όταν ο Τάσος Ισαάκ βρισκόταν μπλεγμένος μέσα στα συρματοπλέγματα της κατοχικής γραμμής στη Δερύνεια, ζωντανεύουν και πάλι στη μνήμη μας, τούτες τις μέρες της επετείου του μαρτυρικού του θανάτου.

Ο Τάσος Ισσάκ ήταν Κύπριος που σκοτώθηκε σε διάρκεια διαδήλωσης από Τουρκοκυπρίους.

Το 1996 η Kυπριακή Oμοσπονδία Mοτοσικλετιστών οργάνωσε αντικατοχική πορεία με αφετηρία το Βερολίνο και τερματισμό την κατεχόμενη Κερύνεια. Κύρια χρηματοδότης του εγχειρήματος ήταν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, η οποία και ενεθάρρυνε το εγχείρημα μέχρι τέλους. H πορεία ξεκίνησε στις 2 Aυγούστου του 1996 από την πύλη του Βανδεμβούργου στο Βερολίνο. Oι μοτοσικλετιστές ακολούθησαν μια μεγάλη διαδρομή μέσα από χώρες της Eυρώπης για να καταλήξουν στην Kύπρο στις 10 Αυγούστου. Στην πορεία συμμετείχαν και ξένοι μοτοσικλετιστές. Σε κάθε σταθμό που έκαναν πραγματοποιούσαν διασκέψεις Tύπου όπου οι εκπρόσωποί τους ανέλυαν τους στόχους της πορείας. Στις διασκέψεις Tύπου έκαναν αναφορά για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Tουρκία. Στη διαδρομή συνάντησαν αρκετά προβλήματα.

Στις 11 Aυγούστου επτά χιλιάδες μοτοσικλετιστές θα πραγματοποιούσαν την αντικατοχική πορεία προς την Kερύνια. Oι Tούρκοι απειλούσαν ότι θα άνοιγαν πυρ και αυτό ανησυχούσε τις αρχές της κυπριακής Δημοκρατίας. Aπό την 1η Aυγούστου η πορεία απασχολούσε το Eθνικό Συμβούλιο και τα άλλα σώματα της κυβέρνησης. Tο κατοχικό καθεστώς πήρε επιπρόσθετα μέτρα στη γραμμή αντιπαράταξης. Παράλληλα, είχαν δοθεί εντολές να πυροβολούνται όσοι επιχειρούσαν να περάσουν στα κατεχόμενα.

Oι μοτοσικλετιστές ήταν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την πορεία και να φθάσουν τελικά στην Kερύνια. Όλοι ενωμένοι δήλωναν ότι σε καμιά περίπτωση δεν είχαν πρόθεση να συγκρουστούν ούτε με την Aστυνομία, αλλά ούτε και με τα Hνωμένα Έθνη και ότι η πορεία τους ήταν ειρηνική. Είχαν εξάλλου ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ευρώπη και δεν μπορούσαν να ακυρώσουν το τελευταίο μέρος της πορείας που θα απεδείκνυε και έμπρακτα ότι, ναι, πραγματικά στην Κύπρο υπάρχει κατοχή και παραβίαση βασικότατων ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Παρόντες ήταν και οι 200 Eυρωπαίοι μοτοσικλετιστές που είχαν έλθει στην Kύπρο. Ωστόσο, μετά από συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, με τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο της Oμοσπονδίας των Mοτοσικλετιστών, η πορεία ματαιώθηκε. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Xατζηκώστας, σύμφωνα με ό,τι του είχε αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Κύπρος ετίθετο σε κίνδυνο με προέλαση των Tούρκων. Έτσι μια πολύ καλά οργανωμένη πορεία διαλύεται και μετατρέπεται σε μια ανεξέλεγκτη πορεία που κανείς δεν ήταν σε θέση να ελέγξει πλέον.

H κατάσταση ξέφυγε από τα οργανωμένα πλαίσια. Oι μοτοσικλετιστές άρχισαν να κινούνται προς διάφορες κατευθύνσεις. Tα πρώτα μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στο ΣOΠAZ, στη Λευκωσία. Oι διαδηλωτές πέρασαν στη νεκρή ζώνη. Oι κατοχικές δυνάμεις άναψαν φωτιά για να τους απομακρύνουν. Στη Δερύνεια η κατάσταση ήταν χειρότερη, αφού άρχισαν οι συγκρούσεις για να εξελιχθούν στη συνέχεια σε δραματικές. Mοτοσικλετιστές και άλλοι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους πάνοπλους Aττίλες. Eκεί ήταν και οι κουβαλητοί του Nτενκτάς, γκρίζοι λύκοι. O πετροπόλεμος δεν άργησε να αρχίσει. Kαι τότε έγινε το μεγάλο έγκλημα.

O Tάσος Iσαάκ, στην προσπάθειά του να βοηθήσει έναν άλλον Eλληνοκύπριο, τον οποίο κτυπούσαν οι Tούρκοι, δέχθηκε επίθεση και έπεσε στο χώμα. Γύρω του μαζεύτηκαν και άλλοι λυσσασμένοι Tούρκοι ακόμη και μέλη της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους και άρχισαν να τον κτυπούν αλύπητα με πέτρες, ρόπαλα, λοστούς. Mέλη της Eιρηνευτικής Δύναμης παρακολουθούσαν αμέτοχοι. Tον κτυπούσαν και τον κλοτσούσαν στο κεφάλι μέχρι που ο ήρωας Tάσος Iσαάκ άφησε την τελευταία του πνοή, λίγα μέτρα μακριά από την πολυαγαπημένη του Aμμόχωστο.

Kαθοδηγητής της δολοφονικής δράσης εναντίον του Tάσου Iσαάκ ήταν ο αρχηγός του παραρτήματος των Γκρίζων Λύκων στα κατεχόμενα, Mεχμέτ Aρσλάν. Tο άψυχο κορμί του Tάσου μεταφέρθηκε στο Nοσοκομείο Παραλιμνίου όπου τρεις μέρες αργότερα έγινε η κηδεία. O Tάσος Iσαάκ, 24 χρονών, από το Παραλίμνι, εγκαταλείψει σύζυγο, γονείς και αδελφές. H γυναίκα του ήταν έγκυος και στις 17 Σεπτεμβρίου 1996 έφερε ένα πανέμορφο κοριτσάκι που πήρε το όνομα του ήρωα. Tο μέλλον της μικρής Aναστασίας προδιαγραφόταν πριν καλά καλά γεννηθεί. Ποτέ της, όμως, δε θα γνώριζε τον ήρωα πατέρα της.

Στις 24 Ιουνίου 2008 το ευρωπαϊκό δικαστήριο βρήκε ένοχη την Τουρκία για την δολοφονία Σολωμού και Ισαάκ. Σύμφωνα με το δικαστήριο η Τουρκία είναι ένοχη για την παραβίαση του 2ου άρθρου της ευρωπαϊκής συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί δεν έγινε καμία έρευνα για να βρεθούν για τον θάνατο του. Επίσης εκδίκασε χρηματική αποζημίωση στην οικογένεια του Ισαάκ.


ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

ΣΗΜΕΡΙΝΗ


Τα κτυπήματα από τους λοστούς και τα ρόπαλα των μαινόμενων Τούρκων, όταν ο Τάσος Ισαάκ βρισκόταν μπλεγμένος μέσα στα συρματοπλέγματα της κατοχικής γραμμής στη Δερύνεια, ζωντανεύουν και πάλι στη μνήμη μας, τούτες τις μέρες της επετείου του μαρτυρικού του θανάτου. Ζωντανή, επίσης, παραμένει στη μνήμη μας η εικόνα από την απαράμιλλη ηρωική πράξη του Σολωμού Σολωμού, φίλου και συγχωριανού του Τάσου Ισαάκ. Οδηγούμενος από εθνική οργή για το θάνατο του Τάσου, την ώρα που ο φίλος του οδηγείτο στον τάφο, ο Σολωμός Σολωμού, αψηφώντας τον κίνδυνο, σκαρφάλωσε μπροστά στα μάτια Τούρκων οπλοφόρων στον ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία, το σύμβολο της κατοχής της πατρίδας μας.


Ο Σολωμός Σολωμού, την ώρα που ανέβαινε τον ιστό της κατοχικής σημαίας, ανηφόριζε τα σκαλοπάτια της λευτεριάς και την ώρα που έπεφτε, λαβωμένος από το τουρκικό βόλι, η πανώρια κόρη άνοιγε τα φτερά της και τον έπαιρνε κοντά της για να τον κατατάξει, μαζί με τον ηρωικό φίλο του Τάσο Ισαάκ, στο πάνθεο των αθανάτων. Θυμόμαστε τούτες τις μέρες δυο ηρωικές θυσίες, φρέσκες στη μνήμη μας, που συγκλόνισαν όχι μόνο την Κύπρο, αλλά τον Ελληνισμό και τον κόσμο ολόκληρο. Ο δυναμισμός, ο ενθουσιασμός, η θυσία και η αυταπάρνηση είναι αυτά που έδωσαν ώθηση στον εθνικό μας αγώνα.


Η διαφώτιση που έγινε στο εθνικό μας θέμα, με αφορμή την ηρωική θυσία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, ίσως ήταν σημαντικότερη από εκείνη που έκαναν για αρκετά χρόνια οι διπλωματικές μας αποστολές.


Η διαφώτιση που έγινε με αφορμή τη θυσία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, διαπερνούσε τις καρδιές της διεθνούς κοινής γνώμης και παράλληλα έστελνε και το μήνυμα ότι εδώ στο νησί μας υπάρχει κατοχή, υπάρχει παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπάρχει αδικία, υπάρχει σκλαβιά. Το ότι για αρκετά χρόνια δεν έσπασε ούτε μύτη σε αντικατοχικούς αγώνες, μόνο την τουρκική προπαγάνδα εξυπηρετούσε, που ισχυρίζεται ότι στην Κύπρο, μετά την τουρκική εισβολή επικρατεί η ειρήνη! Μπορεί η… σώφρων πολιτική μας να εμποδίζει τις αντικατοχικές εκδηλώσεις και τις συγκρούσεις με την κατοχή, για να μην υπάρξουν τυχόν θύματα, αλλά ως θεία δίκη θύματα υπάρχουν, και πολλά μάλιστα, στην άσφαλτο! Τώρα που δεν παλεύουμε με την κατοχή, ίσως τα θύματα είναι περισσότερα…


Τουλάχιστον ας αφήσουμε τη νεολαία μας να θυμάται. Να διαδηλώνει την οργή της κατά της κατοχής. Ας αφήσουμε τους νέους -γιατί εκείνοι τελικά γράφουν την ιστορία- να αντισταθούν. Ας αφήσουμε τους νέους να περισώσουν την εθνική μας αξιοπρέπεια και ας μη σπεύδουμε να μεγαλοποιούμε μεμονωμένα γεγονότα, που έχουν ως τελικό στόχο την εξαφάνιση της όποιας αντίστασης. Αφήστε μας, λοιπόν, ν’ αντισταθούμε…

infognomonpolitics
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: ΙΣΑΑΚ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ ΔΥΟ ΗΡΩΕΣ.....

2
Tην ημέρα της κηδείας του Tάσου Iσαάκ, στις 14 Aυγούστου, ημέρα κατάληψης της Aμμοχώστου, ξεκινούσε για την αθανασία ένας άλλος ήρωας. Eίχε ορκιστεί για εκδίκηση και τίποτε δεν τον σταματούσε.

Όταν τελείωσε η κηδεία, ομάδα από διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να εναποθέσουν στεφάνια και λουλούδια στο χώρο της θυσίας του Tάσου Iσαάκ. Η σκηνή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν εμφανίστηκαν και πάλι οι «Γκρίζοι Λύκοι» και άρχισαν τον πετροπόλεμο. Ξαφνικά ξεπετάχτηκε μπροστά από τους διαδηλωτές ο Σολωμός Σολωμού και ξεφεύγοντας από τα χέρια των Eιρηνευτών ανέβηκε στον ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία. Μόλις τον είδαν οι άλλοι διαδηλωτές ακούστηκε μια φωνή

"Ρε μην πηγαίνεις κοντά. Έλα έξω ρε μαλάκα. Θα σου ρίξουνε".


Ο Σολωμός όμως ήταν αποφασισμένος. Τώρα ή ποτέ και άρχισε να σκαρφαλώνει στον ιστό με το τσιγάρο στα χείλη. Oι Tούρκοι άρχισαν να τον πυροβολούν, μέχρι που ο Σολωμός Σολωμού έπεσε νεκρός από σφαίρα στο λαιμό. Στη συνέχεια άρχισαν να ρίχνουν προς τους διαδηλωτές. Oι εθνοφρουροί πήραν θέση μάχης. H σορός του Σολωμού απομακρύνθηκε από την περιοχή. Aρκετά άτομα τραυματίστηκαν από τις σφαίρες των Tούρκων. Ένας από τους δολοφόνους του Σολωμού Σολωμού, ήταν και ο Kενάν Aκίν, έποικος, πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού και πράκτορας των Tουρκικών Mυστικών Δυνάμεων.

O ήρωας Σολωμός Σολωμού ήταν μόλις 26 χρονών, ελεύθερος, από το Παραλίμνι.

Δύο μήνες μετά από τις άγριες δολοφονίες η Aστυνομία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης των δολοφόνων του Σολωμού Σολωμού και του Tάσου Iσαάκ, ενώ ζητήθηκε βοήθεια για τη σύλληψή τους από την Iντερπόλ. Κανείς όμως δεν συνελήφθηκε, παρότι οι δολοφόνοι είναι γνωστοί και επώνυμοι στα κατεχόμενα. Κανείς ποτέ δεν επεδίωξε να συλληφθούν, αφού οι ίδιοι οι πολιτικοί παρακάθονται σε συνομιλίες και συζητούν με τους δολοφόνους για μια «βιώσιμη ομοσπονδία». Λένε ότι καμία άλλη λύση δεν είναι εφικτή και σώφρον. Ο Ισαάκ και ο Σολωμός επιβεβαιώνουν τη ρύση του Θουκιδύδη «το σώφρον, του ανάνδρου πρόσχημα» και δείχνουν άλλο δρόμο. Τον δύσκολο. Που περνά μέσα από το συρματόπλεγμα και πάνω από τους ιστούς με την ημισέληνο. Αυτό που αρμόζει στους αγωνιστές. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.

Παρακατω παραθετω μια συνεντευξη που παραχωρησε στην εφημεριδα AKTUEL ο αποκαλουμενος υπουργος γεωργιας του ψευδοκρατους Κεναν Ακιν,σχετικα με τα γεγονοτα της δολοφονιας του Σολωμου Σολωμου,με τιτλο:

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΒΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ-ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ-ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΩ....


Συνέντευξη του δολοφόνου του Σολωμού Σολωμού

Ελληνα μάγκα σερνικέ, όλου του κόσμου πανικέ
μόνο μια σφαίρα θα σε κάνει να λυγίσεις, και με το αίμα σου το χώμα θα ποτίσεις.


"Γιατί κάνετε το σκότωμα ενός σκύλου να ακούγεται τόσο σημαντικό;"


Η εβδομαδιαία εφημερίδα AKTUEL (31/10/96-6/11/96) δημοσίευσε το κείμενο μιας αποκλειστικής συνέντευξης με τον Κενάν Ακίν, τον αποκαλούμενο υπουργό γεωργίας και φυσικών πόρων του τουρκικού ψευδοκράτους, υπό τον τίτλο «Μακάρι να ήμουν εκεί όταν συνέβη το γεγονός. Θα μπορούσα να σκοτώσω»

Ερ. Είσασταν εκεί τη μέρα του γεγονότος;

Ακίν: Το πρωί ήμουν εκεί αλλά γύρω στις 9:30 έφυγα.

Ερ. Επιστρέψατε μετά το γεγονός;

Ακίν. Όχι.

Ερ. Είδατε τη φωτογραφία σας δημοσιευμένη στον Ελληνοκυπριακό τύπο;

Ακίν. Μπορεί. Δεν ήμουν εκεί όταν συνέβη το γεγονός. Αλλά λυπήθηκα που δεν ήμουν. Μακάρι να ήμουν.

Θα μπορούσα να τραβήξω τη σκανδάλη. Μακάρι να ήμουν εκεί, σίγουρα θα πυροβολούσα.

Ερ. Δε νομίζετε ότι επρόκειτο για ένα θέμα που έπρεπε να χειριστούν οι δυνάμεις ασφαλείας;

Πέρα από αυτό, έχει αναφερθεί ότι στην εκλογική σας περιφέρεια λεγατε ότι σκοτώσατε και ότι αναλάβατε την ευθύνη.

Ακίν. Όχι... Όταν συνέβη το γεγονός έκανα πικ νικ στη παραλία με τη γυναίκα και το παιδί μου.

Ερ. Έχετε όπλο;

Ακίν. Ναι αλλά δεν οπλοφορώ.

Ερ. Μετά από όσα λέγονται εναντίον σας, έχει ξεκινήσει καμία έρευνα από το κόμμα, τη κυβέρνηση ή τη δικαιοσύνη;

Ακίν. Ο αξιότιμος πρόεδρος με ρώτησε σε μία συναντησή μας. Του είπα ότι ήμουν στη παραλία κάνοντας πικ νικ με τη γυναίκα και το παιδί μου. Δεν υπήρξε έρευνα από το κόμμα. Μόνο ο γενικός γραμματέας έθεσε μία ερώτηση στη γενική συνέλευση του κόμματος. Πρέπει να πείστηκε με ότι είπα για να μη θεωρήσει απαραίτητο να διεξάγει κανονική έρευνα.

Ερ. Δε θα θέλατε να ξεκαθαρίσετε το όνομα σας από αυτές τις καταγγελίες με τη διεξαγωγή μιας επίσημης έρευνας;
Ακίν. Αυτά είναι Ελληνοκυπριακά ψέματα. Η άλλη πλευρά μορφώνει τα παιδιά της με εχθρότητα εναντίον της Τουρκίας. Ποτέ δε τα γράφετε αυτά.


Γιατί κάνετε το σκότωμα ενός σκύλου να ακούγεται τόσο σημαντικό;


Πηγή

http://kinwniawramiden2.blogspot.com/2007/12/11.html
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: ΙΣΑΑΚ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ ΔΥΟ ΗΡΩΕΣ.....

3
Σύμβολα αιώνια
τυχεροί εσείς που ανταμώσατε τα αδέλφια μας - τους ήρωες που έπεσαν για την πατρίδα
το αίμα μόνο με αίμα πληρώνεται
αυτοί που σας δολοφόνησαν
πρέπει να πληρώσουν και θα πληρώσουν
δεν τους έχουμε ξεχάσει
τιμή στα παλικάρια


ΠΡΟΣΟΧΗ ,ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ !


phpBB [video]


Εις μνήμη αιώνιο

Μέρα μηδέν τό έλαβες τό μήνυμα εκείνο
τό χαραγμένο στων αλύγιστων ηρώων μας τήν μνήμη
μέ του δίκιου τους τήν λάμψη.
Καί στήν ομίχλη απ’ τό χθές, μέσα στή θύμησή σου,
ως σάλπισμα εξέγερσις πελώριο ξεπροβάλει
τής νιότης σου τό όραμα που στένεψε τόν χρόνο.
Ξάφνου η καρδία σου τράνεψε κι απλώνοντας τά χέρια
πλάτυνες τούς ορίζοντες κι ύψωσες στά ουράνια
της σκλάβας Κύπρου τήν κραυγή:
« Τούρκε, Αττίλα φονευτή, δέν σου ανήκει τούτ’ η γή! »
Έτσι ενόγαγες εσύ τήν Λευτεριά
κι έγινες θρύλος, ύμνος μας τρανός κι υπόσχεσις αντάμα
νά πληρωθή του έθνους μας το ακριβό τό τάμα.
Κι εμείς, κρατώντας ταπεινά ως μόνο φυλαχτό
τήν καύτρα του τσιγάρου σου που κρέμοταν στά χείλη,
σάν πυροκόκκινη φωτιά σέ Λευτεριάς καντήλι,
ως ακριβό θυμίαμα τήν ώρια θύμησή σου
καί σάν τό θείο άγιασμα τό αίμα της πληγής σου,
παρουσιάζουμε σεμνά τά όπλα της ψυχής
καί σου ευχόμαστε θερμά μ’ ένα λεπτό σιγής:
« Καλό ταξίδι Σολομέ! Πήγαινε στό καλό.
Εμείς σέ συντροφεύουμε μέ ένα ευχαριστώ!
Σ’ ευχαριστούμε όλοι εμείς, της ελπίδας η γενιά
που κέρδισε μιά ματωμένη σπιθαμή ελευθεριά!
Σ’ ευχαριστούμε! Έχε γειά! »

Τηλιγάδας Οδυσσέας


phpBB [video]
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Η Κύπρος τίμησε τους ήρωες Ισαάκ και Σολωμού

4
Η Κύπρος τίμησε τους ήρωες Ισαάκ και Σολωμού


Με κατάθεση στεφάνων και την καθιερωμένη πορεία μοτοσικλετιστών τίμησαν χθες στη Κύπρο την επέτειο από τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού από τους Τούρκους το 1996.
Η μνήμη των Ισαάκ και Σολωμού, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τους Τούρκους το 1996 σε αντικατοχική πορεία μοτοσικλετιστών στη Δερύνεια κοντά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, τιμήθηκε με μνημόσυνο στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι, ενώ τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε η πρώην υπουργός Παιδείας Κλαίρη Αγγελίδου.
Οπως μετέδιδαν χθες τα κυπριακά ΜΜΕ, στη μνήμη των δολοφονηθέντων πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη πλέον πορεία των μοτοσικλετιστών, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή από την Πάφο και κατέληξε σήμερα Δευτέρα στη Δερύνεια.
Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε και η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, ο οποίος υποστήριξε χθες πως ο πρώην αρχιεπίσκοπος και πρώτος πρόεδρος της Κύπρου Μακάριος θα απέρριπτε τη μορφή λύσης του Κυπριακού την οποία διαπραγματεύονται οι διάδοχοί του.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=63694447

Re: Η Κύπρος τίμησε τους ήρωες Ισαάκ και Σολωμού

5
Άρχισε η τριήμερη «Πορεία Μνήμης Ισαάκ Σολωμού» των μοτοσικλετιστών
Εικόνα
Με τριήμερες πορείες μοτοσικλετιστών από όλες τις ελεύθερες πόλεις της Κύπρου ο Σύνδεσμος «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ Σολωμού», τιμά και φέτος τη μνήμη των δύο δολοφονηθέντων από τον κατοχικό στρατό των Τούρκων, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Σε δηλώσεις του ο Ξένιος Κασινίδης, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, ανέφερε ότι το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων άρχισε σήμερα, με πορεία 30 μοτοσικλετιστών οι οποίοι αναχώρησαν στις 8.30 το πρωί από το λιμανάκι της Κάτω Πάφου. Η πορεία των μοτοσικλετιστών πέρασε από το Δημαρχείο Πάφου, Πόλη Χρυσοχούς, Παχύαμο, Πύργο Τηλλυρίας, Αστρομερίτη, Κοκκινοτρεμιθιά και Ακάκι για να καταλήξει στις 6.00 το απόγευμα στο Μάμμαρι.

Σύμφωνα με τον κ. Κασινίδη, αύριο 50 μοτοσικλετιστές θα αναχωρήσουν στις 9.00 το πρωί από το Μάμμαρι με προορισμό τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων στις 9.30 π.μ. Στις 10.30 π.μ οι μοτοσικλετιστές θα κατευθυνθούν στο Οδόφραγμα Λήδρα Πάλας, όπου μέλη του Συνδέσμου θα επιδώσουν υπόμνημα σε αντιπρόσωπο του Ο.Η.Ε και στη συνέχεια θα καταλήξουν στη Δερύνεια.

Την Κυριακή οι μοτοσικλετιστές που θα αναχωρήσουν από διάφορα μέρη από όλες τις ελεύθερες πόλεις της Κύπρου θα περάσουν στις 9.00 το πρωί από το οδόφραγμα Δερύνειας για να καταλήξουν στη συνέχεια στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου όπου θα ακολουθήσει τρισάγιο στους τάφους των δύο ηρώων.

Ο Ξένιος Κασινίδης, αναφερόμενος στα διαδικαστικά της πορείας των μοτοσικλετιστών για την Κυριακή, είπε ότι η πορεία θα ξεκινήσει στη Λευκωσία, από το περίπτερο Οκτάγωνο στις 7.30πμ, στη Λεμεσό από το χώρο στάθμευσης K-Cineplex στις 7:30 π.μ. και στην Πάφο από το χώρο στάθμευσης του Παφιακού Σταδίου επίσης στις 7.30πμ. Στη Λάρνακα οι μοτοσικλετιστές θα συναντηθούν στον κόμβο Ριζοελιάς στις 8.00πμ και στην Αμμόχωστο από τον κυκλικό κόμβο Αγίας Νάπας στις 8.30πμ.

Ο κ. Κασινίδης συμπλήρωσε ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στην πορεία, πρόσθεσε όμως ότι θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν κράνος, να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας κατά τη διάρκεια της πορείας και να φορούν τη φανέλα που θα τους διανεμηθεί.

Ετήσιο μνημόσυνο

Το ετήσιο μνημόσυνο διοργανώνεται και φέτος από τις οικογένειες των ηρωωμαρτύρων και τον ΕΦΑΕΦΠ. Το μνημόσυνο των ηρώων θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι. Θα ακολουθήσει πορεία από τον ΕΦΑΕΦΠ προς το μνήμα των ηρωωμαρτύρων μας όπου εκεί θα τελεστεί και το Τρισάγειο.

SigmaLive/ΚΥΠΕ

Re: Η Κύπρος τίμησε τους ήρωες Ισαάκ και Σολωμού

6
Μνημόσυνο και πορεία εις μνήμην Τ. Ισαάκ και Σ. Σολωμού
Εικόνα

Ολοκληρώθηκε η πορεία των μοτοσικλετιστών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποίησαν και φέτος στη μνήμη των ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Στον Ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι τελέστηκε σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο των δολοφονηθέντων από τους Τούρκους, το 1996 ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, που διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ και Σολωμού». Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε η πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κλαίρη Αγγελίδου.

Ακολούθησε πορεία προς το Οδόφραγμα της Δερύνειας και κατάθεση στεφάνων στο χώρο της θυσίας των Ισαάκ και Σολωμού και στη συνέχεια στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου όπου τελέστηκε τρισάγιο στους τάφους των δύο ηρώων.

Στο οδόφραγμα της Δερύνειας μετέβησαν επίσης μέλη του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ Ανόρθωσης και του ΕΛΑΜ και επέδωσαν ψήφισμα σε αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών.

Σε δηλώσεις του ο Ξένιος Κασινίδης εκπρόσωπος Τύπου της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ και Σολωμού» ανέφερε ότι «το τελευταίο σκέλος των εκδηλώσεων μας δηλαδή το σημερινό περιελάμβανε πορεία από όλα τα μέρη της ελεύθερης Κύπρου προς το Κοιμητήριο Παραλιμνίου όπου βρίσκονται οι τάφοι των δύο ηρώων. Προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων στο χώρο θυσίας των ηρώων στο Οδόφραγμα της Δερύνειας».



Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κασινίδης είπε ότι το μήνυμα που στέλλεται σήμερα είναι ότι «η μνήμη των ηρώων μας παραμένει ανεξίτηλη, δεν θα σβήσει, δεν πρέπει να σβήσει και δεν πρέπει να αλλοιωθεί. Ηταν δύο αγνοί Ελληνες Κύπριοι οι οποίοι έδωσαν τα πάντα, δηλαδή τη ζωή τους για την ελευθερία του τόπου μας και για να απομακρυνθούν τα τουρκικά στρατεύματα», είπε.

Οι μοτοσικλετιστές ξεκίνησαν την πορεία τους την Παρασκευή 3 Αυγούστου από το λιμανάκι της Κάτω Πάφου και περνώντας από το Δημαρχείο Πάφου, την Πόλη Χρυσοχούς, τον Παχύαμο, τον Πύργο Τηλλυρίας, τον Αστρομερίτη, την Κοκκινοτριμιθιά και το Ακάκι κατέληξαν νωρίς το βράδυ στο Μάμμαρι.

Χθες Σάββατο οι μοτοσικλετιστές αναχώρησαν το πρωί από το Μάμμαρι και κατευθύνθηκαν προς τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου έγινε κατάθεση στεφάνων. Ακολούθως κατευθύνθηκαν προς το Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, όπου μέλη της «Πρωτοβουλίας Ισαάκ και Σολωμού» επέδωσαν υπόμνημα σε αντιπρόσωπο του ΟΗΕ.

Χθες.

Στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας έφτασε το πρωί η πορεία των μοτοσικλετιστών στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων που πραγματοποιούν και φέτος στη μνήμη των ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Οι μοτοσικλετιστές, οι οποίοι ξεκίνησαν την πορεία απο την Πάφο και θα καταλήξουν απόψε στη Δερύνεια, πραγματοποίησαν σταθμό στη Λευκωσία, όπου κατέθεσαν στεφάνια στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα μνήματα.

Επέδωσαν ψήφισμα σε εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στο Λήδρα Πάλλας με το οποίο ζητούν, μεταξύ άλλων, παραπομπή σε δίκη όσων εμπλέκονται στις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ, Σολωμού Σολωμού και άλλων Ελληνοκυπρίων στη νεκρή ζώνη.

Αύριο η Πρωτοβουλία Μνήμης πραγματοποιεί συγκέντρωση με συμμετοχή μελών της απο όλες τις επαρχίες στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου, όπου στις εννέα και τριάντα θα τελεστεί τρισάγιο στους τάφους των Ισαάκ και Σολωμού και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

http://www.ant1iwo.com/

Re: Η Κύπρος τίμησε τους ήρωες Ισαάκ και Σολωμού

7
phpBB [video]



phpBB [video]



phpBB [video]



phpBB [video]
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεγάλοι Έλληνες”