Μάλλον το Σκοπιανό τελείωσε,για άλλη μια φορά χάνουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια…

1
Εικόνα
Κ.Παπανδρέου τι συμβαίνει με τη γλώσσα των Σκοπιανών;


..και πανηγυρίζουν τα αντιμακεδονικά blogs;
Στο άρθρο του Νικου Μελέτη στο Έθνος, αναφέρεται ότι μετά και τον τεράστιο σάλο που μονοπώλησε τα ΜΜΕ των Σκοπίων τις τελευταίες 3 ημέρες, αναφορικά με την αφαίρεση του χαρακτηρισμού «macedonian» για τη γλώσσα της πΓΔΜ σε….
υπηρεσια του ΟΗΕ, η ελληνική διπλωματία δεν κατάφερε τελικά να παρέμβει αποτελεσματικά.


Στο ίδιο αρθρο αναφερεται μια Βομβα Μεγατονων που αν αληθευει η Ελληνική πλευρα πρεπει να δώσει αμεσα εξηγησεις καθοτι δεν δινει αναιρει τη μεχρι τώρα θεση των Ελληνικων κυβερνησεων για λυση εναντι ολών ‘Erga Omnes (για το ονομα του κρατους, την υπηκοοτητα, την ιθαγενεια, τη γλωσσα και τα προϊοντα’).


«Το θέμα προέκυψε όταν από τον σχετικό κατάλογο της υπηρεσίας ορολογίας του ΟΗΕ (UN TERM) αφαιρέθηκε ο συγκεκριμένος προσδιορισμός και, μετά τις διαμαρτυρίες της σκοπιανής πλευράς, αρχικά αναρτήθηκε τροποποιημένος ο προσδιορισμός «Macedonian (of the former Yugoslav Republic of Macedonia)», για να αλλάξει και πάλι μετά από έντονες παρεμβάσεις των Σκοπίων και να γίνει και πάλι «Macedonian».
Ο Eλληνας μόνιμος αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Eθνη, πρέσβης Αναστάσιος Μητσιαλής, κατόπιν οδηγιών από την Αθήνα, απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Πολιτικών Υποθέσεων του ΟΗΕ και εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης χαρακτήρισε «αστείους» τους χειρισμούς και επεσήμανε ότι τα όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο έγγραφο «δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο» την Ελλάδα. Ο Eλληνας πρέσβης προειδοποίησε ακόμη ότι τέτοιοι χειρισμοί δυσχεραίνουν τη διαδικασία για την επίλυση της διαφοράς του ονόματος.
Πηγές του υπουργείου Eξωτερικών υποβάθμιζαν τη σημασία του έγγραφου, λέγοντας ότι πρόκειται για αναφορές της μεταφραστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, θέλοντας έτσι να εξηγήσουν το γεγονός ότι δεν επιχειρήθηκε πρακτικά η οριστική απάλειψη του προσδιορισμού «Macedonian» για τη γλώσσα της γειτονικής χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες εξάλλου, στη νέα διαπραγματευτική τακτική της Αθήνας δεν περιλαμβάνεται η επιδίωξη ρύθμισης, μέσω της συμφωνίας για την ονομασία, των ζητημάτων «ταυτότητας», στα οποία περιλαμβάνεται η γλώσσα.
Ενα από τα επιχειρήματα πάντως της Γραμματείας του ΟΗΕ ήταν ότι η συγκεκριμένη αναφορά διατηρείται για σχεδόν 17 χρόνια χωρίς να έχει υπάρξει η οποιαδήποτε διαμαρτυρία από ελληνικής πλευράς.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ίδιο έγγραφο η εθνικότητα των πολιτών της χώρας αναφέρεται ως αυτή της «πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας» (Adjective/Nationality: of the former Yugoslav Republic of Macedonia), αποφεύγοντας επίμαχες αναφορές όπως αυτή για τη γλώσσα.»
ΠΗΓΗ


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2010/11/blo ... z15kpNuB3I
<<ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΔΕΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΟΥΔΕΝ ΑΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΝΥΞ ΛΑΜΠΕΙ ΩΣ Η ΗΜΕΡΑ ΕΙΣ ΣΕ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΤΟ ΦΩΣ>>

Re: Μάλλον το Σκοπιανό τελείωσε,για άλλη μια φορά χάνουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια…

3
Τα τελευταία 20 χρόνια το όνομα της Μακεδονίας απασχόλησε όλων τον ελληνικό λαό όπως και τις εκάστοτε ηγεσίες, συζητήσεις και αναλύσεις από ειδικούς που προσπαθούν να αποδείξουν το αυτονόητο, και στην αντίπερα όχθη το ίδιο μόνο που εκεί προσπαθούν να αποδείξουν το παράλογο.
Η ιστορία δεν μπορεί όμως να διαγραφεί ούτε να μεταποιηθεί από τον εκάστοτε επιτήδειο, ευτυχώς ο μεγάλος αδερφός απέχει ακόμα από το να μπορεί να ελέγχει τόσο πολύ την μνήμη και να παρουσιάζει τα γεγονότα όπως αυτόν συμφέρει, ο κόσμος του Όργουέλ δεν είναι ακόμα εδώ.
Το θέμα είναι αν έχει αναρωτηθεί κανένας πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, ποιοι πραγματικά φταίνε που τα πράγματα οδηγήθηκαν εδώ?
Κάνοντας λοιπόν μια μικρή ανασκόπηση της ιστορίας βλέπουμε καθαρά πως όχι μόνο οι πολιτικοί μας αλλά και άλλοι παράγοντες βοήθησαν για να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση, και δυστυχώς για ακόμα μια φορά τον λαός μας το προλάβανε οι εξελίξεις…
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ΄την αρχή και τα συμπεράσματα δικά σας…..
Το πρόβλημα λοιπόν δεν ξεκίνησε το 1990 αλλά πολύ νωρίτερα. Δεν είναι ο Τίτο που ξεκίνησε πρώτος τα περί “μακεδονικού” έθνους, κλπ. Η ιστορία πάει πολύ πιο πίσω, στο 1903 και στην επανάσταση των «Μακεδόνων» του Ίλιντεν. Ο Τίτο απλώς εκμεταλλεύτηκε την επέτειο της βραχύβιας επανάστασης του Ίλιντεν, για να ξανά θέσει θέμα «Μακεδονίας» και να το εκμεταλλευτεί πολιτικά απ’ εκεί και πέρα. Ο ίδιος ο Τίτο ανακήρυξε τη δημιουργία της σοσιαλιστής δημοκρατίας της Μακεδονίας στις 2 Αυγούστου 1944, από ‘ κει και πέρα η ιστορία είναι γνωστή, κανένας πρωθυπουργός της χώρας μας δεν έθεσε ξεκάθαρες απόψεις για την ονομασία, ούτε καν ο ¨μεγάλος ηγέτης ¨Κ. Καραμανλής, και αυτό γιατί απέναντι τους υπήρχε ο Τίτο ο οποίος ακολούθησε την δική του πορεία στηριζόμενος αποκλειστικά στην δύση εφόσον αντιτάχθηκε στην τότε ισχυρή ΕΣΣΔ. Ο Τίτο αναδεικνυόταν έτσι σε πολύτιμο στρατηγικό εταίρο για τη Δύση, που επιθυμούσε να τον χρησιμοποιεί ως ανάχωμα στον σοβιετικό ηγεμονισμό στην Α. Ευρώπη, και εφόσον οι προστάτες μας από την δύση μας πρόσταζαν να μην τον μιλήσουμε εμείς απλά σιωπούσαμε.
Τα χρόνια πέρασαν και ο κομμουνισμός κατέρρευσε οπότε και το μακεδονικό ήρθε πάλι στο προσκήνιο εν έτη 1990,με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αν πιστέψουμε την αδημοσίευτη συνέντευξη του Α.Σαμαρά στον Α.Παπαχελά τότε η προδοσία που υπέστη η χώρα μας είναι μεγάλη.(μπορείτε να την διαβάσετε εδώ http://nationalpride.wordpress.com/2010 ... %8C%CF%84/).Τα συμπεράσματα δικά σας
Η μεγαλύτερη προδοσία όμως δεν ήταν από πολιτικούς και ούτε από τους ¨προστάτες¨ μας, ήταν από τους ίδιους τους έλληνες, αυτούς που στα μέσα της 10ετίας το 90 ξηλώναν τις βιοτεχνίες και τα εργοστάσια αφήνοντας χιλιάδες ανέργους στον τόπο τους και τα ματέφεραν στα Σκόπια, για χαμηλά εργατικα και χαμηλή φορολογία, (ω ναι εμείς τους κάναμε μάγκες και κουνιούντε) Η χώρα μας καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον κατάλογο των ξένων επενδυτών στην ΠΓΔΜ, με συνολικό ύψος επενδύσεων περί το ένα δισ. ευρώ. Στις 280 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων απασχολούνται 20.000 σκοπιανοί εργαζόμενοι.
Το δημόσιο χρέος της χώρας βρίσκεται σε σχετικά χαμηλό επίπεδο. Η τάση του τα τελευταία χρόνια είναι περιοριστική, καθώς έχει μειωθεί σημαντικά, από 57% επί του ΑΕΠ το 2000 σε 28,2% το 2008. Αυτό οφείλεται κυρίως στην πρόωρη εξόφληση χρεών της χώρας κατά την εν λόγω περίοδο με κονδύλια που προήρθαν σε μεγάλο μέρος από ιδιωτικοποιήσεις.

- Με την παρουσία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και της Alpha Bank, ο ελληνικός τραπεζικός τομέας κατέχει πλέον την πρώτη θέση μεταξύ των ξένων επενδυτών στον συγκεκριμένο κλάδο, με 40% περίπου. Oι επενδύσεις στη Stopanska, της οποίας ιδιοκτήτης είναι η ΕΤΕ, ανέρχονται σε περίπου 178 εκατ. ευρώ. Το δίκτυό της διαθέτει 61 υποκαταστήματα στην ΠΓΔΜ και συγκαταλέγεται στις “μεγάλες” τράπεζες της χώρας. Η Alpha Bank έχει επενδύσει περίπου 25 εκατ. ευρώ. Ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην ΠΓΔΜ με την εξαγορά της Creditna Banka. Σήμερα διαθέτει δίκτυο 16 υποκαταστημάτων.

- Στις 20 πιο επιτυχημένες (κερδοφόρες) επιχειρήσεις της ΠΓΔΜ περιλαμβάνονται οι ελληνικών συμφερόντων Usje AD (Τιτάν), Okta AD (Ελληνικά Πετρέλαια), Pivara Skopje AD (3Ε/Αθηναϊκή Ζυθοποιία) και Terna AD (ΤΕΡΝΑ Α.Ε.). Η εταιρεία ελληνικών συμφερόντων Okta (ΕΛΠΕ) είναι η μεγαλύτερη της ΠΓΔΜ, ενώ ανάμεσα στις 20 μεγαλύτερες βρίσκονται και ελληνικές εταιρείες Usje AD, Pivara Skopje AD και Cosmofon AD.
Οι πολιτικοί μας είναι απλώς μαριονέτες που διαφυλάσσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, πάντα αυτό έκαναν , και εμείς να ήμαστε έρμαια του κάθε πολιτικάντη που παίζει το παιχνίδι του στις πλάτες τις δικές μας των προγονών μας και της ιστορίας μας.
Το θέμα λοιπόν με την ονομασία έχει τελειώσει, και αντί να αρχίσουμε τις κλάψες νομίζω πως ήρθε να αναλογιστούμε της ευθύνες μας σαν έλληνες πολίτες απέναντι στην ιστορία μας…
Αν θέλαμε τους εξαφανίζαμε σε ένα βράδυ, το ερώτημα όμως που γεννάτε είναι αν τελικά θέλουμε?
Είδα τα καλύτερα μυαλά της γενιάς μου\nχαλασμένα απ΄ την τρέλα,\nλιμασμένα, υστερικά γυμνά...\n\nAllen Ginsberg

Re: Μάλλον το Σκοπιανό τελείωσε,για άλλη μια φορά χάνουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια…

5
Πράγματι χασάμε για ακόμα μία φορά.Αλλά πιος φταίει .σε μια χώρα που ο κάθε πολιτικός η ιδεολογικός σχηματισμός έχει τον δικό του χαβά ναι δεν έχει καμμία τύχη ...
Δεν είμαστε όσα πιστεύουμε, αλλά όσα πράττουμε.

Re: Μάλλον το Σκοπιανό τελείωσε,για άλλη μια φορά χάνουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια…

6
Χριστίνα έγραψε:Τα τελευταία 20 χρόνια το όνομα της Μακεδονίας απασχόλησε όλων τον ελληνικό λαό όπως και τις εκάστοτε ηγεσίες, συζητήσεις και αναλύσεις από ειδικούς που προσπαθούν να αποδείξουν το αυτονόητο, και στην αντίπερα όχθη το ίδιο μόνο που εκεί προσπαθούν να αποδείξουν το παράλογο.
Η ιστορία δεν μπορεί όμως να διαγραφεί ούτε να μεταποιηθεί από τον εκάστοτε επιτήδειο, ευτυχώς ο μεγάλος αδερφός απέχει ακόμα από το να μπορεί να ελέγχει τόσο πολύ την μνήμη και να παρουσιάζει τα γεγονότα όπως αυτόν συμφέρει, ο κόσμος του Όργουέλ δεν είναι ακόμα εδώ.
Το θέμα είναι αν έχει αναρωτηθεί κανένας πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, ποιοι πραγματικά φταίνε που τα πράγματα οδηγήθηκαν εδώ?
Κάνοντας λοιπόν μια μικρή ανασκόπηση της ιστορίας βλέπουμε καθαρά πως όχι μόνο οι πολιτικοί μας αλλά και άλλοι παράγοντες βοήθησαν για να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση, και δυστυχώς για ακόμα μια φορά τον λαός μας το προλάβανε οι εξελίξεις…
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ΄την αρχή και τα συμπεράσματα δικά σας…..
Το πρόβλημα λοιπόν δεν ξεκίνησε το 1990 αλλά πολύ νωρίτερα. Δεν είναι ο Τίτο που ξεκίνησε πρώτος τα περί “μακεδονικού” έθνους, κλπ. Η ιστορία πάει πολύ πιο πίσω, στο 1903 και στην επανάσταση των «Μακεδόνων» του Ίλιντεν. Ο Τίτο απλώς εκμεταλλεύτηκε την επέτειο της βραχύβιας επανάστασης του Ίλιντεν, για να ξανά θέσει θέμα «Μακεδονίας» και να το εκμεταλλευτεί πολιτικά απ’ εκεί και πέρα. Ο ίδιος ο Τίτο ανακήρυξε τη δημιουργία της σοσιαλιστής δημοκρατίας της Μακεδονίας στις 2 Αυγούστου 1944, από ‘ κει και πέρα η ιστορία είναι γνωστή, κανένας πρωθυπουργός της χώρας μας δεν έθεσε ξεκάθαρες απόψεις για την ονομασία, ούτε καν ο ¨μεγάλος ηγέτης ¨Κ. Καραμανλής, και αυτό γιατί απέναντι τους υπήρχε ο Τίτο ο οποίος ακολούθησε την δική του πορεία στηριζόμενος αποκλειστικά στην δύση εφόσον αντιτάχθηκε στην τότε ισχυρή ΕΣΣΔ. Ο Τίτο αναδεικνυόταν έτσι σε πολύτιμο στρατηγικό εταίρο για τη Δύση, που επιθυμούσε να τον χρησιμοποιεί ως ανάχωμα στον σοβιετικό ηγεμονισμό στην Α. Ευρώπη, και εφόσον οι προστάτες μας από την δύση μας πρόσταζαν να μην τον μιλήσουμε εμείς απλά σιωπούσαμε.
Τα χρόνια πέρασαν και ο κομμουνισμός κατέρρευσε οπότε και το μακεδονικό ήρθε πάλι στο προσκήνιο εν έτη 1990,με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αν πιστέψουμε την αδημοσίευτη συνέντευξη του Α.Σαμαρά στον Α.Παπαχελά τότε η προδοσία που υπέστη η χώρα μας είναι μεγάλη.(μπορείτε να την διαβάσετε εδώ http://nationalpride.wordpress.com/2010 ... %8C%CF%84/).Τα συμπεράσματα δικά σας
Η μεγαλύτερη προδοσία όμως δεν ήταν από πολιτικούς και ούτε από τους ¨προστάτες¨ μας, ήταν από τους ίδιους τους έλληνες, αυτούς που στα μέσα της 10ετίας το 90 ξηλώναν τις βιοτεχνίες και τα εργοστάσια αφήνοντας χιλιάδες ανέργους στον τόπο τους και τα ματέφεραν στα Σκόπια, για χαμηλά εργατικα και χαμηλή φορολογία, (ω ναι εμείς τους κάναμε μάγκες και κουνιούντε) Η χώρα μας καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον κατάλογο των ξένων επενδυτών στην ΠΓΔΜ, με συνολικό ύψος επενδύσεων περί το ένα δισ. ευρώ. Στις 280 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων απασχολούνται 20.000 σκοπιανοί εργαζόμενοι.
Το δημόσιο χρέος της χώρας βρίσκεται σε σχετικά χαμηλό επίπεδο. Η τάση του τα τελευταία χρόνια είναι περιοριστική, καθώς έχει μειωθεί σημαντικά, από 57% επί του ΑΕΠ το 2000 σε 28,2% το 2008. Αυτό οφείλεται κυρίως στην πρόωρη εξόφληση χρεών της χώρας κατά την εν λόγω περίοδο με κονδύλια που προήρθαν σε μεγάλο μέρος από ιδιωτικοποιήσεις.

- Με την παρουσία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και της Alpha Bank, ο ελληνικός τραπεζικός τομέας κατέχει πλέον την πρώτη θέση μεταξύ των ξένων επενδυτών στον συγκεκριμένο κλάδο, με 40% περίπου. Oι επενδύσεις στη Stopanska, της οποίας ιδιοκτήτης είναι η ΕΤΕ, ανέρχονται σε περίπου 178 εκατ. ευρώ. Το δίκτυό της διαθέτει 61 υποκαταστήματα στην ΠΓΔΜ και συγκαταλέγεται στις “μεγάλες” τράπεζες της χώρας. Η Alpha Bank έχει επενδύσει περίπου 25 εκατ. ευρώ. Ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην ΠΓΔΜ με την εξαγορά της Creditna Banka. Σήμερα διαθέτει δίκτυο 16 υποκαταστημάτων.

- Στις 20 πιο επιτυχημένες (κερδοφόρες) επιχειρήσεις της ΠΓΔΜ περιλαμβάνονται οι ελληνικών συμφερόντων Usje AD (Τιτάν), Okta AD (Ελληνικά Πετρέλαια), Pivara Skopje AD (3Ε/Αθηναϊκή Ζυθοποιία) και Terna AD (ΤΕΡΝΑ Α.Ε.). Η εταιρεία ελληνικών συμφερόντων Okta (ΕΛΠΕ) είναι η μεγαλύτερη της ΠΓΔΜ, ενώ ανάμεσα στις 20 μεγαλύτερες βρίσκονται και ελληνικές εταιρείες Usje AD, Pivara Skopje AD και Cosmofon AD.
Οι πολιτικοί μας είναι απλώς μαριονέτες που διαφυλάσσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, πάντα αυτό έκαναν , και εμείς να ήμαστε έρμαια του κάθε πολιτικάντη που παίζει το παιχνίδι του στις πλάτες τις δικές μας των προγονών μας και της ιστορίας μας.
Το θέμα λοιπόν με την ονομασία έχει τελειώσει, και αντί να αρχίσουμε τις κλάψες νομίζω πως ήρθε να αναλογιστούμε της ευθύνες μας σαν έλληνες πολίτες απέναντι στην ιστορία μας…
Αν θέλαμε τους εξαφανίζαμε σε ένα βράδυ, το ερώτημα όμως που γεννάτε είναι αν τελικά θέλουμε?
Xριστίνα πηγή;
Έλληνες Αμύνεσθαι Περί Πάτρης,Ελευθερία ή Θάνατος!Μετά από μια εθνοεπανάσταση χρειάζεται και μια εθνοκάθαρση...

Re: Μάλλον το Σκοπιανό τελείωσε,για άλλη μια φορά χάνουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια…

7
Xριστίνα πηγή;
Όσον αφορά τα ιστορικά στοιχεία μπορεί κάποιος να διαβάσει τα τετράδια του Ίλιντεν του Ι Δραγούμη, για τον Τίτο λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τον ρόλο που έπαιξε στα βαλκάνια (άπειρα αυτά που έχουν γραφτεί), τα στατιστικά στοιχεία τα πήρα από την εφημερίδα Μακεδονία http://www.makthes.gr/ ,
Για την συνέντευξη του Σαμαρά παραθέτω την πηγή, και τέλος για τις επιχειρήσεις …τυχαίνει να ξέρω κάποια πράγματα από προσωπικές εμπειρίες…
Είδα τα καλύτερα μυαλά της γενιάς μου\nχαλασμένα απ΄ την τρέλα,\nλιμασμένα, υστερικά γυμνά...\n\nAllen Ginsberg
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελληνοσκοπιανά”