Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
http://filoumenos.com/forum/

Eρχεται η κάρτα πολίτη.
http://filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=87&t=8200
Σελίδα 1 από 36

Συγγραφέας:  KostasL [ 19 Ιουν 2010, 01:21 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Eρχεται η κάρτα πολίτη.

Μας το λέει ξεκάθαρα!

[video]http://www.youtube.com/watch?v=n-j13Vl_fmk&feature=player_embedded[/video]

Συγγραφέας:  dominique [ 19 Ιουν 2010, 12:08 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Μας το λέει ξεκάθαρα!

Eντoλές εξ Ευρωπης αυτο με την κάρτα πολίτη,αμα δεν κάνω λάθος ηδη υπάρχει σε κάποιες χωρες
Να δημιουργηθεί μία κάρτα για κάθε πολίτη παρόμοια με τις πιστωτικές κάρτες.
Αυτή η κάρτα θα περιέχει όλες τις σημαντικές πληροφορίες του κάθε πολίτη και ταυτόχρονα θα λειτουργεί και σαν αποθηκευτικό μέσο για κάθε συναλλαγή του με το δημόσιο ή τις επιχειρήσεις.
Για παράδειγμα όταν ο πολίτης θα ζητήσει το πιστοποιητικό γέννησης τους από τον δήμο, ο υπάλληλος δεν θα του δώσει το πιστοποιητικό σε έντυπη μορφή όπως γίνεται μέχρι σήμερα, αλλά θα το φορτώνει στην κάρτα του. Όταν του ζητηθεί αυτό το πιστοποιητικό από οποιαδήποτε υπηρεσία, θα δωσει την κάρτα του και ο υπάλληλος της υπηρεσίας αυτής θα αναγνώσει το πιστοποιητικό ηλεκτρονικά μέσα από την κάρτα.
Ακόμη, όταν ο πολίτης κάνει μια αγορά, δεν θα χρειάζεται να παίρνει απόδειξη ταμειακής μηχανής, απλά θα δίνει την κάρτα του και θα φορίζεται σε αυτήν η απόδειξη. Έτσι όταν θα πρέπει να υποβάλει τη φορολογική του δήλωση θα να δίνει την κάρτα του στη ΔΟΥ για να διαβάζονται ηλεκτρονικά οι αποδείξεις που συνοδεύουν τη φορολογική δήλωση και θα αποφορτίζεται η κάρτα, για να χρησιμοποιηθεί με τη νέα χρονιά.
Τα πλεονεκτήματα:
- Πολύ λιγότερη χρήση χαρτιού, και προστασία του περιβάλοντος
- Μεγάλος περιορισμός της γραφειοκρατείας
- Ευκολία στις συναλλαγές
- Εξικονόμηση χρόνου και εργατοωρών
- Αυτοματοποιημένος φορολογικός έλεγχος των επιχειρήσεων και των φορολογουμένων
- Γίνεται εφικτή η χρήση όλων των αποδείξεων στις φορολογικές δηλώσεις, σύμφωνα με τις προθέσεις της κυβέρνησης, γιατί με το ισχύον καθεστώς είναι ουσιαστικά ανέφικτη για τη μεγαλύτερη μερίδα των φορολογουμένων και ειδικά των ηλικιωμένων.

Τα μειονεκτήματα:
- Προμήθεια όλων των επιχειρήσεων και υπηρεσιών με μηχανισμούς ανάγνωσης και εγγραφής δεδομένων στις κάρτες
- Δημιουργία ειδικού λογισμικού σε κάθε υπηρεσία.Θα εβαζα και πολλα αλλα στα μειονεκτηματα!

Συγγραφέας:  eyrinos [ 19 Ιουν 2010, 13:29 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Μας το λέει ξεκάθαρα!

πηγη: freemonks.gr

Ο Άγιος Αρέθας επίσκοπος Καισαρείας και διάδοχος του Μ. Βασιλείου στον επισκοπικό θρόνο στο έργο του «εξήγησις της Ιεράς Αποκαλύψεως PG 106» αναφέρει: «το χάραγμα θα δοθεί σαν ψήφος εντριβή και εγνωσμένη ανθρώποις».
Από την άλλη έχουμε τον Άγιο Εφραίμ τον Σύρο που στον λόγο του «περί εμφάνισης του αντιχρίστου» (Ασκητικά) μας πληροφορεί: «διότι τοιούτον τρόπο χρησιμοποιεί ο τύραννος ώστε όλοι να βαστάζουσιν το σημάδι του πριν έρθει να απατήσει τα σύμπαντα».
Ας δούμε λοιπόν σε συνδυασμό τις πληροφορίες που οι δύο Άγιοι μας δίνουν:

α) «ψήφον εντριβή». Στα χρόνια του Αγίου Αρέθα οι άνθρωποι ψήφιζαν γράφοντας το όνομα του υποψηφίου που προτιμούσαν σε κάποιο πλακίδιο σε μέγεθος τραπουλόχαρτου «ψήφον» (εξ ου και η λέξη ψηφιδωτόν=μικρό πλακίδιο) και μετά το έριχναν στην κάλπη... Η λέξη εντριβής, του εντριβούς σημαίνει κάτι που είναι καθημερινής χρήσης.
Βλέπουμε λοιπόν ότι το χάραγμα αρχικά θα δοθεί με την μορφή πλακιδίου καθημερινής χρήσης.

β) Από την άλλη ο Άγιος Εφραίμ μας τονίζει ότι οι άνθρωποι θα «βαστάζουσιν» το σημάδι προ της ελεύσεως του ανόμου. Προσέξτε ότι ο άγιος δεν λέγει ότι θα φέρουσι επί του σώματος αλλά ότι θα βαστάζουν το σημάδι του στο χέρι τους και ότι αυτό θα γίνει προτού να εμφανιστεί δημόσια ο Αντίχριστος για να αναλάβει την παγκόσμια εξουσία (απαιτήσει τα σύμπαντα). Μετά την εμφάνισή του θα απαιτήσει όπως αναφέρει και η Αποκάλυψη το χάραγμα να το φέρουν οι άνθρωποι επί του σώματός των, της δεξιάς χειρός και του μετώπου των.
Αυτά λέγουν οι άγιοι. Ας δούμε τώρα πως γίνονται πραγματικότητα στις ημέρες μας.

Συγγραφέας:  dominique [ 20 Ιουν 2010, 13:24 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Μας το λέει ξεκάθαρα!

Πριν λίγες ημέρες, ανακοινώθηκε από επίσημα χείλη πως η Κάρτα του Πολίτη, η νέα «ηλεκτρονική ταυτότητα» αναμένεται να μπει στη ζωή μας το πρώτο εξάμηνο του 2011. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, τα προσεχή χρόνια να αντικαταστήσει εντελώς ακόμη και την κλασική αστυνομική ταυτότητα που όλοι έχουμε. Δεν είναι αυτός ένας λόγος για να αισιοδοξείς ότι η τεχνολογία μπορεί να κάνει τη ζωή σου καλύτερη;

Η νέα «ταυτότητα» θα έχει σχήμα πιστωτικής και θα περιέχει ένα «έξυπνο» τσιπ που θα ενσωματώνει τον αριθμό δημοτολογίου σου, το ΑΦΜ (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου), τον αριθμό ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης), ενώ θα έχει φυσικά φωτογραφία, αλλά και το δακτυλικό σου αποτύπωμα. Επιπλέον, θα αποτελεί ένα «διαβατήριο» που θα σε βάλει σε μία νέα εποχή ψηφιακών υπηρεσιών, καθώς, εισάγοντας τον αριθμό της και έναν κωδικό πρόσβασης, θα μπορείς μέσω Διαδικτύου να έχεις πρόσβαση στον ιατρικό σου φάκελο και σε πολλά ακόμη στοιχεία. Έτσι, πολύ σύντομα, με μία μόνο κάρτα, θα μπορείς να έχεις πρόσβαση σε πολλές υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας την ως κάρτα δημότη, ασφαλισμένου, ασθενούς, νέου κ.ο.κ.

Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε δηλώσεις της πριν λίγες μέρες μάλιστα, τη χαρακτήρισε ως «κάρτα ηλεκτρονικού ΚΕΠ» και πρόσθεσε ότι θα περιέχει «όλα εκείνα τα στοιχεία για να εξυπηρετείται πολύ γρήγορα ο πολίτης όταν πηγαίνει στο δημόσιο νοσοκομείο ή στο Κέντρο Υγείας όταν ολοκληρωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να μην προβληματίζεται από τη γραφειοκρατία».

Ήδη, στις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει οι προεργασίες ώστε, μέχρι τα τέλη του έτους, να έχουν μπει οι προϋποθέσεις, για να μπει η κάρτα πολίτη στη ζωή μας μέσα στο 2011, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τους Έλληνες πολίτες άνω των 18 ετών, θα εκδοθεί αντίστοιχη κάρτα Πολίτη τόσο για άτομα ηλικίας 12 έως 18 ετών, όσο και για τους μετανάστες (σύμφωνα με σχετική ευρωπαϊκή οδηγία).


ΑΠΟ ΚΛΑΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ


Ενας χρόνος ακόμα !

Συγγραφέας:  Φιλούμενος [ 27 Ιουν 2010, 18:56 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Μας το λέει ξεκάθαρα!

Εικόνα

Πολύς λόγος έχει αρχίσει να γίνεται τις τελευταίες ημέρες για την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο και όχι μόνο. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση έχει φθάσει να είναι -μέχρι τώρα τουλάχιστον- ένα όραμα για το οποίο έχουμε ακούσει αρκετά στην Ελλάδα, αλλά ακόμη έχουμε δει ελάχιστα δείγματα της, όπως είναι π.χ. η υποβολή μέσω Διαδικτύου των φορολογικών δηλώσεων.

Πριν από μερικές ημέρες, στο digital economy forum, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι "τα εργαλεία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αλλά και των κοινωνικών δικτύων αποτελούν ευκαιρία να κάνουμε bypass στη γραφειοκρατική αντίληψη". Το ερώτημα είναι πως θα γίνει αυτό εφικτό.

Στο ίδιο συνέδριο ανακοινώθηκε και η Κάρτα Πολίτη, η οποία, ίσως, να είναι μία αρκετά ενδιαφέρουσα προοπτική. Φανταστείτε μία κάρτα -σαν τις παλιές καλές τηλεκάρτες του ΟΤΕ- η οποία θα έχει αποθηκευμένα μία σειρά από προσωπικά στοιχεία μας. Μία ηλεκτρονική ταυτότητα, κατά κάποιον τρόπο που θα μπορούσε μάλιστα να αντικαταστήσει την "κλασική" αστυνομική ταυτότητα. Επιπλέον, μέσα στην κάρτα μπορούν να αποθηκευτούν και στοιχεία που να σχετίζονται με την υγεία μας, τη "σχέση" μας με την εφορία κ.ά. Μοιάζει λίγο με "Μεγάλο Αδελφό" αλλά αν γίνει σωστή αξιοποίηση της θα μπορούσε όντως να περιορίσει τη γραφειοκρατία. Για παράδειγμα, δεν θα χρειάζεται κάποιος να πηγαίνει να βγάλει φορολογική ενημερότητα για να πάρει ένα πιστοποιητικό ή μία άδεια, αφού τα πάντα θα είναι ήδη αποθηκευμένα στην Κάρτα Πολίτη. Επιπλέον, η κάρτα "πάει πακέτο" με την ψηφιακή υπογραφή προκειμένου να διεκπεραιώνονται πιο γρήγορα συναλλαγές με το Δημόσιο online.

Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Πιθανότατα για τη χώρα μας. Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης στο ίδιο συνέδριο ότι το αργότερο ως τον Ιούνιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι νομικές και νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση αυτού του μέτρου. Μετά απαιτούνται να γίνουν και οι απαραίτητες υποδομές και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Όπως θα πρέπει να μάθουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και πολίτες να τη χρησιμοποιούν. Επίσης, κάτι αρκετά δύσκολο. Αλλά μήπως θα πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε απαισιόδοξοι; Μήπως και αυτή τη φορά, γίνει πραγματικά κάτι χρήσιμο για τον ταλαιπωρημένο από τη γραφειοκρατία Έλληνα πολίτη...

http://www.deasy.gr/fresh-fish/818,Erxe ... olith.html

Συγγραφέας:  King Minos [ 27 Ιουν 2010, 19:04 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Μας το λέει ξεκάθαρα! Eρχεται η κάρτα πολίτη.

Οταν ο κοσμος μαθει να την χρησιμοποιει στις συναλαγες του με τις τραπεζες μετα θα του ειναι παιχνιδακι να τις χρησιμοποιει και στις υπολοιπες συναλαγες του με το δημοσιο.
Εικόνα

Συγγραφέας:  The prodigal [ 28 Ιουν 2010, 15:48 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Μας το λέει ξεκάθαρα! Eρχεται η κάρτα πολίτη.

Πρώτα είχαμε την υπεύθυνη δήλωση κοινωνικών φρονημάτων,αναβαπτίστηκε και έγινε η νέα ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη εξεζητημένα πράματα και πιο αξιόπιστη Εικόνα

Νήφε και μέμνησα απιστήν
(Να παραμένεις νηφάλιος
και να θυμάσαι να δυσπιστείς)…
και ιδίως απέναντι σε όσους σε θέλουν
εφησυχασμένο
Επίμαχος φιλόσοφος από την Κω

Συγγραφέας:  dominique [ 28 Ιουν 2010, 19:20 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Μας το λέει ξεκάθαρα! Eρχεται η κάρτα πολίτη.

King Minos έγραψε:
Οταν ο κοσμος μαθει να την χρησιμοποιει στις συναλαγες του με τις τραπεζες μετα θα του ειναι παιχνιδακι να τις χρησιμοποιει και στις υπολοιπες συναλαγες του με το δημοσιο.
Εικόνα


Η νέα «έξυπνη» χρεωστική κάρτα «Visa Debit» έχει ανανεωμένο εικαστικό και υποστηρίζει την Περιβαλλοντική Πολιτική της τράπεζας. Λειτουργούν φιλικά προς το περιβάλλον, αφού με κάθε συναλλαγή συμβάλλουν στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και στη μείωση της κατανάλωσης χαρτιού. Η Visa Debit παρέχει 24ωρη απευθείας πρόσβαση στους λογαριασμούς των πελατών και δυνατότητα συναλλαγών όπου κι αν βρίσκονται. Επίσης, μπορεί να αντικαταστήσει τα μετρητά. Σύντομα ολοκληρώνεται η μαζική αντικατάσταση των χρεωστικών καρτών της τράπεζας λόγω της αναβάθμισής τους σε chip, και από 1 Ιουλίου 2010 θα σταματήσουν να λειτουργούν όλες οι παλαιές μαγνητικές χρεωστικές κάρτες.


:scratch_one-s_head: :scratch_one-s_head: Φιλική στο περιβάλλον με τσιπακι????????????

Συγγραφέας:  King Minos [ 30 Ιουν 2010, 21:23 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Μας το λέει ξεκάθαρα! Eρχεται η κάρτα πολίτη.

Δεν υπάρχουν πλέον ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα
Σε τσιπάκι βάζουν όλες τις πληροφορίες
Μας έμειναν μόνο 6 μήνες ελευθερίας μέχρι την εφαρμογή του μέτρου!!!

Αν δεν αντιδράσουμε μας έμειναν μόνο 6 μήνες ελευθερίας!!! Ξέχασε όλα όσα ήξερες… Πολύ σύντομα, η ταυτότητά σου θα μοιάζει με την πιστωτική σου, καθώς σ’ ένα «έξυπνο» τσιπ θα ενσωματώνει όλα τα στοιχεία σου, όπως αριθμό δημοτολογίου, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κ.ά. Πριν λίγες ημέρες, ανακοινώθηκε από επίσημα χείλη πως η Κάρτα του Πολίτη, η νέα «ηλεκτρονική ταυτότητα» αναμένεται να μπει στη ζωή μας το πρώτο εξάμηνο του 2011. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, τα προσεχή χρόνια να αντικαταστήσει εντελώς ακόμη και την κλασική αστυνομική ταυτότητα που όλοι έχουμε. Δεν είναι αυτός ένας λόγος για να αισιοδοξείς ότι η τεχνολογία μπορεί να κάνει τη ζωή σου καλύτερη;
Η νέα «ταυτότητα» θα έχει σχήμα πιστωτικής και θα περιέχει ένα «έξυπνο» τσιπ που θα ενσωματώνει τον αριθμό δημοτολογίου σου, το ΑΦΜ (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου), τον αριθμό ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης), ενώ θα έχει φυσικά φωτογραφία, αλλά και το δακτυλικό σου αποτύπωμα. Επιπλέον, θα αποτελεί ένα «διαβατήριο» που θα σε βάλει σε μία νέα εποχή ψηφιακών υπηρεσιών, καθώς, εισάγοντας τον αριθμό της και έναν κωδικό πρόσβασης, θα μπορείς μέσω Διαδικτύου να έχεις πρόσβαση στον ιατρικό σου φάκελο και σε πολλά ακόμη στοιχεία. Έτσι, πολύ σύντομα, με μία μόνο κάρτα, θα μπορείς να έχεις πρόσβαση σε πολλές υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας την ως κάρτα δημότη, ασφαλισμένου, ασθενούς, νέου κ.ο.κ.
Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε δηλώσεις της πριν λίγες μέρες μάλιστα, τη χαρακτήρισε ως «κάρτα ηλεκτρονικού ΚΕΠ» και πρόσθεσε ότι θα περιέχει «όλα εκείνα τα στοιχεία για να εξυπηρετείται πολύ γρήγορα ο πολίτης όταν πηγαίνει στο δημόσιο νοσοκομείο ή στο Κέντρο Υγείας όταν ολοκληρωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να μην προβληματίζεται από τη γραφειοκρατία».
Ήδη, στις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει οι προεργασίες ώστε, μέχρι τα τέλη του έτους, να έχουν μπει οι προϋποθέσεις, για να μπει η κάρτα πολίτη στη ζωή μας μέσα στο 2011, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τους Έλληνες πολίτες άνω των 18 ετών, θα εκδοθεί αντίστοιχη κάρτα Πολίτη τόσο για άτομα ηλικίας 12 έως 18 ετών, όσο και για τους μετανάστες (σύμφωνα με σχετική ευρωπαϊκή οδηγία).

http://kostasxan.blogspot.com/2010/06/b ... _8545.html

Σελίδα 1 από 36 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/