Με ΑΤΤΙΛΑ III απειλούν οι Τούρκοι την Κύπρο λόγω των εξορύξεων στην Κυπριακή ΑΟΖ

1
ΜΕ « ΑΤΤΙΛΑ ΙΙΙ » ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ - ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΩΡΕ! ΘΑ ΜΑΣ... «ΣΩΣΟΥΝ» ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ - ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ (ΞΑΝΑ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ 1974 (ΜΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΩΣ «ΝΕΟ» ΣΕΝΑΡΙΟ...) - ΘΑ ΜΑΣ... «ΣΩΣΕΙ» ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΛΕΜΕΕΕ! ΝΑΙ, ΡΕ... ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ... ΓΙ' ΑΥΤΟ... ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ, «ΓΥΡΙΣΤΕ ΠΛΕΥΡΟ», ΝΑΝΙ...

Με επίθεση στην Κύπρο απειλεί ευθέως η Άγκυρα. Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Ζαμάν ο Εγκεμέν Μπαγίς ξεκάθαρα απείλησε την Κύπρο με τη χρήση στρατιωτική βίας σε περίπτωση που η κυπριακή Δημοκρατία προχωρήσει στις έρευνες για φυσικό αέριο. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαγίς "Η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί τις κυπριακές έρευνες. Αν επιμένουν γι' αυτό υπάρχει ο στόλος».

Επίσης για τον τουρκικό στόλο, υπάρχει και ο ελληνικός Στόλος, αλλά αυτό δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας στην Αθήνα να του το απαντήσει...

Επίσης στις ίδιες δηλώσεις θέλοντας να κάνει την προηγούμενη δήλωση του πιο ξεκάθαρη συμπλήρωσε ότι «Στο παρελθόν η Ελληνοκυπριακή πλευρά είχε επιχειρήσει να κάνει παρόμοια πράγματα, αλλά υπάρχουν αυτοί που θυμούνται τι αντιμετώπισε», αναφερόμενος φυσικά στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και απειλώντας ευθέως με επανάληψή της.

Απαντώντας σε ερώτηση του Τούρκου δημοσιογράφου της Ζαμάν ότι σε παλαιότερες κυπριακές έρευνες, πλοία του τουρκικού στόλου είχαν σταλεί στην περιοχή, ο Εγκεμέν Μπαγίς ανέφερε: "Γι΄αυτόν τον λόγο φτιάξαμε το στρατό μας και εκπαιδεύσαμε τους στρατιώτες". Δηλαδή για να κάνουμε εισβολές σε γειτονικά κράτη ότι κάνουν κάτi που δεν μας αρέσει!

"Είναι παράνομο να κάνουν έρευνες σε ύδατα που δεν τους ανήκουν. Η Τουρκία θα κάνει στο έπακρο χρήση όλων των δικαιωμάτων της, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και θα πράξει τα δέοντα. Γνωρίζουν τη σοβαρότητα που διακρίνει την Τουρκία”, προειδόποιησε με θράσος "χιλίων πιθήκων" ο Ε.Μπαγίς.


Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος υπουργός πριν από ένα περίπου χρόνιο έλεγε στους Έλληνες δημοσιογράφους ότι δεν χρειαζόμαστε τους εξοπλισμούς, ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε αμοιβαία μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων ότι η Ελλάδα άδικα δαπανά τόσα χρήματα για όπλα, προφανώς διότι ήξερε ότι τα ωραία λόγια πάντα ακούγονται με χαρά από τα ευήκοα ώτα, άσχετα αν η χώρα του έφτιαξε Ένοπλες Δυνάμεις για να μπορεί να παρεμβαίνει στρατιωτικά όπου αυτή επιθυμεί κατά τα λεγόμενα του Τούρκου υπουργού.

Πηγή: defencenet

http://esxatianasxesi.blogspot.com/
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Με ΑΤΤΙΛΑ 3 απειλούν οι Τούρκοι την Κύπρο λόγω των εξορύξεων

2
dominique έγραψε:απειλώντας ευθέως με επανάληψή της.
Άν δεν απατώμαι οι Τούρκοι, εκμεταλλευόμενοι το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα της Νέας Τάξης σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και την υποδούλωση του κυπριακού ελληνισμού στους τοκογλύφους της Τρόϊκας και του ΔΝΤ, θέλουν να καταλάβουν το υπόλοιπο μισό της νήσου που είναι ελεύθερο για να προσαρτήσουν τη Μεγαλόνησο στο έδαφός τους. Δηλαδή, επιδιώκουν με άλλα λόγια να μετατρέψουν το νησί της Αφροδίτης σε τουρκική επαρχία....
Εικόνα

Εικόνα
Ό' τι δεν μπόρεσε να κάνει ο Ecevit το 1974 το κάνει τώρα πράξη ο Erdoğan ολοκληρώνοντας το απαίσιο έγκλημα του Γερμανοαμερικανοεβραίου αρχιφασίστα Henry Kissinger σε βάρος του κυπριακού ελληνισμού.

Ο Αττίλας 3 είναι η τρίτη και τελική φάση της επιχείρησης Attila η οποία αποτελεί επίσης μέρος του διαβόητου σχεδίου Balyoz (βαριοπούλα) που προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάληψη και προσάρτηση ολόκληρης της Κύπρου στη Τουρκία.

Re: Με ΑΤΤΙΛΑ 2 απειλούν οι Τούρκοι την Κύπρο λόγω των εξορύξεων στην Κυπριακή ΑΟΖ

3
Εχουν τα κόστια να κάνουν κάτι τέτοιο οι Τούρκοι?

Φυσικά και όχι!


Όμως μετά την διάλυση της Ελλάδος οικονομικά και πολιτικά,έφτασε η ώρα να διαλύσουν και την Τουρκία.

Απλά θα το φέρουν έτσι το πράμα ώστε να φαίνεται οτι τα συμφεροντα των Ρωσων απειλούνται και έτσι θα βάλουν τους Ρωσους με πονηρό τρόπο να κάνουν όλη την δουλειά τους.


Με ένα σβάρο δυο τρίγωνα που λεμε....
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»

Re: Με ΑΤΤΙΛΑ 2 απειλούν οι Τούρκοι την Κύπρο λόγω των εξορύξεων στην Κυπριακή ΑΟΖ

4
Άν είναι όντως έτσι τα πράγματα όπως τα λες, τότε το σκηνικό γύρω από τα ενεργειακά παίρνει άλλη τροπή.

Αυτό σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι στήνονται νέα γεωπολιτικο-οικονομικά παιχνίδια για δυνατούς παίκτες στην ευρύτερη περιοχή.

Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία και Ισραήλ μετατρέπονται σε πιόνια ενός πολέμου συμφερόντων για το ποιός θα έχει το πάνω χέρι στη μοιρασιά της λείας.

Re: Με ΑΤΤΙΛΑ 2 απειλούν οι Τούρκοι την Κύπρο λόγω των εξορύξεων στην Κυπριακή ΑΟΖ

5
αφήστε τα σκυλιά να γαβγίζουν, ήδη έχουν χάσει και τον έλεγχο στους τουρκοκύπριους...οι οποίοι επιτέλους πήραν χαμπάρι ότι θα περάσουν πολύ καλύτερη ζωή εάν ενωθούν με την νότια κύπρο.. και πάρουν δρόμο οι τούρκοι..
το θέμα είναι ότι οι κύπριοι τώρα χρειάζονται ένα ισχυρό εγγυητή της ασφάλειας, ευημερίας και ανεξαρτησία τους, και αυτός ο εγγυητής όσο παράξενο και να μοίαζει μπορεί να είναι η ρωσία με το ισραήλ, διοτι η ελλάδα μόνη της προδομένη και χρεοκοπημένη, πολύ λίγα μπορεί να κάνει.

Re: Με ΑΤΤΙΛΑ III απειλούν οι Τούρκοι την Κύπρο λόγω των εξορύξεων στην Κυπριακή ΑΟΖ

7
Αυξάνει τη ναυτική παρουσία γύρω από την Κύπρο η Τουρκία εν μέσω ρήξης με το Ισραήλ


Αγκυρα, Τουρκία



Την πλήρη διακοπή των εμπορικών και στρατιωτικών σχέσεων με το Ισραήλ, καθώς και τη συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, ανακοίνωσε την Τρίτη ενώπιον δημοσιογράφων ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι πρόκειται ταυτόχρονα να ενισχυθεί η παρουσία του τουρκικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Άγκυρα αναμένεται να κάνει τις προσεχείς ημέρες πιο αισθητή την παρουσία των ναυτικών της δυνάμεων ανατολικά και νότια της Κύπρου, βάσει δημοσιευμάτων του τουρκικού Τύπου.

«Η Ανατολική Μεσόγειος δεν μας είναι ξένη. Οι βάσεις Ακσάζ (Μαρμαρίδας) και Αλεξανδρέττας είναι σημεία που έχουν τη δυνατότητα και το δικαίωμα να επιβλέπουν. Τα πλοία μας στο εξής θα εμφανίζονται πολύ συχνά στα ύδατα αυτά» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στο θέμα αναφέρεται με εκτενές ρεπορτάζ η τουρκική εφημερίδα Sabah, η οποία υποστηρίζει ότι στο πλαίσιο των μέτρων αυτών «η Τουρκία θα κάνει τις προσεχείς ημέρες πιο αισθητή την παρουσία των ναυτικών της δυνάμεων, ανατολικά και νότια της Κύπρου».

Η εφημερίδα κάνει λόγο για «επιχείρηση Μπαρμπαρόσα» και αναφέρει ότι το 2010 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού έπλευσαν στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Αδριατική.

Η Sabah αναφέρει ότι «υπήρξαν νέες ρυθμίσεις για πιο ενεργό δράση της Μεσογειακής Ασπίδας, η οποία συστάθηκε το 2006 με απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας». Έτσι ο αριθμός των φρεγατών της εν λόγω ναυτικής δύναμης θα αυξηθεί από τις 2 στις 4, των καταδρομικών από 3 σε 5 και των σκαφών της ακτοφυλακής από 1 σε 3.

Ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ «κακοπαθημένο παιδί» και υπογράμμισε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή η Τουρκία διά στόματος του επικεφαλής διπλωματίας Αχμέτ Νταβούτογλου «θα έχουν συνέχεια».

«Ανάλογα με τις εξελίξεις μπορεί να προβούμε και σε άλλα, διαφορετικά βήματα» είπε ο Ερντογάν και προσέθεσε: «Το Ισραήλ έχει χάσει τη συμμαχία της Τουρκίας στην περιοχή. Ενώπιον των αποφάσεων που έχει λάβει μέχρι σήμερα ο ΟΗΕ, το Ισραήλ έπαιξε πάντα ρόλο κακομαθημένου παιδιού και νόμισε ότι μπορεί να συνεχίσει να παίζει το ρόλο αυτό».

Ο Ερντογάν επανέλαβε πως οι τρεις όροι της Άγκυρας ήταν πρώτον να ζητήσει συγνώμη το Ισραήλ για την αιματηρή εισβολή ισραηλινών κομάντο στο πλοίο Mavi Marmara πριν από ένα χρόνο, δεύτερο να καταβάλει αποζημίωση για τα θύματα και τις ζημιές και τρίτο να αρθεί το εμπάργκο εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

Οι κινήσεις της Τουρκίας

* Ενίσχυση ναυτικής παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο
* Παγώνουν οι εμπορικές και στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ, καθώς επίσης και η συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
* Οι διμερείς διπλωματικές σχέσεις υποβαθμίζονται και ο πρέσβης του Ισραήλ στην Άγκυρα θα πρέπει να εγκαταλείψει την Τουρκία μέχρι την επόμενη Τετάρτη
* Αναστέλλονται όλες οι στρατιωτικές συμφωνίες μεταξύ Τουρκίας - Ισραήλ
* Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τον αποκλεισμό του Ισραήλ στη Γάζα και θα απευθυνθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για το εμπάργκο που εφαρμόζεται στη Γάζα από τις 31 Μαΐου 2010. Ξεκινά επίσης διαδικασία προς αυτή την κατεύθυνση και στον ΟΗΕ.
* Η Τουρκία θα υποστηρίξει οποιαδήποτε νομική διαδικασία ξεκινήσει για την επίθεση του Ισραήλ εναντίον Τούρκων και των άλλων ξένων πολιτών.

Το Ισραήλ προσπαθεί να αποφύγει «μια νέα επιδείνωση των σχέσεών του με την Τουρκία», δήλωσε την Τρίτη Ισραηλινός αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας, μετά την ανακοίνωση Ερντογάν για την «πλήρη αναστολή» των στρατιωτικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου αρνείται παγίως να ικανοποιήσει το αίτημα της Τουρκίας ζητώντας συγγνώμη για την επιδρομή που κόστισε τη ζωή εννέα Τούρκων στο πλοίο Mavi Marmara, το οποίο ανήκε στο Στόλο της Ελευθερίας και μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Με ΑΤΤΙΛΑ III απειλούν οι Τούρκοι την Κύπρο λόγω των εξορύξεων στην Κυπριακή ΑΟΖ

8
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΠΛΟΦΑ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΕΟΝ.

ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΗΧΗΤΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΟΕΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!.

http://www.filoumenos.com/forum/viewtop ... 14&t=11590

Re: Με ΑΤΤΙΛΑ III απειλούν οι Τούρκοι την Κύπρο λόγω των εξορύξεων στην Κυπριακή ΑΟΖ

9
Mπλοφα ειναι εξαρχης απο τότε με τον στολίσκο στην Γάζα

http://www.filoumenos.com/forum/viewtop ... 142&t=8109
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Η Κύπρος”