Ημερομηνία : 28 Φεβ 2020, 03:05


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 21 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Το μεταναστευτικό άγος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - Το δράμα των μεταναστών και οι κυβερνητικές ευθύνες
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 01 Φεβ 2016, 18:57 
Aρθρογράφος
Aρθρογράφος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 25 Ιουν 2010, 14:10
Δημοσ.: 1458
Thanks:
Thanked:
time στο post
Καθημερινά πλέον τα δελτία ειδήσεων αναφέρονται σε θανάτους ανθρώπων που προσπαθούν να περάσουν από τα παράλια της Μ. Ασίας στα ελληνικά νησιά.

Τούρκοι διακινητές, εκμεταλλευόμενοι τα ανοιχτά σύνορα που διακήρυττε η κυβέρνηση του Σύριζα μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση το Γενάρη πριν ένα χρόνο τώρα, άδραξαν την ευκαιρία και με την ανοχή των απέναντι αρχών φορτώνουν καραβιές μεταναστών με προορισμό την Ελλάδα. Από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης του Σύριζα αποτέλεσε η κατάργηση των Κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών (όχι αναγνωρισμένων προσφύγων) οι οποίοι βάση ελληνικής και κατ΄επέκτασιν ευρωπαϊκής νομοθεσίας έπρεπε να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Η κυβέρνηση του Σύριζα αποφάσισε και εφήρμοσε de facto τη μη επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών, μάλιστα υπερηφανευόταν και το διατυμπάνιζε παρόλο το γεγονός ότι το κεκτημένο Σένγκεν επέβαλλε την αυστηρή φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και εν ανάγκη την επαναπροώθηση παράνομων (ή παράτυπων) μεταναστών. Σε συνδυασμό και με την χαλάρωση των όρων χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, η κυβέρνηση του Σύριζα πέρασε το μήνυμα σε επίδοξους λαθρομετανάστες ότι θα υπάρχει ανεκτικότητα και καμία κύρωση ή μέτρα επαναπροώθησης από τις ελληνικές αρχές.

Ενώ μέχρι και το 2014, η κύρια μεταναστευτική πόρτα εισόδου στην Ευρώπη ήταν η Ιταλία, από τις αρχές του 2015, η ροή αλλάζει και αρχίζουν καραβάνια στην ουσία μεταναστών αλλά και προσφύγων πολέμου από τη Συρία, οι οποίοι είχαν καταφύγει κυρίως στην γειτονική Τουρκία προσμένοντας το τέλος των εχθροπραξιών για να επιστρέψουν στις εστίες τους.

Πρόσφυγες και πρόσφυγες πολέμου βάση Συνθηκών και οικον. μετανάστες

Βάση διεθνών συνθηκών, πρόσφυγας θεωρείται το άτομο που βρίσκεται υπό την προστασία της Συνθήκης της Γενεύης του 1951, βάση της οποίας χορηγείται άσυλο σε αυτόν (το άτομο) που υφίσταται δίωξη στο ίδιο του το κράτος εξαιτίας, μεταξύ άλλων, εθνικής, φυλετικής, θρησκευτικής καταγωγής του ή και πολιτικών επιλογών. Ιστορικά, η Συνθήκη για την προστασία των προσφύγων υπεγράφη από τα δυτικά ευρωπαϊκά κράτη για να προστατευθούν κυρίως οι αιτούντες άσυλο που κατάφερναν να διαφεύγουν από τα ολοκληρωτικά κράτη στην Ανατολική Ευρώπη πριν την κατάρρευση του κομμουνισμού.

Οι πρόσφυγες πολέμου δεν υπόκεινται per se στην παραπάνω Συνθήκη και δεν έχουν απόλυτο δικαίωμα ασύλου από τη χώρα υποδοχής αλλά προστατεύονται από τον γενικό κανόνα που διέπει το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο που είναι η απαγόρευση για τις αρχές υποδοχής να επαναπροωθούν πρόσφυγες πολέμου στις εστίες όπου συνεχίζονται οι εχθροπραξίες όπου κινδυνεύει η ζωή τους.

Χαρακτηριστική είναι η πολιτική του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού που προστατεύει τους πρόσφυγες πολέμου στις γειτονικές χώρες από τη χώρα όπου μαίνονται οι εχθροπραξίες διότι ο απώτερος στόχος είναι να μην υπάρχει ξεριζωμός από τις εστίες τους, να επιστρέψουν στους τόπους καταγωγής τους και να μην επιτρέψουν την όποια επιχειρούμενη εθνοκάθαρση η οποία συνιστά έγκλημα πολέμου.

Τέλος, όσον αφορά τους οικονομικούς μετανάστες από Τρίτες χώρες, οι τελευταίοι δεν τυγχάνουν προστασίας από τους διεθνούς κανόνες, αλλά υπόκεινται, για την περίπτωση της Ελλάδος, στο πλαίσιο κανόνων της μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής ´Ενωσης (βλ. «κανόνες Σένγκεν και Δουβλίνου »). Κατά κανόνα, δεν επιτρέπεται η είσοδο στον ευρωπαϊκό χώρο χωρίς βίζα (visa) και η διαμονή (συνήθως προσωρινή) επιτρέπεται μόνο όταν συντρέχουν ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις και ανά περίπτωση.

Τραγικό λάθος η δημιουργία hot spots στην Ελλάδα

Εγκληματικό λάθος της κυβέρνησης Σύριζα να δεχθεί τη δημιουργία hot spots (Κέντρων καταγραφής μεταναστών) νησιά του Αιγαίου και πλέον στην ηπειρωτική χώρα.

Η δημιουργία και μόνο των Κέντρων καταγραφής μεταναστών απέναντι από τα μικρασιατικά παράλια όπου αναμένουν χιλιάδες εν δυνάμει πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν στην Ευρώπη λειτουργεί ως πόλος έλξης νέων μεταναστευτικών μαζών, εξαιτίας της καταγραφής και αυτόματη απόδοση νέων ταξιδιωτικών εγγράφων, της χαλαρής μεταναστευτικής πολιτικής και την διακοπή των απελάσεων από την κυβέρνηση του Σύριζα. Διαβάζουμε στον Τύπο ότι στα νησιά, η κυβέρνηση διαθέτει στρατιωτικές οικίες στους μετανάστες (ενώ γνωρίζουμε τις περικοπές στους στρατιωτικούς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις ακριτικές περιοχές.

Παρεμπιπτόντως στις πλούσιες χώρες του Βορρά, τους αιτούντες άσυλο ακόμη και πρόσφυγες κατά κανόνα τους φιλοξενούν σε ειδικά καταλύματα και μάλιστα φυλαγμένα ή σε καταφύγια της πολιτικής προστασίας. Στην Ελλάδα της κρίσης, δίδονται από την κυβέρνηση στρατιωτικές οικίες και επιδόματα ενοικίου....).

Ανήμπορη και ιδεοληπτική κυβέρνηση δεν το ζήτησε καν με σθένος στο να δημιουργηθούν τα hot spots στην Τουρκία εκεί που βρίσκονται οι μεταναστευτικές και προσφυγικές μάζες, ώστε οι άνθρωποι που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη να μην γίνονται θύματα εκμετάλλευσης από διακινητές και να χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο. Κερδισμένη η Τουρκία από την μεταναστευτική κρίση

Η τραγική πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό έδωσε στην Τουρκία μία σημαντική ευκαιρία να εκμεταλλευθεί το δράμα των μεταναστών και να διαδραματίζει πλέον ρόλο στη επίλυση του μεταναστευτικού στις ευρωπαϊκές αποφάσεις.

Η Τουρκία πέτυχε εις βάρος της Ελλάδος να επανενεργοποιήσει την ενταξιακή της πορεία, να λαμβάνει σημαντική οικονομική βοήθεια και το κυριότερο να τίθεται θεσμικά πλέον το ζήτημα της κοινής φύλαξης των συνόρων στο Αιγαίο. Τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη έδειξαν για ακόμη μία φορά την ανικανότητα και την ανημποριά τους να διαχειρισθούν καίρια και σοβαρά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας. Με τους αδέξιους και αλλοπρόσαλλους χειρισμούς της, η κυβέρνηση ενέδωσε, στην απαίτηση κάποιων εταίρων η Frontex να διαδραματίζει, στην ουσία, αυτόνομο ρόλο και δράση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Αιγαίο.

De facto εκτός Σένγκεν η Ελλάδα;

Ακόμη και τα Σκόπια ύψωσαν φράχτη απέναντι στην Ελλάδα, ανοιχτά πλέον γίνεται λόγος στα ευρωπαϊκά όργανα και θεσμούς λόγος για καθεστώς εξόδου της Χώρα μας από το πλαίσιο Σέγκεν. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μιλούν ανοιχτά για μια νέα Συνθήκη Σένγκεν με μικρό πυρήνα Κρατών Μελών (εκτός η Χώρα μας).

Δεν διστάζουν να σχεδιάζουν ανοιχτά για ανύψωση φραχτών στα σύνορά τους με στόχο να παραμείνουν οι ενδυνάμει πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα. Με την πολιτική και τα τραγικά λάθη της κυβέρνησης, η Χώρα μας αντιμετωπίζεται πλέον ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης.

Εκτός από την αποσταθεροποίηση των τραπεζών και τη νέα στυγνή φορολογία στους πολίτες, τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, η κυβέρνηση του Σύριζα κατόρθωσε σε λιγότερο από ένα χρόνο να αντιμετωπίζουμε και θέμα εξόδου από την πρ. Συνθήκη Σένγκεν.

Παρόλο τις δεινές επικοινωνιακές ικανότητες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του (σ΄αυτόν τον τομέα όντως διαπρέπουν), γίνεται ολοένα και περισσότερο ξεκάθαρο στους Έλληνες πολίτες οι τεράστιες ευθύνες που φέρει η κυβέρνηση για την ανεξέλεγκτη μετανάστευση στη Χώρα μας, με βαθιές συνέπειες οι οποίες δεν είναι ακόμη ορατές.

*Ο Μιχάλης N. Μιτζικός είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Βόλου», Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Μαγνησίαςhttp://www.pronews.gr/portal/20160127/opinion-makers/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%AC%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9

_________________
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Το μεταναστευτικό άγος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - Το δράμα των μεταναστών και οι κυβερνητικές ευθύνες
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Φεβ 2016, 20:09 
Aρθρογράφος
Aρθρογράφος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 25 Ιουν 2010, 14:10
Δημοσ.: 1458
Thanks:
Thanked:
time στο post
ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΟΗΤΟΙ

Σάββας Καλεντερίδης
Στο Μεταναστευτικό, με άλλα λόγια, έγινε αυτό που λέει ο λαός «μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας»
Ολες οι ελληνικές κυβερνήσεις ως τις 25 Ιανουαρίου 2015, με εξαίρεση την πρώτη του Γιώργου Παπανδρέου, ακολούθησαν ένα συγκεκριμένο δόγμα στη διαχείριση του Προσφυγικού, σε λεπτομέρειες του οποίου δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε σαφή αναφορά δι' ευνόητους λόγους - και ο νοών νοείτω.
Οσο ήταν στην αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός του ότι γκρέμιζε κάθε μέρα τον φράχτη του Εβρου, που κατασκεύασαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και περιόρισαν τις ροές κατά 98% από τη συγκεκριμένη περιοχή, διά της αρμοδίου τομεάρχου, της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, με δημόσιες δηλώσεις της, κάρφωνε εν ψυχρώ την Ελλάδα και το λιμενικό στους ξένους γιατί ακολουθούσε παράνομες πρακτικές στο ζήτημα της αναχαίτισης και επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών και των προσφύγων που επιχειρούσαν να μπουν στην Ελλάδα διά θαλάσσης.

Οταν έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα λέγαμε ότι ο μόνος τομέας στον οποίον εφάρμοσε την πολιτική που είχε εξαγγείλει προεκλογικά ήταν αυτός που σχετίζεται με το Μεταναστευτικό. Η τομεάρχης, η οποία έγινε πλέον υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, προτού καν ορκιστεί η ίδια και αναλάβει νόμιμα τα καθήκοντά της, άρχισε να κάνει δηλώσεις περί πολιτικής ανοικτών συνόρων. Από τις πρώτες μέρες οι συνεργάτες -ιδές της, προτού καν διοριστούν με ΦΕΚ, διαπράττοντας εν ψυχρώ το αδίκημα της αντιποίησης αρχής, μπούκαραν στην κυριολεξία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και απαίτησαν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες το άμεσο κλείσιμο των κέντρων κράτησης μεταναστών, που ήταν ένα μέσο διαχείρισης του θέματος και ταυτόχρονα αποτροπής.

Ακολούθησε η δημοσίευση της διαταγής με την οποία έκλειναν τα κέντρα κράτησης και το ανήθικο και άνανδρο «άδειασμα» του αξιωματικού που το συνέταξε.
Μετά ακολούθησαν το άδειασμα των κέντρων κράτησης και οι περίφημες δηλώσεις για τους μετανάστες που «λιάζονται» και άλλες γελοιότητες, για τις οποίες καλείται τώρα να πληρώσει τεράστιο τίμημα η πατρίδα μας.

Μετά αδρανοποιήθηκαν το Λιμενικό και η Frontex, για να ακολουθήσει η ψήφιση του νόμου περί χορήγησης ιθαγένειας σε μετανάστες, ενέργειες που κατέστησαν τη χώρα μας ελκυστική για πρόσφυγες και επίδοξους λαθρομετανάστες.
Μετά ακολούθησαν οι δηλώσεις Καμμένου, Κοτζιά, ότι θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα γεμίσουμε την Ευρώπη με πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους θα υπάρχουν φυσικά και τζιχαντιστές.

Αν καθίσει κανείς και κάνει το ακριβές χρονοδιάγραμμα των δηλώσεων και των ενεργειών της κυβέρνησης Τσίπρα στο Μεταναστευτικό και το Προσφυγικό, και δίπλα από κάθε δήλωση και ενέργεια βάλει τον ρυθμό εισόδου προσφύγων και λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, θα διαπιστώσει ότι ο ρυθμός αυξάνεται σε απόλυτη αρμονία με τις δηλώσεις.
Με άλλα λόγια, έγινε αυτό που λέει ο λαός μας «μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας».

Και το χειρότερο, επειδή δεν έχουν μάθει να κάνουν αυτοκριτική, όχι μόνο ρίχνουν τις ευθύνες στους άλλους -κλασική μέθοδος των ανεύθυνων ιδεοληπτικών αριστεριστών-, όχι μόνο δεν αναλογίζονται την τεράστια εθνική ζημιά που έχει υποστεί και την ακόμα μεγαλύτερη που κινδυνεύει να υποστεί η χώρα, ακόμα και σήμερα, που κινδυνεύει να διαλυθεί η Ελλάδα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τρέχουν στον Εβρο και θέλουν να γκρεμίσουν τον φράχτη.

Επειδή στην κυριολεξία έχει χαθεί η μπάλα στον τομέα του στρατηγικού σχεδιασμού και της άσκησης πολιτικής και επειδή οι ζημιές που πρόκειται να υποστεί η πατρίδα μας από το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό μπορεί να πάρουν τον χαρακτήρα εθνικής καταστροφής, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όλα ανεξαιρέτως, πρέπει να πάρουν πρωτοβουλία και να προκαλέσουν μια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα.

Να μιλήσουν όλοι υπεύθυνα, να κρατηθούν πρακτικά και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του απέναντι στην Ιστορία.
Είναι κρίμα να έχει χυθεί τόσο αίμα για να απελευθερωθεί τούτος ο τόπος, είναι κρίμα να έχουν αφιερώσει τη ζωή τους εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες για να υπάρχει η Ελλάδα, έστω στην κατάσταση που είναι σήμερα, και να χάσουμε την πατρίδα μας χωρίς καν να πέσει μια ντουφεκιά.

Θα πρέπει δε να έχουμε βαθιά χωμένο μέσα στο μυαλό μας, πολίτες και πολιτικοί, ότι οι ιδεοληψίες και η αφέλεια δεν συγχωρούνται στο σκληρό περιβάλλον της διεθνούς πολιτικής και ότι νομοτελειακά οδηγούν σε εθνικές συμφορές.

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα χθες, για να παρακολουθήσουμε οι πολίτες τις θέσεις όλων και να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε.

Σάββας Καλεντερίδης
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/01/blog-post_553.html#more

_________________
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Το μεταναστευτικό άγος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - Το δράμα των μεταναστών και οι κυβερνητικές ευθύνες
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Φεβ 2016, 23:35 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 03 Ιαν 2010, 15:12
Δημοσ.: 803
Thanks:
Thanked:
time στο post
Μία γυναίκα από τη Συρία, που κατάφερε να φτάσει στη Γερμανία, αναγκάστηκε να πληρώσει το χρέος του συζύγου της στους διακινητές με το κορμί της.

Η γυναίκα ήταν στη διάθεση του διακινητή, για σεξουαλικές επαφές, σε όλο το ταξίδι. Αλλη, έχασε τις αισθήσεις της από τον άγριο ξυλοδαρμό από Ούγγρο δεσμοφύλακα, όταν αρνήθηκε να «ξεπληρώσει» τα προνόμια που εκείνος είχε κερδίσει. Μία τρίτη, αναγκάστηκε να μεταμφιεστεί σε αγόρι και να σταματήσει να κάνει μπάνιο, προκειμένου να κρατήσει μακριά τους άνδρες, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Σήμερα, σε ένα προσφυγικό κέντρο στο Βερολίνο, κοιμάται ακόμη και τα ρούχα της και- όπως αρκετές γυναίκες εκεί- βάζει μία κούτα μπροστά από την πόρτα της τα βράδια.

«Δεν υπάρχει κλειδαριά ή κλειδί», εξηγεί η Εσρά αλ- Χοράνι, μιλώντας στους New York Times. Εκείνη ήταν τυχερή, λέει. «Με χτύπησαν και με λήστεψαν μόνο», προσθέτει.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τη βία στη χώρα τους, έρχονται αντιμέτωπες με τους εκμεταλλευτές διακινητές, τους κινδύνους του ταξιδιού, αλλά και ένα αβέβαιο μέλλον στην Ευρώπη. Αυτά τα ρίσκα όμως είναι ακόμη μεγαλύτερα για τις γυναίκες.

Δεκάδες από αυτές, όπως και κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι που τις υποδέχονται κάνουν τρομερές αποκαλύψεις για τα όσα έχουν υποστεί αυτές οι γυναίκες. Πολλές από αυτές καταγγέλλουν βίαιη συμπεριφορά από άλλους πρόσφυγες, διακινητές, μέλη των οικογενειών τους αλλά και Ευρωπαίους αστυνομικούς.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε ένα μόνο κέντρο προσφύγων στο δυτικό Βερολίνο, 44 από τις γυναίκες που έχουν φτάσει εκεί- κάποιες έχουν μόλις ενηλικιωθεί άλλες είναι άνω των 60- έχουν υποστεί σεξουαλική βία. «Αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε εμείς σε θεραπευτή δύο φορές το μήνα, για να αντιμετωπίσουμε αυτά που έχουμε ακούσει», λέει η Σούζαν Χόνε, ψυχολόγος στο συγκεκριμένο κέντρο.

Οι ιστορίες προκαλούν ανατριχίλα. Μία 30χρονη μητέρα από τη Συρία, που έφυγε από την πατρίδα της στις αρχές του 2015 μαζί με την οικογένειά της, έζησε τον εφιάλτη. Οταν τελείωσαν τα χρήματα του συζύγου της, για να τους περάσει ο διακινητής στη Βουλγαρία του πρόσφερε τη γυναίκα του ως πληρωμή. Επί τρεις μήνες εκείνη βιαζόταν σχεδόν καθημερινά, για να εξασφαλίσει το ταξίδι της οικογένειάς της μέχρι τον τελικό προορισμό. Σύντομα, άρχισε να την κακοποιεί ακόμη και ο ίδιος ο σύζυγός της.

Σήμερα, η γυναίκα έχει εξασφαλίσει άσυλο και ζει στο Βερολίνο με τα παιδιά της. Ο σύζυγός της, που ζει αλλού στη Γερμανία, την παρενοχλούσε και έχουν βγει ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του. Ομως εκείνη φοβάται τόσο πολύ μήπως την σκοτώσει είτε εκείνος είτε κάποιος συγγενής, που αρνείται ακόμη να πει το μικρό της όνομα.

Προβλήματα υπάρχουν και στην Ελλάδα. Ο Γουίλιαμ Σπίντλερ του ΟΗΕ μιλά για ανεπαρκείς χώρους στα ελληνικά νησιά, με αποτέλεσμα άνδρες, γυναίκες και παιδιά να κοιμούνται στους ίδιους χώρους. «Σε όλη την Ευρώπη πρόσφυγες έχουν καταγγείλει περιπτώσεις σεξουαλικής και οικογενειακής βίας», προσθέτει ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, οι γυναίκες αυτές μπορεί να έχουν ξεφύγει από τον πόλεμο, αλλά συνεχίζουν να ζουν την καταπίεση. Χαρακτηριστικό είναι πως σε ένα κέντρο προσφύγων στη Γερμανία, μία γυναίκα από τη Συρία δεν έχει βγει από το κτίριο από τη στιγμή που έφτασε εκεί- πριν από δύο μήνες- καθώς ο σύζυγός της, ο οποίος δεν έχει φτάσει ακόμη στη Γερμανία, της απαγόρευσε να κάνει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν άνδρες που ξυλοκοπούν τις γυναίκες τους γιατί ζηλεύουν. Αλλος, που χτυπά τη σύζυγό του γιατί δεν έχουν κάνει ακόμη παιδιά. Ομως, σχεδόν καμία από αυτές δεν τους καταγγέλλει. Αισθάνονται απόλυτα εξαρτημένες από τους άνδρες τους.Πηγή: Πρόσφυγες «πληρώνουν» τους διακινητές δίνοντας τις γυναίκες τους -Θύματα βιασμών και ξυλοδαρμών | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/243665/pr ... z3zKv37SI6


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Το μεταναστευτικό άγος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - Το δράμα των μεταναστών και οι κυβερνητικές ευθύνες
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Φεβ 2016, 23:41 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 03 Ιαν 2010, 15:12
Δημοσ.: 803
Thanks:
Thanked:
time στο post
Ο Βαρδάρης, ο αέρας που φτάνει στον κάμπο της Μακεδονίας από την κοιλάδα του Αξιού εντός τους εδάφους της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, θερίζει από χθες τη μεθόριο στη Ειδομένη, κάνοντας πιο δύσκολη την παραμονή των εφτά χιλιάδων προσφύγων που περιμένουν περάσουν την διάβαση για να διασχίσουν τον "βαλκανικό διάδρομο" προς την Αυστρία και την Γερμανία.

Η χθεσινή νύχτα ήταν παγερή, ψιχάλιζε συνεχώς και κατά διαστήματα έπεφτε χιονόνερο, ενώ η θερμοκρασία δεν σκαρφάλωσε πάνω απ το μηδέν.

Άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, κατάκοποι απο το μακρύ ταξίδι προσπαθούσαν να βολευτούν όπως όπως στον καταυλισμό με τις σκηνές που έχουν στήσει κοντά στην μεθοριακή διάβαση οι ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Χίλιοι διακόσιοι διανυκτέρευσαν στον καταυλισμό της Ειδομένης, με την ελπίδα οτι θα περάσουν σήμερα τα σύνορα- και αυτοί ήταν οι τυχεροί.

Διότι λίγα χιλιόμετρα παρακάτω, στον αυλόγυρο ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων, στο ύψος του Πολυκάστρου, άλλοι πέντε χιλιάδες άντρες, γυναίκες, μικρά παιδιά περιμένουν να φτάσουν στην διάβαση της Ειδομένης και να προλάβουν να κάνουν και αυτοί το "μεγάλο βήμα" προς το όνειρο. Γιατί- ποιος ξέρει;-τα μηνύματα ότι μπορεί να κλείσει εντελώς η "στρόφιγγα" προς τον βορρά καταφθάνουν όλο και πιο ανησυχητικά στα προσφυγικά καραβάνια.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν τις τελευταίες μέρες καθηλωμένοι υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες στον τσιμεντοστρωμένο χώρο του βενζινάδικου.

Κάποιοι κοιμούνται σε σταθμευμένα λεωφορεία, άλλοι σε σκηνές μη κυβερνητικών οργανώσεων, μερικοί σε σκοινάκια και οι πιο πολλοί σε υπνόσακους, μέχρις ότου η αστυνομία δώσει εντολή να προωθηθούν στα σύνορα μερικές εκατοντάδες εξ αυτών.

Εκεί σιτίζονται υποτυπωδώς με τρόφιμα που τους διανέμουν μη κυβερνητικές οργανώσεις και προσπαθούν να προστατευτούν από το κρύο με ρούχα και κουβέρτες που τους εφοδιάζουν φορείς και μεμονωμένοι πολίτες.

Η αγανάκτηση ξεχειλίζει και στην κορύφωσή της εξαγριωμένοι πρόσφυγες καταλαμβάνουν το οδόστρωμα στην εθνική οδό που οδηγεί στο τελωνείο των Ευζώνων, όμως οι ελληνικές αρχές υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα δημιουργείται από την πλευρά της ΠΓΔΜ, όπου οι έλεγχοι γίνονται με το "σταγονόμετρο" δημιουργώντας συνωστισμό στην διάβαση.

Μάλιστα μέχρι χθες οδηγοί ταξί της ΠΓΔΜ είχαν καταλάβει την σιδηροδρομική γραμμή στην Γευγελή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση που τους επεβαλε η αστυνομία να μεταφέρουν πρόσφυγες στα σύνορα με την Σερβία αφήνοντας αυτό το επικερδές "προνόμιο" μόνο στα κρατικά τρένα.

Πηγή της ΕΛΑΣ ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις από την εντεινόμενη συσσώρευση προσφύγων στην Ειδομένη, η αστυνομία συγκρατεί προσωρινά πρόσφυγες προερχόμενους από την Αθήνα, εκτός του Πολυκάστρου, και σε άλλα τέσσερα πρατήρια υγρών καυσίμων, επί της εθνικής οδού, στην Λάρισα, Σκοτίνα Πιερίας, την Βέροια και την Κοζάνη και τους επιτρέπει να συνεχίσουν ανάλογα με την αποφόρτιση της Ειδομένης.

Εν τω μεταξύ για αύριο πολίτες και οργανώσεις οργανώνουν συγκέντρωση στην Ειδομένη "ενάντια στους φράχτες και την Ευρώπη φρούριο".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΠηγή: Δραματική η κατάσταση στην Ειδομένη: 5.000 πρόσφυγες στο έλεος του χειμώνα [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/249491/dr ... z3zKwXSw38


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Το μεταναστευτικό άγος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - Το δράμα των μεταναστών και οι κυβερνητικές ευθύνες
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Φεβ 2016, 11:14 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 04 Νοέμ 2014, 10:52
Δημοσ.: 758
Thanks:
Thanked:
time στο post
ΤΗΛΕ-ΜΑΧΟΣ έγραψε:
Καθημερινά πλέον τα δελτία ειδήσεων αναφέρονται σε θανάτους ανθρώπων που προσπαθούν να περάσουν από τα παράλια της Μ. Ασίας στα ελληνικά νησιά.

Τούρκοι διακινητές, εκμεταλλευόμενοι τα ανοιχτά σύνορα που διακήρυττε η κυβέρνηση του Σύριζα μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση το Γενάρη πριν ένα χρόνο τώρα, άδραξαν την ευκαιρία και με την ανοχή των απέναντι αρχών φορτώνουν καραβιές μεταναστών με προορισμό την Ελλάδα. Από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης του Σύριζα αποτέλεσε η κατάργηση των Κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών (όχι αναγνωρισμένων προσφύγων) οι οποίοι βάση ελληνικής και κατ΄επέκτασιν ευρωπαϊκής νομοθεσίας έπρεπε να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Η κυβέρνηση του Σύριζα αποφάσισε και εφήρμοσε de facto τη μη επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών, μάλιστα υπερηφανευόταν και το διατυμπάνιζε παρόλο το γεγονός ότι το κεκτημένο Σένγκεν επέβαλλε την αυστηρή φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και εν ανάγκη την επαναπροώθηση παράνομων (ή παράτυπων) μεταναστών. Σε συνδυασμό και με την χαλάρωση των όρων χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, η κυβέρνηση του Σύριζα πέρασε το μήνυμα σε επίδοξους λαθρομετανάστες ότι θα υπάρχει ανεκτικότητα και καμία κύρωση ή μέτρα επαναπροώθησης από τις ελληνικές αρχές.

Ενώ μέχρι και το 2014, η κύρια μεταναστευτική πόρτα εισόδου στην Ευρώπη ήταν η Ιταλία, από τις αρχές του 2015, η ροή αλλάζει και αρχίζουν καραβάνια στην ουσία μεταναστών αλλά και προσφύγων πολέμου από τη Συρία, οι οποίοι είχαν καταφύγει κυρίως στην γειτονική Τουρκία προσμένοντας το τέλος των εχθροπραξιών για να επιστρέψουν στις εστίες τους.

Πρόσφυγες και πρόσφυγες πολέμου βάση Συνθηκών και οικον. μετανάστες

Βάση διεθνών συνθηκών, πρόσφυγας θεωρείται το άτομο που βρίσκεται υπό την προστασία της Συνθήκης της Γενεύης του 1951, βάση της οποίας χορηγείται άσυλο σε αυτόν (το άτομο) που υφίσταται δίωξη στο ίδιο του το κράτος εξαιτίας, μεταξύ άλλων, εθνικής, φυλετικής, θρησκευτικής καταγωγής του ή και πολιτικών επιλογών. Ιστορικά, η Συνθήκη για την προστασία των προσφύγων υπεγράφη από τα δυτικά ευρωπαϊκά κράτη για να προστατευθούν κυρίως οι αιτούντες άσυλο που κατάφερναν να διαφεύγουν από τα ολοκληρωτικά κράτη στην Ανατολική Ευρώπη πριν την κατάρρευση του κομμουνισμού.

Οι πρόσφυγες πολέμου δεν υπόκεινται per se στην παραπάνω Συνθήκη και δεν έχουν απόλυτο δικαίωμα ασύλου από τη χώρα υποδοχής αλλά προστατεύονται από τον γενικό κανόνα που διέπει το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο που είναι η απαγόρευση για τις αρχές υποδοχής να επαναπροωθούν πρόσφυγες πολέμου στις εστίες όπου συνεχίζονται οι εχθροπραξίες όπου κινδυνεύει η ζωή τους.

Χαρακτηριστική είναι η πολιτική του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού που προστατεύει τους πρόσφυγες πολέμου στις γειτονικές χώρες από τη χώρα όπου μαίνονται οι εχθροπραξίες διότι ο απώτερος στόχος είναι να μην υπάρχει ξεριζωμός από τις εστίες τους, να επιστρέψουν στους τόπους καταγωγής τους και να μην επιτρέψουν την όποια επιχειρούμενη εθνοκάθαρση η οποία συνιστά έγκλημα πολέμου.

Τέλος, όσον αφορά τους οικονομικούς μετανάστες από Τρίτες χώρες, οι τελευταίοι δεν τυγχάνουν προστασίας από τους διεθνούς κανόνες, αλλά υπόκεινται, για την περίπτωση της Ελλάδος, στο πλαίσιο κανόνων της μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής ´Ενωσης (βλ. «κανόνες Σένγκεν και Δουβλίνου »). Κατά κανόνα, δεν επιτρέπεται η είσοδο στον ευρωπαϊκό χώρο χωρίς βίζα (visa) και η διαμονή (συνήθως προσωρινή) επιτρέπεται μόνο όταν συντρέχουν ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις και ανά περίπτωση.

Τραγικό λάθος η δημιουργία hot spots στην Ελλάδα

Εγκληματικό λάθος της κυβέρνησης Σύριζα να δεχθεί τη δημιουργία hot spots (Κέντρων καταγραφής μεταναστών) νησιά του Αιγαίου και πλέον στην ηπειρωτική χώρα.

Η δημιουργία και μόνο των Κέντρων καταγραφής μεταναστών απέναντι από τα μικρασιατικά παράλια όπου αναμένουν χιλιάδες εν δυνάμει πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν στην Ευρώπη λειτουργεί ως πόλος έλξης νέων μεταναστευτικών μαζών, εξαιτίας της καταγραφής και αυτόματη απόδοση νέων ταξιδιωτικών εγγράφων, της χαλαρής μεταναστευτικής πολιτικής και την διακοπή των απελάσεων από την κυβέρνηση του Σύριζα. Διαβάζουμε στον Τύπο ότι στα νησιά, η κυβέρνηση διαθέτει στρατιωτικές οικίες στους μετανάστες (ενώ γνωρίζουμε τις περικοπές στους στρατιωτικούς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις ακριτικές περιοχές.

Παρεμπιπτόντως στις πλούσιες χώρες του Βορρά, τους αιτούντες άσυλο ακόμη και πρόσφυγες κατά κανόνα τους φιλοξενούν σε ειδικά καταλύματα και μάλιστα φυλαγμένα ή σε καταφύγια της πολιτικής προστασίας. Στην Ελλάδα της κρίσης, δίδονται από την κυβέρνηση στρατιωτικές οικίες και επιδόματα ενοικίου....).

Ανήμπορη και ιδεοληπτική κυβέρνηση δεν το ζήτησε καν με σθένος στο να δημιουργηθούν τα hot spots στην Τουρκία εκεί που βρίσκονται οι μεταναστευτικές και προσφυγικές μάζες, ώστε οι άνθρωποι που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη να μην γίνονται θύματα εκμετάλλευσης από διακινητές και να χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο. Κερδισμένη η Τουρκία από την μεταναστευτική κρίση

Η τραγική πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό έδωσε στην Τουρκία μία σημαντική ευκαιρία να εκμεταλλευθεί το δράμα των μεταναστών και να διαδραματίζει πλέον ρόλο στη επίλυση του μεταναστευτικού στις ευρωπαϊκές αποφάσεις.

Η Τουρκία πέτυχε εις βάρος της Ελλάδος να επανενεργοποιήσει την ενταξιακή της πορεία, να λαμβάνει σημαντική οικονομική βοήθεια και το κυριότερο να τίθεται θεσμικά πλέον το ζήτημα της κοινής φύλαξης των συνόρων στο Αιγαίο. Τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη έδειξαν για ακόμη μία φορά την ανικανότητα και την ανημποριά τους να διαχειρισθούν καίρια και σοβαρά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας. Με τους αδέξιους και αλλοπρόσαλλους χειρισμούς της, η κυβέρνηση ενέδωσε, στην απαίτηση κάποιων εταίρων η Frontex να διαδραματίζει, στην ουσία, αυτόνομο ρόλο και δράση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Αιγαίο.

De facto εκτός Σένγκεν η Ελλάδα;

Ακόμη και τα Σκόπια ύψωσαν φράχτη απέναντι στην Ελλάδα, ανοιχτά πλέον γίνεται λόγος στα ευρωπαϊκά όργανα και θεσμούς λόγος για καθεστώς εξόδου της Χώρα μας από το πλαίσιο Σέγκεν. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μιλούν ανοιχτά για μια νέα Συνθήκη Σένγκεν με μικρό πυρήνα Κρατών Μελών (εκτός η Χώρα μας).

Δεν διστάζουν να σχεδιάζουν ανοιχτά για ανύψωση φραχτών στα σύνορά τους με στόχο να παραμείνουν οι ενδυνάμει πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα. Με την πολιτική και τα τραγικά λάθη της κυβέρνησης, η Χώρα μας αντιμετωπίζεται πλέον ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης.

Εκτός από την αποσταθεροποίηση των τραπεζών και τη νέα στυγνή φορολογία στους πολίτες, τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, η κυβέρνηση του Σύριζα κατόρθωσε σε λιγότερο από ένα χρόνο να αντιμετωπίζουμε και θέμα εξόδου από την πρ. Συνθήκη Σένγκεν.

Παρόλο τις δεινές επικοινωνιακές ικανότητες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του (σ΄αυτόν τον τομέα όντως διαπρέπουν), γίνεται ολοένα και περισσότερο ξεκάθαρο στους Έλληνες πολίτες οι τεράστιες ευθύνες που φέρει η κυβέρνηση για την ανεξέλεγκτη μετανάστευση στη Χώρα μας, με βαθιές συνέπειες οι οποίες δεν είναι ακόμη ορατές.

*Ο Μιχάλης N. Μιτζικός είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Βόλου», Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Μαγνησίαςhttp://www.pronews.gr/portal/20160127/opinion-makers/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%AC%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9
ο σύριζα με απλά λόγια έχει απόφασιση να αλίώση την ελληνικότητα του έθνους με ψευτομετανάστες και να μετατρέψη την χώρα σε σύνχρονο ανθρωποσκουπιδότοπο :flag


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Το μεταναστευτικό άγος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - Το δράμα των μεταναστών και οι κυβερνητικές ευθύνες
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Φεβ 2016, 12:35 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 19 Ιαν 2014, 18:58
Δημοσ.: 3500
Thanks:
Thanked:
time στο post
asterias έγραψε:
ο σύριζα με απλά λόγια έχει απόφασιση να αλίώση την ελληνικότητα του έθνους με ψευτομετανάστες και να μετατρέψη την χώρα σε σύνχρονο ανθρωποσκουπιδότοπο :flag

Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, η Γερμανία το έχει αποφασίσει καί ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω οικονομικής εξάρτησης, εκβιάζεται, θέλω να πιστεύω!


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Το μεταναστευτικό άγος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - Το δράμα των μεταναστών και οι κυβερνητικές ευθύνες
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Φεβ 2016, 14:45 
Aρθρογράφος
Aρθρογράφος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 25 Ιουν 2010, 14:10
Δημοσ.: 1458
Thanks:
Thanked:
time στο post
Παράθεση:
Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, η Γερμανία το έχει αποφασίσει καί ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω οικονομικής εξάρτησης, εκβιάζεται, θέλω να πιστεύω!


Το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανάγκη την οικονομική εξάρτηση,απεναντίας η απεθνοποίηση και ο ανθελληνισμός ανήκουν στη βασική ιδεολογική του ατζέντα.

_________________
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Το μεταναστευτικό άγος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - Το δράμα των μεταναστών και οι κυβερνητικές ευθύνες
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Φεβ 2016, 15:09 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 19 Ιαν 2014, 18:58
Δημοσ.: 3500
Thanks:
Thanked:
time στο post
ΤΗΛΕ-ΜΑΧΟΣ έγραψε:
Παράθεση:
Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, η Γερμανία το έχει αποφασίσει καί ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω οικονομικής εξάρτησης, εκβιάζεται, θέλω να πιστεύω!


Το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανάγκη την οικονομική εξάρτηση,απεναντίας η απεθνοποίηση και ο ανθελληνισμός ανήκουν στη βασική ιδεολογική του ατζέντα.

Σε σχέση όμως πάντα με την παγκοσμιότητα των προβλημάτων καί την αναγκαία παγκόσμια αντιμετώπιση...


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Το μεταναστευτικό άγος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - Το δράμα των μεταναστών και οι κυβερνητικές ευθύνες
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Φεβ 2016, 11:25 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 04 Νοέμ 2014, 10:52
Δημοσ.: 758
Thanks:
Thanked:
time στο post
aetos64 έγραψε:
asterias έγραψε:
ο σύριζα με απλά λόγια έχει απόφασιση να αλίώση την ελληνικότητα του έθνους με ψευτομετανάστες και να μετατρέψη την χώρα σε σύνχρονο ανθρωποσκουπιδότοπο :flag

Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, η Γερμανία το έχει αποφασίσει καί ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω οικονομικής εξάρτησης, εκβιάζεται, θέλω να πιστεύω!
δυστηχώς πρώτα ο σύριζα με την πολιτική του..


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 21 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3  Επόμενο

Παραπλήσια θέματα
Γιός δημοτικής συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ στο Νέο Ψυχικό ο Μητρούσιας των “Πυρήνων της Φωτιάς”
Δ. Συζήτηση: Το παρακράτος και η διαβρωμένη πολιτική
Συγγραφέας: King Minos
Απαντησεις: 0
Περί της ιθαγένειας των μεταναστών
Δ. Συζήτηση: Το μεταναστευτικό ζήτημα
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 2
στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ... ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗ
Δ. Συζήτηση: Ο εντός των πυλών ανθελληνισμός
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 10
Προκλητική αφίσα από υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη "Οι Τούρκοι κατακτούν την Θράκη" γραμμένη στην τουρκική γλώσσα!!!
Δ. Συζήτηση: Επικαιρότητα
Συγγραφέας: Spartan
Απαντησεις: 1
Τα παράσιτα της κυβέρνησης Σημίτη πώλησαν 20 τόνους χρυσού και τώρα αγοράζουν και πάλι χρυσό με $1580 την ουγγιά!
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: Κατερίνα Τσαφ Τσουφ
Απαντησεις: 0


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr