Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
http://filoumenos.com/forum/

Ο Εθνομηδενισμός αποκαλύπτεται.
http://filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=37&t=17288
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  dominique [ 13 Δεκ 2016, 21:24 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Ο Εθνομηδενισμός αποκαλύπτεται.


Δεν είναι ένας, δεν είναι δύο, είναι χίλιοι δεκαδύο οι απολογητές του εθνομηδενισμού!


Πήγε να το σώσει και το έκανε χειρότερο.


Μια νέα θεωρία περί της σημαίας ανέπτυξε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης σε μια προσπάθειά του να υπερασπιστεί τη θέση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου ότι πρέπει να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας.


Σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη μια σημαία είναι εθνικό σύμβολο μόνο όταν κυματίζει σε ένα δημόσιο κτήριο ή σε ένα στρατόπεδο. Αντίθετα κάθε σημαία που αγοράζεται ιδιωτικά δεν καλύπτεται από τον όρο εθνικό σύμβολο!
Καταλάβατε τώρα τι μπλέξιμο θα έχουμε για να εξηγήσουμε τα περί ειδώλων και αντιγράφων και τα περί μετεικασμάτων των συμβόλων;;Έτσι είναι αυτοί οι τύποι. Έχουν μια απάντηση διανοητική που τρελαίνει το μυαλό, ένα αντικλείδι που ανοίγει τα πάντα, μια εξίσωση που τα λύνει όλα. Αληθινό σύμβολο είναι μόνο η σημαία που κυματίζει στα δημόσια κτίρια της γερμανοκρατούμενης κυβέρνησης που υπηρετεί ο κ. Τσιρώνης κι όχι τα αντίγραφα της. Οι ιδιωτικές δηλαδή ελληνικές σημαίες που μπορεί να αγοράσει ο καθένας. Αυτές μπορούν να καίγονται ελεύθερα γιατί είναι ψεύτικες!


Δεν έχει καμία σημασία για τον Τσιρώνη, που εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια, το πως νιώθει αυτός ο "ιδιώτης" για το προσωπικό του εθνικό σύμβολο, που δεν το ξεχωρίζει από το επίσημο. Αν αισθάνεται ένα ρίγος όταν την κρεμάει στο μπαλκόνι στις εθνικές επετείους. Που δεν λέει "η δική μου σημαία είναι ψεύτικη, δεν έχει καμία αξία σε σχέση με εκείνη της βουλής, διότι είναι αντίγραφο". Μα, αντίγραφο ήταν και η σημαία του Πολυτεχνείου, μπορεί κι αυτή να καεί;


Είναι σαν να μας λέει, ότι μόνο μια εικόνα που είναι στον καθεδρικό ναό έχει αληθινή αξία, ενώ οι εικόνες που έχει ο κόσμος στο σπίτι του δεν είναι τίποτα. Μπορούν να καούν επειδή είναι αντίγραφα! Μόνο η επίσημη έχει αξία! Τι λογική τυπολάτρη μπαγαπόντη είναι αυτή;


Αφού είναι έτσι, τότε και ο Τσίπρας, για παράδειγμα, αν κάποιος χέσει πάνω σε μια φωτογραφία του δημόσια, δεν θα πρέπει να παρεξηγηθεί, ούτε να ενοχληθεί, εφόσον η προσβολή θα έχει γίνει πάνω σε ένα αντίγραφο του κι όχι στο επίσημο πρόσωπο.

http://trelogiannis.blogspot.gr/

Συγγραφέας:  asterias [ 14 Δεκ 2016, 12:07 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Ο Εθνομηδενισμός αποκαλύπτεται.

ωραίο το παράδειγμα με τον τσίπρα και την φωτό.

Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/