Ημερομηνία : 23 Φεβ 2020, 14:38


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Και διχοτόμηση και τουρκική επικυριαρχία στις ελεύθερες περι
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Απρ 2010, 19:28 
Διαχειριστές
Διαχειριστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 14 Απρ 2009, 19:21
Δημοσ.: 3841
Thanks:
Thanked:
time στο post
Και διχοτόμηση και τουρκική επικυριαρχία στις τώρα ελεύθερες περιοχές!


Ο λαός είναι βέβαιο ότι θα απορρίψει μια τέτοια συμφωνία - Λαθροβιώνει το Σχέδιο Ανάν!
Η νεο-οθωμανική επεκτατική πολιτική της Τουρκίας πολιορκεί και την Κύπρο και το Αιγαίο και τη Θράκη


Και διχοτόμηση και τουρκική επικυριαρχία στις τώρα ελεύθερες περιοχές είναι αυτά που προτείνονται. Μια τυχόν συμφωνία πάνω στη βάση που έχει αποδεχθεί ο Χριστόφιας για εκ περιτροπής Προεδρία, σταθμισμένη ψήφο και παραμονή εποίκων, είναι βέβαιο ότι θα απορριφθεί από τον λαό, τονίζει σε συνέντευξή του στο «Π» ο Βάσος Λυσσαρίδης.

Και επισημαίνει ότι το Σχέδιο Ανάν, αν και απορρίφθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, λαθροβιώνει! Και συνέστησε να μη μας διαφεύγει ότι «η νεο-οθωμανική επεκτατική πολιτική της Τουρκίας πολιορκεί και την Κύπρο και το Αιγαίο και τη Θράκη!

Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, που το Κυπριακό βρίσκεται μπροστά σε τεράστιες πιέσεις για λύση που νομιμοποιεί τον «Αττίλα», την κατοχή, η φωνή του γιατρού ξυπνά συνειδήσεις και υπογραμμίζει τις ευθύνες ολόκληρης της πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου, εν όψει μάλιστα της τριήμερης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, όπου όλα θα τεθούν επί τάπητος. Και το ερώτημα, όπως λέει ο Βάσος Λυσσαρίδης, είναι αν η πλειοψηφία διαφωνεί, τι θα κάνει ο Πρόεδρος Δημ. Χριστόφιας; Θα συνεχίσει κόντρα στη λαϊκή θέληση;

// O Πρόεδρος Χριστόφιας με κατηγορηματικό τρόπο απέρριψε κάθε αίτημα για απόσυρση των προτάσεών του για εκ περιτροπής Προεδρία, σταθμισμένη ψήφο και παραμονή εποίκων. Πιστεύετε ότι υπό αυτές τις προϋποθέσεις είναι δυνατή η κατάληξη σε συμφωνία αποδεκτή από τον λαό;


– Μια τυχόν συμφωνία πάνω σ’ αυτήν τη βάση είναι βέβαιο ότι θα απορριφθεί από τον λαό. Άλλωστε θα ήτο μια προσωρινή διευθέτηση που θα οδηγούσε σε αδιέξοδα και κρίσεις.
Είναι λύση βασισμένη σε φυλετικούς διαχωρισμούς, σε μετατροπή της πλειοψηφίας (των Ελληνοκυπρίων) σε δεύτερης κατηγορίας πολίτες και, με τα βέτο, σαφώς μη λειτουργική. Η έννοια της Δημοκρατίας (πλειοψηφίας - μειοψηφίας) καταπατείται.


// Όμως ο Πρόεδρος εμμένει σε λύση εναρμονισμένη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο...


– Φοβούμαι ότι ο διάλογος για λύση δεν διεξάγεται στη βάση της εναρμόνισης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Η κατάργηση της Δημοκρατίας (πλειοψηφίας - μειοψηφίας), η δημιουργία πολιτών με μειωμένα δικαιώματα, ο φυλετικός διαχωρισμός και η εκ περιτροπής Προεδρία, η νομιμοποίηση του εγκλήματος του εποικισμού, η διαρχία με δικαίωμα αρνησικυρίας σε όλα σχεδόν τα θέματα, η ύπαρξη ξένων στρατών, η καταπάτηση βασικών ελευθεριών (εγκατάσταση, περιουσία, ελευθεροεπικοινωνία), η παραγνώριση της λαϊκής ετυμηγορίας και της λαϊκής θέλησης δεν εναρμονίζονται ούτε με το ευρωπαϊκό κεκτημένο ούτε με την καθιερωμένη έννοια της Δημοκρατίας.

// Όμως η διαιώνιση εδραιώνει τα τετελεσμένα και οδηγεί σε μια μορφή διχοτόμησης.


– Αυτά που προτείνονται είναι και διχοτόμηση και τουρκική επικυριαρχία στις ελεύθερες τώρα περιοχές. Διχοτόμηση πλήρης απορρίπτεται και από τη Μ. Βρετανία αλλά και από την Τουρκία με βάση τα δικά της συμφέροντα και τους σχεδιασμούς της.

// Είναι όμως δυνατόν να αποσυρθούν προτάσεις;


– Υπάρχουν τρόποι. Όμως ο Πρόεδρος, σε αντιπαράθεση με το σύνολο της ηγεσίας (πλην ΑΚΕΛ) και την πλειοψηφία του λαού, τις θεωρεί δήθεν συμφέρουσες για τους Ελληνοκυπρίους. Εδώ έγκειται η βασική διαφορά.

// Εκφρασθήκατε επικριτικά για την πρόταση του Προέδρου για Διεθνή Διάσκεψη.


– Όχι για Διεθνή Διάσκεψη, την οποία επικροτώ, αλλά για συμμετοχή των κοινοτήτων, που έτσι αναβαθμίζονται σε κρατικές οντότητες.

// Υπάρχει πλαίσιο διαλόγου;

– Αν αυτό είναι η πρώτη συμφωνία Χριστόφια - Ταλάτ, τότε συνεχίζεται η εκτροπή. Δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε συνιστώντα κράτη που συνεταιρίζονται για δημιουργία ομόσπονδης κυβέρνησης. Φαίνεται ότι το λάθος έγινε αντιληπτό και από τον Πρόεδρο, εξ ου και η προσπάθεια μη περίληψης της συμφωνίας στα έγγραφα του ΟΗΕ.

// Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και με τις τωρινές προτάσεις;

– Αν υπάρχει πρόθεση διόρθωσης, ναι.

// Γιατί ανησυχείτε αφού ο Πρόεδρος δηλώνει ότι τίποτα δεν
ισχύει αν δεν υπάρξει τελική συμφωνία;– Αυτά είναι για τους
αφελείς. Τότε γιατί ο Πρόεδρος στηρίζει τις σημερινές του υποχωρήσεις με το επιχείρημα ότι αυτά έγιναν δεκτά από προηγούμενους Προέδρους; Άλλωστε, το Σχέδιο Ανάν απορρίφθηκε τελικά από τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, όμως λαθροβιώνει.

// Εισηγείσθε διακοπή των συνομιλιών;– Όχι. Δεν υπάρχει άλλη διαδικασία. Όμως εισηγούμαι επάνοδο στην πραγματική υφή του Κυπριακού (εισβολή - εθνοκάθαρση - κατοχή), καταγγελία της Τουρκίας στα διεθνή σώματα και συζήτηση των ουσιωδών πτυχών του Κυπριακού.

// Τι αναμένετε από την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας και τη στάση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας;

– Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Παπανδρέου και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δρούτσας σε όλες τις συναντήσεις τους προβάλλουν τον κατοχικό χαρακτήρα του προβλήματος. Αυτό γίνεται και από τις άλλες πολιτικές ομάδες. Αυτή θα πρέπει να είναι η βάση μιας πανεθνικής στρατηγικής.
Να μη μας διαφεύγει ότι η νεο-οθωμανική επεκτατική πολιτική της Τουρκίας πολιορκεί και την Κύπρο και το Αιγαίο και τη Θράκη.
Αναφορικά με τη μορφή λύσης, ορθές οι δηλώσεις ότι πρέπει να είναι εναρμονισμένη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και ότι πρέπει να είναι προϊόν ελεύθερης επιλογής του κυπριακού λαού. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς τερματισμό της κατοχής και της ασφυκτικής κηδεμονίας των Τουρκοκυπρίων από την Τουρκία.

// Μήπως οι υποχωρήσεις γίνονται για να διευκολυνθεί ο Ταλάτ στην προεκλογική του εκστρατεία; Δεν είναι προτιμότερος του Έρογλου;

– Φοβούμαι ότι απομακρυνόμεθα από την πραγματικότητα. Ούτως ή άλλως, η Τουρκία ασκεί
ασφυκτική κηδεμονία επί των Τουρκοκυπρίων. Όταν δε εμείς προβάλλουμε την καλή θέληση του Ταλάτ, σε περίπτωση αδιεξόδου σε ποιον θα αποδοθεί η ευθύνη;

// Ο Πρόεδρος καθησυχάζει για τις «γενναιόδωρες προσφορές» λέγοντας ότι τίποτα δεν ισχύει αν δεν υπάρξει τελική συμφωνία.


– Φοβούμαι ότι η πραγματικότητα οδηγεί σε άλλα συμπεράσματα. Κάθε νέος γύρος συνομιλιών αρχίζει με βάση τις υποχωρήσεις που έχουν γίνει.

// Τι πρέπει να γίνει για να επανέλθει το Κυπριακό στη σωστή του βάση (αντικατοχική);

– Να καταγγελθεί η Τουρκία στα διεθνή βήματα για τη συνεχιζόμενη κατοχή και για εγκλήματα πολέμου και οι τυχόν συνομιλίες να ασχοληθούν με τις ουσιώδεις πτυχές του Κυπριακού.

// Αποφασίσθηκε τριήμερη σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου. Ποια η ημερήσια διάταξη;


– Να συζητήσουμε επιτέλους το διά ταύτα αντί θεωρητικών τοποθετήσεων χωρίς λήψη αποφάσεων. Δεχόμαστε εκ περιτροπής Προεδρία, νομιμοποίηση εποικισμού, διαρχία; Αν η πλειοψηφία διαφωνεί, τι θα κάνει ο Πρόεδρος; Θα συνεχίσει πολιτική εν διαστάσει με τη λαϊκή θέληση;


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

_________________
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 

Παραπλήσια θέματα
"οι ελεγκτές του ΔΝΤ έβλεπαν στις καφετέριες τους Έλληνες να πίνουν καφέδες"
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: King Minos
Απαντησεις: 1
Παράνομοι οι σταυροί στις αίθουσες;
Δ. Συζήτηση: O Aντιχριστιανισμός σε όλο του το μεγαλείο
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 22
O Iσραηλινός ΥπΕξ στις Σερβία, Κροατία, Μαυροβούνιο
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο τον υπόλοιπο κόσμο
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 0
Ο Αντίχριστος έρχεται στις 11 Ιουνίου - σε 3D ‘παιχνίδι’ για υπολογιστές!
Δ. Συζήτηση: Αντίχριστος - 666 - χξς\'
Συγγραφέας: King Minos
Απαντησεις: 3
Στα 2,2 μίλια από την Σάμο η τουρκική ακτοφυλακή επιχείρησε διάσωση τουρκικού σκάφους...
Δ. Συζήτηση: Ελληνοτουρκικά
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr