Ημερομηνία : 23 Σεπ 2019, 16:41


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Έλληνες θεωρούσαν τους Μακεδόνες όλοι οι λαοί της ανατολής στην αρχαιότητα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 22 Μάιος 2010, 08:44 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 10 Αύγ 2009, 11:24
Δημοσ.: 7864
Thanks:
Thanked:
time στο post
Έλληνες θεωρούσαν τους Μακεδόνες όλοι οι λαοί της ανατολής στην αρχαιότητα
Όλοι οι ανατολικοί ξένοι λαοί κατά την αρχαιότητα θεωρούσαν τους Μακεδόνες ως ελληνική ράτσα-έθνος.

Ιδιαίτερα σι Εβραίοι μέσα από την Βίβλο τους (Τανάχ) θεωρούσαν Έλληνες-Ίωνες τους Μακεδόνες και άφησαν υποθήκες που εκλαμβάνονται μέχρι σήμερα ως δόγμα, από όσους δέχονται την ιερότητα και το δογματικά αλάνθαστο της Παλαιάς Διαθήκης (Ισραηλίτες, Ορθόδοξους Χριστιανούς Ρωμαιοκαθολικούς, Προτεστάντες και Ανατολικούς Ορθοδόξους (τους λεγόμενους από τους άλλους προ-Χαλκηδόνιους). Ακόμα και από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά ή τους Μορμόνους.

Το κλασσικό κείμενο του προφήτη των Εβραίων και των Χριστιανών, Δανιήλ, βρίσκεται στο βιβλίο “Δανιήλ η΄ 21”. Ο προφήτης Δανιήλ, στο μασωριτικό κείμενο, ονομάζει τον Μέγα Αλέξανδρο “μάλακ Γιαβάν”. Στο αντίστοιχο κείμενο των εβδομήκοντα η μετάφραση είναι “βασιλεύς Ελλήνων” και δεν έχει την ένταση που έχει στο μασωριτικό κείμενο. Γιατί επί λέξει “μάλακ Γιαβάν” σημαίνει Ίωνας βασιλεύς. Να μην ξεχνάμε ότι οι ανατολικοί λαοί για τους Έλληνες έχουν κρατήσει ακριβώς την ονομασία Ίωνες. Ο Ισραηλίτης συγγραφέας του βιβλίου είναι σαφέστατος όταν αναφέρει τον Αλέξανδρο ως Ίωνα και δεν τον αναφέρει ως βασιλέα των Μακεδόνων και των Ελλήνων.

Ακριβώς πιο πάνω (στίχος 20) χαρακτηρίζει την προηγούμενη δυναστεία που ρίχνει ο Αλέξανδρος στην ανατολή ως «βασιλείς των Μήδων (Maw-Dah’ee) και των Περσών (Paw - Ras’)» και αυτό γιατί αν και οι Μήδοι και οι Πέρσες είναι όμοιοι λαοί και σχεδόν ομόγλωσσοι, ο συγγραφέας τονίζει την εθνοτική τους διαφορετικύτητα. Με τους Μακεδόνες δεν το κάνει αυτό προφανώς γιατί δεν βλέπει καμμιά διαφορά τους από τους άλλους Έλληνες.

Ακριβώς πιο κάτω (στίχος 22) τονίζει ότι εκ του έθνους αυτού θα σηκωθούν τέσσερα βασίλεια. Στα εβραϊκά, η λέξη “γκοίμ” την οποία αποδίδουμε εδώ ως έθνος, σημαίνει ακριβώς έθνος και έτσι αποδίδεται και στην αγγλική γλώσσα (nation) στην επίσημη ιουδαική μετάφραση της Τανάχ (Βίβλου) από την Jewish Publication Society - Philadelphia, σελ. 1385.

Για τον συγγραφέα λοιπόν, οι Έλληνες και οι Μακεδόνες είναι σαφές ότι αποτελούν το ίδιο γένος, την ίδια φυλή, την ίδια ράτσα, το ίδιο έθνος. Μπορούμε μάλιστα να πούμε ότι αυτό το κείμενο αποτελεί μια θεόπνευστη βιβλική κατοχύρωση, ότι ο Αλέξανδρος και ο κάθε διάδοχός του είτε ανήκει στους Πτολεμαίους είτε στους Σελευκίδες είτε στους Αντιγονίδες είτε στους Λυσιμαχίδες είναι “μάλακ Γιαβάν”, δηλ. ‘Ελληνας.

Αυτό γίνεται εμφανές και σε έναν από τους μεγαλύτερους ιστορικούς του αρχαίου Ιουδαικού κόσμου, τον Φλάβιο Ιώσηπο, ο οποίος αναφέρει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος προσέφερε θυσία στο ναό του Γιαχβέ στην Ιερουσαλήμ, επειδή πριν αναχωρήσει για την εκστρατεία του είχε δει στο Δίον (τόπο της ενοθειστικής λατρείας του ενός Διός υφι’στου από τους Μακεδόνες), τον αρχιερέα των Ιουδαίων να τον καθοδηγεί. Κατά την διάρκεια του ύπνου του (πιθανότατα σε ιερό ενύπνιο), στην προσπάθειά του να κατακτήσει την Περσική αυτοκρατορία. Το όνειρο αυτό κατά τον Φλάβιο Ιώσηπο (ιουδαικαί αρχαιότητες, βιβλίο 11, κεφ. 333, στ. 2 έως κεφ. 339, στ. 4) έγινε και η αφορμή να τον τιμήσει ο αρχιερεύς των Ιουδαίων διότι κατάλαβε ότι αυτός «τινά τις των Ελλήνων καταλύσει την Περσών αρχήν».

Εδώ, σαφώς - ανεξάρτητα από το αν το κείμενο αυτό θεωρείται από πολλούς συγγραφείς ότι είναι πρόσθετο - ο Αλέξανδρος χαρακτηρίζεται επισήμως από το ιουδαϊκό ιερατείο ως ένας από τους Έλληνες («τινά των Ελλήνων»). Ο δε Αλέξανδρος ο ίδιος θεωρεί ότι αυτός είναι ο Έλληνας που αναφέρει ο Δανιήλ. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που οι Ιουδαίοι εγκαθίστανται από τον Μέγα Αλέξανδρο στην Αλεξάνδρεια ως η μία από τις δύο προνομιούχες κάστες της πόλης (Ισραηλίτες και Έλληνες).


Αυτή όμως η φιλοσοφία δεν υπάρχει μόνο στην Παλαιά Διαθήκη αλλά σε ολόκληρη την ανατολή, για τους ιστοριογράφους και χρονικογράφους της οποίας οι Μακεδόνες Παραμένουν πάντα και μόνο Έλληνες, μια καθαρά ελληνική φυλή. Έτσι στην επίσημη επιγραφή που έγραψε για τον μελλοντικό τάφο του ο ίδιος ο μέγας βασιλεύς των Αχαιμενιδών, ο άρχοντας Μήδων και Περσών Δαρείος όταν κατέκτησε την Μακεδονία, στην επιγραφή στο Ναξι Ρουστάν, όπου αναγράφονται οι κατακτημένοι από αυτόν λαοί, οι Έλληνες ονομάζονται Γιαουνά Τακαμπάρου, δηλ. Έλληνες που φοράνε καπέλα για τον ήλιο. Είναι γνωστό ότι όλοι οι Μακεδόνες κατά την αρχαιότητα εμφανίζονται με καπέλο είτε με γείσο είτε χωρίς (Καυσία). Βλέπουμε λοιπόν ότι για τους Πέρσες οι Μακεδόνες ήσαν καθαροί Έλληνες.

Αλλά και στην Ινδία οι Μακεδόνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε όλα τα ινδικά έπη χαρακτηρίζονται ως Γιαβάνας ή Γιονάκας δηλ. Ίωνες.

Στην Κίνα το ελληνο-κινεζικό βασίλειο της Νίγια το οποίο δημιουργήθηκε από Μακεδόνες στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου χαρακτηρίζεται ως Τα Γιουάν, δηλ. “βασίλειο των Μεγάλων Ιώνων”.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Μικρό απόσπασμα από το άρθρο του Γιώργου Αλεξάνδρου «Να μιλήσουμε για Μακεδόνες και σλαβομακεδόνες», που δημοσιεύθηκε σε ειδικό ένθετο στο περιοδικό «Τρίτο Μάτι», τεύχος 157.

Δείτε και το παρακάτω βίντεο

[video]http://www.youtube.com/watch?v=Dsh5MsjJfhc&feature=player_embedded[/video]
redskywarning -http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/05/blog-post_7624.html

_________________
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία!\nΤο θέμα λοιπόν, δεν είναι να έχεις γνώμη...Το θέμα είναι, να έχεις γνώση!\n\nΈχουν αγιοποιήσει την άποψη κι ο καθένας έχει ταμπουρωθεί πίσω από τη δική του... καθώς "ως γνωστόν"..."κάθε άποψη είναι σεβαστή"! \nΌχι, ρε φίλε! Εγώ δεν πρόκειται να σεβαστώ την άποψή σου..."γιατί έτσι"!


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Έλληνες θεωρούσαν τους Μακεδόνες όλοι οι λαοί της ανατολής στην αρχαιότητα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Μάιος 2010, 12:23 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 11:32
Δημοσ.: 9069
Thanks:
Thanked:
time στο post
:clap :clap :clap :flag

_________________
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Γιατί σκοτώθηκαν όλοι οι Τούρκοι που ανέβηκαν στα Ίμια....
Δ. Συζήτηση: Ελληνοτουρκικά
Συγγραφέας: Κατερίνα Τσαφ Τσουφ
Απαντησεις: 3
Όταν ομολογούν την ξενική τους καταγωγή
Δ. Συζήτηση: Ο εντός των πυλών ανθελληνισμός
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 0
Ο Θεολογικός προβληματισμός στην Ορθοδοξία
Δ. Συζήτηση: Γενικά θέματα περί θρησκείας
Συγγραφέας: LAPTONAS
Απαντησεις: 1
Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕSM).... Ο μηχανισμός που εφευρέθηκε για να λεηλατηθούν οι Ευρωπαϊκοί λαοί!!!!?????
Δ. Συζήτηση: Η νέα τάξη πραγμάτων στην Ελλάδα
Συγγραφέας: Κατερίνα Τσαφ Τσουφ
Απαντησεις: 4
Τηλεσκόπια στην αρχαία Ελλάδα ;
Δ. Συζήτηση: Οι επιστήμες στην αρχαία Ελλάδα
Συγγραφέας: ΤΗΛΕ-ΜΑΧΟΣ
Απαντησεις: 11


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr