ΡΕΣΑΛΤΟ: Οι γκρίζες μέρες που ζούμε

1
ΡΕΣΑΛΤΟ: Οι γκρίζες μέρες που ζούμε

Το «λειτούργημα» του σύγχρονου τέρατος της βιομηχανίας της ενημέρωσης συνίσταται στην παραπληροφόρηση και στην παραπλάνηση.

Τρία είναι τα βασικά «στοιχεία» αυτού του «λειτουργήματος»:

α) Η σπορά της γενικής σύγχυσης. Αυτό επιτυγχάνεται με τον ανηλεή βομβαρδισμό «πληροφοριών», συχνά αντιφατικών: Η καταιγιστική «πληροφορική παραπληροφόρηση»…
β) Οι παρασιωπήσεις. Η απόκρυψη πληροφοριών και ιδεών που «ενοχλούν» και «φιμώνονται» με τη μέθοδο της σιωπής…
γ) Η τερατώδης προβολή και εμπορία «γεγονότων» και «αποκαλύψεων» που τροφοδοτούν όχι μόνο το αδηφάγο σκανδαλολογικό ή τρομοκρατικό θέαμα, αλλά χρησιμοποιούνται και για ποικίλα πολιτικά παιχνίδια.

Το περιοδικό «ΡΕΣΑΛΤΟ» έχει «κτυπηθεί» βάναυσα από αυτή την βιομηχανία της «ενημέρωσης»: Έχει «φιμωθεί» δια της σιωπής.
Ούτε ακόμα και αυτή η ολική αποτέφρωση των γραφείων του από στρατιά κουκουλοφόρων αναφέρθηκε: Μια τρομοκρατική ενέργεια με προκήρυξη ανάληψης ευθύνης!!!

Αντίθετα η «εξάρθρωση» ενός στεκιού αναρχικών με την επωνυμία «Ρεσάλτο» που χρησιμοποιεί παράνομα και ως τίτλο περιοδικού έγινε τρόμο-θέαμα και κεντρικό ζήτημα πολιτικών παιγνίων.

Το χειρότερο: Η βιομηχανία της «ενημέρωσης» και οι «αντικειμενικοί» ελεγκτές της κοινής γνώμης δεν διαχώρισαν στο ελάχιστο (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) το γνωστό και αυθεντικό «ΡΕΣΑΛΤΟ» από το αναρχικό «Ρεσάλτο» του Κερατσινίου, ταυτίζοντας έτσι στην κοινή γνώμη το περιοδικό μας με τις ιδέες και πράξεις των αναρχικών του Κερατσινίου.
Έτσι το ΡΕΣΑΛΤΟ που κάηκε από κουκουλοφόρους, ταυτίστηκε στην κοινή γνώμη με το «στέκι» του Κερατσινίου που τα ίδια τα ΜΜΕ πρόβαλαν αυτό το «στέκι» σαν «άντρο» κουκουλοφόρων…

Αυτή η λειτουργία της καθεστωτικής δημοσιογραφίας αποτελεί μία από τις βασικές θεματογραφίες του νέου τεύχους που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Πολλά ακόμα επίκαιρα ζητήματα αναλύονται στο νέο τεύχος.


Ένα είναι το Ρεσάλτο και ο αμνός φίλος του !
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διαφορες συζητήσεις και θέματα.”