«Παίρνω και εκτελώ εντολές από την Τουρκία» και το ΑΚΕΛ με π

1
Εικόνα


«Ο Ταλάτ με ενώνει με την Τουρκία και τον κόσμο»…και το ΑΚΕΛ τον επιδοτεί προς αυτό τον σκοπό;

‘Εμπροσθοφύλακας’



«”Παίρνω και εκτελώ εντολές από την Τουρκία” και το ΑΚΕΛ με πληρώνει από πάνω!»
18 Απριλίου 2010
Συντακτική Ομάδα

Κυριακή σήμερα και σύντομα κρίνονται τα αποτελέσματα των ψευδοεκλογών στο στρατιωτικά κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, αντί να καταγγέλλει ως διασπαστικές και παράνομες τις ψευδοεκλογές, ως μια διαδικασία που απώτερο σκοπό έχει την αναβάθμιση του ψευδοκράτους και τη νομιμοποίηση και την διαιώνιση του φασιστικού, στρατιωτικού καθεστώτος, βγήκε ξεκάθαρα (στο πρόσφατο νέο φιάσκο στον Λιμνίτη) και στήριξε ένα εκ των υποψήφιων πολιτικών αττιλαρχών, τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου είπε τα πράγματα με το όνομά τους, αναφορικά με τις ψευδοεκλογές:

«Η εκλογική διαδικασία στα κατεχόμενα είναι παράνομη και αποσχιστική και αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να επισημαίνει και η επίσημη Κυβερνητική πλευρό, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου κληθείς να σχολιάσει τις αυριανές λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα.

τΑυτό το λέει και η διεθνής κοινότητα και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας με τον πλέον επίσημο τρόπο. Το ψήφισμα 550 του ΣΑ ρητά αναφέρει ότι όλες οι πράξεις και οι ενέργειες του παράνομου μορφώματος στα κατεχόμενα είναι παράνομες και άκυρες και καλούνται όλες οι χώρες μέλη των ΗΕ να απέχουν από ενέργειες που άμεσα η έμμεσα οδηγούν σε αναγνώριση αυτών των πράξεων» ['ΚΥΠΕ' 17/04/2010]

Αν αύριο πολιτικός αττιλάρχης είναι ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ή ο Ντερβίς Έρογλου λίγη διαφορά κάνει. Διότι, όπως θα δείτε και πιο κάτω, ο ίδιος ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ παρουσιάζεται ήδη πιο “ερογλικός” και απ’ τον Έρογλου, αφού παραδέχεται πως «παίρνει και εκτελεί εντολές από την Τουρκία» και πως «δεν είναι δυνατό να γίνουν παραχωρήσεις χωρίς να το γνωρίζει η Τουρκία». Πράγμα που σημαίνει πως οι “επιτυχίες” του Προέδρου Χριστόφια στις συνομιλίες έγιναν με την σύμφωνη γνώμη του Ταγίπ Ερντογάν, στην αυλή του οποίου Ελληνοκύπριοι Κάπο και υποστηρικτές της πολιτικής Χριστόφια στο Κυπριακό, όπως ο Μακάριος Δρουσιώτης και ο Τάκης Χατζηδημηρίου, χαμογελούσαν υποτακτικά πριν λίγες βδομάδες.
Εικόνα
Σημαίες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας σε προεκλογική συγκέντρωση του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ [πηγή φωτογραφίας: 'Φιλελεύθερος' 15/04/2010]

Σημαίες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας σε προεκλογική συγκέντρωση του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Η ελληνικότητα μας ποτέ δεν προβάλεται από το ΑΚΕΛ, η ελληνική σημαία έχει σχεδόν ποινικοποιηθεί με πρόσχημα τον σεβασμό προς τους Τουρκοκύπριους, ωστόσο ο “προοδευτικός” βασανιστής της ΤΜΤ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δεν φαίνεται να κάνει το αντίστοιχο -συμβολικό έστω- χατίρι στο ελληνοκυπριακό κόμμα που τον προβάλει, τον στηρίζει, και όπως λέγεται, τον χρηματοδότησε κιόλας.

Σε προεκλογικές του αφίσες, μάλιστα, με μυστακοφόρους έποικους, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ διαβεβαίωνε την τουρκοκυπριακή ακροδεξιά πως «ο Ταλάτ μας ενώνει με την Τουρκία». Εμείς απορούμε: Τι κοινό μπορεί να βρίσκει ο “προοδευτικός” πολιτικός αττιλάρχης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ τόσο στο “κομμουνιστικό” ΑΚΕΛ, όσο και στους έποικους και στους φασίστες, δολοφόνους των Ισαάκ-Σολωμού, Γκρίζους Λύκους; Γιατί ο μουτζαχίντ της ΤΜΤ ζητά τόσο πολύ την υποστήριξη, τόσο του Χριστόφια, όσο και των Γκρίζων Λύκων;

Το τραγικό λοιπόν είναι πως εκτός από τους έποικους και τους Γκρίζους Λύκους, φανατικοί υποστηρικτές του εθελοντή μουτζαχίντ και βασανιστή της ΤΜΤ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είναι και ο Πρόεδρος Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ. Και, σύμφωνα με αναφορές του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου στον ‘Φιλελεύθερο’ [11/04/2010], το ΑΚΕΛ επί χρόνια επιδοτούσε τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ!

Τι άλλο μπορούμε να πούμε… Θα μπορούσατε να φανταστείτε το υπό διωγμόν ΕΑΜ-ΕΛΑΣ επί ναζιστικής Κατοχής να χρηματοδοτούσε την “προοδευτική πτέρυγα” των ανώτατων Γερμανών αξιωματικών για να κάνουν μαζί την «επανάστασή τους έναντι του στρατιωτικού κατεστημένου» του …Χίτλερ;
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: «Παίρνω και εκτελώ εντολές από την Τουρκία» και το ΑΚΕΛ

2
‘Σημερινή’
«Παίρνω και εκτελώ εντολές από την Τουρκία»
15 Απριλίου 2010
Κωστάκης Αντωνίου

Ταλάτ: Αν δεν εφαρμοστούν οι οδηγίες, δεν μπορείς να πληρώσεις μισθούς
Την πλήρη εξάρτηση του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή, αλλά και της τουρκοκυπριακής κοινότητας, από την Τουρκία παραδέχεται ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σε συνέντευξή του στη «Χουριέτ».

ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΕΡΟΓΛΟΥ…
Ο Χριστόφιας θα φύγει από τις συνομιλίες σε τρεις μέρες

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ παραδέχθηκε χωρίς ενδοιασμούς ότι ο εκάστοτε Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής εκτελεί οδηγίες της Άγκυρας. Μάλιστα, ο Ταλάτ προχώρησε ακόμη περισσότερο και αποκάλυψε ότι σε περίπτωση που δεν εκτελεσθούν οι οδηγίες της Άγκυρας, υπάρχουν τιμωρητικά μέτρα.

Σε συνέντευξή του στη «Χουριέτ», ο Ταλάτ είπε επί λέξει: «Είμαι υποχρεωμένος να προειδοποιήσω το λαό. Ας πούμε ότι έρχεται μια εντολή από την Τουρκία, με την οποία ζητείται να κάνει ο Έρογλου, ό,τι έκανα εγώ μέχρι τώρα. Στην περίπτωση που δεν συμμορφωθείς, δεν μπορείς να πληρώσεις τους μισθούς, δεν μπορείς να κάνεις δρόμους, δεν μπορείς να κάνεις τίποτε. Ο Έρογλου τι θα συζητήσει; Τη στιγμή που θα πει ”αναγνώρισε την κυριαρχία μου”, η υπόθεση θα έχει τελειώσει».

Απαντώντας σε ερώτηση, εάν ο Έρογλου πείθει όταν λέει ότι θα συνεχίσει τις συνομιλίες, ο Ταλάτ απάντησε: «Δηλώνει ότι δεν θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες και ότι ο πρώτος που θα φύγει είναι ο Χριστόφιας. Είναι φυσικό. Με αυτά που θα πει στον Χριστόφια, ο τελευταίος δεν θα αντέξει στις συνομιλίες πάνω από τρεις ημέρες». Ο Ταλάτ κατηγόρησε, επίσης, τον Έρογλου ότι δεν έχει πολιτική, δεν συζητά πολιτικά και δεν εμφανίζεται σε καμιά πολιτική συζήτηση μαζί του. «Απλώς», πρόσθεσε, «με κατηγορεί ότι έκανα παραχωρήσεις».

Ακόμη, επέκρινε τον Έρογλου επειδή υποστηρίζει ότι το περιουσιακό θα λυθεί στη βάση των αποζημιώσεων. «Αυτή» είπε, «είναι μια πολιτική που οδήγησε στην καταβολή αποζημιώσεων σε Ελληνοκυπρίους από την Τουρκία». Και εξηγώντας, στη συνέχεια, πώς λειτουργεί η παράνομη επιτροπή αποζημιώσεων, ανέφερε: «Όταν ένας Ελληνοκύπριος προσφύγει στην επιτροπή, κατ’ άρχάς αναλαμβάνει το “Κτηματολόγιο” να διαπιστώσει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης. Στη συνέχεια, η αρμόδια διεύθυνση ετοιμάζει έκθεση σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δόθηκε η ακίνητη περιουσία σε κάποιο χρήστη. Ακολούθως ο Στρατός αποφαίνεται για τη στρατιωτική και στρατηγική σημασία που έχει η περιοχή στην οποία βρίσκεται η περιουσία. Τέλος, η Εισαγγελία μελετά τις νομικές πτυχές. Εάν δεν υπάρχει μια από τις εκθέσεις αυτών των υπηρεσιών, η προσφυγή δεν εξετάζεται από την επιτροπή. Εάν εκλεγεί ο Έρογλου, μπορεί να πληγεί η επιτροπή».

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στη «Μιλιέτ», ο Ταλάτ τόνισε ότι η λύση είναι προς όφελος των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας, και κατηγόρησε τον Έρογλου ότι το όραμά του είναι η μη λύση. «Δίνει βαρύτητα όχι στη λύση, αλλά στην αναγνώριση της Τ.Δ.Β.Κ., για την οποία έγινε προσπάθεια τα τελευταία 35 χρόνια και απέτυχε. Αυτό δείχνει ότι επιμένει σε ξεπερασμένες πολιτικές. Γι’ αυτό αν εκλεγεί, θα μας γυρίσει στα παλιά. Ο Ντενκτάς και ο Έρογλου δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και το επίπεδο των Τουρκοκυπρίων», ανέφερε.

Ο Ταλάτ προειδοποίησε ότι αν «εκλεγεί» ο Έρογλου, «ο τουρκοκυπριακός λαός δεν θα μπορεί να ανασάνει. Θα ξεχαστεί η λύση και η ευθύνη της μη λύσης θα επιρριφθεί στους Τουρκοκυπρίους. Από την άλλη, η Τουρκία θα αντιμετωπίσει προβλήματα στις διεθνείς της σχέσεις. Οι Τουρκοκύπριοι θα χάσουν ό,τι κέρδισαν μέχρι σήμερα».

Τίποτε χωρίς τη γνώση της Τουρκίας
Σε μιαν άλλη παραδοχή της εξάρτησής του από την Τουρκία, ο Ταλάτ, διέψευσε τους ισχυρισμούς του Έρογλου, ότι έκανε παραχωρήσεις, τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατό να γίνουν παραχωρήσεις χωρίς να το γνωρίζει η Τουρκία».

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κερύνεια, ο Ταλάτ τόνισε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης πρέπει να ακολουθεί πολιτική υπέρ της λύσης, διότι αυτή η πολιτική στηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και την Τουρκία.
Εξάλλου ο Έρογλου, σε ομιλία του, δήλωσε ότι θα παρακάθεται στις συνομιλίες «ως εκπρόσωπος του κυρίαρχου λαού» και θα αγωνιστεί ώστε οι Τουρκοκύπριοι να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ελληνοκυπρίους. Απέρριψε την επιστροφή της Μόρφου στους Ελληνοκυπρίους, καθώς και την εγκατάλειψη των εγγυήσεων.

Κατηγόρησε τον Ταλάτ ότι έκλαψε την ημέρα που ανακηρύχθηκε το ψευδοκράτος και είπε ότι «ο Ταλάτ θα ξανακλάψει στις 18 Απριλίου». Εξέφρασε βεβαιότητα ότι θα είναι ο νικητής των «εκλογών» και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον Ταλάτ, και δήλωσε ότι «οι Τουρκοκύπριοι είναι πιο κυρίαρχοι από τους Ελληνοκυπρίους».

Διασπάστηκαν οι έποικοι
Στήριξη στην «υποψηφιότητα» Ταλάτ έδωσε χθες ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των Τούρκων εποίκων Ενβέρ Ντίντζογλου.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, επέκρινε τον Ντερβίς Έρογλου και ανέφερε ότι ο Ταλάτ θα πρέπει να «επανεκλεγεί» στο τιμόνι της τουρκοκυπριακής κοινότητας για άλλη μια θητεία, «για να ολοκληρώσει το επιτυχεμένο έργο που έχει ξεκινήσει». Χαρακτήρισε «ζωτικές» για τους Τούρκους της Κύπρου τις «εκλογές» της Κυριακής και ανέφερε ότι οι «μετανάστες», όπως αποκάλεσε τους εποίκους, επιθυμούν λύση διότι θα τερματίσει την αγωνία τους.
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: «Παίρνω και εκτελώ εντολές από την Τουρκία» και το ΑΚΕΛ

3
Ο Χριστόφιας μου φαίνεται θα γίνει ο Δούρειος ίππος για το Κυπριακό και μετά θα τραβάνε τα μαλλιά τους οι Κύπριοι.
Πάντως βγήκε ο Έρογλου.
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Η Κύπρος”