Στην κοινωνία του μίσους που ονειρεύονται, η Παναγιά δεν έχει θέση…

1
Στην κοινωνία του μίσους που ονειρεύονται, η Παναγιά δεν έχει θέση…




Επιχειρούν να εξαφανίσουν την Παναγία από τα σχολικά βιβλία και να αφήσουν μόνο το “βαρύγδουπο” εδάφιο περί της θέσης της Θεοτόκου στο Κοράνι…


Εικόνα

Η Υπέρμαχος Στρατηγός, η Πλατυτέρα των Ουρανών, η Παλλάδα, η Μητέρα του Θεού και των Ανθρώπων, η Νύμφη η Ανύμφευτος, η Πανγαία, η Παμμήτειρα.

Δεν υπάρχει Έθνος που να τίμησε την Μεγάλη Μητέρα όπως το Ελληνικό. Δεν υπάρχει λαός που να προέβαλλε την καταγωγή του πέραν των άμεσων προγόνων του με τέτοια σοφία: “Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ’ ανθρώποις τοις νουν έχουσιν”

Και η Παναγία ανταπέδωσε αγκαλιάζοντας την ίδια την ύπαρξη του Γένους μέσα στους αιώνες. Με μία αυστηρή προϋπόθεση. Να υπάρχουν μια χούφτα παλικάρια που να αγωνιστούν πραγματικά. Ούτε αφεντικά, ούτε βατσιμάνηδες, ούτε “υψηλά ιστάμενοι”. Μόνο μαχητές για την αλήθεια και την Ελευθερία.

Οι μαρτυρίες άφθονες, που μόνο τεμπελχανάδες και λιποσυλλέκτες που τα “τρώνε μαζί” δεν μπορούν να αντιληφθούν. Ποιός θα μπορούσε να αμφισβητήσει την συγκλονιστική μαρτυρία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη;

“Μας βοήθησε, έλεγεν ο Κολοκοτρώνης, η Παναγία η Θεοτόκος και η καθαριότητά μας, όπου επήγαμε να ελευθερώσωμε τους αδελφούς μας”.

“Έκατσα που εσκαπέτισαν με τα μπαϊράκια τους απεκατέβηκα κάτω. Ήταν μιά εκκλησία εις τον δρόμον, η Παναγία στο Χρυσοβίτσι, και το καθησιό μου ήτο όπου έκλαιγα την Ελλάς… Σίμωσα,έδεσα το άλογό μου σ ένα δένδρο, μπήκα μέσα και γονάτισα. Παναγία μου είπα από τα βάθη της καρδιάς μου και τα μάτια μου δάκρυσαν. Παναγία μου βοήθησε και τούτη τη φορά τους Έλληνες να ψυχωθούν. Έκανα το Σταυρό μου, ασπάσθηκα την εικόνα της, βγήκα από το εκκλησάκι, πήδηξα στο άλογό μου και έφυγα. Σε λίγο μπροστά μου ξεπετάγονταν οχτώ αρματωμένοι, ο εξάδελφός μου ο Αντώνης Κολοκοτρώνης και επτά ανήψια του. – Κανείς δεν είναι στην Πιάνα, μου είπε ο Αντώνης. Ούτε στην Αλωνίσταινα. Είναι φευγάτοι. -Ας μη είναι κανείς αποκρίθηκα. Ο τόπος σε λίγο θα γιομίση παλικάρια… Ο Θεός υπέγραψε την λευτεριά της Ελλάδος και δεν θα πάρει πίσω την υπογραφή του.”

Για να μην αναφερθούμε στις επώνυμες μαρτυρίες μαχητών από τα βουνά της Πίνδου. Εκεί που την σημαία δεν την πήρε ο αέρας, αλλά την στέριωσαν παλικάρια με την πίστη και το αίμα τους, γκρεμίζοντας τον φασισμό και τα σχέδια των Ούνων. Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι “παραδόπιστος” για να αντιληφθεί ότι η συντριβή ενός παγκόσμιου μηχανισμού δύναμης από μια χούφτα παλικάρια δεν εξηγείται μόνο με τεχνικούς όρους, με νούμερα ή από κάθε λογής “νούμερα” που φτάνουν σε σημείο να αποκαλούν τους αγωνιστές του ’21 “απατεώνες”.

Δεν είναι όμως δύσκολο να εξηγήσεις την λύσσα για την εξαφάνιση της Παναγιάς από τα σχολικά βιβλία, από τους τοίχους των σχολείων, των κυβερνητικών κτιρίων κλπ. Πως θα μπορούσαν να επιβιώσουν Πάγκαλοι απέναντι σε έναν λαό που δεν τους οφείλει τίποτα, δεν τους χρωστά τίποτα, δεν αναγνωρίζει την εξουσία τους αλλά αναφέρεται στην Υπερμάχω ως ανώτατη αρχή;

Ποιό παλικάρι θα πάει για ρουσφέτια στα άθλια γραφεία τους; Ποιό παλικάρι θα δεχτεί το φακελλάκι και την βαλίτσα τους; Ποιό παλικάρι θα προσκυνήσει τους Χριστοφοράκους και τους τραπεζίτες τους; Ποιό παλικάρι θα ανεχτεί έστω και ένα ψίχουλο από τα βρωμερά τους χέρια;

Αυτή είναι η εξήγηση στην είδηση που ακολουθεί.

Του Ιωάννη Τάτση, Θεολόγου

Ούτε μία φορά δεν αναφέρεται το όνομα Θεοτόκος ή Παναγία ή Μητέρα του Θεού στα νέα προγράμματα σπουδών για τα Θρησκευτικά στο Γυμνάσιο. Οι «σύγχρονοι» Θεολόγοι που τα συνέταξαν θεωρούν προφανώς αρκετή την αναφορά στο.πρόσωπο της Θεοτόκου στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού σχολείου, όπου μεταξύ άλλων εξετάζουν τη θεματική ενότητα «Η Παναγία στο Κοράνι» (Δ΄ τάξη Δημοτικού). Και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών που το Υπουργείο ετοιμάζεται να εφαρμόσει από την επόμενη σχολική χρονιά, η Θεοτόκος απουσιάζει!

Μέχρι σήμερα η Καινή Διαθήκη διδάσκεται στους μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου. Ξεκινώντας από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και φτάνοντας μέχρι την Ανάληψη του Κυρίου μελετώνται όλα τα σημαντικά γεγονότα της Θείας Οικονομίας, η διδασκαλία, οι παραβολές και τα θαύματα του Χριστού με τη χρήση μεταφρασμένων περικοπών της Καινής Διαθήκης…

Με πληροφορίες από το Makeleio.gr

http://olympia.gr
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά περί Ελλάδας”

cron