Η πληγή της Θράκης έχει όνομα και λέγεται Τουρκικό Προξενείο

46
Η πληγή της Θράκης έχει όνομα και λέγεται Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής

Του Νεκτάριου Δαπέργολα*

Στη Θράκη εντοπίζεται σήμερα το μεγαλύτερο ίσως από τα εθνικά μας προβλήματα. Και το πρόβλημα αυτό έχει έναν πολύ απλό τίτλο: Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.
Ένας παράγοντας δηλαδή, που αν δεν υπήρχε, δεν θα ετίθετο ουσιαστικά ούτε ζήτημα ασφάλειας για την ελληνική πολιτεία, ούτε θέμα εκδημοκρατισμού και ομαλής διαβίωσης της μειονοτικής κοινωνίας, αλλά ούτε και ζήτημα ομαλότητας της πολιτικής και οικονομικής ζωής της περιοχής.
Η κατάσταση μάλιστα έχει πλέον φτάσει στο απροχώρητο και γιʼ αυτό είναι πια επιτακτική η ανάγκη για την έναρξη ενός δημόσιου διαλόγου, με στόχο να ενταθούν οι πιέσεις ολόκληρης της ελλαδικής κοινωνίας προς την κατεύθυνση του απολύτως αυτονόητου: την άμεση εκδίωξή του από τη Θράκη. Είναι δεδομένο άλλωστε ότι το Προξενείο Κομοτηνής δεν έχει τον παραμικρό λόγο ύπαρξης, από τη στιγμή που ούτε Τούρκοι υπήκοοι υπάρχουν στην περιοχή ούτε μειονοτικά δικαιώματα που μέσα στη σύγχρονη Ελλάδα της Ε.Ε. να κινδυνεύουν και να έχουν μάλιστα ανάγκη από έναν τέτοιο… δημοκρατικό “εγγυητή” (όπως λ.χ. τον είδαμε να τα… προστατεύει ευγενώς επί δεκαετίες στην Πόλη, την Ίμβρο και την Τένεδο ή σήμερα στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν), αλλά ούτε ασφαλώς και η συνθήκη της Λοζάνης (που η Τουρκία όσον αφορά τη Θράκη την επικαλείται, ενώ γενικά βεβαίως από το 1923 και εξής την έχει συστηματικά μετατρέψει σε άθλιο κουρελόχαρτο) χρειάζεται την “κηδεμονία” του ίδιου της του βιαστή.
Εδώ και μερικές δεκαετίες το Προξενείο της Κομοτηνή παραμένει η μακράν μεγαλύτερη πληγή της Θράκης. Ως μία από τις βασικές αιχμές του δόρατος για τη νεο-οθωμανικού τύπου επεκτατική πολιτική της Άγκυρας στα Βαλκάνια, είναι στην πραγματικότητα μία πολυπληθής φωλιά πρακτόρων, ένας παράγοντας μόνιμης αποσταθεροποίησης για την περιοχή, ένας αγωγός φασιστικού μίσους και σκοταδισμού, ένα κράτος εν κράτει, που με τους οργανωμένους παρακρατικούς του μηχανισμούς συντηρεί την γκετοποίηση των μουσουλμάνων, ποδηγετεί τη μειονοτική κοινωνία και προωθεί το σχέδιο για τη δημιουργία “τουρκικής μειονότητας” (με μια σειρά μεθοδευμένων ενεργειών που στοχεύουν στον εκτουρκισμό των Πομάκων και των Ρομά). Από τις παλαιότερες αμαρτωλές ιστορίες, όπως η προβοκάτσια που αποτέλεσε την αφορμή για τα Σεπτεμβριανά του 1955 από τον υπάλληλο του Προξενείου Οκτάι Ενγκίν(1), έως την περίπτωση του διαβόητου (συν τοις άλλοις και για τις σχέσεις του με ΜΙΤ και Γκρίζους Λύκους) Αχμέτ Σαδήκ(2) και τέλος μέχρι τις σημερινές ατελείωτες προκλήσεις, η αλυσίδα είναι τεράστια.
Σήμερα, ο τούρκος πρόξενος συνεχίζει καθημερινά να παραβιάζει τον τυπικό διπλωματικό ρόλο που καθορίζει η θέση του, πραγματοποιώντας ηγετικές εμφανίσεις στα χωριά, όπου παραδίδει ανενόχλητος μαθήματα τουρκισμού, ή συνοδεύοντας τους εκλεκτούς του μειονοτικούς πολιτευτές στις προεκλογικές περιόδους, οπότε ο παρεμβατικός του ρόλος στα πράγματα της ελληνικής πολιτείας γίνεται ακόμη πιο εξοργιστικά απροκάλυπτος. Την ίδια ώρα συνεχίζεται ραγδαία -και συχνά μέσα σε συνθήκες τρομοκρατίας- ο εκτουρκισμός, πραγματοποιείται η οικειοποίηση τοπικών πομάκικων πανηγυριών, επινοούνται “τουρκικά έθιμα” και μυθικοί “τούρκοι” τοπικοί ήρωες, χρηματοδοτούνται “επιστημονικές” έρευνες που “αποδεικνύουν” την τουρκική καταγωγή των Πομάκων, διοργανώνονται γιορτές (υπενθυμίζω για όποιον ενδεχομένως και -μάλλον φυσιολογικά πλέον- το ξέχασε: ΕΝΤΟΣ ελληνικού εδάφους) προς τιμήν των οθωμανών κατακτητών της Θράκης κατά τον 14ο αι.(3). Και ταυτόχρονα βεβαίως υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι μέσω των καλοστημένων μηχανισμών του, το Προξενείο μισθοδοτεί χιλιάδες άτομα για τον έλεγχο των μουσουλμανικών οικισμών και για τη συντήρηση κλίματος έντασης, ότι δανειοδοτεί μειονοτικές επιχειρήσεις και αγορές χριστιανικών περιουσιών (μια και τα διακινούμενα ποσά είναι τόσο ιλιγγιώδη, που αποκλείεται φυσικά να προέρχονται από ιδιωτικές τσέπες, ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός του Προξενείου κυμαίνεται γύρω στα 20.000.000 ευρώ!), χορηγεί υποτροφίες, συντηρεί τα (παράνομα) μειονοτικά νηπιαγωγεία αλλά και τις μειονοτικές εφημερίδες (που αποτελούν βασικούς φορείς του κηρύγματος μίσους κατά των χριστιανών, αλλά και μέσα για την εξουθένωση και τον εκφοβισμό των όποιων “αντιφρονούντων” Πομάκων ή άλλων φιλελλήνων μειονοτικών).
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το μεν επίσημο ελληνικό κράτος περί άλλα τυρβάζει (απολύτως συνεπές άλλωστε στον γνωστό ενδοτικό και φοβικό ρόλο που χαρακτηρίζει τη συνολική του -δήθεν- εξωτερική πολιτική των τελευταίων έξι δεκαετιών), οι δε τοπικοί χριστιανοί πολιτικοί και πολιτευτές (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) συμπεριφέρονται συνήθως ως δουλοπρεπείς ακόλουθοι του αφέντη, από του οποίου τις διαθέσεις εμφανώς αισθάνονται ότι εξαρτάται η εκλογή ή η επανεκλογή τους. Το εμετικό φαινόμενο της δημόσιας εμφάνισης δημάρχων και νομαρχών μαζί με τον τούρκο πρόξενο (τον οποίο έχουν de facto αναγάγει σε επίσημο πολιτειακό εταίρο, “νομιμοποιώντας” καθημερινά την άκρως εξωθεσμική και προκλητική δράση του), οι επισκέψεις τους στο Προξενείο και η παρουσία τους σε εκδηλώσεις, όπου διακηρύσσεται πανηγυρικά η λατρεία στον Κεμάλ και στη… Μητέρα Πατρίδα είναι σχεδόν καθημερινό. Η κατάσταση στη Θράκη έχει πραγματικά πλέον φτάσει σε οριακό σημείο.
Απέναντι σε όλο αυτό το κλίμα της φοβικότητας και της ηττοπάθειας, που καλλιεργεί ο φασίζων τουρκικός επεκτατισμός και διαιωνίζουν άπαντα τα τοπικά του ανθυπο-ενεργούμενα, προσπαθεί πλέον να αντιδράσει και να προβάλει λόγο αντίστασης η συνεχώς διογκούμενη Κίνηση Πολιτών της Θράκης για την εκδίωξη του Τουρκικού Προξενείου. Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε στο πλαίσιο μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, αλλά τρεις μόλις μήνες μετά παίρνει πλέον διαστάσεις ανέλπιστες. Το ίδιο ανέλπιστες διαστάσεις λαμβάνει πια και η επισκεψιμότητα της ειδικής ιστοσελίδας μας (www.proxeneio-stop.org), η οποία ανανεώνεται καθημερινά με συνεχείς αποκαλύψεις για την προκλητική και παράνομη δράση του Προξενείου, αλλά και των τρομαγμένων τοπικών “χριστιανών” συνοδοιπόρων του. Και φυσικά εμείς θα επιμένουμε επʼ άπειρον, με στόχο την ένταση των πιέσεων, ώσπου το θέμα να ενταχθεί επιτέλους κάποια στιγμή στην πολιτική ατζέντα. Θεωρούμε λ.χ. απαράδεκτο και εντελώς παράλογο στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος - Τουρκίας να αγνοείται συστηματικά αυτό το κορυφαίο πρόβλημα (με όλες τις παραμέτρους που σχετίζονται με την άμεση και προκλητική παρεμβατικότητα μιας ξένης χώρας μέσα στην ελληνική επικράτεια) και να δίνεται αντιθέτως τόση βαρύτητα σε ζητήματα, όπως π.χ. εκείνη η συνεχιζόμενη αστειότητα με τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης (για την οποία φυσικά θα αναρωτηθώ για ακόμη μια φορά τι νόημα έχει όλη αυτή η εμμονή κάποιων στην επαναλειτουργία της, ειδικά μάλιστα τώρα που οι ΗΠΑ τη χρησιμοποιούν ως διαπραγματευτικό πλέον χαρτί για να επιτύχουν μείζονος σημασίας ανταλλάγματα υπέρ της Τουρκίας στη Θράκη). Είναι πια καιρός να πάψουμε να ασχολούμαστε με κωμικές πομφόλυγες και να διεκδικήσουμε εκείνα που πραγματικά έχουν σημασία. Το μείζον πρόβλημα του Προξενείου Κομοτηνής καλύπτεται (όσον αφορά την αστεία ελληνική εσωτερική και εξωτερική πολιτική) από ένα πέπλο ένοχης σιωπής, λες και δεν υπάρχει καν! Η Κίνησή μας λοιπόν αποσκοπεί στο να το βγάλει τουλάχιστον στην επιφάνεια. Και βεβαίως αυτό ακριβώς θα συνεχίσει να κάνει…
(1) Υπενθυμίζεται ότι ο Ενγκίν, μουσουλμάνος της Κομοτηνής και γιος μάλιστα υποψηφίου βουλευτή της Ροδόπης, μετά την τοποθέτηση στο Προξενείο της Θεσσαλονίκης της γνωστής βόμβας (η οποία είχε έρθει από την Τουρκία μέσα σε διπλωματικό σάκο), απέδρασε αργότερα προς… ανατολάς μέσα στο πορτ μπαγκάζ τού τότε προξένου στην Κομοτηνή. Η ευθυγράμμιση του Προξενείου με τον τυπικό διπλωματικό του ρόλο σε όλο της το… μεγαλείο!
(2) Ο Σαδήκ, ως εκλεκτός του Προξενείου, συγκέντρωνε ως το 1993 “σταλινικά” ποσοστά (άνω του 90%) στους μειονοτικούς οικισμούς, μέχρι βέβαια την αποκαθήλωσή του και πάλι από το Προξενείο, που μετά τη θεσμοθέτηση του ορίου του 3% για την είσοδο στην Ελληνική Βουλή, αποφάσισε να στηρίξει υποψηφίους εντός των ελλαδικών κομμάτων. Η παρουσία πάντως σταθερά από το 1996 και εξής εντός του Κοινοβουλίου (με τα… χρώματα πλέον του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) προκλητικά απροκάλυπτων προξενικών οργάνων (όπως εξάλλου ισχύει και αυτήν τη στιγμή για τους βουλευτές Ροδόπης Χατζηοσμάν και Ξάνθης Μάντατζη) καθιστά σαφές πόσο περίτρανα αυτή η περίφημη δήθεν ασφαλιστική δικλείδα του 3% αποδείχθηκε στην πράξη ένα απλό, φαρισαϊκό ανέκδοτο!
(3) Στον οικισμό Χλόη (14/6/09) ο πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς παρευρέθη σε μία εκδήλωση τιμής κάποιων τέτοιων… μυθικών τούρκων ηρώων - κατακτητών της Θράκης: Επρόκειτο για τη γιορτή “Σαράντα Κουρµπάνια”, που έγιναν σε ανάμνηση των 40 παλικαριών κάποιου δήθεν Σουλεϊµάν πασά πού κατέκτησε τον 14ο αιώνα την περιοχή. Αυτοί λοιπόν οι 40 σκοτώθηκαν, λέει, και θάφτηκαν στη Θράκη και τώρα τους τίμησαν, παρουσία τού τούρκου Προξένου!

* Ο Νεκτάριος Δαπέργολας είναι Δρ Βυζαντινής Ιστορίας του Α.Π.Θ., μέλος της Πρωτοβουλίας για την απομάκρυνση του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και διαχειριστής της ιστοσελίδας www.proxeneio-stop.org.
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Εφτιαξαν και εθνικο ύμνο Δυτικής Θράκης!!!

48
Λοιπον πρεπει να μαθουμε στους συγκατοικους τουρκους πως να κρατανε το λευκο μαντηλι που σημαινει χαρα φιλια και ειρηνη!!!!!!και να τους πουμε πως η Τουρκια ειναι αρκετα μεγαλη δεν χρειαζεται να διακιδευουν την τυχη της.......
phpBB [video]
<<ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΔΕΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΟΥΔΕΝ ΑΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΝΥΞ ΛΑΜΠΕΙ ΩΣ Η ΗΜΕΡΑ ΕΙΣ ΣΕ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΤΟ ΦΩΣ>>

Η τουρκική προπαγάνδα στην Θράκη και απαντήσεις στον παραλογισμό της Άγκυρας

49
Η τουρκική προπαγάνδα στην Θράκη και απαντήσεις στον παραλογισμό της Άγκυρας

Θράκη: Ο πολυετής χορός των τούρκων πρακτόρων και των πάσης φύσεως προπαγανδιστών της "μητέρας Τουρκίας" συνεχίζεται λόγω εγκληματικής ηλιθιότητας της ελληνικής πλευράς

Η προπαγάνδα που έχει στηθεί στην Θράκη, από την Άγκυρα, βασίζεται σε μηχανισμούς που δρουν ελεύθερα, παραποιώντας ιστορικά στοιχεία και συνθήκες, προκειμένου να πείσουν ακόμη και τους μουσουλμάνους της περιοχής πως ανήκουν στην "μητέρα Τουρκία".

Στην προσπάθειά της αυτή η Άγκυρα έχει "ρίξει" και ανθρώπους του "πνεύματος" (φυσικά Τούρκους) που ενσωματώθηκαν στην μηχανή προπαγάνδας και βιάζουν πέρα από τη λογική, ακόμη και την καταγεγραμμένη ιστορία, την οποία αμφισβητούν κατά το δοκούν. Όλα αυτά γίνονται με την πλήρη απουσία του αθηνοκεντρικού κράτους της Ελλάδας και ενίοτε κάτω από το "βλέμμα" και την ανικανότητα ανθρώπων που δεν γνωρίζουν τα στοιχειώδη (είτε σε τοπικό επίπεδο είτε σε επίπεδο διπλωματικό-πολιτικό) με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν με την αρνητική στάση τους την ελληνική πλευρά, επιτρέποντας την αργή και μεθοδική εισρροή "λογικών" που ουδόλως απέχουν από τον παραλογισμό.

Ο Καθηγητής Baskin Oran, μέλος Δ.Ε.Π του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Άγκυρας αναφέρει στην αναλυσή του σχετικά με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης 8 ισχυρισμούς.


Το παρόν άρθρο θα αναλύσει τους πρώτους 5 (έπεται συνέχεια):


1ος ισχυρισμός
«Το Βόρειο τμήμα της Δυτικής Θράκης συνορεύει με τη Βουλγαρία και 110.000 από τους συνολικά 380.000 κατοίκους της αποτελούν την μουσουλμανική-τουρκική μειονότητα της Ελλάδας.
Πρόκειται για απογόνους των Οθωμανών που έμειναν στη Ελλάδα μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών. Η μειονότητα αυτή είναι η μεγαλύτερη της Ελλάδας»...
Απάντηση
Η μειονότητα αποτελείται από τρία τελείως διαφορετικά στοιχεία.
1. Οι λεγόμενοι τουρκογενείς αποτελούν το 50-55% της όλης μειονότητας και εγγίζουν τα 55.000 άτομα. Η φυλετική τους σύσταση είναι πολλαπλή.
Αποτελείται από απογόνους:
α) Τούρκων που εγκαταστάθηκαν εκεί μετά την κατάληψη της Θράκης περί το 1370-1380 και μετά
β) διαφόρων μουσουλμανικών φυλών όπως Τατάρων, που είναι συγγενείς με τους Τούρκους και Γιουρούκων που ήταν νομάδες κτηνοτρόφοι της Μ. Ασίας, οι οποίοι εξισλαμίσθηκαν μετά την τουρκική κατακτησή της και
γ) πολλών εξισλαμισμένων Ελλήνων
Η φυλετική ανομοιογεια των λεγομένων τουρκογενών είναι εμφανής από τα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά της μειονότητας, που διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Το ποσοστό των απογόνων των εξισλαμισμένων Ελλήνων που δεν έχουν ίχνη μογγολικών χαρακτηριστικών είναι σημαντικό. Η τουρκική γλώσσα και η μουσουλμανική θρησκεία ενεργούν σαν συνδετικός κρίκος και δημιουργούν σε άτομα τόσο διαφορετικής φυλετικής προελεύσεως τουρκική εθνική συνείδηση.
2. Οι Πομάκοι αποτελούν το 35% της μειονότητας και είναι περίπου 40.000 άτομα. Οι Πομάκοι ζουν στον ορεινό όγκο της Ροδόπης,είναι απόγονοι των αρχαίων Ελληνοθρακικών φυλών της Ροδόπης που εξισλαμίσθηκαν τον 17ο αιώνα και δεν έχουν καμία σχέση με τους Τούρκους εκτός της θρησκείας.
Διαφέρουν στα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά,στην γλώσσα, στον τόπο κατοικίας, τον τύπο των κτισμάτων, τα ήθη και τα έθιμα, την παραδοσιακή στολή και τα τραγούδια τους.
3. Οι Τουρκόγυφτοι που αποτελουν το 13-14% της μειονότητας και εγγίζουν τα 15.000 άτομα είναι αθίγγανοι, μουσουλμάνοι το θρήσκευμα.
Η μειονότητα εχει οριστεί ως Ελληνικη Μουσουλμανική σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάννης. Έχει καθαρά θρησκευτικό προσδιορισμό που δεν σχετίζεται με την Τουρκία.
Επιπλέον, ο «καθηγητής» υπονοεί ότι αφού αυτή η μειονότητα ειναι η μεγαλύτερη της Ελλάδας, συνεπώς υπάρχουν και άλλες μικρότερες!!! Καλό θα ήταν να τις ονόμαζε, αν ήθελε!
Ο όρος «ανταλλαγή» εν τούτοις δεν είναι αμοιβαίος από την πλευρά των Τούρκων, διότι οι σφαγές, οι λεηλασίες,οι βιασμοί και οι καταπατήσεις περιουσιών των Ελληνών σε όλη την τουρκική επικράτεια ήσαν πρωτοφανείς στην ιστορία της ανθρωπότητας και δεν σχετίζονται με την αψογη συμπεριφορά των Ελληνών έναντι των αλλοθρήσκων! Ο ξεριζωμός των Ελλήνων από ελληνικότατα εδάφη δυστυχώς μέχρι και σήμερα θεωρείται «ανταλλαγή»!

2ος ισχυρισμός«Η Τουρκική Δημοκρατία είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για την προστασία της μειονότητας της Δυτικής Θράκης, καθώς αυτή η πληθυσμιακή ομάδα είναι η μόνη που η Τουρκία με δική της βούληση και βάσει ειδικής συμφωνίας άφησε εκτός των εδαφών της. Αν και η Τουρκία δεν χαρακτηρίζεται επισήμως ως εγγυήτρια δύναμη, τόσο η ίδια όσο και η Ελλάδα και κυρίως η μειονότητα της Δυτικής Θράκης έχουν από την αρχή αποδεχθεί τον ρόλο της. Υπεύθυνη εξάλλου θεωρείται η Τουρκία και για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την εξασφάλιση των δικαιωμάτων της μειονότητας».
Απάντηση
Με την συνθήκη ανταλλαγής πληθυσμών της 30/1/1923 επεβλήθη η υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών των μουσουλμάνων της Ελλάδας κα των Ελλήνων της Τουρκίας.
Βάσει του άρθρου 2 της εν λόγω Συνθήκης εξαιρέθηκαν από την ανταλλαγή:
- οι Έλληνες οι εγκατεστημένοι στην Κωνσταντινούπολη,
- και οι κάτοικοι των νήσων Ίμβρου και Τενέδου, περίπου 250.000.
Ως αντιστάθμισμα αυτής της εξαίρεσης εξαιρέθηκαν της ανταλλαγής και οι μουσουλμάνοι της Δ. Θράκης, περίπου 85.000 τότε. Οι όροι αυτοί συνέφεραν και τις δύο πλευρές. Αν δεν εξαιρείτο η ελληνική μειονότητα της Πόλης που αποτελείται κυρίως από εμπόρους,βιομήχανους και επαγγελματίες η τουρκική οικονομία θα κινδύνευε με κατάρρευση. Αφ’ετέρου η Ελλάδα θα είχε μεγάλο προσφυγικό πρόβλημα. Ο αριθμός των προσφύγων θα αυξανόταν κατά 20% και θα χάνονταν μεγάλες ελληνικές περιουσίες στην Πόλη.Έτσι και οι δύο πλευρές ωφελήθηκαν!
Αν η Τουρκία τηρούσε τις υποχρεώσεις της δεν θα υπήρχαν προβλήματα. Όμως βάσει οργανωμένου σχεδίου άρχισε η δίωξη του Ελληνισμού στην Τουρκία, με κατάφορη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης!
Ο ρόλος της «εγγυήτριας δύναμης» από πλευράς Τουρκίας δεν προκύπτει από πουθενά, όσον αφορά την μουσουλμανική μειονότητα. Η Τουρκία είναι αποκλειστικώς υπεύθυνη(υποτίθεται) για την Ελληνική μειονότητα -και γενικώς για όλες τις μειονότητες- επί τουρκικού εδάφους.
(Αρθρα 14,37,38,39,40,41,42,43,44)!
Το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής μέσω πρακτόρων συμπεριφέρεται σαν κράτος εν κράτει και θεωρεί ότι μπορεί να εκπροσωπεί την μουσουλμανική μειονότητα με το να ανακατεύεται στα εσωτερικά της χώρας μας! Η μόνη εγγυήτρια δύναμη για την μουσουλμανική μειονότητα ειναι η Ελλάδα!
Και αυτό προκύπτει από την Συνθήκη της Λωζάννης!

3ος ισχυρισμός«Άλλο ατόπημα της τουρκικής μειονοτικής πολιτικής είναι ότι δεν ελήφθη υπόψη πως η αρχή της αμοιβαιότητας έχει μεγαλύτερη σημασία για την μειονότητα της Δ. Θράκης παρά για την ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινόπολης. Η αρνητική όψη της αρχής αυτής πλήττει περισσότερο την αγροτική τουρκική μειονότητα της Δ.Θράκης απ’ ότι την αστική ελληνική μειονότητα της Κωνστντινούπολης. Η εκδίωξη των Ρωμιών από την Κωνσταντινούπολη το 1964, ως απάντηση για τις σφαγές των Τουρκοκυπρίων την ίδια περίοδο, σήμανε την αρχή του τέλους για την ελληνική μειονότητα στην Τουρκία, αλλά συγχρόνως ήταν μεγάλο πλήγμα και για την μειονότητα της Δ. Θράκης, αφού πλέον το ελληνικό κράτος δεν είχε κανέναν ενδοιασμό στην εφαρμογή επιθετικής πολιτικής απέναντι της».
Απάντηση
Σχετικά με τον πρώτη παράγραφο του αυτού ισχυρισμού, η απάντηση έχει δοθεί πριν στον δεύτερο ισχυρισμό!
Επειδη ο «καθηγητής» ασχολείται με ένα τελείως ευαίσθητο θέμα όπως το Κυπριακό, το οποίο δεν έχει καμία σχεση με την μουσουλμανική μειονότητα της Δ. Θράκης και με τους σκόπιμους τουρκικούς διωγμούς των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, θα πρέπει να αναφερθούν σημαντικές αλήθειες που σκοπίμως αποσιωπούνται!
Την 8η Αυγούστου 1964 οι Τούρκοι με 30 αεριωθούμενα και την επόμενη μέρα με άλλα 64 βομβάρδισαν την Κύπρο κυρίως με βόμβες ναπάλμ.Νοσοκομεία χτυπήθηκαν, δεκάδες γιατροί, γυναικόπαιδα και νοσοκόμες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν. Εκθέσεις των απεσταλμένων του ΟΗΕ ανέφεραν ότι «αυτές οι επιδρομές κατά ανυπεράσπιστων ανθρώπων σκότωσαν και τραυμάτισαν πολλούς αθώους πολίτες και ανθρώπινες περιουσίες»
Η πόλωση των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, που ξεκινά πολύ πριν το 1964, αυξανόταν λόγω της βρεταννικής πολιτικής. Καθώς η ΕΟΚΑ χτυπούσε όλο και πιο σκληρά το βρεταννικό στρατιωτικό προσωπικό και τις εγκαταστάσεις των Βρεταννών, όλο και περισσότερες δουλειές παίρνονταν από τους Έλληνες και δίνονταν στους Τούρκους. Σχηματίστηκαν χωριστές αστυνομικές δυνάμεις, επανδρωμένες κυρίως από Τούρκους,υπό τις διαταγές Βρεταννών αξιωματικών, που σκοπό είχαν να ελέγχουν τις ελληνικές ταραχές και να βοηθάνε τους Βρεταννούς να πολεμήσουν την ΕΟΚΑ. Συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων άρχισαν να λαμβάνουν χώρα από το 1956.
Επιπλέον δημιουργήθηκε και η τουρκική παράνομη οργάνωση Βολκάν(Ηφαίστειο) -με αρχηγό τον Ραούφ Ντενκτάς- που κυκλοφορούσε ανθελληνικά φυλλάδια απειλώντας αντίποινα, 5 Έλληνες για κάθε Τούρκο που θα σκοτωνόταν. Επιπλέον στα τέλη του 1957 το μαχητικό σκέλος της Βολκάν -η ΤΜΤ(Τουρκική Οργάνωση Αντίστασης)- που διαδέχτηκε τη Βολκάν ταυτόχρονως διεμήνυε συνεχώς ότι η ελευθερία θα έρθει στην Κύπρο μόνο μέσω διχοτόμησης και συνθημα της ήταν «Διχοτόμηση ή θάνατος». Όμως πίσω από τις δολοφονίες Τουρκοκυπρίων κρυβόταν η ΤΜΤ!
Την άνοιξη του 1958 δύο Τουρκοκύπριοι δημοκράτες που άνηκαν σε ελληνικό αριστερό συνδικάτο δολοφονήθηκαν απο την ΤΜΤ λόγω της συνεργασίας τους με τους Έλληνες παρά των ιδεολογικών τους πεποιθήσεων!
Επιπλέον, από την ΤΜΤ,στις 24/4/1962 δολοφονούνται ο 38χρονος δικηγόρος Αχμέτ Γκουρκάν και ο 33χρονος Αϊχάν Χικμέτ, ηγέτες του Τουρκοκυπριακού Λαϊκού Κόμματος που υποστήριζαν τις στενότερες σχέσεις ανάμεσα στις δύο κοινότητες. Η τρομοκρατία είχε ήδη ξεκινήσει εντατικά από το 1958!
Πρέπει να αναφερθούν και άλλες λεπτομέρειες που αποδεικνύουν τις σκοπιμότητες των Τούρκων, αλλά θα αναφερθούν σε άρθρο που σχετίζεται με το Κυπριακό!
Ο «καθηγητής» αποφεύγει να αναφέρει έστω και ένα μέτρο καταπίεσης των μουσουλμάνων της Θράκης εκ μέρους της Ελλάδας, ενώ δεν αναφέρει ότι η Τουρκία μέσω του Τουρκικού Προξενείου επιβάλλει στο Ελληνικό κράτος την δημιουργία δίγλωσσων σχολείων για τη εκμάθηση της «μητρικής» γλώσσας!
Τι έγινε στην Τουρκία κατά το 1964; Από τις 18/2/64 τίθενται νόμοι για:
- απαγόρευση των ομογενών μαθητών να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα
- απαγόρευση πρωινής προσευχής στα ελληνικά σχολεία
- απαγόρευση λειτουργίας του πατριαρχικού τυπογραφείου
- απαλλοτροίωση 8.000 στρεμμάτων καλλιεργήσιμων εδαφών στην πεδιάδα Σχοινουδίου της Ίμβρου
- απαγόρευση διακίνησης ελληνικών βιβλίων
- απαγόρευση λειτουργίας θεολογικών σχολών
- απαγόρευση του διορισμού στα ελληνικά σχολεία ομογενών αποφοίτων ελληνικών παιδαγωγικών ακαδημιών και της Θεολογικής Σχολής Χάλκης
- υποχρέωση των μαθητών της μειονότητας να λένε το πρωί «Είμαι Τούρκος και ευτυχής που γεννήθηκα Τούρκος»,και πολλά άλλα ακόμη!!

4ος ισχυρισμός«Οι μειονοτικές υποθέσεις στην Τουρκία αντιμετωπίζονται με τελείως επιπόλαιο τρόπο. Δεν υπάρχει συνολικός σχεδιασμός και οι εμπλεκόμενες τουρκικές υπηρεσίες ακολουθούν μία εντελώς ασύδοτη πολιτική. Μόνο όταν προκύπτει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην Δ. Θράκη, ενημερωνόμαστε (οι Τούρκοι) για την εσφαλμένη τουρκική πολιτική που οδηγεί την άλλη πλευρά (ελληνική) να συμπεριφέρεται έτσι.
Το υπουργείο εξωτερικών για παράδειγμα μαθαίνει την πολιτική διακρίσεων που εφαρμόζει η Γενική Διεύθυνση Ιδρυμάτων (Vakiflar Genel Mudurlugu) της Τουρκίας εναντίον των ελληνικών ιδρυμάτων της Κωνσταντινούπουλης, εξαιτίας των κραυγών απόγνωσης που ακούγονται από την Δ.Θράκη. Το ίδιο ισχύει και με τις εγκυκλίους του τουρκικού υπουργείου Εθνικής παιδείας, οι οποίες στην πράξη παραβιάζουν την συνθήκη της Λωζάννης και καταπατούν τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη. Η κυβέρνηση ενημερώνεται για την κατάσταση μόνο όταν εκδηλώνονται αντίποινα εις βαρος των τουρκικών μειονοτικών σχολείων στη Δ. Θράκη».
Απάντηση
Ο «καθηγητής» επιμένει να μην δίνει παραδείγματα αντιποίνων.Ο μοναδικός ισχυρισμός του θα μπορούσε να είναι η μη εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας! Από που και ως που η Ελληνική μουσουλμανική μειονότητα υποχρεούται να μάθει τουρκικά;
Τι γίνεται όμως με την πομακική γλώσσα; Τι γίνεται με τις ανιστόρητες δηλώσεις περί Πομάκων μέσω των τουρκικών λόμπυ; Η εκμετάλλευση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα δινει την δυνατότητα σε Τούρκους πρακτορες να περιφέρονται όπου και όπως θέλουν μεσα στην ελληνική επικράτεια!
Ούτε συλλαμβάνονται, ούτε διώκονται αυτοί οι πρακτορίσκοι!
Φοβερά αντίποινα!!

5ος ισχυρισμός«Η Τουρκοφοβία που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα προέρχεται κατά ένα μέρος από τον ενδόμυχο φόβο ότι η μειονότητα της Δ. Θράκης που βρίσκεται στην μεθόριο με την Τουρκία θα λειτουργήσει ως «πέμπτη φάλαγγα» σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής.Η Τουρκία θα πρέπει να καθυσηχάσει αυτές τις φοβίες της Ελλάδας.Ας μην κουραστεί να επαναλαμβάνει συνεχώς και με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι το ενδιαφέρον της για την μειονότητα της Δ. Θράκης περιορίζεται στην προστασία των δικαιωμάτων των μελών της και την εφαρμογή εκ μέρους της Ελλάδας των διεθνών δεσμεύσεων και υποχρεώσεων της. Δυστυχώς ορισμένοι πολιτικοί με με τις ανεύθυνες πολιτικές δηλώσεις τους έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την μειονότητα.
Για παράδειγμα ο Τουργκούτ Οζάλ, ο οποίος προσέφερε κλάδο ελαίας στην Ελλάδα και στον οποίον οφείλουμε την συμφωνία του Νταβός δεν επεδεικνυε πάντα ανάλογη στάση και μάλιστα είχε υποπέσει σε διάφορα ολισθήματα. Στο δημοψήφισμα της 6ης Σεπτεμβρίου 1987, επειδή δεν ήθελε να πλειοψηφήσουν οι αντίπαλοι γαλάζιοι ψήφοι, σε όσους φώναζαν mavi, mavi, masmavi (γαλανό, γαλανό, καταγάλανο) χρησιμοποιώντας το ρεφραίν δημοφιλούς τραγουδιού ως σλόγκαν είπε δήθεν χαριτολογώντας ότι και η ελληνική σημαία είναι γαλάζια.
Τον Αυγουστο του 1987 σε ομιλία του στην πόλη Σπάρτη(Isparta) της Μικράς Ασίας,αναφερόμενος σε όσους καταφέρονταν εναντίον του σχολίασε: «και αυτοί που με επικρίνουν συμπεριφέρονται σαν τους Έλληνες. Φωνάζουν στην αρχή αλλά μετά το βάζουν στα πόδια.»
Σε άλλη ομιλία του στη πόλη Μαγνησία το Μάρτιο του 1991 δήλωσε πως η Τουρκία θα μπορούσε να έχει υπό την κυριαρχία της τα Δωδεκάνησα, αν ακολουθούσε έξυπνη πολιτική στο παρελθόν. Την ίδια άποψη εξέφρασε σε συνέντευξη του τον Μάιο του 1991 στην αθηναϊκή εφημερίδα Απογευματινή και αργότερα στο Σίδνεϋ μπροστά σε κοινό 5.000 τουρκικής καταγωγής Αυστραλών που συγκεντρώθηκαν για να τον υποδεχτούν.»
Απάντηση
Ο «καθηγητής» έχει ξεχάσει να αναφέρει αποσπάσματα από την αρθρογραφία των τουρκικών εφημερίδων
- Εφημερίδα Son Havadis τον Μαρτιο του ‘88
«Τα εδάφη της Δ. Θράκης πρέπει να συμπεριληφθούν σ’αυτά της μητέρας πατρίδας».
- Εφημερίδα Milliyet 28/1/88
«Οι Τούρκοι σχημάτισαν Επιτροπή Εθνικού Αγώνα... οι Μουσουλμάνοι θα αρχίσουν ένοπλο αγώνα αν απαιτηθεί εφόσον δεν αποφέρει αποτέλεσμα η δημοκρατική οδός διεκδίκησης των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας»
Επίσης στην Τουρκία εκδίδονται δύο περιοδικά, όργανα του Συνδέσμου Αλληλοβοηθείας Τούρκων Δ. Θράκης.
Το Bati Trakya Dergisi (περιοδικό της Δ.Θράκης) και το Yeni Bati Trakya Dergisi ( νέο περιοδικό της Δ.Θράκης).Τα περιοδικά αυτά περιέχουν εμπρηστικά άρθρα κατά της Ελλάδας με υποστήριξη των εκάστοτε τουρκικών κυβερνήσεων
Α) Το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Παιδείας στο όργανο του «Περιοδικό Ανακοινώσεων» (υπ’αριθ.2184/11/3/85) δημοσίευσε έγγραφο στο οποίο εκφράζεται η υπηρεσιακή εκτίμηση για το νέο περιοδικό Δ.Θράκης και τονίζεται ότι δεν υπάρχει καμία επιφύλαξη της αρμόδιας Διευθύνσεως για την παιδαγωγική και μορφωτική του αξία, οπότε μπορεί να προωθείται ελεύθερα στα τουρκικά σχολεία.
Β) Την 1/3/1989 γιορτάστηκε η 7η επέτειος του περιοδικού αυτού με συμμετοχή επισήμων φορέων, είτε με προσωπική παρουσία, είτε με αποστολή θερμών συγχαρητηρίων από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα ,όπως του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, αρχηγών κομμάτων, βουλευτών, νομαρχών, εκπροσώπων εφημερίδων και περιοδικών.
Γ) Στις 14/12/1989 η γιορτή των αρραβώνων της κόρης του εκδότη του περιοδικού Σουλεϊμάν Τσιχάν,η κρατική παρουσία ήταν έντονη.Παρόντες ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός,αρχηγοί κομμάτων,κ.α.
Στο ίδιο περιοδικό
- Στο τεύχος 29/1985 τόνιζε την ανάγκη απελευθέρωσης της Δ.Θράκης όπως το 1913
- Στο τεύχος 34/1986 έγραφε «τα νησιά του Αιγαίου αποτελούν ωραία κομμάτια αποσπασμένα από την Μ.Ασία και σχηματίζουν μπροστά από τα εδάφη της Ανατολίας έναν σταθερό στόλο»
- Στο τεύχος 35/1986 έγραφε «Το αποτέλεσμα αυτό (η ίδρυση του Τουρκοκυπριακού κράτους)σημαίνει την αναγέννηση του Τουρκικού Εθνικισμού.Όπως στην περίπτωση της Κύπρου,που αποτελεί το δεύτερο απελευθερωμένο τουρκικό έδαφος μετά το Hatay ,έτσι πιστεύουμε ότι η Δ.Θράκη θα συμπεριληφθεί μία μέρα οπωσδήποτε στην σημαία της ημισελήνου»
- Στο τεύχος 52/1987 έγραφε «Υπάρχει ένα τουρκικό κράτος, το οποίον δεν διδάσκεται στα παιδιά στα σχολεία και δεν συγκαταριθμούμε μεταξύ των μέχρι σήμερα ιδρυθέντων κρατών. Είναι η Τουρκική κοινότητα της Δ.Θράκης»
- Στο τεύχος 68/1988 έγραφε «Με την ευχή οι Τούρκοι της Δ.Θράκης, Βουλγαρίας και Κύπρου να ελευθερωθούν το 1989».
- Στο τεύχος 71/1989 τονίζει «Αν οι Έλληνες θέλουν έναν αγώνα τύπου Παλαιστίνης στην Δ.Θράκη, είμαστε και γι’αυτόν έτοιμοι»
Με το πνεύμα του περιοδικού αυτού είναι εναρμονισμένες δηλώσεις πολλών Τούρκων επισήμων,στρατιωτικών ,δημοσιογράφων,διπλωματών και διανοουμένων.Πολλά ποιήματα σχετικά με την ανάγκη απελευθέρωσης της Δ.Θράκης έχουν δημοσιευθεί στο ίδιο περιοδικό.
Στο βιβλίο «Ο επεκτατισμός στην τουρκική ποίηση» περιλαμβάνονται 41 ποιήματα, από τα οποία τα 15 αναφέρονται στην Δ.Θράκη και εκδίδονται σε εφημερίδες ,περιοδικά και βιβλία από μειονοτικούς.



1)Πηγή: «Μύθος και πραγματικότητα»
Ανάλυση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής από 22 τούρκους ακαδημαϊκούς
2)Πηγή: «Θράκη-Η Έπαλξη του Ελληνικού Βορρά »
Συγγραφέας: Γ.Μαγκριώτης
3)Πηγή: «Ιστορία της Κύπρου »
Συγγραφέας: Στ.Παντελής


-http://kostasxan.blogspot.com/2010/05/b ... _3154.html
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Βραδιά γιορτής και πανηγυρισμών χθες για τους τουρκόφρονες της Θράκης

50
Βραδιά γιορτής και πανηγυρισμών χθες για τους τουρκόφρονες της Θράκης
Εικόνα
Παπανδρέου: Ο πρωθυπουργός που έχει καταφέρει να κάνει τους έλληνες να νιώθουν άσχημα και άβολα ακόμη και μέσα στην ίδια τους την πατρίδα
Χοροί και τραγούδια από τους έμμισθους πράκτορες-υπαλλήλους του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής
Μεθυσμένοι από ευτυχία, τουρκόφρονες μουσουλμάνοι φώναζαν "η ελευθερία είναι κοντά"... αφήνοντας έτσι πολλά υπονοούμενα για τη Θράκη και το μέλλον της

Ζούμε το μεταίχμιο της ανικανότητας(;) του Γιώργου Παπανδρέου, αφού οι κάτοικοι της Θράκης άρχισαν να βλέπουν πως σε λίγο καιρό μπορεί να γίνουν πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους τη χώρα

Πανηγύρια σε ταβέρνες αλλά και στα σπίτια όλων των τουρκόφρονων της Ελληνικής Θράκης, είχαμε χθες το βράδυ. Φυσικά, οι φανατικοί τουρκόφρονεςε μουσουλμάνοι της Θράκης γιόρταζαν την επίσκεψη Ερντογάν, αλλά κυρίως γιόρταζαν για τα όσα τραγικά κατά της Ελλάδας και υπέρ των τουρκικών συμφερόντων ξεστόμισε ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου.
Το τι υπογράφηκε, ακριβώς, μέσα σε αυτά τα 21 μνημόνια της ελληνοτουρκικής συνεργασίας, θα το μάθουμε με το πέρασμα του χρόνου, αφού αποτελεί πάγια τακτική των ελλήνων πολιτικών να μην ανακοινώνουν ΤΙΠΟΤΕ από αυτά που υπογράφουν σε διεθνείς συνθήκες. Γιατί δεν το ανακοινώνουν; Για να μπορούν να συνεχίσουν να ζούνε στην Ελλάδα και να ζούνε ως κηφήνες εις βάρος ενός λαού που τον έχουν ήδη προδώσει ή για να μπορούν να συνεχίσουν να ζούνε (κυριολεκτικά)!!!
Έτσι, ακολουθώντας πιστά τις προσωπικές τους πεποιθήσεις -αλλά ο λαός δεν τους εξέλεξε γι αυτές- τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο και ο έτερος θλιβερός και συνεπής στην ανεπάρκεια πολιτικός του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της "κυβέρνησης τσίρκο" του ΔΝΤ και κάποιων άλλων, Θόδωρος Πάγκαλος, ξεσπάθωσαν και έβγαλαν τα απωθημένα τους, υποθηκεύοντας -λόγω και έργω- την ίδια τη χώρα στο παρόν αλλά και στο μέλλον, βάλλοντας ευθέως κατά των εθνικών συμφερόντων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ελληνική επικράτεια του Αιγαίου. Μήπως κάποιος νομικός συνταγματολόγος θα έπρεπε να αναρωτηθεί (όχι εάν αλλά) κατά πόσο καταπατήθηκε το Σύνταγμα της χώρας μας από τους ίδιους τους κυβερνώντες και δη από την ηγεσία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ;
Οι αθλιότητες που ξεστόμισαν και οι δύο, ξεσήκωσαν τους φανατικούς υπαλλήλλους του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής (μην ξεχνάμε πως στην "κατάσταση μισθοδοσίας" του, το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής έχει περίπου 2800 ανθρώπους), οι οποίοι δοθείσης της ευκαιρίας έστησαν μικρές γιορτές σε ταβέρνες και σε καφενεία, για να μπορέσουν με αυτόν τον τρόπο να γιορτάσουν τη νίκη της "μητέρας πατρίδας Τουρκίας" έναντι των Ελλήνων!!!
Και γιατί να μην πανηγυρίζουν οι πράκτορες και οι τουρκόφρονες μισθοδοτούμενοι του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός(;) της Ελλάδας αναγνώρισε ύπαρξη τουρκικών νησιών στο Αιγαίο, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Να μπορούμε να μιλάμε μόνο για το ποσοι τουρίστες Τούρκοι και άλλοι από άλλες περιοχές της γης θα έρθουν στα νησιά μας Ελληνικά ή Τούρκικα νησιά...”!!!!! Αυτό είναι ανήκουστο, ανιστόρητο και ανεπανάληπτο. Ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου “ανακάλυψε” και ΤΟΥΡΚΙΚΑ νησιά, στο ΑΙΓΑΙΟ!!! Να μην απορούμε, λοιπόν, εάν στο μέλλον η Άγκυρα ανακαλύψει τουρκικά νησιά και νοτίως της Κέρκυρας...!!!
Συνοδεύοντας στην πολιτική αθλιότητα τον πρωθυπουργό, ο Πάγκαλος θεώρησε ντροπή να πληρώνει έστω και ένα ευρώ για την άμυνα της χώρας, ενώ δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει ελληνοτουρκικές εδαφικές διαφορές στο Αιγαίο, παραπέμποντας σε διεθνή διαιτησία και ανοίγοντας την "πόρτα" για νέες -και αυτή τη φορά δικαιολογημένες- τουρκικές απαιτήσεις για ελληνικά νησιά του Αιγαίου... Πρόκειται για πολιτική ανικανότητα ή κάτι άλλο, άραγε...;
Με αυτά, αλλά άλλα πολλά θλιβερά και άκρως επικίνδυνα για την χώρα, οι τουρκόφρονες της Θράκης έστησαν χορούς και διασκέδασαν μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής. Κάποιοι από αυτούς φώναζαν και τραγουδούσαν πως η "ελευθερία είναι κοντά"... Τι εννοούσαν άραγε;

Κωνσταντίνος

-http://kostasxan.blogspot.com/2010/05/b ... _1557.html
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Τι επιδιώκει η Άγκυρα στη Θράκη και ποια πρέπει να είναι η δική μας θέση

51
Η πολιτική της Τουρκίας για τη Θράκη έχει στόχο την περιχαράκωση της μειονότητας σε όλα τα επίπεδα, περιλαμβανομένης της εκπαιδευτικής περιχαράκωσης. Από τη σκοπιά αυτής της κλασικά εθνικιστικής τουρκικής πολιτικής, η οποία στη Θράκη υπηρετείται μέσω του τουρκικού προξενείου και της Συμβουλευτικής Επιτροπής, στην οποία πρωτοστατούν οι ψευτομουφτήδες, όσο λιγότερη είναι η επαφή ανάμεσα στη μουσουλμανική και στη χριστιανική ομάδα των νέων τόσο το καλύτερο.

Απώτερος στόχος είναι η εγκαθίδρυση ενός παράλληλου εκπαιδευτικού συστήματος μόνο για μειονοτικούς μαθητές, από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο, με κυρίαρχη γλώσσα την τουρκική, ενώ η ελληνική θα αρκεστεί στο status της ξένης γλώσσας. Ως έναν βαθμό ο στόχος αυτός της εκπαιδευτικής αυτονομίας που προωθεί η Άγκυρα έχει επιτευχθεί χάρη στην καταστροφική εκπαιδευτική πολιτική που ακολούθησε το ελληνικό κράτος από το 1968 και μετά, και ιδιαίτερα τα τελευταία δέκα χρόνια με το Πρόγραμμα Δραγώνα - Φραγκουδάκη, το οποίο στήριξε και νομιμοποίησε τις παράλληλες δομές στη Θράκη και ευθυγραμμίστηκε με τις τουρκικές απαιτήσεις ως προς την αναγνώριση της τουρκικής παρουσίας ως της μόνης παρουσίας μέσα στη μειονότητα. Παράλληλα έδωσε και συνεχίζει να δίνει επιστημονική κάλυψη στα τουρκικά αιτήματα στο όνομα της καταπολέμησης του ελληνικού... εθνικισμού! Η πολιτική αυτή έγινε τόσο με κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και με κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Η περίπτωση της Θράκης δεν είναι η μόνη όπου η Τουρκία εμφανίζεται να έχει επιθετική εκπαιδευτική ατζέντα. Ήδη προωθεί αντίστοιχα αιτήματα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. τη Γερμανία), όπου ζητά επίσης η εκπαίδευση των τουρκικής καταγωγής πολιτών να γίνεται σε τουρκικά σχολεία – μέχρι και... πανεπιστήμια. Είναι αυτονόητο ότι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες καμία κυβέρνηση δεν συζητά σοβαρά τέτοια αιτήματα. Όχι όμως και στην Ελλάδα, όπου υπεύθυνοι για την εκπαιδευτική πολιτική στη Θράκη έχουν επιλεγεί άνθρωποι που έχουν παρόμοιες απόψεις με εκείνες του τουρκικού προξενείου για εγκαθίδρυση παράλληλων δομών και επέκταση της μειονοτικής εκπαίδευσης στην προσχολική και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως αποκαλύφθηκε με το non paper που επέδωσε η Άγκυρα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα και στα προβλήματα που σχετίζονται με τη διαφορετικότητα δεν μπορεί παρά να δίνει λύσεις παρόμοιες με εκείνες που δίνουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Οι λύσεις αυτές σημαίνουν:
α) κοινό και ενιαίο δημόσιο σχολείο και κοινές αξίες για όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από την καταγωγή (πομακική, τσιγγάνικη, τουρκική) ή τον αυτοπροσδιορισμό τους,
β) σεβασμό της διαφορετικής ταυτότητας μέσα στην εκπαίδευση,
γ) διασφάλιση της ομαλής εκπαιδευτική πορείας των μαθητών κάτω από συνθήκες ισότητας και αξιοκρατίας, και
δ) προσήλωση στις επιταγές του Συντάγματος για τη διαμόρφωση του έλληνα πολίτη και των αξιών του.
Το ζήτημα είναι σε ποιους ανθρώπους και σε ποιες διοικητικές δομές εμπιστεύεται η Πολιτεία την υλοποίηση αυτών των στόχων.

Στη Βουλή το τουρκικό «non paper»
Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Παιδείας και Εξωτερικών, αναφέρει:
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ημερήσιου Τύπου το τουρκικό ΥΠΕΞ, πριν από την πρόσφατη επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, επέδωσε απόρρητο non paper στο ελληνικό ΥΠΕΞ, το οποίο θίγει ζητήματα μειονοτικής εκπαίδευσης στη Θράκη. Το έγγραφο μάλιστα φέρεται να επιδόθηκε από τον γενικό γραμματέα του τουρκικού ΥΠΕΞ Φεριντούν Σινιρλίογλου.

Δεδομένου ότι τα ζητήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης στη Θράκη έχουν ρυθμιστεί με τη Συνθήκη της Λωζάννης, την ελληνοτουρκική μορφωτική συμφωνία του 1951 και το πρωτόκολλο του 1968, γεγονός που αποτελεί πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, ερωτώνται οι κύριοι υπουργοί:
• Το ελληνικό ΥΠΕΞ επιβεβαιώνει την ύπαρξη του non paper με τις απαιτήσεις της Άγκυρας;
• Ποια είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με τα θέματα που θίγονται (μειονοτική εκπαίδευση, βακούφια κ.λπ.);


http://tourkikanea.wordpress.com

Με προβοκάτσιες προκαλούν τους Έλληνες... Τι έγινε στην Κομοτηνή

52
Με προβοκάτσιες προκαλούν τους Έλληνες



Κάποιοι προσπαθούν να ανοίξουν την πόρτα του τρελάδικου ή κάποιοι θέλουν να αποπροσανατολίσουν την Ελληνική κοινή γνώμη;
Αυτές οι προβοκάτσιες αποδεικνύουν πως κάποιοι επιθυμούν να δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης, αλλά ταυτόχρονα και να συσπειρώσουν τους μουσουλμάνους γύρω από τον "προστάτη" τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής


Τι έγινε στην Κομοτηνή

Το βράδυ της Παρασκευής στο χωριό Ήφαιστος της Κομοτηνής κάποιος "άγνωστος" μπήκε στο νεκροταφείο του χωριού (πρόκειται για μουσουλμανικό χωριό) και άρχισε να προκαλεί φθορές... Τον αντιλήφθησαν οι κάτοικοι και τον κυνήγησαν χωρίς όμως να τον πιάσουν!
Το αξιοπερίεργο είναι πως μέσα σε λίγα λεπτά το περιστατικό έγινε γνωστό σε όλο το χωριό (περίπου 3500 χιλιάδων κατοίκων) και 300 άτομα μαζεύτηκαν για να διαμαρτυρηθούν φωνάζοντας "που είναι η Τουρκία;" και καλώντας την να τους σώσει επειδή κινδυνεύει η ζωή τους απο τους... Έλληνες (μήπως σας θυμίζει και την περίπτωση της Κύπρου;).
Τα ίδια άτομα κινήθηκαν στο προξενείο Κομοτηνής και προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας, φωνάζοντας "ελάτε να μας σώσετε"!

Μία ακόμη οργανωμένη προβοκάτσια
Συστηματικές προβοκάτσιες, που στοχεύουν στην δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων εις βάρος της Ελλάδας, διαπιστώνονται τις τελευταίες ημέρες. Ο κύκλος των προβοκατόρικων ενεργειών άνοιξε με την ρίψη της μολότοφ στην τουρκική πρεσβεία της Θεσσαλονίκης, συνεχίστηκε με την δολοφονία ενός βορειοηπειρώτη στην Χιμάρα (αναμενόμενη όπως δηλώθηκε από τους Έλληνες της Χιμάρας) της Αλβανίας, καταφέρνοντας να δημιουργήσει κλίμα πόλωσης. Σήμερα, ο κύκλος αυτός άνοιξε περισσότερο, με τον «βανδαλισμό» μουσουλμανικών τάφων στην Κομοτηνή, γεγονός που ξεσήκωσε τους μουσουλμάνους της περιοχής οι οποίοι έτρεξαν στον τούρκο πρόξενο για να του πούνε το… πρόβλημά τους!!!
Με επιφυλάξεις, ως προς το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας, είχαμε σταθεί στην περίπτωση ρίψης της μολότοφ. Δεν θελήσαμε να σχολιάσουμε την εξόφθαλμη δολοφονία του νεαρού βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα, αφού η Αλβανική αστυνομία προχώρησε σε έρευνες μόνο όταν η διαμαρτυρία των Ελλήνων βορειοηπειρωτών έγινε ιδιαίτερα έντονη. Σήμερα, όμως, που όλα δείχνουν την σκοπιμότητα των συνεχόμενων ενεργειών, νιώθουμε την ανάγκη να καταγγείλουμε τις προβοκατόρικες τακτικές που επιμελώς σχεδιάσθηκαν για να εξαναγκάσουν κάποιους Έλληνες (χριστιανούς ή μουσουλμάνους) να προχωρήσουν σε «αντίποινα». Από την ρίψη της μολότοφ είχε καταγραφεί η άποψη πως κάποιοι επιζητούν πόλωση πριν την πραγματοποίηση του εκκλησιασμού στην Παναγία Σουμελά. Ο βανδαλισμός του νεκροταφείου εγείρει μεγάλα ερωτηματικά καθώς συμπίπτει χρονικά με την προσέλευση χιλιάδων πιστών στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας όπου αύριο Κυριακή θα διεξαχθεί η πρώτη Θεία Λειτουργία για δεκαετίες.
Μάλιστα, το γεγονός της διαμαρτυρίας των μουσουλμάνων της Κομοτηνής ξεφεύγει από την σφαίρα της ανοησίας, αφού οι «διαμαρτυρόμενοι» προτίμησαν να απευθυνθούν στον τούρκο πρόξενο και όχι στις Ελληνικές αρχές…! Γιατί άραγε; Μήπως αυτός ήταν ένας ακόμη σκοπός της προβοκάτσιας; Δηλαδή, να δημιουργηθεί η εντύπωση πως ο κύριος Σαρνίτς εκτελεί χρέη «περιφερειάρχη» στην Θράκη;
Αναμενόμενη, φυσικά, είναι η διαμαρτυρία της Άγκυρας (είπαμε, ο νταβατζής πρέπει να κάνει τη δουλειά του, αλλιώς… φροντίζει να δημιουργεί «χώρους εργασίας»), όμως μήπως θα έπρεπε να αναλογιστούμε, με βάση τη λογική, αν ήταν δυνατόν να συμβούν βανδαλισμοί σε μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Θράκη; Η απάντηση είναι πως, όχι, ποτέ δεν θα μπορούσε να συμβεί αυτό στην ακριτική Θράκη…! Γιατί; Επειδή οι Έλληνες της Θράκης, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, έχουνε μάθει να ζούνε μαζί. Έχουνε μάθει σε σέβονται τα ήθη, τα έθιμα, την θρησκεία και τα μνημεία των θρησκειών. Οι Έλληνες της Θράκης, ποτέ δεν θα πραγματοποιούσαν βανδαλισμούς σε ταφικά μνημεία μουσουλμάνων, επειδή οι σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί δημιουργούν ένα απαγορευτικό.
Αντίθετα, η Άγκυρα θα επιθυμούσε την δημιουργία έντασης στη Θράκη. Κι αυτό, επειδή αύριο είναι η Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά και η πόλωση του κλίματος ίσως να «δημιουργήσει» λόγους τροποποίησής της. Όμως, η Άγκυρα επιθυμεί την πόλωση στη Θράκη (κυρίως μέσω θρησκευτικών «αιτιών») επειδή οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν και η συσπείρωση των μουσουλμάνων γύρω από το τουρκικό προξενείο (και τους προτεινόμενους από αυτό υποψηφίους) δημιουργεί καλές προοπτικές για την εικόνα που η Άγκυρα θέλει να δημιουργήσει για την Θράκη και να την προωθήσει σε ολόκληρο τον κόσμο.
Εδώ και μήνες, φωνάζουμε πως μπαίνουμε σε περίοδο η οποία θα επιφυλάσσει προβοκάτσιες. Φαίνεται, όμως, πως κανένας δεν ακούει. Τα αποτελέσματα τα ζούμε, ευελπιστώντας να επικρατήσει η λογική… Ειδάλλως, κάποιοι μέσα ή έξω από την Ελλάδα, θα έχουν καταφέρει να ανοίξουν την πόρτα του τρελάδικου. Και δεδομένης της γενικότερης πίεσης που επικρατεί, κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται κοντά στην έκρηξη εκείνων των Ελλήνων, που οι προβοκάτσιες της Άγκυρας προσπαθούν να τους ενοχοποιήσουν για κάτι που δεν έχουν κάνει…
Παράκληση προς τον κύριο Σαρνίτς, αλλά και προς την κυβέρνηση. Σταματήστε τις ανοησίες…

Κωνσταντίνος

-http://kostasxan.blogspot.com/2010/08/b ... _4994.html
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

H Θράκη χάνεται ή έχει ήδη χαθεί?

53
Η Θράκη αποτελούσε και αποτελεί πάντα διακαη πόθο των Τούρκων,τα αλυτρωτικά σχεδια τους δεν είναι μονο γεωστρατηγικής φύσεως αλλα και ορυκτού πλούτου.

Δυστυχώς ανέκαθενοι Ελληνικές κυβερνήσεις εθελοτυφλούν στο ποιος πραγματικά κυβερνάει την περιοχή αυτή,αφήνοντας την αυτήν και τους κατοίκους στο έλεος των Τούρκων,οπου το Τουρκικό προξενείο λειτουργεί σαν κράτος εν κράτει κινώντας τα νήματα με τους Ελληνες βουλευτές
εκλεγμένους από τον Ελληνικό λαό να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις με σημαίες της ανεξάρτητης Θράκης χρησιμοποιώντας τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα που τα πληρωνει ο Ελληνικός λαός!!


Εκδηλώσεις που κατά καιρούς «τιμουν» με την παρουσία τους Τούρκοι κυβερνητικοί παράγοντες,΄κανοντας λόγο για την μητέρα Τουρκία και για τις καταδυναστευμένες Τουρκικές μειονότητες ,με την πλάτη βέβαια των Αμερικανών.

Για ποιους δουλέυετε κύριοι βουλευτες ?


Ηδη οι Τούρκοι έχουν αγοράσει εκατοντάδες στρέμματα της Θρακικής γης,με την βοήθεια του Τουρκικού προξενείου και της Τουρκικής τράπεζας Ziraat,η οποία όπως αποκαλύφθηκε είναι όργανο της ΜΙΤ.

Στο μεταξύ,αξιοσημείωτο είναι ότι το ενημερωτικό υλικό της εν λόγω τραπέζης είναι στα Τουρκικά και στα Αγγλικά,ενώ στους καταλόγους δανειοδότησης δεν υπάρχει ούτε ένας Χριστιανός.
Η τράπεζα δίνει δάνεια αγοράς γης από Χριστιανούς σε Μουσουλμάνους,δίνοντας ουσιαστικά τους τίτλους ιδιοκτησίας στην Τουρκία.
Πλήρης ξεπουλημα των Ελληνικών εδαφών κάτω από την μύτη μας!

Το εγκλημα διενεργείται εδώ και πολλά χρόνια και ουδείς νοίαζεται!

Τουρκικές οργανώσεις προφανώς χρηματοδοτούμενες από την Τουρκία προβαίνουν καθημερινώς σε ανθελληνικές ενέργειες γράφοντας συνθήματα του τύπου «Έλληνες έξω από την Θράκη» σε χωριά της Ροδόπης,ενώ κυκλοφορούν με μπλουζάκια με την σημαία της ανεξάρτητης Θρακης ολο και πιο συχνά.Μάλιστα τύπωσαν μπλουζάκια με το σύνθημα:

"Ανεξάρτητο τουρκικό κράτος της Θράκης"!!!

Και τα μοίρασαν στα παιδιά των σχολείων στην εορτη για το κλείσιμο των σχολείων τους για καλοκαιρινές διακοπές.

Ενω κυκλοφορούν ελεύθερα στην Θρακη με την σημαία της ανεξαρτησίας σε μπλουζάκια!
Εικόνα
Εικόνα

Βέβαια έχουν προχωρήσει ακόμα περισσότερο,πέτυχαν την εκπροσωπηση τους στις Βρυξέλλες δημιουργώντας την Ευρωπαική Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης τίθωντας τα προβλήματα σε Ευρωπαικο επίπεδο. Πρόσφατο παράδειγμα η αναγνώριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως τούρκικής της μουσουλμανικής ένωσης Ξάνθης.
Εικόνα

Ακομα και με αυτό δεν ιδρωσε το αυτί των κυβερνώντων που κατά τάλλα ορκίστηκαν να υπερασπίζονται την πατρίδα.


Η σιγή τόσο της κυβέρνησης ,όσο και των ΜΜΕ είναι εκκωφαντική,αντι να ενδιαφερθουν για την πατρίδα προσκυνανε σε μνημεία μιας κατασκευασμένης ιστορίας.

Εικόνα
Ελπίζω μόνο η Θρακη να μην γίνει το νέο Κόσσοβο.
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: H Θράκη χάνεται ή έχει ήδη χαθεί?

54
:good
dominique έγραψε: Η σιγή τόσο της κυβέρνησης ,όσο και των ΜΜΕ είναι εκκωφαντική,αντι να ενδιαφερθουν για την πατρίδα προσκυνανε σε μνημεία μιας κατασκευασμένης ιστορίας.
Εικόνα
:down1 :down1 :down1
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελληνοτουρκικά”