Ημερομηνία : 22 Νοέμ 2019, 17:05


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 5 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Η μπανανόφλουδα της Κοπεγχάγης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 22 Δεκ 2009, 10:45 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 10 Αύγ 2009, 11:24
Δημοσ.: 7864
Thanks:
Thanked:
time στο post
Η μπανανόφλουδα της Κοπεγχάγης
Δεν αποδεικνύεται επιστημονικά η συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα στις κλιματολογικές αλλαγές

του Κώστα Μπετινάκη

http://www.styx.gr/

Το παιχνίδι είναι παλιό, το είχε παίξει και η Θάτσερ, και μια δεκαετία κατόπιν το επανέφερε στη μόδα ο Αλ Γκορ. Καθώς μας έχουν ζαλίσει με την «πράσινη ανάπτυξη», διάφοροι πράκτορες νέων τεχνολογιών που θέλουν να πουλήσουν οι πολυεθνικές, ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι Επιστήμονες.

Δεν είναι διόλου περίεργο που οι απόψεις των Γερμανών «Πράσινων», (ήταν υπέρ των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας) και του «ημέτερου» (που είναι των άλλων), «Πράσινου» ευρωβουλευτή, όταν ξεσπάθωσε υπέρ των Μακεντόνσκι. Αφού και το κόμμα του έχει διακηρύξει πως εντάσσεται στην ίδια πρασινίλα με τους Γερμανούς, εξυπηρετώντας αμερικανικά συμφέροντα στην Ευρώπη.

Οι ΗΠΑ ο μεγαλύτερος μολυντής της ατμόσφαιρας, παρακολουθεί τους Ευρωπαίους να διαγκωνίζονται ποιος θα είναι πρωταθλητής οικολόγος. Ταυτόχρονα ο Ομπάμα εμφανίστηκε στην παράσταση της Κοπεγχάγης με μεγαλοστομίες αλλά χωρίς κάποια ουσία. Επιτέλους οι πολιτικοί εξυπηρετούν συμφέροντα, τι λένε οι επιστήμονες;

Μια πρώτη επιστημονική ανάλυση της κοροϊδίας που επιχειρείται, με την ανησυχία που μας έχουν προκαλέσει τα ημέτερα παπαγαλάκια, των Μέσων Μαζικής Αποχαύνωσης, είχαμε την ευκαιρία να διαβάσουμε στο άρθρο «Η υστερία των κλιματικών αλλαγών και οι επιπτώσεις της στην παγκόσμια οικονομία» του Ομότιμου Καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνη Φώσκολου.

( http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2573 ).

Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα (European Foundation) εξέδωσε κείμενο περίπου 4.500 λέξεων που περιγράφει 100 λόγους που αποδεικνύουν ότι η κλιματολογική αλλαγή είναι φυσική και δεν προκαλείται από ανθρώπινο χέρι! Διαλέγουμε μερικούς:

# 1) Δεν υπάρχει «πραγματική επιστημονική απόδειξη» ότι η «υπερθέρμανση» του πλανήτη οφείλεται στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

# 2) Οι εκλύσεις διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που οφείλονται σε ανθρώπινο παράγοντα, κατά την διάρκεια της ανθρώπινης παρουσίας, αποτελούν το 0,00022%

του συνόλου του εκλυόμενου CO2 από τη Φύση στην ιστορία της Γεωλογίας.

# 3) Οι πλέον θερμές περίοδοι της ιστορίας της Γης σημειώθηκαν περίπου 800 χρόνια πριν αρχίσει να αυξάνεται το επίπεδο του CO2.

# 4) Μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο σημειώθηκε αύξηση στα επίπεδα των μαζικών εκκλήσεων CO2 ενώ τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες οι παγκόσμιες θερμοκρασίες σημείωσαν σημαντική πτώση.

# 5) Σ’ ολόκληρη την ιστορία της Γης, υπήρξαν εποχές που έχουν σημειωθεί θερμότερες από τις σημερινές και επίπεδα CO2 υψηλότερα, ακόμα και δέκα φορές υψηλότερα από τα σημερινά.

# 6) Σημαντικές κλιματολογικές αλλαγές συνεχώς εμφανίζονται κατά την διάρκεια των γεωλογικών εποχών.

# 7) Η αύξηση κατά 0,7ο C στο μέσο όρο της παγκόσμιας θερμοκρασίας τα τελευταία εκατό χρόνια είναι συμβατή και αποδεκτή μέσα στο πλαίσιο της μακρόχρονης κλιματολογικής τάσης.

# 8) Η θεωρία με την οποία μας έχουν ζαλίσει υποστηρίζεται μόλις από 60 (μόλις εξήντα) επιστήμονες και όχι κάποιες χιλιάδες που μας λένε, ότι «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ανθρωπότητα.

# 9) Ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails) που διέρρευσαν από Βρετανούς επιστήμονες που ασχολούνται με το κλίμα δημιούργησαν το σκάνδαλο που συγκλόνισε τους βρετανικούς επιστημονικούς κύκλους και αποκλήθηκε «climate-gate». Είχε αποδειχθεί πως ορισμένοι επιστήμονες χειραγωγήθηκαν για να υπερβάλλουν στο θέμα της «υπερθέρμανσης», του πλανήτη.

#10) Ένας πολύ μεγάλος αριθμός επιστημόνων υποστηρίζει πως ο ήλιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη στις κλιματολογικές αλλαγές, τν περασμένων 100 χρόνων.

#11) Πολιτικοί και ακτιβιστές ισχυρίζονται πως η αύξηση του ύψους της επιφάνειας της θάλασσας οφείλεται αποκλειστικά από την υπερθέρμανση του περιβάλλοντος, αλλά η επιφάνεια της θάλασσας σταθερά ανεβαίνει από την εποχή που άρχισαν να λειώνουν οι πάγοι, εδώ και 10.000 χρόνια.

#12) Ο Philip Stott καθηγητής της Βιογεωγραφίας στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του πανεπιστημίου του Λονδίνου, λέει πως οι κλιματολογικές αλλαγές είναι πολύ πολύπλοκες για να προκληθούν μόνο από έναν παράγοντα όπως είναι το CO2 ή τα σύννεφα. (…)

#14) Παρά την ρητορική για την υπερθέρμανση του πλανήτη, είναι αποδεδειγμένο πως οι ανεμογεννήτριες θα κάνουν πολύ λίγα πράγματα για να μειώσουν τις εκλύσεις CO2.

#15) Ο καθηγητής της Γεωλογίας και Γήινων Επιστημών Plimer, στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, χαρακτήρισε την ιδέα να ληφθεί το ίχνος ενός συγκεκριμένου αερίου της ατμόσφαιρας και να κατηγορηθεί ως ένοχο φορτώνοντάς του όλη την ευθύνη για τις κλιματολογικές αλλαγές, ότι «είναι μεγάλη ανοησία».

#16) Ο καθηγητής Αστροφυσικής και Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Willie Soon, δήλωσε πως αισθάνεται «ντροπή και αμηχανία» διαβάζοντας στις εφημερίδες «επιστημονικές αναλύσεις», ότι δήθεν «η Γη αντιμετωπίζει κλιματολογική κρίση, λόγω της υπερθέρμανσης». (…)

#19) Ομάδα από 4.000 επιστήμονες από 106 χώρες, κι ανάμεσά τους 72 Νομπελίστες, έχει επανειλημμένα ανακοινώσει στον κόσμο ότι η άποψη που εκφράζεται από πολιτικούς και τα Μέσα για την υπερθέρμανση του πλανήτη, είναι λανθασμένη.

#21) Ο καθηγητής Zbigniew Jaworowski, επικεφαλής του Επιστημονικού Συμβουλίου του Κεντρικού Εργαστηρίου Ραδιολογικής Προστασίας στη Βαρσοβία, υποστηρίζει πως η θερμοκρασία της Γης, έχει να κάνει περισσότερο με τα σύννεφα που την περιβάλλουν και το νερό που εξατμίζεται παρά από τη συγκέντρωση του CO2 στην ατμόσφαιρα.

#22) Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις από ηλιακές μελέτες, που δείχνουν πως τις σημερινές θερμοκρασίες που επικρατούν στον πλανήτη, θα ακολουθήσουν ψυχρότερες περίοδοι που θα κρατήσουν δεκαετίες.

#24) Είναι μύθος πως το λιώσιμο των πάγων αποτελεί ένδειξη της αύξησης της θερμοκρασίας της Γης, αφού είναι κάτι που συμβαίνει επί αιώνες και ενώ σημειώνεται κάποια αύξηση της θερμοκρασίας στο Δυτικό Αρκτικό, Στον Ανατολικό Αρκτικό και την Γροιλανδία σημειώνεται πτώση της θερμοκρασίας.

#28) παρά τις ανησυχίες των ακτιβιστών για τα επίπεδα του CO2, η αύξηση του επιπέδου του CO2 αποτελεί την καλύτερη ελπίδα για να αυξηθούν οι σοδειές και να τραφεί ο ολοένα αυξανόμενος πληθυσμός του πλανήτη.

#33) Τα σημερινά επίπεδα συγκέντρωσης του CO2 είναι γύρω στα 385 ppm και θεωρούνται πολύ χαμηλά σε σύγκριση με άλλες εποχής της ιστορίας της Γης και οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως ζούμε σε μια ατμόσφαιρα με έλλειψη CO2.

#36) Δεν υπάρχει επιστημονική ή στατιστική απόδειξη πως η «υπερθέρμανση» θα προκαλέσει κι άλλες καταιγίδες και άλλα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

#38) Η άνοδος της θερμοκρασίας από το 1999 ως το 2008 ήταν 0,07 +/- 0,07 βαθμοί C και όχι 0,20ο C που περίμεναν οι κινδυνολόγοι περιβαλλοντολόγοι του βρετανικού Διακυβερνητικού Πάνελ για την Κλιματολογική Αλλαγή (IPCC).

#41) Οι ερευνητές που παρακολουθούν και συγκρίνουν τις αλλαγές του κλίματος και τις επιπτώσεις του στους πολιτισμούς, έχουν διαπιστώσει ότι οι θερμές περίοδοι ήταν ευνοϊκές για την ανάπτυξη της ανθρωπότητας και οι ψυχρές περίοδοι, επιβλαβείς.

#47) Τον Μάιο του 2004, η Ρωσική ακαδημία Επιστημών δημοσίευσε αναφορά που καταλήγει στο συμπέρασμα πως το Πρωτόκολλο του Κυότο δεν έχει καμμία επιστημονική υπόσταση.

#51) οι ανεμογεννήτριες δεν είναι ικανές να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη για την παραγωγής ενέργειας. O βρετανικός Σύνδεσμος Παραγωγής από Ανεμογεννήτριες (BWEA), έχει ανακοινώσει ότι απαιτείται 75% υποστήριξη στο έργο τους.

#72) Η πρώτη φάση του εμπορικού σχήματος που επιβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και εφαρμόστηκε από το 2005-2007, απέτυχε πλήρως. Δεν παρατηρήθηκε πτώση των ρύπων, στις περιοχές με τη μεγαλύτερη μόλυνση της ατμόσφαιρας, αλλά σημαντική πτώση της τιμής του άνθρακα από 33 ευρώ στα 0,20 ευρώ ο τόνος.

Η «πράσινη ανάπτυξη» σε μια χώρα που διαθέτει άφθονο λιγνίτη αλλά τα κέντρα προώθησης της παγκοσμιοποίησης θέλουν να τον θέσουν εκτός νόμου για να πωλήσουν «πράσινα μηχανήματα» προκαλούν πολλά ερωτήματα ποιους εξυπηρετούν οι «θεματοφύλακες του κλίματος».


Δελτίο των 11

_________________
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία!\nΤο θέμα λοιπόν, δεν είναι να έχεις γνώμη...Το θέμα είναι, να έχεις γνώση!\n\nΈχουν αγιοποιήσει την άποψη κι ο καθένας έχει ταμπουρωθεί πίσω από τη δική του... καθώς "ως γνωστόν"..."κάθε άποψη είναι σεβαστή"! \nΌχι, ρε φίλε! Εγώ δεν πρόκειται να σεβαστώ την άποψή σου..."γιατί έτσι"!


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η μπανανόφλουδα της Κοπεγχάγης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 22 Δεκ 2009, 17:20 
Πρώην μέλος
Πρώην μέλος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 24 Αύγ 2009, 23:32
Δημοσ.: 2644
Thanks:
Thanked:
time στο post
ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΛΑΖΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΙΟΣ ΠΑΤΑΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΦΥΣΙΚΑ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΝΕΟ ΠΡΟΙΟΝ

_________________
Δεν είμαστε όσα πιστεύουμε, αλλά όσα πράττουμε.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η μπανανόφλουδα της Κοπεγχάγης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 22 Δεκ 2009, 18:16 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 11:32
Δημοσ.: 9069
Thanks:
Thanked:
time στο post
Παράθεση:
Η μπανανόφλουδα της Κοπεγχάγης
Πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος εμείς θα την πατησουμε την μπανανοφλουδα!!!! :hmmm

_________________
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η μπανανόφλουδα της Κοπεγχάγης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Ιαν 2010, 18:02 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 14 Δεκ 2009, 16:36
Δημοσ.: 900
Thanks:
Thanked:
time στο post
Η συνέλευση της Κοπεγχάγης για το περιβάλλον ήταν σταχτή στα μάτια.
Μαζεύτηκαν φάγανε ήπιανε και συζητήσανε για την παγκόσμια κυβέρνηση ( η αν θέλετε παγκόσμια δικτατορία )για το παγκόσμιο κοινοβούλιο που θα είναι στο Κτίριο των Ηνωμένων εθνών και για το παγκόσμιο νόμισμα. :down :140 :diablo:

_________________
Νήφε και μέμνησα απιστήν\n(Να παραμένεις νηφάλιος\nκαι να θυμάσαι να δυσπιστείς)…\nκαι ιδίως απέναντι σε όσους σε θέλουν\nεφησυχασμνο\nΕπίμαχος φιλόσοφος από την Κω


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η μπανανόφλουδα της Κοπεγχάγης
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Ιαν 2010, 18:16 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Kαι μας φάγαν τα λεφτά,γιατι φανταστέιτε πόσα λεφτά σπαταλήθηκαν για να γίνει αυτη η συνέλευση,λεφτά για κατι τέτοια βέβαια βρίσκουνε!!!

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 5 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Ο στόχος της Συνόδου της Κοπεγχάγης είναι η παγκόσμια κυβέρν
Δ. Συζήτηση: Παγκοσμιοποίηση και γεωπολιτική
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 2


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr