H ιατρική του Γαληνού από την αρχαιότητα έως σήμερα

1
H ιατρική του Γαληνού χρησιμοποιείται ακόμη στο μεγαλύτερο μέρος της Ασίας!
Δημοσιεύθηκε από xryshaygh στο Νοεμβρίου 13, 2009

«Όλο το πλέγμα της Ιατρικής, που επικρατεί στην Ανατολή και που βασίζεται στην θεραπεία με βότανα στηρίζεται στην Ιατρική του Αρχαίου Έλληνα Ιατρού Γαληνού και για τον λόγο αυτό τα φαρμακεία σε Ινδία, Πακιστάν κα. που πωλούν τα βότανα αυτά έχουν επιγραφή στις προθήκες τους που λέει… Ελληνική Ιατρική( “UNANI CLINIC)!»

Επιστημονικά τεστ που έγιναν σε μια σειρά από παραδοσιακά θεραπευτικά βότανα έδειξαν ότι αυτές πράγματι έχουν επωφελή για την υγεία αποτελέσματα. Ειδικοί από το Κολέγιο Κινγκς του Πανεπιστημίου του Λονδίνου λένε ότι τα «γιατροσόφια» που χρησιμοποιούνται σε πολλές περιοχές του πλανήτη, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία ασθενειών όπως ο διαβήτης ή ο καρκίνος. Την ίδια ώρα οι επαΐοντες στο χώρο των εναλλακτικών θεραπειών λένε ότι για να επιβεβαιωθούν τα ευεργετικά αποτελέσματα των παραδοσιακών βοτάνων θα πρέπει να διεξαχθούν πλήρεις κλινικές δοκιμές. Οι ερευνητές του Kings College εξέτασαν την αποτελεσματικότητα ινδικών εκχυλισμάτων κατά του διαβήτη, των φυτικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στη Γκάνα για την επούλωση των πληγών και των αντικαρκινικών βοτάνων που απαντώνται στην Κίνα και την Ταϋλάνδη.

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΓΑΛΗΝΟΥ: Είναι γνωστό ότι όλο το πλέγμα της Ιατρικής, που επικρατεί στην Ανατολή και που βασίζεται στην θεραπεία με βότανα στηρίζεται στην Ιατρική του Αρχαίου Έλληνα Ιατρού Γαληνού και για τον λόγο αυτό τα φαρμακεία σε Ινδία, Πακιστάν κα. που πωλούν τα βότανα αυτά έχουν επιγραφή στις προθήκες τους που λέει… Ελληνική Ιατρική( “UNANI CLINIC).

Ένα από τα φυτά που εξετάστηκαν, από τους Άγγλους επιστήμονες, ήταν το φύλλο του δέντρου κάρι στην Ινδία, το οποίο φημίζεται για τις ευεργετικές επιδράσεις του στη θεραπεία του διαβήτη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκχυλίσματα από το φύλλο κάρι περιορίζουν τη δράση της Παγκρεατικής Άλφα Αμυλάσης (ΠΑΑ), ενός πεπτικού ενζύμου που υποβοηθά την μετατροπή των αμυλούχων τροφών σε γλυκόζη. Σε μια άλλη έρευνα οι επιστήμονες του βρετανικού πανεπιστημίου εξέτασαν κατά πόσο μπορούν να αναστείλουν την αναπαραγωγή των καρκινικών κυττάρων ορισμένα φυτά που ενδημούν στην Ταϋλάνδη και την Κίνα και χρησιμοποιούνται σε γιατροσόφια. Είδαν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ιδιαίτερα όσον αφορά το ενάλιο ζιζάνιο της Ταϋλάνδης «Αμάνια Μπακίφερα» και τον αστερωτό άνηθο «Ιλίκιουμ Βέρουμ», που φύεται στην Κίνα – υπάρχει σημαντική και ενθαρρυντική αντικαρκινική δράση.
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 
Απάντηση

Επιστροφή στο “Οι επιστήμες στην αρχαία Ελλάδα”

cron