Το Ατσάλωμα ενός Στρατού

1
Το Ατσάλωμα ενός Στρατού
Στρατός-ήττας του 1897 ή έπους του ΄40 ;


Να πως ατσαλώνεται ένας Στρατός


Λίγο μετά την νικηφόρα για την Ελλάδα λήξη του Α’ Βαλκανικού πολέμου και λίγο πριν την έκρηξη του 2ου, ο Πάγκαλος συναντά τον Πρωθυπουργό, ο οποίος τον ρωτά

«…αν η Ελλάς μπορεί να τα βγάλει πέρα με τους Βουλγάρους…».

Ο Πάγκαλος δεν παρασύρεται από συναισθηματισμούς. Εκτιμά καθαρά την κατάσταση.

«…Με εκπλήσσει η ερώτησίς σας κύριε Πρόεδρε. Μεμονωμένη η Ελλάς, ουδείς άνθρωπος με κοινό νου πιστεύει ότι είναι δυνατόν να μονομαχήσουν με τη Βουλγαρία. Η ήττα θα είναι αναπόφευκτος και συντριπτική. Παρά τις προσπάθειες της Επαναστάσεως (1909), τις ιδικές σας και της Γαλλικής αποστολής, εντός δύο ετών δεν είναι δυνατή η δημιουργία στρατού εκ του μηδενός, ανταξίου των προσδοκιών του Έθνους…».

«…Και όμως, υπάρχουν διακεκριμένοι αξιωματικοί που έχουν αντίθετον άποψιν, στηριζόμενοι επί του ενθουσιασμού και εις το ανώτερον φρόνημα το οποίον επέδειξεν ο στρατός μας κατά τον πρόσφατον πόλεμον…», αντιτείνει ο Πρωθυπουργός.

«…Πλάνη κύριε Πρόεδρε», τον κεραυνοβολεί ο Πάγκαλος. Δεν συναντήσαμε σοβαρόν εχθρόν (Τούρκοι). Αναντιρρήτως εδείξαμε υπέροχον γενναιότητα αλλά ήμεθα τετραπλάσιοι αριθμητικώς, με μεγάλην υπεροχή εις το πυροβολικόν και εις υλικόν πολέμου. Ο πόλεμος αυτός ήτο εξαιρετική εύνοια της τύχης, χρησίμευσε ως προπαρασκευαστικό στάδιον δια τον υστερούντα εις εκπαίδευσιν και πολεμική πείρα στρατόν μας. Κατ’ εμέ ο πόλεμος υπό τας συνθήκας υπό τας οποίας διεξήχθη ήτο ευρείας εκτάσεως μεγάλαι ασκήσεις με ένσφαιρα πυρά. Αποτέλεσμα, ο σημερινός στρατός μας να είναι πολύ ανώτερος από τον στρατόν ο οποίος διέβη την Μελούναν τον Οκτώβριον…».

«…Τι φρονείς δια περίπτωσιν πολέμου ημών και των Σέρβων εναντίον των Βουλγάρων;», επιμένει ο Πρωθυπουργός.

«…Αδιστάκτως θα σας έλεγα ότι τότε θα ήμουν πολύ αισιόδοξος. Και μάλιστα να γίνη το ταχύτερον η σύγκρουσις ειδάλλως ουδέποτε θα ησυχάσωμεν από τον Βουλγαρικόν κίνδυνον…», προτείνει ο Πάγκαλος και πάνω σ’ αυτή τη βάση χαράσσεται πλέον η νέα ελληνική πολιτική…”

(Τα παραπάνω είναι από τη βιογραφία του Στρατηγού Θ. Πάγκαλου, υπό του κου Χατζηαντωνίου)


Θέλει φωτιά για να δέσει το ατσάλι


Κατά την στρατιωτική αυτή ιδιοφυΐα λοιπόν, τον Στρατηγό Πάγκαλο (και όχι τον εγγονό νεκροθάφτη των Ιμίων και του Κουρδικού Μετώπου που κρατούσε δεσμευμένο στην Ανατολία 400,000 τουρκικό στρατό ο οποίος αφού κατόπιν αποδεσμεύτηκε ήρθε στο Αιγαίο για να μας απειλεί συντηρώντας «γκρίζες ζώνες»!!!), ο 1ος Βαλκανικός πόλεμος ήταν η ιδανική «στρατιωτική προπαίδευση» προκειμένου να μην πάθουμε την Εθνική Τραγωδία του 1897.

Και τολμά αυτός ο πραγματικός «Ανήρ του Έθνους» να την χαρακτηρίσει ακόμη και ως «ευτυχή εύνοια της τύχης». (Δεν είναι τυχαίο που αυτός ο ικανότατος Έλληνας Στρατηλάτης κατόρθωσε να χτίσει από τα εξαθλιωμένα υπολείμματα της Μικρασιατικής Στρατιάς την Χαλύβδινη Στρατιά Έβρου που, αν της έδιναν την εντολή οι αιωνίως προδότες Μαυροκορδάτοι Πολιτικοί, θα είχε επανακαταλάβει σε λίγες μέρες ολόκληρη την Ανατολική Θράκη το ’22. Γι’ αυτό άλλωστε και οι μέχρι πρότινος αλαζόνες νικητές Τούρκοι βιάστηκαν να συμφωνήσουν άρον άρον στη Λωζάνη – ουσιαστικά πίσω από την πλάτη του – πικραμένου γι’ αυτό – Πάγκαλου ο οποίος ανέμενε την διαταγή επίθεσης με επιβιβασμένη την Στρατιά στα πολεμικά πλοία και έτοιμη Πορεία Πλεύσης για την Πόλη).

Αντιθέτως, σήμερα, η Ελλάδα των Ελλήνων πολιτικών, ως ουδέποτε διδαχθείσα, αποφεύγει με κάθε τρόπο να αποκτήσει πολεμική εμπειρία το Στράτευμά της. Λες και θα μας αφήσει ο μελλοντικός εχθρός τα περιθώρια πολύμηνων αψιμαχιών για να «μπαρουτοκαπνιστεί» ο στρατός μας πριν τις «καίριες συγκρούσεις». Το αντίθετο θα γίνει. Το πρώτο πλήγμα προφανώς θα είναι τόσο συντριπτικό, όσο ακριβώς απαιτείται για να μην δώσει στον Ελληνικό Στρατό τα χρονικά περιθώρια, όχι μόνο να «ψηθεί πολεμικά» αποκτώντας «πολεμική εμπειρία», αλλά ούτε καν επιστράτευση, βασική εκπαίδευση, επανεκπαίδευση και προσαρμογή επιστράτων να μην προλάβει να κάνει.

(Απλή λογική. Εμείς τι θα κάναμε στη θέση τους; Θα τους δίναμε τα περιθώρια να «ξυπνήσουν» και να «ετοιμαστούν» εάν ταλανίζονταν από την δική μας «νωθρότητα»;)

Και αντί να λάβουν σοβαρά υπόψη αυτά τα ιστορικά διδάγματα οι Έλληνες Πολιτικοί, όχι μόνον διατηρούν το Στράτευμα απειροπόλεμο, αλλά το «απομειώνουν» κιόλας διαρκώς.

Όταν δε, κάποιος Αξιωματικός ενεργεί έρευνα που θα αποκαλύψει «Μίζες και Προμήθειες» στο Στράτευμα στέλνοντας φυσικά για «παραδειγματισμό» στη Δικαιοσύνη τους ενεχόμενους αργυρώνητους Στρατιωτικούς και Πολιτικούς, τιμωρείται με «άγονες μεταθέσεις» και κατόπιν αποστρατεύεται άρον άρον…(στρατηγέ γιατί δεν δημοσίευσες όμως – έστω και μετά την αποστράτευσή σου - αυτά που ανακάλυψες; Ακόμη και ανώνυμα. Γι’ αυτό υπάρχει το internet εάν δεν σου έδιναν βήμα τα «ΜΜΕ του συστήματος». Αλλά και ο «Στόχος» δεν νομίζω να σου έλεγε όχι. Αληθεύει ότι απειλήθηκε η ζωή σου ; Διότι αυτά ακούγονται).

Ολέθριο κερασάκι στην τούρτα ήρθε η ήδη εξαγγελθείσα τον Αύγουστο ’09 μείωση της θητείας στο Στρατό Ξηράς που πλέον διαμορφώνεται στο 9άμηνο! (Λες και είμαστε Βορειοευρωπαϊκή χώρα και όχι ο παραδοσιακός κυματοθραύστης της Ευρώπης που αντιμετωπίζει αιωνίως τα στίφη της Ανατολής).

Οποιαδήποτε σχέση με την σχεδιαζόμενη ολέθρια κατάργηση της Εθνικής Φρουράς Κύπρου, φαντάζομαι είναι «σύμπτωση», έτσι Κωλέττηδες;

Συγχαρητήρια σε όλους τους Προδότες Μαυροκορδάτους που στηρίζουν αυτή την προαναγγελθείσα Εθνική καταστροφή.

Μετά θα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα όταν ζωές απειροπόλεμων χιλιάδων Ελλήνων Πολεμιστών θα χάνονται σε «στημένες πολεμικές παρτίδες» που συνέβαλλαν αυτοί πρωτίστως (οι «Έλληνες» Πολιτικοί) στο «στήσιμό» τους.

Θα οδύρονται δήθεν στα τηλεπάνελ απαγγέλλοντας ποταμούς αλληλοκατηγοριών για τις ευθύνες που θα έχουν χαθεί Ελληνικά εδάφη και ζωές αμάχων.

Και με περίσσιο θράσος, ασφαλείς στα Παρίσια που θα έχουν καταφύγει – όπως το συνηθίζουν ιστορικά Μαυροκορδάτοι και Κοτζαμπάσηδες - θα καταδικάζουν φαινόμενα αναζωπύρωσης «Εθνικοπατριωτικών Κινημάτων» που πλήρη οργής θα αναλαμβάνουν πλέον με πυγμή τις τύχες της (εναπομείνασας) χώρας στα χέρια τους.

Μόνο που τότε θα είναι πολύ αργά για δάκρυα. Θα είναι καιρός για δράση κι εκτεταμένες πολεμικές ενέργειες όχι μόνον για να σώσουμε ότι απέμεινε απ’ την Πατρίδα, αλλά για να επανακτήσουμε – με ακόμη πιο πολύ αίμα – ότι θα έχει καταληφθεί απ’ τον εισβολέα. Εξ’ αιτίας σας προδότες!!!

Που δίνετε ξεδιάντροπα «…μερικά στρέμματα Ελληνικής Γης για να κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια!!!»

Μόνο που σε τέτοιες σκοτεινές εποχές ταυτόχρονα με τα Εθνικά Μέτωπα στην Πρώτη Γραμμή, ανοίγουν και «Εσωτερικά Μέτωπα».

Αυτά που αναλαμβάνουν να ξεκαθαρίζουν τον τόπο από τα εθνοπροδοτικά αποβράσματα.

Αυτά που καλούνται να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα των τρομοκρατημένων πολιτικών τρωκτικών και να περισώσουν ότι μπορεί να περισωθεί επιβάλλοντας «Φωτιά και Τσεκούρι» σε «προσκυνημένους» και «προδότες».



Εδώ είναι Ελλάδα…Όχι Σκανδιναυΐα


Όσο είναι καιρός θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι «κρατούντες» τα ηνία της Πολιτείας αλλά και ο λαός, πως ο πόλεμος όχι μόνον δεν κάνει εξαιρέσεις αλλά αντιθέτως νοιώθει ιδιαίτερη «έλξη» για τούτον εδώ τον τόπο. Αυτή τη χιλιοματωμένη γωνιά της γης που αποτελεί τον τόπο μας.

Που για να παραμείνει τόπος ΜΑΣ θα πρέπει να πολεμήσουμε. Και δη νικηφόρα.

Από την στιγμή δε, που, όπως πάντα ιστορικά, τριγυριζόμαστε από απειλητικά υπερμεγέθη θηρία, δεν έχουμε την πολυτέλεια να διάγουμε βίον Βορειοευρωπαϊκό και ανέμελο.

Επιτέλους ας γίνει συνείδηση σε όλους πως ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΙΑ.

Αντιθέτως, το κοινωνικοστρατιωτικό μοντέλο που οφείλουμε να μιμηθούμε ως πλησιέστερο στις ανάγκες μας είναι το Ισραηλινό.

Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιμόμαστε όλοι με το στρατιωτικό όπλο στο σπίτι.

Όλη η Ελλάδα θα πρέπει να μετατραπεί σε μια απέραντη Εθνοφυλακή.

Άνδρες και γυναίκες πρέπει να υπηρετούν τρία χρόνια θητεία. Μια θητεία όμως αμειβόμενη με τον βασικό μισθό.

(Καταργείστε τον αδηφάγο στρατό του 1,5 εκατομμυρίου δημοσίων υπαλλήλων και χτυπήστε την Διαπλοκή. Έτσι θα βρείτε τα χρήματα να πληρώσετε την Άμυνα της χώρας. Παρεμπιπτόντως, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και οι Ελεγκτικές Αρχές τι έχουν να φοβηθούν και δεν σέρνουν τη «Διαπλοκή» – ΟΛΗ και όχι «σταγονίδια» - στα δικαστήρια; Μην λέτε λοιπόν Προδότες Μαυροκορδάτοι πως δεν υπάρχουν χρήματα για την Άμυνα και τις Δυνάμεις Ασφαλείας).

Αυτός ο τεράστιος στρατός των τουλάχιστον 200,000 πολεμιστών – πολεμιστριών θα πρέπει να διοικείται βέβαια. Αυτό σημαίνει πως χιλιάδες αποστράτων ανώτατων αξιωματικών θα πρέπει να ανακληθούν στην ενεργό υπηρεσία.

Οι οικονομικές απολαβές των Μονίμων Στρατιωτικών Στελεχών θα πρέπει να αυξηθούν δραστικά.

Η στρατιωτική εκπαίδευση (όχι μόνο πειθαρχία και «Ασκήσεις Ακριβείας» αλλά και Σκληραγώγηση, Όπλα, Πολεμικές Τέχνες και Campus Επιβίωσης) θα πρέπει να μπει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Παράλληλα θα πρέπει να ιδρυθούν Στρατιωτικά Σχολεία στην Μέση Εκπαίδευση – στα πρότυπα των Στρατιωτικών Οικοτροφείων των ΗΠΑ.

Το Στράτευμα θα πρέπει να εφαρμόσει επιτέλους σύγχρονες τεχνικές Μάρκετινγκ και Στρατολόγησης προκειμένου να αντλεί περισσότερο και ποιοτικότερο έμψυχο δυναμικό για τις τάξεις των μονίμων στελεχών του. Ιδίως των Ειδικών Δυνάμεων.

Η έλλειψη των παρατεταμένων εθνικών πολέμων - που θα λειτουργούσαν ως «πολεμική προπαίδευση» για το Στράτευμα - θα πρέπει να αναπληρωθεί με συμμετοχή του σε άλλα Πολεμικά Μέτωπα. Τουτέστιν, ραγδαία αναβάθμιση της Στρατιωτικής συμμετοχής της Ελλάδας σε όλα τα Μέτωπα του ΝΑΤΟ και δη στην Πρώτη Γραμμή.

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει η δεύτερη χώρα μετά τις ΗΠΑ σε συμμετοχή στην Πρώτη Γραμμή του ΝΑΤΟ – γεγονός που θα αναβαθμίσει αποφασιστικά και το γενικότερο Στρατιωτικό-Διπλωματικό κύρος της χώρας (τόσο διεθνώς όσο και κυρίως «εντός» της Δύσης). Καιρός είναι να θυμηθούν οι Μαυροκορδάτοι ότι αυτά τα δύο (Στρατιωτικό – Διπλωματικό) είναι Σιαμαία αδέλφια φύσει αδύνατον να χωριστούν από καταβολής κόσμου.

Ερχόμενοι στο «δια ταύτα», όταν ας πούμε, μια ημέρα στο «Μέτωπο Εξωτερικού» μετράει για τρεις στη θητεία, με πολλαπλάσιο μισθό – μέσω χρηματοδότησης ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΟΗΕ ή/και άλλων χωρών που δεν επιθυμούν να στείλουν στρατό στα Μέτωπα -, εξίσου υψηλή σύνταξη σε ενδεχόμενο τραυματισμό, προτεραιότητα σε προσλήψεις Στρατού και Δυνάμεων Ασφαλείας, κλπ κλπ, είναι κίνητρα που θα μπορούσαν να συμβάλλουν σοβαρά στον παραπάνω σκοπό.

Ίδρυση από ιδιωτικά κανάλια (Ελληνικών Συμφερόντων) Οργανισμού Παροχής Ιδιωτικών Αμυντικών Υπηρεσιών (Μισθοφορικός Στρατός). Μέσω αυτού του καναλιού, θα μπορούσαν να παρέχονται, σε ιδιωτική βάση, έμμισθες υπηρεσίες Στρατιωτικών Δυνάμεων Ελλήνων Μισθοφόρων.

Με παρόμοιες αλληλοσυμπληρούμενες μεθόδους σε λίγα χρόνια θα έχει δημιουργηθεί ένα πολύπλευρα εμπειροπόλεμο και ετοιμοπόλεμο Στράτευμα.

Μια τέτοια Στρατηγική θα επανακαθιερώσει ταυτόχρονα διεθνώς την εικόνα του «Ελληνικού Πολεμικού Λαού» κόβοντας με το μαχαίρι τις επεκτατικές – εις βάρος μας - ορέξεις κάθε επίδοξου εισβολέα.

Για να αποδώσει φυσικά αυτό το νέο Πολεμικό Δόγμα, απαιτείται ταυτόχρονα δραστική αλλαγή του Μοντέλου επιλογής, εκπαίδευσης κι εξέλιξης των Ελλήνων Αξιωματικών. Θα πρέπει να ξαναμεταλλαχθούν σε Πολεμιστές Ηγήτορες απο Στελέχη Επιχειρήσεων που τους έχουν μετατρέψει αλόγιστα οι Πολιτικοί της Μεταπολίτευσης.

(Δεν είναι δυνατόν πχ να φοβούνται οι Έλληνες Αξιωματικοί να συμμετάσχουν σε Πολεμικές Αποστολές εξωτερικού μην τυχόν εμπλακούν εκεί σε καταστάσεις που θα απαιτήσουν «αποφάσεις πρωτοβουλίας» που ίσως οδηγήσουν στο να χρεωθούν με «αρνητικούς πόντους» καθοριστικούς για την κατοπινή υστέρησή τους στην επετηρίδα!!!)

Και φυσικά, πρέπει να εκλείψει δια ροπάλου ο συνολικά απαξιωτικός τρόπος που αντιμετωπίζονται οι Αξιωματικοί από την Ελληνική Πολιτική.

Αξίζει να θυμόμαστε τέλος πως εκεί γύρω στα 1453 (όταν η Πόλη έπεφτε), εκείνη η «Μικρή Ηγέτιδα Δύναμη» της εποχής, η Βενετία, είχε την ικανότητα και δυνατότητα να κατασκευάζει (όταν χρειαζόταν) μέχρι και ένα πολεμικό πλοίο την ημέρα. Εξαιρετική απόδοση για τα τότε δεδομένα.

Ανάλογες εξαιρετικές αποδόσεις – έξω από τα συνηθισμένα όρια - χρειαζόμαστε σήμερα.

Σε κάθε μα κάθε αμυντικό πεδίο.


πηγή-http://egersis.blogspot.com/
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διαφορες συζητήσεις και θέματα.”