Ημερομηνία : 21 Φεβ 2020, 00:51


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Κύπρος - Έκλεψαν και τα οστά Αρχιεπισκόπων!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Μαρ 2010, 20:33 
Διαχειριστές
Διαχειριστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 14 Απρ 2009, 19:21
Δημοσ.: 3841
Thanks:
Thanked:
time στο post
"Πάρτυ" βανδάλων στο Κοιμητήριο Αγίου Σπυρίδωνα στη Λευκωσία

Έκλεψαν και τα οστά Αρχιεπισκόπων!

Μετακίνησαν ταφόπλακες σε τρεις τάφους

Τα οστά δύο Αρχιεπισκόπων Κύπρου που είναι θαμμένοι στο Κοιμητήριο του Αγίου Σπυρίδωνα στη Λευκωσία φαίνεται να έκλεψαν άγνωστοι από τους τάφους τους. Πρόκειται για τα οστά του Αρχιεπισκόπου από το 1865 μέχρι το 1900, Κύπρου Σωφρόνιου Γ’, και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου από 1909 μέχρι το 1916, του Κύριλλου Β’.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο ανοσιούργημα, καθώς οι βέβηλοι μετακίνησαν τα οστά από τους δύο αυτούς τάφους, ενώ μετακίνησαν την ταφόπλακα και από τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου Γ’, χωρίς ωστόσο να πάρουν το οστεοφυλάκιο.
Αναφερόμενος στα γεγονότα, ο κ. Κατσουνωτός είπε πως «γύρω στις 3:30 το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον περίβολο της Εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα στην περιοχή Λυκαβηττού. Επί τόπου μετέβησαν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Λυκαβηττού, διαπιστώνοντας ότι υπήρχε πυρκαγιά σε σωρό από σκουπίδια, την οποία κατέσβησαν από μόνοι τους. Στο μεταξύ, στη σκηνή αφίχθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο μέρος», είπε.

Ο κ. Κατσουνωτός σημείωσε πως από τον έλεγχο που έγινε στον περίβολο της εκκλησίας, όπου βρίσκεται και το παλαιό Κοιμητήριο, διαπιστώθηκε ότι τρεις ταφόπλακες είχαν μετακινηθεί. Οι ταφόπλακες αυτές ήταν από τον τάφο του Επισκόπου Σωφρονίου Γ’, ο οποίος διετέλεσε Αρχιεπίσκοπος Κύπρου από το 1865 μέχρι το 1900, από τον τάφο του Αρχιεπισκόπου από το 1909-1916 Κυρίλλου Β’, και από τον τάφο του Αρχιεπισκόπου από το 1916-1933 Κυρίλλου Γ’.
«Από τους τάφους του Αρχιεπισκόπου Σωφρονίου Γ’ και του Κυρίλλου Β’ απουσιάζουν τα οστεοφυλάκια, ενώ από τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου Γ’ απλώς υπήρξε μετακίνηση της ταφόπλακας, χωρίς να υπάρξει μετακίνηση του οστεοφυλακίου», είπε ο κ. Κατσουνωτος.

Πρόσθεσε πως στη σκηνή βρίσκονται αυτή την ώρα και επιλαμβάνονται των εξετάσεων ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων Ανδρέας Κρόκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής του Τμήματος Γ’ του ΤΑΕ Αρχηγείου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Κύπρος Μιχαηλίδης, και ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ως προς τον χρόνο και τις συνθήκες μετακίνησης των οστεοφυλακίων, ο κ. Κατσουνωτός είπε πως είναι κάτι που θα φανεί από τις περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας.

Ερωτηθείς αν στρέφονται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση οι υποψίες, είπε πως είναι πολύ πρόωρο. «Εύλογα διερωτάται κανείς πού βαδίζουμε επιτέλους. Φαίνεται ότι βρισκόμαστε και πάλι μπροστά σε ένα ανοσιούργημα, και δυστυχώς φαίνεται πως αυτή η κοινωνία έχει κάποιους ανάμεσά της με πολύ αρρωστημένα μυαλά», ανέφερε.

iKypros - 21/03/2010

_________________
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Βανδαλισμοί στους τάφους τριών πρώην Αρχιεπισκόπων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2010, 13:07 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 11:32
Δημοσ.: 9069
Thanks:
Thanked:
time στο post
Βανδαλισμοί στους τάφους τριών πρώην Αρχιεπισκόπων


Πριν ακόμη κοπάσει η υπόθεση με τον τάφο του τέως προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, βγαίνει στην επιφάνια δεύτερη βεβήλωση τάφων στη Λευκωσία.

Τριαντατετράχρονος Ρουμάνος υπήκοος, φαίνεται να βρίσκεται πίσω από τους βανδαλισμούς στους τάφους τριών πρώην Αρχιεπισκόπων στο κοιμητήριο του Αγίου Σπυρίδωνα, στη Λευκωσία.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός δήλωσε ότι ο τριαντατετράχρονος επισκέφθηκε τον αστυνομικό σταθμό Λυκαβητού και έδειξε στους αστυνομικούς σακουλάκι, το οποίο περιείχε ανθρώπινα περιττώματα.

Επιχείρησε να φύγει, αλλά συνελήφθη από αστυνομικούς.

Στην ανάκριση φέρεται να παραδέχθηκε ότι αυτός διέπραξε τους βανδαλισμούς το πρωί στους τάφους τριών αρχιερέων στο κοιμητήριο Αγίου Σπυρίδωνα στη Λευκωσία.

Παραδέχθηκε ότι είχε μετακινήσει τις πλάκες από τους τάφους των Αρχιεπισκόπων Σωφρονίου Γ’, Κυρίλλου Β’ και Κυρίλλου Γ’ .

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις τρεις και τριάντα το πρωί αστυνομική περίπολος αντιλήφθηκε ότι είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε σωρό από σκουπίδια, στον περίβολο του ιερού ναού.

Κλήθηκε η πυροσβεστική, ενώ αστυνομικοί που πήγαν στη σκηνή για έρευνες διαπίστωσαν ότι είχαν μετακινηθεί οι ταφόπλακες από τους τάφους των τριών Αρχιεπισκόπων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ καταδίκασε ανεπιφύλακτα την κλοπή των οστών του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Σωφρόνιου Γ’ και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κύριλλου Β’ από το κοιμητήριο του Αγίου Σπυρίδωνα στη Λευκωσία, εξέφρασε την εκτίμηση ότι την πράξη αυτή δεν την έκαναν Ελληνες Χριστιανοί και σημείωσε πως ο λαός θα πρέπει να επαγρυπνεί ώστε να τεθεί τροχοπέδη σ’ αυτούς «τους άμυαλους, τους ανόητους και τους ασεβείς που θέλουν να ασχημονούν κατά των ιερών και οσίων μας».

Σε δηλώσεις στην Αθηένου, ο Αρχιεπίσκοπος κλήθηκε να σχολιάσει τη μετακίνηση από το Κοιμητήριο του Αγίου Σπυρίδωνα στη Λευκωσία των οστών του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Σωφρόνιου Γ’ και του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κύριλλου Β’, καθώς και τη μετακίνηση της ταφόπλακας από τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου Γ’, χωρίς ωστόσο οι άγνωστοι, να πάρουν το οστεοφυλάκιο.

«Εχουμε πληροφορηθεί σήμερα το πρωί από τον ιερέα του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος του παλαιού κοιμητηρίου ότι βάνδαλοι ψες είχαν κάνει ασχήμιες έξω από τον Ιερό ναό και είχαν σηκώσει τις πλάκες εκεί στα μνημεία των Αρχιεπισκόπων και πήραν λείψανα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος και εξέφρασε την εκτίμηση ότι όλα αυτά «τα έκαναν όχι Ελληνες Χριστιανοί».

Εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι «αυτό το ανοσιούργημα που έγινε πριν λίγο καιρό στον τάφο του αειμνήστου Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, δεν έπρεπε να συνεχιστεί. Θα πρέπει ο λαός να επαγρυπνεί ούτως ώστε να βάλουμε τροχοπέδη σ’ αυτούς τους άμυαλους, τους ανόητους, τους ασεβείς, που θέλουν να ασχημονούν κατά των ιερών και οσίων μας».

Ως εκκλησία συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος «καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα αυτά γεγονότα, τα οποία είναι ξένα προς το λαό μας και θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι δικοί μας που τα έχουν κάνει. Θα αναγκαστούμε να βρισκόμαστε σε περισσότερη εγρήγορση ώστε να φυλάττουμε και τα κοιμητήρια, αφού υπάρχουν αυτοί οι θρασείς και άμυαλοι και να μην επιτρέψουμε την συνέχιση αυτών των ασχημιών», είπε.

Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε «για άλλη μια φορά την Αστυνομία να επαγρυπνεί και να είναι πιο αυστηρή γιατί αλίμονο εάν αφεθεί ο κάθε ταραξίας να διασαλεύει κάθε λίγο και λιγάκι την ψυχική ηρεμία του λαού μας».

Σε ερώτηση εάν υπάρχει περίπτωση η ενέργεια αυτή να αποδίδεται στους ιερόσυλους που πήραν τη σορό του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «νομίζω όχι. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του ιερέα που έχει αντιληφθεί κάτι, πρέπει να είναι ξένοι που ίσως έχουν ζητήσει βοήθεια και δεν τους δόθηκε», είπε, όπως «χασικλήδες και άνθρωποι του υποκόσμου. Πιστεύω ότι μάλλον εκείνοι πρέπει να έκαναν τις ασχήμιες αυτές», ανέφερε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι όπως του ανέφερε ο ιερέας «κάποιος αλλοδαπός μελαψός φώναζε χθες το απόγευμα ότι είχε ζητήσει βοήθεια και δεν του έδωσαν, αλλά ο παπάς έλειπε και γύρισε την ώρα ακριβώς που φώναζε. Θέλω να πιστεύω ότι είναι αλλοδαποί που έκαναν αυτή την ενέργεια, δεν είναι δικοί μας που έκαναν» αυτό το ανοσιούργημα, είπε.

Σε άλλη ερώτηση κατά πόσον το κοιμητήριο θα φυλάσσεται από τώρα και στο εξής με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απάντησε «δεν νομίζω» και σημείωσε πως «θα επαγρυπνούμε κάπως περισσότερο».


typos

_________________
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Ερντογάν: “Δεν υπάρχει χώρα Κύπρος” – Μ’ αυτόν θα διαπραγματευθούν η Αθήνα και η Λευκωσία;
Δ. Συζήτηση: Η Κύπρος
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 0
Ορμητήριο, Σταθμαρχείο, Καταφύγιο Βρετανών και Αμερικανών, αλλά και Στόχος η Κύπρος
Δ. Συζήτηση: Η Κύπρος
Συγγραφέας: ΤΗΛΕ-ΜΑΧΟΣ
Απαντησεις: 0
Αλβανοί υποστηρίζουν πως η Κύπρος είναι τουρκική
Δ. Συζήτηση: Η Κύπρος
Συγγραφέας: georgekemkas
Απαντησεις: 2
Ο αρχαίος Αθηναίος Κίμων - Όταν η Κύπρος ήταν κοντά
Δ. Συζήτηση: Η Κύπρος
Συγγραφέας: ΤΗΛΕ-ΜΑΧΟΣ
Απαντησεις: 0
Τώρα τους φταίει η Κύπρος που δεν είναι Ευρώπη
Δ. Συζήτηση: Η Κύπρος
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 0


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr