Ημερομηνία : 27 Ιαν 2020, 09:59


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 7 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Φεβ 2015, 23:02 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 22 Νοέμ 2009, 21:16
Δημοσ.: 1282
Thanks:
Thanked:
time στο post
Η ακόλουθη πρόταση έχει δημοσιευτεί απο το 2010 και είναι κάτι που πιστεύω πρέπει να απαιτήσουμε όλοι σαν Χριστιανοί.

Δεν μιλάει για αποφυγή του χαράγματος ,γιατι για το χάραγμα ένας τρόπος υπάρχει να το αποφύγεις και δεν είναι νομικός,αλλά για την αποφυγή των έξυπνων καρτών με τα τσιπ που σχεδιάζονται να μπουν άμεσα στην ζωή μας.

Σας παρουσιάζουμε μια σημαντική πρόταση, του καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Δημ. Τσελεγγίδη, προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσον αφορά το νομικό μερος για το θέμα της Κάρτας του Πολίτη.

" Μακαριώτατε Αγιε Πρόεδρε,

Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς,

Θα ήθελα να απευθυνθώ προς Σας, ως την Ανωτάτη Διοίκηση της τοπικής Εκκλησίας μας, για ένα πολύ σοβαρό θέμα που μας αφορά καίρια ως ευρωπολίτες Χριστιανούς. Στο παρελθόν, με αφορμή την εισαγωγή στη ζωή των πολιτών ηλεκτρονικών συστημάτων που λειτουργούν με βάση τον γραμμωτό κώδικα (barcode), η Εκκλησία της Ελλάδος, η Εκκλησία της Κρήτης, το Αγιον Ορος και τα Αγια Μετέωρα εξέδωσαν Εγκυκλίους και κείμενα με τα οποία εξέφραζαν τον έντονο προβληματισμό τους και δικαιολογούσαν τις ανησυχίες του πληρώματος της Εκκλησίας.Τόσο από την Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και από την Πολιτεία μας ανακινείται κατά καιρούς το θέμα που αφορά τη λειτουργική αναγκαιότητα, όπως υποστηρίζεται, να δοθεί σε κάθε πολίτη ένας ενιαίος κωδικός αριθμός ηλεκτρονικής μορφής, είτε σε ταυτότητες είτε σε κάρτες με μικροτσίπ.

Αν και υφίσταται ήδη το νομοθετικό πλαίσιο για την πραγματοποίηση του σκοπού αυτού, ο ενιαίος κωδικός αριθμός δεν δόθηκε, εξαιτίας αρνητικών αντιδράσεων των πολιτών.

Πρόσφατα, η σημερινή πολιτική ηγεσία της χώρας μας ανακοίνωσε επισήμως ότι από τις αρχές του 2011 θα καθιερωθεί η «Κάρτα του Πολίτη», μία μορφή ηλεκτρονικής ταυτότητας.

Ηδη και εγώ προσωπικώς, όπως και πάρα πολλοί άλλοι, γίνομαι αποδέκτης ανησυχιών από πλήθος πιστών. Και φυσικά κατανοώ ποιά είναι η γενεσιουργός αιτία αυτής της ανησυχίας. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, οφείλω να διαβιβάσω καταρχάς σε Σας τις ανησυχίες αυτές, αλλά και να θέσω υπόψη Σας τα εξής:

Είναι αυτονόητο ότι οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του πολίτη έναντι της Πολιτείας, όπως και οι οικονομικές συναλλαγές του, ορίζονται με νόμους, η τήρηση των οποίων είναι υποχρεωτική γι’ αυτόν.

Αλλά και η συντεταγμένη Πολιτεία μας, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (Ε.Ε.) είναι υποχρεωμένη να τηρεί απαρέγκλιτα το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τις Κοινοτικές Συνθήκες, όπως είναι:

Η Ιδρυτική της Ρώμης (1997), του Μάαστριχ (1992), του Σένγκεν (1997), του Άμστερνταμ (1997), της Λισσαβώνας (2007). Και, όπως είναι γνωστό, έχει ετοιμαστεί ήδη το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα το οποίο δεν ψηφίστηκε τελικώς από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., γιατί αντέδρασαν κάποιοι λαοί της Κοινότητας για ορισμένες διατάξεις του που αντίκεινται στα δικαιώματα των πολιτών.

Το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, ως πρωτογενές Δίκαιο, υπέρκειται του εθνικού μας Συνταγματικού δικαίου. Κατά συνέπεια, αν θέλουμε να κατοχυρώσουμε την μη υπονόμευση κάποιου δικαιώματος μας, θα πρέπει να φροντίσουμε αυτό το δικαίωμά μας να κατοχυρωθεί στο πρωτογενές Δίκαιο.

Σήμερα βλέπουμε, στο πλαίσιο δήθεν των δικαιωμάτων του ευρωπαίου ανθρώπου, να αμφισβητείται νομικώς η ύπαρξη εικόνων στα σχολεία και στα δημόσια κτίρια, οι μαντίλες των μουσουλμάνων κ.τ.λ. Και όλα αυτά γίνονται με την επίκληση των νέων δεδομένων της πολυ-πολιτισμικής κοινωνίας της Ε.Ε., όπου η παρουσία ενός συμβόλου μίας θρησκείας δεν θα πρέπει να προσβάλλει με την παρουσία του την θρησκευτική συνείδηση εκείνου που δεν ανήκει στην ίδια θρησκεία.

Μέσα στο πνεύμα των νέων ευρωπαϊκών δεδομένων, φρονώ ότι θα πρέπει να κινηθεί η Εκκλησιαστική Ιεραρχία μας προκείμενου να απαιτήσει, ώστε να οριστεί στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα (να σημειωθεί ότι στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα φρόντισαν να μην υπάρχει καμία αναφορά στη χριστιανική κληρονομιά, «σεβόμενοι» πάντοτε την ιδιαιτερότητα της πολυ-πολιτισμικής κοινότητας), - και μάλιστα σε μη αναθεωρήσιμο άρθρο του – το εξής:

«Δεν επιτρέπεται η Ε.Ε. ή κράτος-μέλος της να νομοθετήσει, να προωθήσει και να επιβάλλει σε οποιοδήποτε έγγραφο, κάρτα, μικροτσίπ, ταυτότητα η ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών, κάποιο αριθμό - όπως τον δυσώνυμο 666 - όνομα ή σύμβολο ή χάραγμα, που προσβάλλει τη θρησκευτική συνείδηση των Χριστιανών ή των οπαδών άλλης θρησκείας».

Αν δεν φροντίσουμε εγκαίρως και δεν απαιτήσουμε στο πλαίσιο της ευνομούμενης και συντεταγμένης Ε.Ε. να κατοχυρωθεί νομοθετικά το παραπάνω δικαίωμά μας, τότε θα δώσουμε την βεβαία αίσθηση ότι αποδεχόμαστε όσα νομοθετούν για μας, ότι δηλαδή συνειδητώς εκχωρούμε τα δικαιώματα μας.

Γι’ αυτό, στην περίπτωση που δεν τηρήσουμε όσα θεσπιστούν, θα υποστούμε δικαίως τις συνέπειες του νόμου.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι η μόνη σωστή και νόμιμη λύση του προβλήματος είναι να ζητήσουμε την νομική κατοχύρωση του δικαιώματος μας και όχι να εκδηλώνουμε κάθε τόσο την ανησυχία είτε την αντίδρασή μας, άλλοτε για την κάρτα υγείας άλλοτε για το διαβατήριο, τις ταυτότητες, την κάρτα του πολίτη κ.τ.λ.

Εχουμε την πεποίθηση ότι η δημοκρατική Ευρωπαϊκή Κοινότητα δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα στο αίτημά μας, ώστε να κατοχυρώσει ένα τέτοιο δικαίωμα που αφορά όλους τούς λαούς. Απεναντίας θα έχει και την στήριξή τους.

Εκτός και αν όντως είναι πρόθεση της Ε.Ε. να επιβάλλει τον όποιο δυσώνυμο αριθμό και να προσβάλλει τη θρησκευτική συνείδηση των πιστών Χριστιανών, οπότε με την άρνησή της να κατοχυρώσει το παραπάνω δικαίωμά μας, θα γίνει γνωστή η πρόθεσή της.

Με βαθύτατο σεβασμό ασπάζομαι την δεξιά Σας

Δημήτριος Τσελεγγίδης,

Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ

Κοινοποίηση:

1. Σε όλους τούς Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος

2. Σε όλους τούς Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κρήτης

3. Σε όλες τις Ιερές Μονές του Αγίου Ορους

4. Σε όλες τις Ιερές Μονές των Αγίων Μετεώρων.

ΠΗΓΗ

http://www.elora.gr/portal/interviews/7---/389-------


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
The following user would like to thank grecko for this post:
Φιλούμενος

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Φεβ 2015, 22:14 
Διαχειριστές
Διαχειριστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 14 Απρ 2009, 19:21
Δημοσ.: 3841
Thanks:
Thanked:
time στο post
Κάτι παρόμοιο είχε πει και ο Πατριάρχης Μόσχας πριν λίγες μέρες.


Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος: Για όσους δε θα δεχτούν την ηλεκτρονική ταυτότητα, πρέπει να υπάρχει εναλλακτική λύσηΓια τους ανθρώπους που δεν είναι έτοιμοι να παρέχουν τα προσωπικά τους δεδομένα για μια ενιαία ηλεκτρονική κάρτα, πρέπει να βρεθεί μια νόμιμη εναλλακτική λύση. Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, μιλώντας στην Κρατική Ντούμα."Πολλοί ανησυχούν για την εισβολή στη ζωή τους των νεωτερισμών που σχετίζονται με ηλεκτρονικά μέσα συλλογής και υπολογισμού προσωπικών δεδομένων τα οποία σε σημαντικό βαθμό αυξάνουν τον έλεγχο της ταυτότητας του ανθρώπου ", επισήμανε.

"Είμαι πεπεισμένος, οι άνθρωποι πρέπει να έχουν δικαίωμα επιλογής, να πάρουν την ταυτότητα σε μορφή πλαστικής ηλεκτρονικής κάρτας ή σε παραδοσιακή μορφή, με χρήση ηλεκτρονικών φορέων πληροφοριών ή χωρίς αυτούς ", είπε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας. "Με αναφορά ότι κάτι τέτοιο βολεύει τους γραφειοκράτες, δεν μπορούμε ολοκληρωτικά να επιβάλουμε τις τεχνολογίες αυτές. Ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί σκλάβος αυτών των τεχνολογιών, υπό έναν ολοκληρωτικό έλεγχο ", πρόσθεσε.

Ο Πατριάρχης είπε ότι στο όνομά του και στο όνομα των οργάνων της εξουσίας έρχονται χιλιάδες αιτήσεις από πολίτες που εκφράζουν "την διαφωνία τους με ολοκληρωτική επιβολή νέων τεχνολογιών ταυτοποίησης του προσώπου ".

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εδώ και καιρό επιμένει στην ανάγκη τήρησης από το κράτος της αρχής να έχουν οι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας την εθελοντική επιλογή κατά τη λήψη των ενιαίων ηλεκτρονικών καρτών και νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων. Πολλοί πιστοί αρνούνται να πάρουν τα ηλεκτροικά έγγραφα, θεωρώντας ότι τα έγγραφα αυτά κάνουν τη ζωή του ανθρώπου στο μέγιστο διαφανή και κάτι τέτοιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πίεση στον πολίτη και να αγγίζει την επιλογή της κοσμοαντίληψης και της θρησκείας του.Πηγή: Βriefing Νews

_________________
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2015, 19:42 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 22 Νοέμ 2009, 21:16
Δημοσ.: 1282
Thanks:
Thanked:
time στο post
Tο αυτονόητο δηλαδη ζητάμε.
Έχουμε ή δεν έχουμε δικαιώματα ως Χριστιανοί;

Αμα δεν τα διεκδικήσουμε,δεν πρόκειται να μας δοθεί τίποτα.
Μετά η σιωπή γίνεται ενοχή.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Φεβ 2015, 23:38 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Να προσθέσω κάτι απο μια απόφαση της Ιεράς Συνόδου το 1998.


Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει πάρει απόφαση απο το 1998 για τις ''νέες'' ηλεκτρονικές ταυτότητες


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ THΣ EKKΛΗΣIAΣ THΣ EΛΛΑΔΟΣ (1998)


Προς Τον ευσεβή ορθόδοξον ελληνικόν λαόν.


Τέκνα ημών εν Κυρίω αγαπητά,


Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξ΄αφορμής της…προσφάτου ενάρξεως, από 8ης Δεκεμβρίου 1997, της μερικής εφαρμογής της.... Συνθήκης Σένγκεν, για την Ελλάδα, και εν όψει της επικειμένης ενάρξεως και της συνολικής εφαρμογής της, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους 1998, απευθύνεται προς εσάς, για να σας διαφωτίση και στηρίξη πνευματικώς, εν σχέσει προς τις ανησυχίες και απορίες πολλών, που σχετίζονται με την εφαρμογή της.


Οι ανησυχίες αυτές ξεκινούν αφ΄ενός μέν από την έλλειψη σαφούς και σφαιρικής ενημερώσεως του λαού για την Συνθήκη αυτή, τον σκοπό που υπηρετεί και τα μέσα που χρησιμοποιεί, αφ΄ετέρου δε από την βάσιμη υποψία, ότι δι΄αυτής επιχειρείται η επιβολή ολοκληρωτικού συστήματος ελέγχου επί της ιδιωτικής ζωής, που προσβάλλει το ανθρώπινο πρόσωπο. Πέραν αυτών, με την εφαρμογή της Συνθήκης αυτής, έχουν συνδεθή σοβαρότατα πνευματικά ζητήματα, ως το περί του Αντιχρίστου και του χαράγματός του, καθώς και του δυσωνύμου αριθμού 666, που προκαλούν εύλογη ανησυχία και πολλαπλά ερωτήματα του πιστού λαού, ο οποίος αξιώνει από την πνευματική του εκκλησιαστική ηγεσία αυθεντικές τοποθετήσεις και απαντήσεις.


-Α-


1. H Ιερά Σύνοδος δεν δύναται να μην επισημάνη την απουσία ευρείας δημοσιότητος και λεπτομερούς ενημερώσεως του λαού, κατά την διαδικασία κυρώσεως υπό της Βουλής της Συνθήκης Σένγκεν.


2. Σκοπός της Συνθήκης αυτής, όπως ορίζεται στις διατάξεις της, είναι η εξασφάλιση της διακινήσεως ανθρώπων και αγαθών, μεταξύ των κρατών που συμβάλλονται, μετά το " άνοιγμα των συνόρων " και την κατάργηση των δια-συνοριακών ελέγχων. Η Συνθήκη αυτή κατά ταύτα αποσκοπεί στην μείωση και τον έλεγχο του οργανωμένου εγκλήματος και στην προστασία των νομοταγών πολιτών.


3. Παρά τα προσδοκώμενα όμως αγαθά αποτελέσματά της η εφαρμογή της Συνθήκης κρίνεται ότι στηρίζεται σε μεθόδους και μηχανισμούς δυσμενείς για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών. Το ηλεκτρονικό Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν (Σ.Π.Σ.) αποσκοπεί στην συλλογή, καταγραφή, επεξεργασία και χρησιμοποίηση πληροφοριών και στοιχείων της προσωπικής ζωής των πολιτών, που θεωρούνται ή είναι ύποπτοι για την ασφάλεια. Με τις διατάξεις επίσης της Συνθήκης εισάγονται νέα δεδομένα στον χώρο του δικαίου, ως λ.χ. η μέθοδος της " διακριτικής παρακολουθήσεως ατόμων που θεωρούνται ύποπτα να διαπράξουν στο μέλλον αξιόποινες πράξεις", ή καταρτίζονται κατάλογοι "ανεπιθυμήτων προσώπων" που δεν γίνονται δεκτά στις χώρες που εφαρμόζεται η Συνθήκη Σένγκεν, δηλ. της Ευρώπης, ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΥΠΟΝΟΙΕΣ!!!


4. Πέραν των σημείων τούτων, τα οποία έχουν σοβαρές επιπτώσεις επί της ελευθερίας του ανθρωπίνου προσώπου και επί του σεβασμού των δικαιωμάτων του, ειδικότερα για μας τους Ορθοδόξους Έλληνες συντρέχουν και άλλοι λόγοι ανησυχίας από την εφαρμογή της Συνθήκης. Στην νέα "καθεστηκυία τάξη", που εδραιώνεται, η Ορθοδοξία κινδυνεύει να αποβή μία ελεγχόμενη μεονοψηφία που θα είναι έρμαιο αντορθοδόξων και ανθελληνικών παραγόντων. Τα πρώτα δείγματα άλλωστε της εφαρμογής αυτής φανερώνουν τον κίνδυνο της αποκοπής μας από τους ομοδόξους λαούς των Βαλκανίων.


5. Για την μη εφαρμογή άλλωστε της Συνθήκης Σένγκεν έχουν εκφρασθή πολιτικά κόμματα, κοινωνικοί φορείς και προσωπικότητες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Το ίδιο το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο σε μια σειρά Εκθέσεών του από το 1992 μέχρι το 1997 στιγματίζει την " έλλειψη διαφάνειας και δημοκρατικού ελέγχου στην εφαρμογή της Συνθήκης " και ζητεί την λήψη μέτρων προς αποφυγή παρομοίων περιστατικών.


6.Κατά συνέπεια η Ιερά Σύνοδος επιμένει επί παλαιοτέρας τοποθετήσεως της και διακηρύσσει και υποστηρίζει την ανάγκη διασφαλίσεως της προστασίας της προσωπικότητος, της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής και του απορρήτου της επικοινωνίας, τα οποία πλήττονται από την Συνθήκη Σένγκεν και ζητεί την άμεση βελτίωση του Ν. 2472/97.


-Β-


1.Η Συνθήκη όμως αυτή συνδέεται άμεσα και με την έκδοση των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και την χρήση σ΄αυτές του αριθμού 666, πού είναι ο αριθμός του ονόματος του Αντιχρίστου, σύμφωνα με το θεόπνευστο κείμενο της Αποκαλύψεως, και όχι ένας τυχαίος αριθμός. Η Ιερά Σύνοδος σε προηγούμενη Εγκύκλιό Της (7-4-1997) είχε τονίσει την πνευματική σημασία του αριθμού 666 και ζητούσε "να μη γίνει δεκτός ως κωδικός αριθμός των κρατικών ηλεκτρονικών συστημάτων για την προστασία του ανθρώπου". Και "για κανένα λόγο να μην εφαρμοσθή σαν κωδικός αριθμός ο αριθμός 666 στο νέο σύστημα ταυτοτήτων της Χώρας μας και το θρήσκευμα να συμπεριλαμβάνεται υποχρεωτικά στα αναγραφόμενα στοιχεία των νέου τύπου ταυτοτήτων ". Τα πράγματα έδειξαν ότι δεν εισακούσθησαν οι εκκλήσεις αυτές της Εκκλησίας.


2.Εάν επομένως και εφ΄όσον οι νέες ταυτότητες μέλλουν να χρησιμοποιήσουν σαν κωδικό αναγνώσεως τους από ηλεκτρονικά μηχανήματα τον δυσώνυμο και απαράδεκτο αριθμό 666, τότε η Ιερά Σύνοδος θεωρούσα ότι παραβιάζεται η θρησκευτική συνείδηση των ορθοδόξων πιστών, συνιστά στους πιστούς να μη δεχθούν τις νέες ταυτότητες. Στην περίπτωση αυτή οφείλει η Κυβέρνηση να θεωρήση τους πιστούς αυτούς ως προβάλλοντας λόγους συνειδήσεως και να ρυθμίση με άλλο τρόπο την έναντι της Πολιτείας τακτοποίησή τους.


3.Το ζήτημα εξ΄ άλλου του "χαράγματος", περί του οποίου λέγονται και γράφονται επ΄εσχάτων πολλά και ποικίλα, που έχουν διαταράξει την ψυχική ηρεμία των πιστών και δημιουργήσει ταραχή, αγωνία και σάλο μεταξύ πολλών υπευθύνων και ανευθύνων, δεν είναι προφανώς θέμα ούτε δημοσίων συζητήσεων και αντεγκλήσεων ούτε πολύ περισσότερο ατομικών ή συλλογικών "αυθεντικών" τοποθετήσεων. Οι άγιοι Πατέρες μετά δέους άπτονται των ζητημάτων της Αποκαλύψεως και με περισσή προσοχή αποφαίνονται, συνιστώντες σε όλους επαγρύπνηση και νηφαλιότητα προς έγκαιρη, με τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, διακρίβωση της ταυτότητος των βιουμένων ιστορικών γεγονότων προς τα προφητικώς περιγραφόμενα στην Αποκάλυψη. Το "χάραγμα", είτε αυτό θα είναι το όνομα του Αντίχριστου, είτε ο αριθμός του ονόματός αυτού, όταν έλθη ο καιρός να επιβληθή στον άνθρωπο, τότε μόνο συνεπάγεται την άρνηση του Χριστού και την σύνταξη με τον Αντίχριστο, εφ΄όσον συντρέχει εκουσία αποδοχή του από τον άνθρωπο. Η εκουσία δε αποδοχή του "χαράγματος", που αποτελεί σαφή άρνηση του Χριστού, καθιστά τη Θεία Χάρη ανενεργόν, εφ΄όσον ο ίδιος ο άνθρωπος με την θέλησή του δεν γίνεται συνεργός αυτής της Χάριτος και επιμένει αμετανοήτως στην απάρνηση αυτής.


Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,


Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την έκπτωση των πνευματικών αξιών και τον κίνδυνο αλλοιώσεως του ορθοδόξου φρονήματος. Ιδιαιτέρως ανησυχητικά είναι τα φαινόμενα που παρατηρούνται στο διεθνές πνευματικό και κοινωνικό στερέωμα, όπου η ιδέα της "συγκρητιστικής" παγκοσμιοποιήσεως τείνει να επιβληθή χωρίς καμμία διάκριση μεταξύ Ορθοδοξίας και αιρέσεως, αληθείας και πλάνης, υγιούς και νοσηρού φρονήματος. Ο συνδυασμός όλων αυτών, καθώς και η επιμονή για την χρησιμοποίηση του αριθμού 666 μας καλούν σε αφύπνιση, νήψη, πνευματική εγρήγορση και αμετάθετον ελπίδα στη νίκη του Χριστού. Διό και πατρικώς προτρεπόμεθα πάντας με τον αποστολικό λόγο "Μη θροείσθε"(Β' Θεσσαλ. 2,2). Να στηρίζεσθε στην πίστη και να εμπιστεύεσθε τον Θεόν. Στήκετε και κρατείτε την πίστη, με την Χάρη του Κυρίου. Αυτού η δύναμις και το άπειρον έλεος είη μετά πάντων υμών.


+ Ο Αθηνών Σ Ε Ρ Α Φ Ε Ι Μ, Πρόεδρος


+ Ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ
+ Ο Πατρών ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ
+ Ο Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης ΙΕΡΟΘΕΟΣ
+ Ο Λευκάδος και Ιθάκης ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
+ Ο Καρυστίας και Σκύρου ΣΕΡΑΦΕΙΜ
+ Ο Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως
+ Ο Σερρών και Νιγρίτης ΜΑΞΙΜΟΣ
+ Ο Μηθύμνης ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
+ Ο Ελευθερουπόλεως ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ
+ Ο Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
+ Ο Κίτρους και Κατερίνης ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΣ
+ Ο Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
Ο Αρχιγραμματεύς
+ Ο Διαυλείας Δαμασκηνός

http://www.freemonks.gr/index.php?page= ... g=1&id=272

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 14 Φεβ 2015, 22:01 
Αφυπνισμένος
Αφυπνισμένος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 18 Απρ 2010, 21:08
Δημοσ.: 216
Thanks:
Thanked:
time στο post
Αν κάποια στιγμή γίνει παγκόσμιος πόλεμος ξεχάστε τις κάρτες, το χάραγμα στο χέρι είναι αναπόφευκτο.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Φεβ 2015, 10:31 
Αφυπνισμένος
Αφυπνισμένος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 18 Απρ 2010, 21:08
Δημοσ.: 216
Thanks:
Thanked:
time στο post
Υπό αυτές τις συνθήκες χάους θα επιβληθεί το χάραγμα.


________________________________________
ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙ-ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "GRAY STATE " THN ΣΥΖΥΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ 5ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥΣ , ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΒΓΕΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ Η ΤΑΙΝΙΑ...... - Η ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ......
ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666 ,ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ " GRAY STATE " DAVID CROWLEY , ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ COMEL CROWLEY ΚΑΙ ΤΗΝ 5ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥΣ RANIYA CROWLEY ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΒΓΕΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ , ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΩΣ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ , ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΚΤΗΝΗ ,ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΣΙΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ RFID CHIP , ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ , ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ , ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ , ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. Β.Σ
Εικόνα

Ο σκηνοθέτης μίας Αντι-ΝΤΠ (NWO) ταινίας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του υπό ύποπτες συνθήκες. Ο Ντέιβιντ Κρόουλυ (David Crowley), ο σκηνοθέτης του «Γκρίζου Κράτους»(“Gray State”), μίας ταινίας για τη Νέα Παγκόσμια Τάξη και τον αποκρυφιστικό τρόπο σκέψης της ελίτ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη. Το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας Ντακότα δήλωσε ότι οι θάνατοι του φάνηκαν «ύποπτοι».

Ο Ντέιβιντ Κρόουλυ έγραψε και σκηνοθέτησε το Γκρίζο Κράτος, μια ημιτελή ταινία για τη στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας, την επιβολή στρατιωτικού νόμου, την υψηλής τεχνολογίας επιτήρηση, τα τσιπ RFID και τον αποκρυφιστικό τρόπο σκέψης πίσω από όλα αυτά. Η σελίδα της ταινίας στο Facebook αναφέρει ότι η ιστορία αναφέρεται σε «ένα πληγωμένο βετεράνο ο οποίος ηγείται της εξέγερσης εναντίον μιας διεφθαρμένης κυβέρνησης μετά την επιβολή στρατιωτικού νόμου σε εθνικό επίπεδο .» Εδώ βρίσκεται η ιδέα του τρέιλερ της ταινίας.

Σε μια συνέντευξη στο Infowars του 2012, ο Κρόουλυ δήλωσε ότι ένιωθε ότι ήταν υπεύθυνος να διαδώσει το μήνυμα σχετικά με τη δυνατότητα της παρακμής των Ηνωμένων Πολιτειών στην είσοδο της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Η συνέντευξη περιγράφει την ταινία ως «μία πολύ-αναμενόμενη ανεξάρτητη ταινία που βλέπει μια βίαιη κρατική αστυνομία, έναν στρατιωτικός νόμος για την καταστολή, με πλήρη βιομετρική αναγνώριση, μια πανταχού παρούσα κατάσταση επιτήρησης, και στρατιώτες της FEMA να οδηγούν τους αντιφρονούντες σε στρατόπεδα.»

https://www.youtube.com/watch?v=NK-F72mnygA

Στις 17 Ιανουαρίου τα πτώματα του Ντέιβιντ Κρόουλυ, της συζύγου Komel, και της πέντε ετών κόρη τους , βρέθηκαν στο σπίτι τους. Τα πτώματα βρέθηκαν το Σάββατο από τον γείτονα της διπλανής πόρτας του Κρόουλυ, Collin Prochnow. Έχει αναφερθεί ότι τα πτώματα ήταν μέσα στο σπίτι για αρκετές εβδομάδες. Ο Prochnow είπε ότι δεν είχε δει καμία δραστηριότητα στο σπίτι του Κρόουλυ, από τα Χριστούγεννα περίπου και ο ίδιος αρχικά είχε θεωρήσει πως η οικογένεια ταξίδευε κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών.

Ο Prochnow είπε ότι τα πακέτα άρχισαν να συσσωρεύονται στο κατώφλι του σπιτιού και παρατήρησε ότι τα φώτα μέσα στο σπίτι ήταν αναμένα ημέρα και νύχτα, έτσι αποφάσισε το περασμένο Σαββατοκύριακο να ελέγξει την υγεία της οικογένειας.

Ο Prochnow κοίταξε μέσα από ένα παράθυρο του σπιτιού και ανακάλυψε τρεία σώματα, μαζί με ένα πιστόλι, στο πάτωμα. Ήταν επίσης παρών ένας σκύλος, που ήταν ζωντανός. Ένα ηχητικό μήνυμα από το αστυνομικό ράδιο που ελήφθη από το MnPoliceClips.com αποκάλυψε ότι η αστυνομία είχε βρει «αρκετά πτώματα που προφανώς απεβίωσαν στην είσοδο» του σπιτιού και υπήρχε μέσα ένας «πολύ θυμωμένος σκύλος.» Η αστυνομία δήλωσε ότι η κατάσταση φαίνεται να είναι μια δολοφονίααυτοκτονία .

https://www.youtube.com/watch?v=aflFJhDpTUI

πηγη
http://neataksi.blogspot.gr/2015/02/gra ... thn-5.html


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Φεβ 2015, 16:18 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 22 Νοέμ 2009, 21:16
Δημοσ.: 1282
Thanks:
Thanked:
time στο post
raimon έγραψε:
Αν κάποια στιγμή γίνει παγκόσμιος πόλεμος ξεχάστε τις κάρτες, το χάραγμα στο χέρι είναι αναπόφευκτο.


Πιστεύεις οτι δεν θα προλάβουν να επιβάλλουν τις κάρτες πριν το χάραγμα στο χέρι;

Αν και σε κάποιες χώρες έχουν ήδη επιβληθεί κάρτες,αλλά μιλάμε για την Ελλάδα τωρα.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 7 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΚΑΙ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ;
Δ. Συζήτηση: Ανεξήγητα,μυστήρια και παράξενα φαινόμενα.
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 0
ΠΡΟΣΟΧΗ...ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ....
Δ. Συζήτηση: Το παρακράτος και η διαβρωμένη πολιτική
Συγγραφέας: dimitrios
Απαντησεις: 7
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΟ ΠΙΟ ΑΤΙΜΩΤΙΚΟ ΠΑΙΧ
Δ. Συζήτηση: Το παρακράτος και η διαβρωμένη πολιτική
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0
ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑΙΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ !!!ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ!!!!
Δ. Συζήτηση: Βιομηχανία υποταγής συνειδήσεων
Συγγραφέας: Spartan
Απαντησεις: 0
ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ!!
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο τον υπόλοιπο κόσμο
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 0


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr