Re: O Ιησούς δεν ήταν Εβραίος

10
eyrinos έγραψε:Τι είναι αυτά που λέτε; :down1 :down1 :down1

Όπως προφητεύθηκε, έτσι κι έγινε.
Ο Ιησούς Χριστός μας, προήλθε από το γένος του Δαβίδ και από τη φυλή του Ιούδα.

Φυσικά και "είναι Εβραίος". Και αυτό σε εισαγωγικά διότι ο Θεός δε μπορεί να έχει φυλή, είναι για όλους τους ανθρώπους.

Έτσι και αγαπά το ίδιο όλα του τα παιδιά: Ισραηλινούς, Έλληνες, Αλβανούς, Πακιστανούς.
Το ίδιο ωφείλει να κάνει κάθε Χριστιανός.

Όσον αφορά την καινή διαθήκη, οι ορθόδοξοι πιστεύουμε έκεινα τα οποία μας έδωσαν οι Πατέρες της Εκκλησίας. Αν αρχίσουμε να αμφισβητούμε τη γνησιότητα της, τότε χάνεται όλο το οικοδόμημα της θρησκείας μας.

Ευρίνε,σκοπός του άρθρου δεν νομίζω οτι ήταν να αποδείξει ποιας εθνικότητας ηταν ή δεν ηταν ο Χριστός,συμφωνώ απόλυτα,δεν έχει εθνικότητα είμαστε όλοι το ίδιο για αυτόν,το θέμα είναι τι μας μαθαίνουν εμας τόσα χρόνια και ποιοι το εκμεταλευονται αυτό για να πετύχουν κάτι άλλο.Προσωπικα δεν πιστεύω οτι ο Ιουδαισμος εχει καμια σχεση με τον Χριστιανισμό.
Σύμφωνα με το κείμενο που ανέφερε ο grecko ο όρος Εβραίος πρωτοχρησιμοποιήθηκε στο τέλος του 18ου αιώνα (δεν ξέρω αν αληθεύει αυτό,δεν το έχω ψάξει),αρα χρησιμοποιοταν ο ορος Ιουδαίος,ως κάτοικος της Ιουδαίας.Και επίσης διάβασα οτι Εβραίος θεωρείται απο τους Εβραίος,όποιος έχει εβραία μητέρα.Και παλι θα επαναλάβω οτι αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πίστη μας.
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: O Ιησούς δεν ήταν Εβραίος

11
Λοιπον παιδια:
Α)Η καταγωγη του Ιησου ηταν απο καθαρα Ελληνικο χωριο.
Β)Ο πατερας του ο επι γης ηταν στρατηγος και λεγοταν Πανθηρ και οχι ιωσηφ (οβραικο) και η μητερα του οχι μαρια (οβραικο) αλλα Δεσποινα καθαρα Ελληνικο.
Γ)Οι διδαχες του δεν ειχαν καμια αποκλειση απο τα δογματα των αρχαιων Ελληνων.
Δ)Το χαμενο διαστημα που μεσολαβει απο την εφηβεια εως τα 30 του χρονια λεγεται οτι μυηθηκε στα Καβειρια Μυστηρια οπως επισης και η μητερα του.
Και τελος οσο αφορα το θεμα του ονοματος των εβραιων προερχεται απο την Ελληνικη λεξη ''ομβρια-ομβραιοι-οβραιοι-εβραιοι''
Και για την ιστορια προερχεται απο τα ομβρια γιατι λετε αραγε;
Ερωτηση κρισεως.
ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.\nΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ.

Re: O Ιησούς δεν ήταν Εβραίος

12
Και γω είμαι .."κινέζα"
Μέχρι πότε θα αναπαράγετε τις εβραικές ταλμουδιστικές βλασφημίες για το πρόσωπο του Θεανθρώπου..?
Αν οι έλληνες καταπίνουν αμάσητα όλα όσα υποστηρίζει το ταλμουδ τότε λυπάμαι αλλά μάλλον ο χαρακτηρισμός γκοιμ δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα...
Ουκ αρνησόμεθά σε φίλη Ορθοδοξία,\nου ψευσόμεθά σε πατροπαραδοτον σέβας,\nεν σοι εγεννήθημεν, εν σοι ζώμεν, εν σοι κοιμηθησόμεθα.\nΕι δε και καλέσει καιρός,\nκαι μυριάκις υπερ σου τεθνηξόμεθα.\n ΙΩΣΗΦ ΒΡΥΕΝΙΟΣ

Re: O Ιησούς δεν ήταν Εβραίος

14
Ξεκίνα λοιπόν, διαβάζοντας το ΤΑΛΜΟΥΔ το "ιερό" βιβλίο των ραββίνων. Εκεί θα δείς ποιοι ισχυρίζονται πως ο Θεάνθρωπος είναι "νόθος" γυιός του Πανδίρα.
Η λέξη "Μαρία" δε, ουδόλως ειναι εβραική αλλά ελληνικότατη. Μήπως έχει ακούσει τίποτα το αυτί σας γιά καποιον .....Όμηρο;. Διαλέξτε και πάρτε!

ΜΑΙΡΑ ή ΜΑΡΙΑ: Κόρη του ΠΡΟΙΤΟΥ και της ΑΝΤΕΙΑΣ μητέρα του ΛΟΚΡΟΥ - ΝΗΡΗΙΔΑ- σύντροφος της ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ.
ΜΑΡΙΑ : Όνομα πανάρχαιο Ελληνικό.
Το βιβλικό όνομα Μαρία κατά τον καθηγητή κ. Θεοφανίδη είναι παράγωγο του αρχαίου μυθολογικού και Ομηρικού ονόματος ΜΑΙΡΑ ή ΜΑΡΙΑ ( Ιλιάδα Σ48, Οδύσσεια λ326, Παυσανίας κ.λ.π ) . Το όνομα Μαίρα ή Μαρία έχει ως ρίζα το αρχαίο ελληνικό ρήμα μαρμαίρω που σημαίνει την λάμπουσα ή ακτινοβολούσα.(Oμηρικόν λεξικό Ε.Κοφινιώτου ) Μαρ - μαίρω = λάμπω, ακτινοβολώ. Μαρία η λάμπουσα η ακτινοβολούσα, μάρμαρο, mare = θάλασσα..
Η λέξη Δέσποινα σημαίνει την "κυρία" την δεσπόζουζα και φυσικά είναι ιδιότητα και όχι όνομα της Παναγιάς μας μιας και αυτή είναι η Δέσποινα του Ουρανού και της γης.
Ο Ιησούς ποτέ δεν έφυγε από την αγία γή και είναι σαφής η αναφορά στην Βίβλο. Δεν υπάρχουν χαμένα χρόνια και ο Κύριος των Συμπάντων δεν χρειαζόταν καμμία "μύηση". - Γνωρίζουμε ότι από 12 ετών, είχε επαρκέστατη γνώση ώστε να συνομιλεί επί ώρα με διδασκάλους της εποχής. Οι οποίοι μάλιστα παραξενεύονταν για την ορθότητα και τη σοφία με την οποία μιλούσε.

- Μετά το γεγονός αυτό αναφέρει πως πήγε μαζί με τους γονείς του στη Ναζαρέτ, όπου έμεινε μαζί τους, υπακούοντας σ’ αυτούς.

- Ο ίδιος δήλωνε πως τον απαξίωναν όσοι τον άκουγαν να διδάσκει λέγοντας πως «ο προφήτης δεν τιμάται στον τόπο του και στο σπίτι του» δηλώνοντας ευθέως το μέρος όπου διέμενε.

- Ο Ευαγγελιστής Λουκάς αναφέρει καθαρά για τη Ναζαρέτ ότι ήταν το μέρος «ΟΥ ΗΝ ΤΕΘΡΑΜΜΕΝΟΣ». Εκεί δηλαδή που ανατράφηκε! Σαφέστατη διατύπωση.

- Επανειλημμένα αναφέρεται η έκπληξη των συντοπιτών του, οι οποίοι αναγνωρίζουν τον Χριστό ως:

Ξυλουργό τον ίδιο

Γιο του Ξυλουργού

Γιο της Μαρίας

Αδελφό του Ιακώβου, του Ιούδα κ.λπ.

Και η έκπληξή τους συνοδεύεται και από την εξήγηση: «Πώς ούτος γράμματα οίδεν μη μεμαθηκώς;» Οι άνθρωποι της περιοχής του δηλαδή, δηλωνουν καθαρά πως ουδέποτε είχε μάθει γράμματα, και αυτό ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ (και γι' αυτό απορούν κι όλας)

Άρα, τα χωρία που θα δούμε, σε καμιά περίπτωση δεν μας επιτρέπουν να σκεφτούμε ότι μπορεί να έφυγε από την περιοχή για οποιοδήποτε αιτία.

Λουκ. Κεφ. 2/β:
"46 και εγένετο μεθ’ ημέρας τρεις εύρον αυτόν εν τω ιερώ καθεζόμενον εν μέσω των διδασκάλων και ακούοντα αυτών και επερωτώντα αυτούς· 47 εξίσταντο δε πάντες οι ακούοντες αυτού επί τη συνέσει και ταις αποκρίσεσιν αυτού... 51 και κατέβη μετ’ αυτών και ήλθεν εις Ναζαρέτ, και ην υποτασσόμενος αυτοίς".

Λουκ. Κεφ. 4/δ:
"16 Και ήλθεν εις την Ναζαρέτ, ου ην τεθραμμένος, και εισήλθε κατά το ειωθός αυτώ εν τη ημέρα των σαββάτων εις την συναγωγήν, και ανέστη αναγνώναι... 22 και πάντες εμαρτύρουν αυτώ και εθαύμαζον επί τοις λόγοις της χάριτος τοις εκπορευομένοις εκ του στόματος αυτού και έλεγον· ουχ ούτός εστιν ο υιος Ιωσήφ;"

Μάρκ. Κεφ. 6/ς:
"2 και γενομένου σαββάτου ήρξατο εν τη συναγωγή διδάσκειν· και πολλοί ακούοντες εξεπλήσσοντο λέγοντες· πόθεν τούτω ταύτα; και τις η σοφία η δοθείσα αυτώ, και δυνάμεις τοιαύται δια των χειρών αυτού γίνονται; 3 ουχ ούτός εστιν ο τέκνων, ο υιος της Μαρίας, αδελφός δε Ιακώβου και Ιωσή και Ιούδα και Σίμωνος; και ουκ εισίν αι αδελφαί αυτού ώδε προς ημάς; και εσκανδαλίζοντο εν αυτώ. 4 έλεγε δε αυτοίς ο Ιησούς ότι ουκ έστι προφήτης άτιμος ει μη εν τη πατρίδι αυτού και εν τοις συγγενέσι και εν τη οικία αυτού"

Ματθ. Κεφ. 13/ιγ:
"54 και ελθών εις την πατρίδα αυτού εδίδασκεν αυτούς εν τη συναγωγή αυτών, ωστε εκπλήττεσθαι αυτούς και λέγειν: πόθεν τούτω η σοφία αύτη και αι δυνάμεις; 55 ουχ ούτός εστιν ο του τέκτονος υιος; ουχί η μήτηρ αυτού λέγεται Μαριάμ και οι αδελφοί αυτού Ιάκωβος και Ιωσής και Σίμων και Ιούδας; 56 και αι αδελφαί αυτού ουχί πάσαι προς ημάς εισι; πόθεν ουν τούτω ταύτα πάντα; 57 και εσκανδαλίζοντο εν αυτώ. Ο δε Ιησούς είπεν αυτοίς: ουκ έστι προφήτης άτιμος ει μη εν τη πατρίδι αυτού και εν τη οικία αυτού. 58 και ουκ εποίησεν εκεί δυνάμεις πολλάς δια την απιστίαν αυτών".


Ιωαν. Κεφ. 7/ζ:
"14 Ήδη δε της εορτής μεσούσης ανέβη ο Ιησούς εις το ιερόν και εδίδασκε. 15 και εθαύμαζον οι Ιουδαίοι λέγοντες: Πως ούτος γράμματα οίδε μη μεμαθηκώς;"
Ουκ αρνησόμεθά σε φίλη Ορθοδοξία,\nου ψευσόμεθά σε πατροπαραδοτον σέβας,\nεν σοι εγεννήθημεν, εν σοι ζώμεν, εν σοι κοιμηθησόμεθα.\nΕι δε και καλέσει καιρός,\nκαι μυριάκις υπερ σου τεθνηξόμεθα.\n ΙΩΣΗΦ ΒΡΥΕΝΙΟΣ

Re: O Ιησούς δεν ήταν Εβραίος

15
ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΑΦΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΕΙ Ο ΠΙΛΑΤΟΣ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΙΑΦΑΣ ΠΧ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΟΙ ΒΛΑΣΤΗΜΟΙ Η ΛΙΘΟΒΟΛΙΝΤΟΥΣΑΝ 'Η ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΡΩΜΑΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΡΩΜΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΛΑΤΟ.ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΠΑΝΘΗΡΑ Η ΘΕΩΡΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΦΩΣ ΩΣ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ Η ΙΔΕΑ ΤΟΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΕΡΟΒΕΙΓΓΙΟΥΣ ΩΣΤΟΣΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ...Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕΣΩ ΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΑΡΙΠΤΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΗΣ ,ΔΕΝ ΚΑΤΕΙΧΕ ΤΟ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΡΧΕΣΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕΣΩ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΘΕΛΗΣΗΣ ΘΕΟΥ.
Δεν είμαστε όσα πιστεύουμε, αλλά όσα πράττουμε.

Re: O Ιησούς δεν ήταν Εβραίος

16
:clap ultimate.

Να προσθέσω σε αυτά που είπες:

Αν κάποιος αμφισβητεί την Καινή και Παλαιά Διαθήκη, έστω σε ένα σημείο τους, τότε τις αμφισβητεί εξ' ολοκλήρου, και δε μπορεί να αποκαλείται Χριστιανός.

Ο Κύριος, καθότι Θεάνθρωπος φρόντισε μέσω των αποστόλων και των Πατέρων της Εκκλησίας να διαδοθούν τα πραγματικά Ευαγγέλια.

Δυστυχώς ή Ευτυχώς, η θρησκεία δεν είναι κάτι το οποίο διαμορφώνεται σύμφωνα με τη θέληση μας. Ο Θεός δεν είναι όπως θα άρεσε στον καθένα, σύμφωνα με τις αδυναμίες και την καταγωγή του.

Όσον αφορά το "χρονικό κενό" που υπάρχει για την παρουσία του Κυρίου μας, η κάθε αίρεση και σέκτα έχει και μία απάντηση. Οι νεοεποχίτες γράφουν για ταξίδια στην Ινδία και οι "Ελληνιστές" στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει και ο Ultimate, "Λες και έχει ανάγκη ο Θεάνθρωπος από ανθρώπινες διδασκαλίες".

Re: O Ιησούς δεν ήταν Εβραίος

17
ΜΑΙΡΑ ή ΜΑΡΙΑ: Κόρη του ΠΡΟΙΤΟΥ και της ΑΝΤΕΙΑΣ μητέρα του ΛΟΚΡΟΥ - ΝΗΡΗΙΔΑ- σύντροφος της ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ.
ΜΑΡΙΑ : Όνομα πανάρχαιο Ελληνικό.
Το βιβλικό όνομα Μαρία κατά τον καθηγητή κ. Θεοφανίδη είναι παράγωγο του αρχαίου μυθολογικού και Ομηρικού ονόματος ΜΑΙΡΑ ή ΜΑΡΙΑ ( Ιλιάδα Σ48, Οδύσσεια λ326, Παυσανίας κ.λ.π ) . Το όνομα Μαίρα ή Μαρία έχει ως ρίζα το αρχαίο ελληνικό ρήμα μαρμαίρω που σημαίνει την λάμπουσα ή ακτινοβολούσα.(Oμηρικόν λεξικό Ε.Κοφινιώτου ) Μαρ - μαίρω = λάμπω, ακτινοβολώ. Μαρία η λάμπουσα η ακτινοβολούσα, μάρμαρο, mare = θάλασσα..
ultimate
Το ονομα Μαρια οντως ειναι Ελληνικο δικο μου το λαθος προηγουμενως αλλα εχει ως εξης:
Μανα Ρεα 'η Ρια=ΜαΡεα 'η ΜαΡια,μανα θεα,μανα του κοσμου.αυτη ειναι η επιστημονικη εκδοχη κατα τον Γεωργιο Γ.Αυφαντη υπαρχουν ομως και οι φιλολογοι οι οποιοι λενε οτι το Μαρια ή Μυριαμ προερχεται απο το μυρα=θαλασσα ή μαρε οπως προανεφερες.Εχουμε ομως και ομαδα Μπαμπινιωτη που λεει οτι προερχεται απο το εβραικο Marjam =πικρη,ανυποτακτη ή την Αιγυπτιακη ριζα Mrh=δυνατος,ευφορος,γονιμος.
Λοιπον κατα την εκδοχη των φιλολογων ειναι η θαλασσογυναικα ή ο Μπαμπινιωτης που σημαινει πικρογυναικα ενω με την επιστημονικη εκδοχη σημαινει Θεομητορα απο μονο του.

Η Καινη Διαθηκη δεν αποτελει ιστορικο βιβλιο διοτι εγραφη μετα τον Χριστο στα Ελληνικα.
ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.\nΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ.

Re: O Ιησούς δεν ήταν Εβραίος

18
eyrinos
Δυστυχώς ή Ευτυχώς, η θρησκεία δεν είναι κάτι το οποίο διαμορφώνεται σύμφωνα με τη θέληση μας.
Η Θρησκεια σαν θρησκεια απο μονη της ειναι διαμορφωμενη και θα συμφωνησω μαζι σου.
Αν κάποιος αμφισβητεί την Καινή και Παλαιά Διαθήκη, έστω σε ένα σημείο τους, τότε τις αμφισβητεί εξ' ολοκλήρου, και δε μπορεί να αποκαλείται Χριστιανός.
Ομως δεν μπορεις να λες οτι εγω ή και καποιοι αλλοι ενδεχομενως δεν ειμαστε Χριστιανοι βαση των δικων σου κριτιριων και των παπαδων.
Το αν ειμαι Χριστιανος ή οχι αυτο θα το κρινει μονο ο Θεος και κανενας θνητος.
Κανεις δεν αμφισβητησε τον Θεανθρωπο,δηλαδη γινομαι αιρετικος επηδη βλεπω τα πραγματα απο επιστημονικη βαση;
Τοτε δεν ζουμε στον 21ο αιωνα αλλα στον μεσαιωνα.
Και θα πρεπει να κρυβομαι για να μην με καψουν στην πυρα;

Γι'αυτο καλυτερα να μενουμε στις διδαχες του Χριστου και να ερευναμε τις γραφες.
Με συγχωρεις αλλα προσωπικα δεν τρωω οτι μου δινουν χωρις να βλεπω μπροστα μου διοτι καποια στιγμη θα σπασω το κεφαλι μου σε κανα τοιχο και τοτε θα ειναι αργα.
ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.\nΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Eλληνισμός-Χριστιανισμός”

cron