Ημερομηνία : 23 Ιαν 2020, 09:42


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 46 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Ο Χριστιανισμός ανάμεσα στον Ιουδαϊσμό και το Ισλάμ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Απρ 2013, 19:06 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
«Οι Εβραίοι και οι Ισλαμικοί λαοί, και οι Χριστιανοί… αυτές οι τρεις εκφράσεις του ίδιου μονοθεϊσμού, μιλούν με τις αυθεντικότερες και αρχαιότερες, κι ακόμα με τις τολμηρότερες και πειστικότερες φωνές. Γιατί να μην είναι δυνατό, το όνομα του ίδιου Θεού, αντί να προκαλεί αδιάλλακτη εναντιότητα, να οδηγεί μάλλον σε αμοιβαίο σεβασμό, κατανόηση και ειρηνική συνύπαρξη: Δεν θα έπρεπε η αναφορά στον ίδιο Θεό, στον ίδιο Πατέρα, χωρίς προκαταλήψεις στη θεολογική συζήτηση, να μας οδηγήσει μάλλον να ανακαλύψουμε μια μέρα αυτό που είναι τόσο προφανές, αλλά και τόσο δύσκολο – ότι είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου Πατέρα κι ότι γι’ αυτό είμαστε όλοι αδέλφια;» -Πάπας Παύλος ο 6ος, La Croix, 11 Αυγ. 1970Την Πέμπτη 2 Απριλίου 1970, μια μεγάλη θρησκευτική εκδήλωση έλαβε χώρα στη Γενεύη. Μέσα στο πλαίσιο εργασιών της δεύτερης Συνδιάσκεψης του «Συνδέσμου Ενωμένων Θρησκειών», οι αντιπρόσωποι δέκα μεγάλων θρησκειών είχαν προσκληθεί να συγκεντρωθούν στον καθεδρικό ναό του αγίου Πέτρου. Αυτή η «κοινή προσευχή» βασιζόταν στο ακόλουθο κίνητρο: «Οι πιστοί όλων αυτών των θρησκειών είχαν προσκληθεί να συνυπάρξουν στη λατρεία του ίδιου Θεού!» Ας δούμε αν αυτός ο ισχυρισμός είναι έγκυρος στο φως της Αγίας Γραφής.

Με σκοπό να εξηγήσουμε καλύτερα το θέμα, θα περιοριστούμε στις θρησκείες που έχουν ιστορικά ακολουθήσει η μια την άλλη με αυτή τη σειρά: Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Ισλάμ. Αυτές οι τρεις θρησκείες για την ακρίβεια, προβάλλουν αξιώσεις για κοινή καταγωγή: ως λάτρεις του Θεού του Αβραάμ. Έτσι είναι μια πολύ διαδεδομένη γνώμη και καθώς όλοι αξιώνουμε ότι είμαστε απόγονοι του Αβραάμ (οι Εβραίοι και οι Μουσουλμάνοι κατά σάρκα και οι Χριστιανοί πνευματικά), έχουμε όλοι ως Θεό το Θεό του Αβραάμ και λατρεύουμε και οι τρεις μας (ο καθένας με το δικό του τρόπο, φυσικά) τον ίδιο Θεό. Και αυτός ο ίδιος Θεός συνιστά με κάποιο τρόπο το σημείο ενότητας και «αμοιβαίας κατανόησης» κι αυτό μας προσκαλεί σε μια «αδελφική σχέση», όπως τόνισε ο Μεγάλος Ραββίνος Δρ. Safran, παραφράζοντας τον Ψαλμό: «Ω, πόσο ωραίο είναι να βλέπεις αδέλφια να κάθονται μαζί…»

Μ’ αυτήν την οπτική είναι φανερό ότι ο Ιησούς Χριστός, Θεός και άνθρωπος, ο Υιός ο Αιώνιος και Συνάναρχος με τον Πατέρα, η ενσάρκωση Του, ο Σταυρός Του, η ένδοξη Ανάστασή Του και η Δεύτερη και τρομερή Παρουσία Του – γίνονται δευτερεύουσες λεπτομέρειες που δεν μπορούν να μας εμποδίσουν από το να «συναδελφωθούμε» με αυτούς που τον θεωρούν ως «ένα απλό προφήτη» (σύμφωνα με το Κοράνι) ή ως «το γιο μιας πόρνης» (σύμφωνα με συγκεκριμένες Ταλμουδικές παραδόσεις)! Έτσι θα βάζαμε τον Ιησού το Ναζωραίο και τον Μωάμεθ στο ίδιο επίπεδο. Δεν ξέρω ποιος Χριστιανός άξιος του ονόματος μπορεί να το δεχτεί αυτό στη συνείδησή του.

Κάποιος μπορεί να πει ότι σ’ αυτές τις τρεις θρησκείες, αν βάλουμε στην άκρη το παρελθόν, μπορεί κανείς να συμφωνήσει ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ένα εξαιρετικό πλάσμα κι ότι είχε σταλεί από το Θεό. Όμως για μας τους Χριστιανούς, αν ο Ιησούς Χριστός δεν είναι Θεός, δεν μπορούμε να τον θεωρήσουμε ούτε ως «προφήτη», ούτε ως «απεσταλμένο του Θεού», παρά μόνο ως ένα μεγάλο απατεώνα χωρίς σύγκριση, αφού διακήρυξε ότι ήταν «υιός του Θεού», κάνοντας έτσι τον εαυτό Του ίσο με το Θεό (Μάρκ. 14:61-62). Σύμφωνα με αυτή την οικουμενιστική λύση του υπέρ-ομολογιακού επιπέδου, ο Τριαδικός Θεός των Χριστιανών θα ήταν το ίδιο με το μονοθεϊσμό του Ιουδαϊσμού, του Ισλάμ, του αρχαίου αιρετικού Σαβελλίου, των συγχρόνων αντιτριαδικών, και διαφόρων αιρέσεων τύπου «Πεφωτισμένων». Δεν θα υπήρχαν Τρία Πρόσωπα σε Μία Θεότητα, αλλά ένα Πρόσωπο, αμετάβλητο για κάποιους, ή που αλλάζει με επιτυχία «μάσκες» (Πατήρ – Υιός – Άγιο Πνεύμα) για άλλους! Και εν τούτοις κάποιος θα μπορούσε να υποκριθεί ότι αυτός ήταν «ο ίδιος Θεός».

Να κάτι που κάποιος θα μπορούσε να προτείνει αφελώς: «Παρά ταύτα υπάρχει για τις τρεις θρησκείες ένα κοινό σημείο: και οι τρεις ομολογούν Θεό Πατέρα!» Αλλά σύμφωνα με την αγία Ορθόδοξη πίστη, αυτό είναι παράλογο. Πάντα ομολογούμε: «Δόξα στην Αγία, Ομοούσιο, Ζωοποιό και Αδιαίρετο Τριάδα». Πώς μπορούμε να χωρίσουμε τον Πατέρα από τον Υιό όταν ο Ιησούς Χριστός διαβεβαιώνει ότι «Εγώ και ο Πατέρας ένα είμαστε»; (Ιω. 10:30) Και ο άγιος απόστολος και ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος, ο απόστολος της αγάπης, επιβεβαιώνει ξεκάθαρα: «Αυτός που αρνείται τον Υιό, αυτός δεν έχει ούτε τον Πατέρα» (Α’ Ιω. 2:23).

Αλλά ακόμα κι αν και οι τρεις μας καλούμε το Θεό Πατέρα: τίνος είναι πραγματικά Πατέρας; Για τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους είναι ο Πατέρας των ανθρώπων στο επίπεδο της δημιουργίας• ενώ για μας τους Χριστιανούς είναι, πρώτα απ’ όλα, «πριν από τη θεμελίωση του κόσμου» (Ιω. 17:24) «ο Πατέρας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού» (Εφ. 1:3) και μέσω του Χριστού είναι Πατέρας μας «κατ’ υιοθεσίαν» (Εφ. 1:4-5) στο επίπεδο της λύτρωσης. Τι ομοιότητα υπάρχει, λοιπόν ανάμεσα στη Θεϊκή Πατρότητα στο Χριστιανισμό και στις άλλες θρησκείες;

Άλλοι μπορεί να πουν: «Αλλά ο Αβραάμ λάτρευε τον αληθινό Θεό• και οι Εβραίοι μέσω του Ισαάκ και οι Μουσουλμάνοι μέσω της Άγαρ είναι οι απόγονοι αυτού του γνήσιου λάτρη του Θεού». Εδώ κάποιος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα: ο Αβραάμ καθόλου δε λάτρευε το Θεό στη μορφή του απρόσωπου μονοθεϊσμού που τον λάτρευαν οι άλλοι, αλλά στην μορφή της Αγίας Τριάδας. Διαβάζουμε στην Αγία Γραφή: «Και ο Κύριος εμφανίστηκε σ’ αυτόν στη βελανιδιά του Μαμβρή… κι αυτός υποκλίθηκε μέχρι το έδαφος» (Γεν. 18:1-2). Υπό ποια μορφή λάτρευε ο Αβραάμ το Θεό; Με την απρόσωπη μορφή, ή με τη μορφή της Θεϊκής Ενιαίας Τριάδας;

Εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί τιμούμε αυτή τη φανέρωση της Αγίας Τριάδας στην Παλαιά Διαθήκη κατά την ημέρα της Πεντηκοστής, όταν στολίζουμε τους ναούς μας με κλαριά που συμβολίζουν τις αρχαίες βελανιδιές, κι όταν τιμούμε στο μέσο τους την εικόνα των Τριών Αγγέλων, όπως την τίμησε ο Πατέρας μας ο Αβραάμ! Η κατά σάρκα καταγωγή από τον Αβραάμ μας είναι άχρηστη αν δεν είμαστε αναγεννημένοι στο νερό του Βαπτίσματος, στην πίστη του Αβραάμ. Και η πίστη του Αβραάμ ήταν η πίστη στον Ιησού Χριστό, όπως έχει πει ο ίδιος ο Κύριος: «Ο πατέρας σας ο Αβραάμ αισθάνθηκε αγαλλίαση διότι έμελλε να δει την ημέρα μου• (Ιω. 8:56). Τέτοια ήταν επίσης η πίστη του προφητάνακτα Δαβίδ, ο οποίος άκουσε τον Ουράνιο Πατέρα να λέει στον Ομοούσιο Υιό Του: «Είπε ο Κύριος στον Κύριό μου» (Ψαλμ. 109:1• Πράξ. 2:34). Τέτοια ήταν η πίστη των «τριών παίδων εν τη καμίνω», όταν σώθηκαν από τον «Υιό του Θεού» (Δαν. 3:25)• τέτοια και η πίστη του αγίου προφήτη Δανιήλ, ο οποίος είδε το όραμα των δύο φύσεων του Ιησού Χριστού στο μυστήριο της ενσάρκωσης, όταν ο Υιός του ανθρώπου ήρθε στον Αρχαίο των Ημερών (Δαν. 7:13). Γι’ αυτό και ο Κύριος, απευθυνόμενος στους (βιολογικά αδιαφιλονίκητους) απογόνους του Αβραάμ, είπε: «Αν ήσασταν τα παιδιά του Αβραάμ, θα κάνετε τα έργα του Αβραάμ» (Ιω. 8:39), και τα έργα αυτά είναι «να πιστέψουν σ’ Αυτόν που έστειλε ο Θεός» (Ιω. 6:29).

Ποιοι λοιπόν οι απόγονοι του Αβραάμ; Οι κατά σάρκα γιοι του Ισαάκ, ή οι γιοι της Άγαρ της Αιγύπτιας; Είναι ο Ισαάκ ή ο Ισμαήλ οι απόγονοι του Αβραάμ; Τι διδάσκει η Αγία Γραφή με το στόμα του θείου Αποστόλου; «Στην περίπτωση του Αβραάμ, οι υποσχέσεις δόθηκαν σ’ αυτόν και στον απόγονό του. Δεν λέει, ‘’και στους απογόνους’’, σαν να επρόκειτο περί πολλών, αλλά περί ενός• ‘’και στον απόγονό σου’’, ο οποίος είναι ο Χριστός» (Γαλ. 3:29). Είναι εκεί, στον Ιησού Χριστό, που ο Αβραάμ έγινε πατέρας πολλών εθνών (Γεν. 17:5• Ρωμ 4:17). Μετά από τέτοιες υποσχέσεις και τέτοιες διαβεβαιώσεις, τι νόημα έχει η σαρκική καταγωγή από τον Αβραάμ;

Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, ο Ισαάκ θεωρείται ως το σπέρμα ή ο απόγονος, αλλά μόνο ως εικόνα του Ιησού Χριστού. Αντίθετα με τον Ισμαήλ, (το γιο της Άγαρ. Γεν 16:1), ο Ισαάκ γεννήθηκε στην θαυματουργική «ελευθερία» μιας στείρας μητέρας, σε μεγάλη ηλικία και ενάντια στους νόμους της φύσης, παρόμοια με το Σωτήρα μας, ο οποίος γεννήθηκε από μια Παρθένο. Ανέβηκε το λόφο του Μορία όπως ο Ιησούς ανέβηκε το Γολγοθά, κουβαλώντας στους ώμους του τα ξύλα της θυσίας. Ένας άγγελος έσωσε τον Ισαάκ από το θάνατο, ακριβώς όπως ένας άγγελος κύλισε την πέτρα του μνημείου για να μας δείξει ότι ο τάφος ήταν άδειος, ότι ο αναστημένος δεν βρισκόταν πια εκεί. Την ώρα της προσευχής, ο Ισαάκ συνάντησε τη Ρεββέκα στο λιβάδι και την οδήγησε στη σκηνή της μητέρας του Σάρας, όπως και ο Ιησούς θα συναντήσει την Εκκλησία Του στα σύννεφα για να τη φέρει στα ουράνια σκηνώματα, τη Νέα Ιερουσαλήμ, την πολυπόθητη πατρίδα.

Όχι! Δεν έχουμε τον ίδιο Θεό με τους μη Χριστιανούς! Το απολύτως ουσιώδες – εκ των ων ουκ άνευ – για να γνωρίσουμε τον Πατέρα, είναι ο Υιός: «Αυτός που έχει δει εμένα, έχει δει τον Πατέρα• κανείς δεν έρχεται προς τον Πατέρα, παρά μόνο μέσω εμού» (Ιω. 14:6,9). Ο Θεός μας είναι ένας Θεός ενσαρκωμένος, τον οποίο «έχουμε δει με τα μάτια μας κι έχουμε αγγίξει με τα χέρια μας» (Α’ Ιω. 1:1). Ο άυλος έγινε υλικός για τη σωτηρία μας, όπως λέει ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, κι έχει αποκαλυφθεί σε μας. Αλλά πότε αποκαλύφθηκε στους σημερινούς Εβραίους και Μουσουλμάνους, έτσι ώστε να υποθέσουμε πως γνωρίζουν το Θεό; Αν έχουν μια πλήρη κατανόηση του Θεού έξω από τον Ιησού Χριστό, τότε ο Χριστός ενσαρκώθηκε, πέθανε και αναστήθηκε ματαίως!

Σύμφωνα με τα λόγια του Χριστού, δεν έχουν ακόμα έρθει πλήρως στον Πατέρα. Έχουν κάποια ιδέα περί Θεού, αλλά αυτή η ιδέα δεν περιλαμβάνει την πλήρη αποκάλυψη του Θεού που δόθηκε στον άνθρωπο δια του Ιησού Χριστού. Για μας τους Χριστιανούς, ο Θεός είναι ασύλληπτος, ακατανόητος, απερίγραπτος και άυλος, όπως λέει ο Μέγας Βασίλειος. Για τη σωτηρία μας έγινε (στο βαθμό που είμαστε ενωμένοι μαζί Του) συνειλλημένος, περιγραπτός και υλικός, εξ αποκαλύψεως στο μυστήριο της ενσάρκωσης του Υιού Του. Σ’ Αυτόν ας είναι η δόξα στους αιώνες των αιώνων. Αμήν. Και γι’ αυτό ο άγιος Κυπριανός της Καρχηδόνας λέει ότι όποιος δεν έχει την Εκκλησία για Μητέρα, δεν έχει το Θεό για Πατέρα!

Μακάρι ο Θεός να μας διαφυλάξει από την αποστασία και από τον ερχομό του Αντιχρίστου, τα προκαταρκτικά σημεία του οποίου πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα. Μακάρι να μας προστατέψει από τη μεγάλη θλίψη, την οποία ούτε και οι εκλεκτοί δεν θα είναι σε θέση να υπομείνουν δίχως τη χάρη Εκείνου που θα μικρύνει αυτές τις ημέρες. Και μακάρι να μας προστατέψει διατηρώντας μας στο «μικρό ποίμνιο», το «υπολειπόμενο σύμφωνα με την εκλογή της χάρης», έτσι ώστε σαν τον Αβραάμ να μπορέσουμε να αναγαλλιάσουμε στο φως του προσώπου Του, με τις πρεσβείες της Παναγίας Μητέρας του Θεού και Αειπαρθένου Μαρίας, όλων των κατοίκων του ουρανού, των νεφών των μαρτύρων, προφητών, ιεραρχών, ευαγγελιστών, και ομολογητών που έμειναν πιστοί μέχρι θανάτου, που έχυσαν το αίμα τους για το Χριστό, που μας απέκτησαν με το ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού στα νερά του Βαπτίσματος. Είμαστε τα παιδιά τους – οπωσδήποτε αδύναμα, αμαρτωλά και ανάξια• αλλά δεν θα τείνουμε τα χέρια μας προς ένα ξένο θεό! Αμήν.


π. Βασίλειος Σακκάς
La Foi Transmise, 5 Απριλίου 1970

http://www.oodegr.com/oode/thriskies/idios_theos1.htm

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Έχουμε τον ίδιο Θεό με τους μη Χριστιανούς;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Απρ 2013, 17:51 
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 29 Ιαν 2013, 01:51
Δημοσ.: 3589
Thanks:
Thanked:
time στο post
με 2 λόγια εμείς ήμαστε οι μόνοι που ομολογούμε Πίστη στην Αγία Τριάδα ακριβώς επειδή θεωρούμε τον Ιησού Χριστό ως Υιό του Θεού. Οι άλλοι πριν και μετά από μας (Ιουδαίοι και Ισλάμ) δέχονται τον ΓΧΒΕ , οι μεν αρνούνται τον Ιησού ως Υιό και διεκδικούν το περιούσιο μέσα από τον Ισαάκ, οι άλλοι τον δέχονται των Ιησού μόνο ως προφήτη και διεκδικούν το περιούσιο μέσα από την Άγαρ αλλά στις μέρες μας εν τέλει τα ξαναβρίσκουν γιατί πιστεύουν σε έναν "νέο Μεσσία" που για μας αποτελεί τον Αντίχριστο.

_________________
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Έχουμε τον ίδιο Θεό με τους μη Χριστιανούς;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 30 Απρ 2013, 20:49 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
To Ισλαμ δεν δεχεται τον Γιαχβέ,αλλα τον Αλλαχ.

Για όσους υποστηρίζουν οτι οι Μουσουλμάνοι και οι Χριστιανοί,έχουν τον ίδιο Θεό.

Παράθεση:
¨ Πράγματι βλαστήμησαν όσοι είπαν : ¨ Ο ΑΛΛΑΧ είναι ένας από τους τρεις της Τριάδας¨ , γιατί δεν υπάρχει άλλος θεός εκτός από Έναν Θεό. (Κοράνι 5: 73)

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Έχουμε τον ίδιο Θεό με τους μη Χριστιανούς;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Μάιος 2013, 13:41 
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 29 Ιαν 2013, 01:51
Δημοσ.: 3589
Thanks:
Thanked:
time στο post
Μα ο Αλλάχ είναι το όνομα με το οποίο οι Ισλαμιστές κατανοούν τον Θεό. Αυτό που γράφεις :

dominique έγραψε:
Παράθεση:
¨ Πράγματι βλαστήμησαν όσοι είπαν : ¨ Ο ΑΛΛΑΧ είναι ένας από τους τρεις της Τριάδας¨ , γιατί δεν υπάρχει άλλος θεός εκτός από Έναν Θεό. (Κοράνι 5: 73)βεβαιώνει ότι "εμείς" - και καλά - οι Χριστιανοί - ήμαστε βλάσφημοι για αυτούς , επειδή - λέμε ότι ο Αλλάχ (=ο Θεός) είναι ένας από τους τρεις της αγίας Τριάδας.

Και φυσικά το άνωθεν δεν καταργεί σε καμία περίπτωση αυτό που είπα : ότι δηλαδή ο Αλλάχ είναι ο Γιαχβέ.... καθώς :
ο Θεός που παρουσιάστηκε στο Μωυσή για τους Ισλαμιστές
και τους Εβραίους αλλά και εμάς είναιο ίδιος. Είναι ο θεός που παρουσιάστηκε ως ΩΝ (ελληνιστί) στον Μωυσή. Προφέρεται Γιαχβέ, από τους Εβραίους , και είναι ο Θεός. Ο Θεός στο Ισλάμ ονομάζεται Αλλάχ.

Η διαφορά μας είναι πως οι Ισλαμιστές θεωρούν τον Χριστό Μεσσία - προφήτη και όχι Υιό του Θεού το μονογενή , ο Λόγος για εμάς είναι ο Ιησούς ο ίδιος ενώ για αυτούς είναι το Κοράνι το ίδιο.

_________________
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Έχουμε τον ίδιο Θεό με τους μη Χριστιανούς;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Μάιος 2013, 20:36 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Ναι,αλλά ξεχνάς μια πολυ βασική προυπόθεσή.

Ο ΩΝ που παρουσιαστηκε στους Εβραίους είναι ο Πατηρ,ο Πατηρ δεν υπάρχει χωρίς τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα.

Άρα αν κάποιος λέει οτι ο Γιαχβέ ή ο Αλλάχ ή ο Βούδας ή ο Κρίσνα ή οποιος άλλος είναι ο Πατήρ κάνει λάθος,γιατί όλοι αυτοί Εβραίοι,μουσουλμάνοι,βουδιστές κ.τ.λ. αρνούνται τον Υιό,άρα αρνούνται και τον Πατηρ και άρα δεν έχουνε τον ίδιο Θεό με τους Χριστιανούς.(οπως υποστηρίζουν πολλοί που θέλουν να δημιουργήσουν διχασμό μεταξύ των Ελληνών οτι και καλά οι Χριστιανοί δεν είναι Έλληνες,αλλά εβραίοι)
Η γενική ονομασία Θεός δεν λέει κάτι ως μέτρο σύγκρισης.Συμφωνούμε σε αυτό;


Ερχόμαστε στο επόμενο ερώτημα.Είναι ο Γιαχβέ των Εβραίων ίδιος με τον Αλλάχ των μουσουλμάνων;

Το ότι περιέχει κοινά στοιχεία τα οποία τα έχει δανειστεί και απο την ΠΔ και απο την Καινή Διαθήκη είναι γνωστό.

Για περισσότερα διάβασε εδω http://antiairetikos.blogspot.gr/2011/04/blog-post.html

αναφέρει σχετικά χωρία απο το κοράνι π.χ.

Παράθεση:
Ω! Σεις που πιστέψατε! Μη κάνετε τους Εβραίους και τους Χριστιανούς, φίλους και προστάτες σας! Δεν είναι παρά μονάχα μεταξύ τους φίλοι και προστάτες. Κι εκείνος ανάμεσά σας που πιάνει (φιλίες) μ' αυτούς είναι ένας απ' αυτούς. Ο ΑΛΛΑΧ δεν καθοδηγεί τον άδικο και παράνομο λαό. 5:51

Ω! Σεις που πιστέψατε! Μην κάνετε φίλους και προστάτες σας, αυτούς που παίρνουν στ' αστεία και παιχνίδι την Θρησκεία σας,- από εκείνους που πήραν τη Γραφή, πριν από σας, ούτε από τους άπιστους. Να σέβεστε τον ΑΛΛΑΧ αν είστε πραγματικά πιστοί. 5:57
Αν όμως, ο Λαός της Βίβλου πίστευε και σεβόταν τον ΑΛΛΑΧ, τότε εμείς θα εξαλείφαμε τις αδικίες τους, και θα τους κάναμε να μπουν στον Παράδεισο της Ευτυχίας. 5:65

Κι είπαν οι Εβραίοι ότι ο Έσδρας ήταν γιος του ΑΛΛΑΧ. Κι είπαν οι Χριστιανοί ότι ο Μεσσίας ήταν γιος του ΑΛΛΑΧ. Αυτά είναι λόγια που βγήκαν απ' τα χείλια τους και που μιμούνται τα λόγια εκείνων που αρνήθηκαν, (παλιά) από πριν την Πίστη. Ας πέσουν στη καταστροφή που έχουν απομακρυνθεί απ' την Αλήθεια στρέφοντας προς το ψεύδος! 9:30


Επομένως πως γίνεται οταν ο Εβραίος που πιστεύει στον Γιαχβέ και ο Χριστιανός που πιστεύει στην Αγία Τριάδα,να θεωρούνται οτι βρίσκονται στο ψεύδος και οτι δεν πιστεύουν και δεν σέβονται τον Αλλάχ και να λένε κάποιοι οτι Εβραίοι,Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι πιστεύουν στον ίδιο Θεό;

όπως και αυτό
Κώδικας:
http://islamforgreeks.org/2012/06/05/plagiarism-refuted/


όπου ο συγγραφέας αναλύει γιατι το Ισλαμ δεν έχει πάρει στοιχεία απο Εβραιους και Χριστιανούς(είναι Μουσουλμάνος και λέει την άποψή του βέβαια,την παραθέτω για να δείξω οτι οι ίδιοι οι Μουσουλμάνοι δεν πιστεύουν οτι ο Θεός της ΠΔ είναι ίδιος με τον Αλλάχ)

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Έχουμε τον ίδιο Θεό με τους μη Χριστιανούς;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Μάιος 2013, 14:54 
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 29 Ιαν 2013, 01:51
Δημοσ.: 3589
Thanks:
Thanked:
time στο post
dominique έγραψε:
Ναι,αλλά ξεχνάς μια πολυ βασική προυπόθεσή.

Ο ΩΝ που παρουσιαστηκε στους Εβραίους είναι ο Πατηρ,ο Πατηρ δεν υπάρχει χωρίς τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα.

Άρα αν κάποιος λέει οτι ο Γιαχβέ ή ο Αλλάχ ή ο Βούδας ή ο Κρίσνα ή οποιος άλλος είναι ο Πατήρ κάνει λάθος,γιατί όλοι αυτοί Εβραίοι,μουσουλμάνοι,βουδιστές κ.τ.λ. αρνούνται τον Υιό,άρα αρνούνται και τον Πατηρ και άρα δεν έχουνε τον ίδιο Θεό με τους Χριστιανούς.(οπως υποστηρίζουν πολλοί που θέλουν να δημιουργήσουν διχασμό μεταξύ των Ελληνών οτι και καλά οι Χριστιανοί δεν είναι Έλληνες,αλλά εβραίοι)
Η γενική ονομασία Θεός δεν λέει κάτι ως μέτρο σύγκρισης.Συμφωνούμε σε αυτό;


Σαφώς.

dominique έγραψε:
Ερχόμαστε στο επόμενο ερώτημα.Είναι ο Γιαχβέ των Εβραίων ίδιος με τον Αλλάχ των μουσουλμάνων;

Το ότι περιέχει κοινά στοιχεία τα οποία τα έχει δανειστεί και απο την ΠΔ και απο την Καινή Διαθήκη είναι γνωστό.

Για περισσότερα διάβασε εδω http://antiairetikos.blogspot.gr/2011/04/blog-post.html


Πράγματι έτσι φαίνεται να είναι.

dominique έγραψε:


αναφέρει σχετικά χωρία απο το κοράνι π.χ.

Παράθεση:
Ω! Σεις που πιστέψατε! Μη κάνετε τους Εβραίους και τους Χριστιανούς, φίλους και προστάτες σας! Δεν είναι παρά μονάχα μεταξύ τους φίλοι και προστάτες. Κι εκείνος ανάμεσά σας που πιάνει (φιλίες) μ' αυτούς είναι ένας απ' αυτούς. Ο ΑΛΛΑΧ δεν καθοδηγεί τον άδικο και παράνομο λαό. 5:51

Ω! Σεις που πιστέψατε! Μην κάνετε φίλους και προστάτες σας, αυτούς που παίρνουν στ' αστεία και παιχνίδι την Θρησκεία σας,- από εκείνους που πήραν τη Γραφή, πριν από σας, ούτε από τους άπιστους. Να σέβεστε τον ΑΛΛΑΧ αν είστε πραγματικά πιστοί. 5:57
Αν όμως, ο Λαός της Βίβλου πίστευε και σεβόταν τον ΑΛΛΑΧ, τότε εμείς θα εξαλείφαμε τις αδικίες τους, και θα τους κάναμε να μπουν στον Παράδεισο της Ευτυχίας. 5:65

Κι είπαν οι Εβραίοι ότι ο Έσδρας ήταν γιος του ΑΛΛΑΧ. Κι είπαν οι Χριστιανοί ότι ο Μεσσίας ήταν γιος του ΑΛΛΑΧ. Αυτά είναι λόγια που βγήκαν απ' τα χείλια τους και που μιμούνται τα λόγια εκείνων που αρνήθηκαν, (παλιά) από πριν την Πίστη. Ας πέσουν στη καταστροφή που έχουν απομακρυνθεί απ' την Αλήθεια στρέφοντας προς το ψεύδος! 9:30


Επομένως πως γίνεται οταν ο Εβραίος που πιστεύει στον Γιαχβέ και ο Χριστιανός που πιστεύει στην Αγία Τριάδα,να θεωρούνται οτι βρίσκονται στο ψεύδος και οτι δεν πιστεύουν και δεν σέβονται τον Αλλάχ και να λένε κάποιοι οτι Εβραίοι,Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι πιστεύουν στον ίδιο Θεό;


Στο πρώτο σκέλος της ερώτησης, προφανές είναι πως απλά λένε ότι λέμε όλοι. Ότι δηλαδή ο "δικός μου θεός" είναι ο σωστός σαν παιδιά που μαλώνουν αν μου επιτρέπεις.

Στο δεύτερο σκέλος το λάθος φαίνεται είναι εκφραστικό. Καθώς ο Θεός ένας είναι. Δεν υπάρχει άλλος στο Αραράτ, ο Γιαχβέ, άλλος στον Όλυμπο ο Δίας, άλλος κάπου στη Τουρκία ο Αλλάχ, και μόνο στην Ελλάδα ο Θεός.

Αυτός λοιπόν ο ένας Θεός.... Είναι αυτός που εμείς λαμβάνουμε ως Αγία Τριάδα κατά το δόγμα μας. Οι Ισλαμιστές διαφορετικά, οι Εβραίοι διαφορετικά... κ.ο.κ

Το επιχείρημα λοιπόν είναι πως ο θεός είναι ένας αλλά επειδή οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί, ερμηνεύουν τον ίδιο Θεό, διαφορετικά. Άλλοι λάθος και άλλοι σωστά. Εγώ δεν θα πω ποιος είναι σωστός, αλλά σίγουρα δέχομαι πως τον ίδιο Θεό αντιλαμβανόμαστε όλοι διαφορετικά.

Αυτό πως σου φαίνεται ;

dominique έγραψε:
όπως και αυτό
Κώδικας:
http://islamforgreeks.org/2012/06/05/plagiarism-refuted/


όπου ο συγγραφέας αναλύει γιατι το Ισλαμ δεν έχει πάρει στοιχεία απο Εβραιους και Χριστιανούς(είναι Μουσουλμάνος και λέει την άποψή του βέβαια,την παραθέτω για να δείξω οτι οι ίδιοι οι Μουσουλμάνοι δεν πιστεύουν οτι ο Θεός της ΠΔ είναι ίδιος με τον Αλλάχ)


Δηλαδή λένε πως είναι άλλος θεός; τότε είναι πολυθεϊστές. Αυτό λες ; :no μάλλον εννοούν ότι τον αντιλαμβάνονται διαφορετικά.

_________________
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Έχουμε τον ίδιο Θεό με τους μη Χριστιανούς;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Μάιος 2013, 14:59 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Κατάσταση:
Εγγραφη: 15 Μαρ 2011, 17:58
Δημοσ.: 3486
Thanks:
Thanked:
time στο post
Και μόνο που δεν δέχονται την Θεότητα του Ιησού Χριστού,δεν έχουμε τον ίδιο Θεό με αυτούς!Γιατι για εμάς ο Χριστός είναι ο Θεός!


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Έχουμε τον ίδιο Θεό με τους μη Χριστιανούς;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Μάιος 2013, 15:17 
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 29 Ιαν 2013, 01:51
Δημοσ.: 3589
Thanks:
Thanked:
time στο post
Μα αυτή είναι η βασική διαφορά, εμείς δεχόμαστε τον Ιησού ως Μεσσία, και ως Υιό του Θεού τον Μονογενή, ενώ ΟΛΟΙ οι άλλοι δεν Τον δέχονται. Κατά συνέπεια όταν θα προσπαθήσουν να φέρουν τον "μεσσία" τους, αυτός για εμάς θα είναι αυτός που κατανοούμε ως ο "Αντίχριστος".

_________________
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Έχουμε τον ίδιο Θεό με τους μη Χριστιανούς;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Μάιος 2013, 13:30 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Κατάσταση:
Εγγραφη: 15 Μαρ 2011, 17:58
Δημοσ.: 3486
Thanks:
Thanked:
time στο post
Οπότε,δεν έχουμε και ίδιο Θεό!Διότι ο Μεσσίας τους,ο Μαχντί,θα ισχυριστεί οτι ΑΥΤΟΣ είναι Θεός,θα θεοποιήσει δηλαδή τον εαυτό του,θα τον βάλει στην θέση του Αλλάχ,του Γιαχβέ!Θα πει οτι δεν υπάρχει Θεός εκεί στον ουρανό,αλλά οτι ο Θεός είναι Αυτός!Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά!


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 46 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6  Επόμενο

Παραπλήσια θέματα
Ο Γιώργος έδωσε συγχαρητήρια στον εαυτό του!
Δ. Συζήτηση: Το παρακράτος και η διαβρωμένη πολιτική
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 4
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ - Ντροπή: Ξεπούλησαν τον Hellas Sat! - Οι επικοινωνίες Ε.Δ. και Εθνοφρουράς "στον αέρα"
Δ. Συζήτηση: Η εναντίον της Ελλάδος επιβουλή
Συγγραφέας: eyrinos
Απαντησεις: 1
Συγχαρητήρια του Soros στον πράκτορα Παπακωνσταντίνου!
Δ. Συζήτηση: Η νέα τάξη πραγμάτων στην Ελλάδα
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 2
Το διαστημόπλοιο Κασίνι ανακάλυψε νέο μυστηριώδες πολικό σέλας στον Κρόνο
Δ. Συζήτηση: Αστρονομία - Αστροφυσική-Διάστημα
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 0
[size=150][u][b]Η χρεοκοπία μας αποσοβεί κρίση στον Κόλπο! - Καθυστερεί το εμπάργκο [/b][/u][/size]
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: Spartan
Απαντησεις: 0


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr