Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
http://filoumenos.com/forum/

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ...!!!
http://filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=71&t=13885
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  Κατερίνα Τσαφ Τσουφ [ 24 Αύγ 2012, 10:59 ]
Θέμα δημοσίευσης:  ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ...!!!

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ...!!! ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΩΝ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ...!!

Εικόνα

Την ύπαρξη κρίσης στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού επιβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, επιρρίπτοντας την ευθύνη γι΄ αυτό στο αλβανικό κόμμα DUI τού Αλί Αχμέτι, που συμμετέχει σ' αυτόν.


Ταυτόχρονα, ο κ.Γκρούεφσκι σημείωσε ότι αν το DUI επιδιώξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, τότε το κόμμα τού οποίου ηγείται αυτός, το VMRO-DPMNE, είναι έτοιμο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο κ.Γκρούεφσκι κατηγόρησε το DUI ότι μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στη χώρα, τον Ιούνιο του 2011, συμπεριφέρεται «ανεύθυνα» ως κυβερνητικός εταίρος. Αποκορύφωμα της ανευθυνότητας αυτής, όπως είπε σήμερα ο κ.Γκρούεφσκι αποτέλεσε η κατάθεση στεφάνου, προ ημερών, από τον προερχόμενο από το DUI υπουργό Άμυνας, Φάτμιρ Μπεσίμι, στο μνημείο πεσόντων αγωνιστών του UCK στο Σλούπτσανε του Κουμάνοβο.

Ο κ.Γκρούεφσκι χαρακτήρισε το συμβάν στο Σλούπτσανε, «απόπειρα να ποδοπατηθεί η "μακεδονική" αξιοπρέπεια και να ταπεινωθούν οι "Μακεδόνες" πολίτες» και πρόσθεσε ότι το VMRO-DPMNE δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοιου είδους προσβολές.

«Εάν το DUI εκτιμήσει ότι είναι απαραίτητη η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, το VMRO-DPMNE είναι έτοιμο για κάτι τέτοιο, αν και δεν τις επιθυμεί», συμπλήρωσε ο κ.Γκρούεφσκι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, κομματικά στελέχη του DUI προειδοποίησαν ότι το αλβανικό κόμμα θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση συνασπισμού της ΠΓΔΜ και θα επιδιώξει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, αν ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το VMRO-DPMNE, το οποίο προβλέπει μία σειρά προνομίων για τους βετεράνους αγωνιστές των κυβερνητικών δυνάμεων, από την περίοδο των ενόπλων συγκρούσεων στη χώρα, το 2001.

Σύμφωνα με το DUI, με το νομοσχέδιο αυτό παραβιάζεται η συμφωνία μεταξύ των ηγετών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, Γκρούεφσκι και Αχμέτι, να μην ανοιχθούν ζητήματα που σχετίζονται με την καθεστώς των μελών των κυβερνητικών δυνάμεων από το 2001 και των Αλβανών ανταρτών του UCK.


enikos.gr

Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/