Σε Ημεριδα Πανεπιστημιακων Στα Σκοπια Η Κουλουρη!

1
ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ "ΓΕΦΥΡΕΣ" ΟΙΚΟΔΟΜΕΙ Η ΛΕΓΑΜΕΝΗ, ΚΟΛΛΗΤΗ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ;
Ημερίδα, με τη συμμετοχή σκοπιανών και πανεπιστημιακών από την Ελλάδα, με τον τίτλο«Από κοινού οικοδομούμε γέφυρες», πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια. Οι συμμετέχοντες από εκτίμησαν ότι "για να εκλείψουν τα στερεότυπα και να αξιολογηθούν σωστά οι εξελίξεις και τα προβλήματα στις κοινωνίες των δύο χωρών απαιτείται καλύτερη γνωριμία και συνεργασία"! Λες και τα προβλήματα με το κρατίδιο των γυφτοσκοπιανών είναι προσωπικής υφής, λόγω του ότι δεν έχουμε γνωριστεί! Και ας όχι απλώς έχουμε γνωριστεί, αλλά ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ με τους παραχαράκτες και κλεπταποδόχους σκοπιανούς!
Ο καθηγητής Νομικής του Πανεπιστημίου των Σκοπίων, Λιούμπομιρ Φρίτσκοφσκι, ανήγγειλε τη συνέχιση της πρωτοβουλίας αυτής σε πανεπιστημιακό επίπεδο, η οποία, όπως ανέφερε, θα εστιάσει πρωτίστως σε ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες καθώς και στη λειτουργία του κράτους δικαίου. Επίσης, σημείωσε ότι αντικείμενο συζήτησης δεν θα αποτελέσει το πρόβλημα στο οποίο έχουν «εγκλωβιστεί» οι δύο χώρες (σ.σ της ονομασίας), ωστόσο έκανε μία μικρή αναφορά στο ζήτημα αυτό, τονίζοντας ότι "η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ δεν έχει πραγματική βούληση για την επίλυσή του και ότι οι πολίτες της χώρας βρίσκονται σε σύγχυση για το περιεχόμενο και την εξέλιξη των σχετικών διαπραγματεύσεων". Κατά τον ίδιο, το πλέον σημαντικό είναι οι γείτονες να γνωρίζονται μεταξύ τους, διότι στην αντίθετη περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος διαμόρφωσης στερεοτύπων που επηρεάζουν αρνητικά τις διμερείς σχέσεις! Γι΄ αυτό, είπε ο Φρίτσκοφσκι, η εστίαση στα πραγματικά προβλήματα και στην εμπέδωση εμπιστοσύνης αποτελεί επιτακτική ανάγκη.
Η Χριστίνα Κουλούρη, καθηγήτρια νεότερης και σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ανέφερε ότι απαιτείται υπέρβαση της εθνικιστικής προσέγγισης της διδασκαλίας της Ιστορίας στα Βαλκάνια και πρότεινε την προώθηση της διδασκαλίας μιας κοινής περιφερειακής Ιστορίας! Πρόσθεσε ότι, σε μεγάλο ποσοστό, οι λαοί στις χώρες των Βαλκανίων αποδίδουν μεγάλη σημασία σε ιστορικά ζητήματα, τα οποία πολλές φορές ερμηνεύονται διαφορετικά και δημιουργείται η εντύπωση πως δεν υπάρχει παρόν και μέλλον, αλλά μόνον παρελθόν. «Έχουμε πλήρη άγνοια της ιστορίας των γειτόνων μας και πάντοτε τους βλέπουμε με τα δικά μας μάτια. Η κοινή ιστορία διαμελίστηκε σε μικρότερες ιστορίες, οι οποίες, αντί να ενισχύουν τη συνεργασία, οδηγούν σε αντιπαράθεση», συμπλήρωσε η Κουλούρη, που επιμένει στην αλλοίωση της Ελληνικής Ιστορίας, όπως ακριβώς συνεχίζει και η κολλητή της Ρεπούση.
Ο Δημήτρης Χριστόπουλος, επίκουρος καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έκανε αναφορά στην πρόσφατη ελληνική εμπειρία σχετικά με τη μετανάστευση, ενώ εκτίμησε ότι η πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης για παροχή ιθαγένειας στους μετανάστες κινείται προς την σωστή κατεύθυνση! Αλίμονο... Τι άλλο θα έλεγε καθηγητής της πανεπιστημιακής σφηκοφωλιάς του Παντείου!
Η Αθηνά Σκουλαρίκη, επιστημονική συνεργάτης του πανεπιστημίου Κρήτης, αναφέρθηκε στον εθνικιστικό λόγο και το ρόλο του στο δημόσιο διάλογο στην Ελλάδα! Και πάλι καλά που δεν ζήτησε να κρεμάει η κυβέρνηση όσους δεν προδίδουν την Πατρίδα και εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για το εθνοκτόνο νομοσχέδιο.
Ο Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μίλησε για το Ισλάμ στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας τη διάσταση ανάμεσα στο καθεστώς της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα και στα θρησκευτικά δικαιώματα των μουσουλμάνων μεταναστών.
Ο Λάμπρος Μπαλτσιώτης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο μίλησε για τη συγκρότηση του αλβανικού εθνικισμού και την επίδρασή του στις ελληνοαλβανικές σχέσεις,
Είδατε τι είδους "γέφυρες" κτίζουν οι... πανεπιστημιακοί αυτής της χώρας;

http://www.stoxos.gr/
ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.\nΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ.

Re: Σε Ημεριδα Πανεπιστημιακων Στα Σκοπια Η Κουλουρη!

2
Eίμαι περήφανη για τους Ελληνες και τις Ελληνίδες καθηγητές και καθηγητριες που δουλεύουν στα Ελληνικά πανεπιστημία και πληρώνονται για να εκφράζουν ανθελληνικές απόψεις τόσο στην Ελλάδα ,οσο και στον υπόλοιπο κόσμο!

Και μετα μιλάμε για Τούρκους,Σκοπιανους,Αλβανους,αυτοι κάνουν το καλο για την χώρα τους,εμεις με ολους αυτους τι κάνουμε?
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελληνοσκοπιανά”