Ημερομηνία : 22 Ιαν 2020, 17:33


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 563 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4, 5 ... 63  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Η χιλιετής βασιλεία της Αποκαλύψεως (Αποκ 20:1-15)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Αύγ 2013, 12:20 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 11:32
Δημοσ.: 9069
Thanks:
Thanked:
time στο post
Ορθοδοξος είμαι!

Ομως για πείτε μου..... μήπως και ο Ιωαννης της Αποκάλυψης κάνει λάθος?

Ή εγώ δεν ξέρω να διαβαζω ή κάτι μου διαφεύγει.....


1 ΚΑΙ ΕΙΔΟΝ ΑΓΓΕΛΟΝ ΚΑΤΑΒΑΙΝΟΝΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΟΣΤΙΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙΟΝ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΥΣΙΝ ΜΕΓΑΛΗΝ ΕΝ ΤΗ ΧΕΙΡΙ ΑΥΤΟΥ
2 ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟΝΤΑ ΤΟΝ ΟΦΙΝ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΝ ΟΣΤΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΑΣ ΚΑΙ ΕΔΕΣΕΝ ΑΥΤΟΝ ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ
3 ΚΑΙ ΕΡΡΙΨΕΝ ΑΥΤΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΕΣΦΡΑΓΙΣΕΝ ΕΠΑΝΩ ΑΥΤΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΛΑΝΗΣΗ ΤΑ ΕΘΝΗ ΠΛΕΟΝ ΕΩΣΟΥ ΠΛΗΡΩΘΩΣΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΗ ΟΛΙΓΟΝ ΚΑΙΡΟΝ
4 ΚΑΙ ΕΙΔΟΝ ΘΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΑΘΗΣΑΝ ΕΠ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΣ ΕΔΟΘΗ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΝ ΤΑΣ ΨΥΧΑΣ ΤΩΝ ΠΕΠΕΛΕΚΙΣΜΕΝΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑΝ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΙΤΙΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΚΥΝΗΣΑΝ ΤΟ ΘΗΡΙΟΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΑΒΟΝ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΕΠΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΖΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΒΑΣΙΛΕΥΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ
5 ΟΙ ΔΕ ΛΟΙΠΟΙ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΔΕΝ ΑΝΕΖΗΣΑΝ ΕΩΣΟΥ ΠΛΗΡΩΘΩΣΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ Η ΠΡΩΤΗ
6 ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΟΣΤΙΣ ΕΧΕΙ ΜΕΡΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΕΠΙ ΤΟΥΤΩΝ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑΝ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΙΣΘΑΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΒΑΣΙΛΕΥΣΕΙ ΜΕΤ ΑΥΤΟΥ ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ
7 ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΘΩΣΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ ΘΕΛΕΙ ΛΥΘΗ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΕΚ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΑΥΤΟΥ
8 ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΞΕΛΘΕΙ ΔΙΑ ΝΑ ΠΛΑΝΗΣΗ ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΤΕΣΣΑΡΑΣ ΓΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΝ ΓΩΓ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΓΩΓ ΔΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΞΗ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΣ Η ΑΜΜΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
9 ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΣΑΝ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΤΗΝ ΗΓΑΠΗΜΕΝΗΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗ ΠΥΡ ΑΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΚ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΦΑΓΕΝ ΑΥΤΟΥΣ
10 ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΩΝ ΑΥΤΟΥΣ ΕΡΡΙΦΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟΝ ΚΑΙ Ο ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΒΑΣΑΝΙΖΕΣΘΑΙ ΗΜΕΡΑΝ ΚΑΙ ΝΥΚΤΑ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ
11 ΚΑΙ ΕΙΔΟΝ ΘΡΟΝΟΝ ΛΕΥΚΟΝ ΜΕΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΝΟΝ ΕΠ ΑΥΤΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΦΥΓΕΝ Η ΓΗ ΚΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΥΡΕΘΗ ΤΟΠΟΣ ΔΙ ΑΥΤΑ
12 ΚΑΙ ΕΙΔΟΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΗΝΟΙΧΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΝ ΑΛΛΟ ΗΝΟΙΧΘΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΚΡΙΘΗΣΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΕΝ ΤΟΙΣ ΒΙΒΛΙΟΙΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΩΝ
13 ΚΑΙ ΕΔΩΚΕΝ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΑΥΤΗ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΗΣ ΕΔΩΚΑΝ ΤΟΥΣ ΕΝ ΑΥΤΟΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΡΙΘΗΣΑΝ ΕΚΑΣΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΩΝ
14 ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΗΣ ΕΡΡΙΦΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ
15 ΚΑΙ ΟΣΤΙΣ ΔΕΝ ΕΥΡΕΘΗ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΕΝ ΤΩ ΒΙΒΛΙΩ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΡΡΙΦΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟ

_________________
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Αύγ 2013, 12:37 
Αντινεοταξίτης
Αντινεοταξίτης
Κατάσταση:
Εγγραφη: 06 Ιούλ 2010, 23:37
Δημοσ.: 544
Thanks:
Thanked:
time στο post
marillia12 έγραψε:
sarotos έγραψε:
marillια, οκ απλα μου εκανε εντυπωση οπως καταλαβαινεις.

λοιπον,

το αποτελεσμα του Αρμαγεδων, οπου ειναι ενας πολεμος που συμβαινει τα τελευταια 3.5 χρονια της ανθρωποτητος και ειναι ενας καθαρα πνευματικος πολεμος (ειναι ο πολεμος ολοκληρης της οικουμενης συστρατευμενης με τον αντιχριστο, εναντιων του Χριστου. οπως ηδη συμβαινει αυτο αλλα σε απολυτη εξαρση θα συμβει τα τελευταια εκεινα χρονια), συντελειται με τον λογο του ιδιου του Χριστου.
ολοι οσοι προσκυνησαν τον αντιχριστο θανατωνονται επιτοπου εκτος απο τον ιδιο τον αντιχριστο και τον ψευδοπροφητη οπου συλλαμβανονται ζωντανοι και ριχνονται στο πυρ της κολασεως ζωντανοι.
οι υπολοιποι οπου θα ειναι ητε φυλακισμενοι και βασανισμενοι, ητε κρυμενοι στις οπες της γης αρνουμενοι τον αντιχριστο, δεν θα θανατωθουν, αλλα ζωντες θα περασουν στην αφθαρσια.
@sarotos ευχαριστώ για την απάντηση...όμως τωρα ανοίγεις αλλο θέμα...γνωριζεις τη μαρτυρία αυτή του γ.Παϊσίου;;;
- Όταν ακούσετε , ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα , να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδώνα ,και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβή τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή ….

Ειναι τετοιος πολεμος οπως τον περιγραφεις?κοιταξε, γνωριζω πως θα ανοιξει η γη κατω απο τα ποδια σου,

αλλα δεν ειναι το μονο σοβαρο λαθος που εχει κανει ο γεροντας.

πρεπει να εχεις στο μυαλο σου, οτι ενας γεροντας ητε ειναι Αγιος, ητε ειναι φωτισμενος κλπ, δεν ειναι αλανθαστος.
αλανθαστος ειναι μονο ο Θεος.

ο γεροντας παισιος εχει κανει μερικα λαθακια σε σχεση με αυτα που ηθελε να πει. ας κοιταξουμε καλυτερα το κεντρικο νοημα που ηθελε να πει ο γεροντας και οχι ακριβως το τι ειπε, γιατι εκει διακρινονται λαθακια.
τα οποια λαθη ειναι απολυτως ανθρωπινα.

λοιπον, ναι, ο πολεμος Αρμαγεδων ειναι ενας καθαρα πνευματικος πολεμος και δεν εχει καμια απολυτως σχεση με υλικους πολεμους κλπ.
ουτε ο Γωγ Μαγωγ ειναι υλικος πολεμος, αλλα ειναι ο πολεμος που θα υποστουν οι χριστιανοι απο τον διογμο του αντιχριστου.

ας δουμε το σημειο προσεκτικα.
θα τονισουμε τα σημεια που θελουν πολυ μεγαλη προσοχη ωστε να το κατανοησουμε.

7 Και όταν τελεσθή τα χίλια έτη, λυθήσεται ο σατανάς εκ της φυλακής αυτού,
8 και εξελεύσεται πλανήσαι τα έθνη τα εν ταις τέσσαρσι γωνίαις της γης, τον Γώγ και τον Μαγώγ, συναγαγείν αυτούς εις τον πόλεμον, ων ο αριθμός αυτών ως η άμμος της θαλάσσης.
9 και ανέβησαν επί το πλάτος της γης, και εκύκλευσαν την παρεμβολήν των αγίων και την πόλιν την ηγαπημένην• και κατέβη πυρ εκ του ουρανού από του Θεού και κατέφαγεν αυτούς•
10 και ο διάβολος ο πλανών αυτούς εβλήθη εις την λίμνην του πυρός και του θείου, όπου και το θηρίον και ο ψευδοπροφήτης, και βασανισθήσονται ημέρας και νυκτός εις τους αιώνας των αιώνων.


λοιπον, καταρχας, οποιαδηποτε συνδεση και να προσπαθησουν να κανουν σε σχεση με 3ο παγκοσμιο πολεμο και Γωγ-Μαγωγ, ειναι παντελως ακυρο σε σχεση με την Αποκαλυψη.
εδω, παρατηρουμε κατι που ξεκαθαριζει τα παντα περι τουτου. ο πολεμος αυτος, γινεται την εποχη λυσιματος του σατανα, δηλαδη της εποχης του αντιχριστου και του ψευδοπροφητη!! με το τελος του πολεμου γωγ-μαγωγ μας ξεκαθαριζει το τι γινεται..

και ο διάβολος ο πλανών αυτούς εβλήθη εις την λίμνην του πυρός και του θείου, όπου και το θηρίον και ο ψευδοπροφήτης

οποιαδηποτε συνδεση περι αναλαμπης λοιπον και πολεμου γωγ-μαγωγ, ειναι απλα.. γελοια ? ευγενικα το λεω..

τι ειναι αυτος ο πολεμος ομως? παλι μας το ξεκαθαριζει η ιδια η αποκαλυψη.
ας το δουμε το εδαφιο ξανα, πιο προσεκτικα..

8 και εξελεύσεται πλανήσαι τα έθνη τα εν ταις τέσσαρσι γωνίαις της γης, τον Γώγ και τον Μαγώγ, συναγαγείν αυτούς εις τον πόλεμον, ων ο αριθμός αυτών ως η άμμος της θαλάσσης.
9 και ανέβησαν επί το πλάτος της γης, και εκύκλευσαν την παρεμβολήν των αγίων και την πόλιν την ηγαπημένην•


βλεπουμε λοιπον, ο διαβολος να πλαναει την οικουμενη ολοκληρη, εν ταις τέσσαρσι γωνίαις της γης, και να τους μαζευει ολους ωστε ολοι μαζι να πραξουν ενα πραγμα.
τι ειναι αυτο?
και εκύκλευσαν την παρεμβολήν των αγίων και την πόλιν την ηγαπημένην•

1) ποιοι ειναι οι αγιοι που κυκλωσε ολοκληρη η γη?
οι Αγιοι ειναι οι Χριστιανοι οι οποιοι δεν ελαβαν το χαραγμα του θηριου ουτε προσκυνησαν αυτον η την εικονα αυτου.

2) ποια ειναι η πολις η ηγαπημενη?
η Εκκλησια

βλεπουμε λοιπον τον διαβολο να πλαναει και να συναγει ολοκληρη την οικουμενη ινα κανουν πολεμο στους Αγιους, στην Εκκλησια του Χριστου.

βλεπουμε λοιπον, τον διωγμο της στρατευομενης Εκκλησιας του Χριστου με το λυσιμο του σατανα.

παμε να το αναλυσουμε λιγο περισσοτερο για πληρη κατανοηση.

ολοι οι πατερες, ονομαζουν τον αντιχριστο Γωγ! ο Γωγ, αντιπροσωπευει ολοκληρη την εννοια του κακου. για αυτο και η προφητεια του ιεζεκιηλ εχει 2 σκελη ερμηνειας. το πρωτο σκελος ειναι η πραγματικη εκβαση του πολεμου, η οποια εγινε ιστορικως, και το δευτερο σκελος ειναι η πνευματικη ερμηνεια.

να σημειωσουμε βεβαια εδω, το εξης αξιοσημειωτο! ειδαμε, οτι η εκβαση του πολεμου του Γωγ, εγινε απο τους σκυθες, και ονομαστηκε η πολις αυτη για την αναμνηση του γεγονοτος, σκυθοπολις! και απο εκει ειναι που θα βγει ο αντιχριστος! απο την σκυθοπολις του ΓΩΓ.

ιδου:

Μεγάλος Αθανάσιος
Ο Αντίχριστος θα εμφανιστεί από τη Γαλιλαία, όπως και ο Χριστός, καθώς η Γραφή λέει: «ο Δαν είναι ένα λιονταράκι που εξορμάει απ' τη Βασάν». Εδώ πρόκειται για την πόλη της Σκυθόπολης.

ετσι λοιπον, οι πατερες με πνευμα Αγιο, μιλησαν για τον Γωγ ως την εκπροσωπηση του Αντιχριστου, και αυτος ειναι ο λογος που χρησιμοποιει το ονομα αυτο, ο Ιωαννης στην αποκαλυψη!

η πνευματικη ερμηνεια οχι της γης ισραηλ, αλλα του λαου ισραηλ που ειναι η Εκκλησια.

για να κατανοησουμε βεβαια την μεγαλη συνδεση και τον λογο που ο Ιωαννης εβαλε το ονομα Γωγ εκει, θα πρεπει να αναλυσουμε αλλο ενα θεμα, το θεμα του Αρμαγεδωνος.

στην πραγματικοτητα, ο πολεμος του Αρμαγεδονως με τον πολεμο Γωγ-Μαγωγ ταυτιζονται αμεσα στην αποκαλυψη. οποτε για να εχουμε πληρη κατανοηση του πολεμου Γωγ-Μαγωγ, πρεπει να γνωριζουμε και τον πολεμο του Αρμαγεδωνος.

ο πολεμος του Αρμαγεδων, αναφερεται 2 φορες μεσα στην αποκαλυψη, ενω ο Γωγ-Μαγωγ 1. και οι 2 πολεμοι τελειωνουν ταυτοχρονα, ενω και οι 2 πολεμοι γινονται απο τον αντιχριστο, τον ψευδοπροφητη, και τον σατανα.

παμε να το δουμε λιγο πιο αναλυτικα.

η πρωτη φορα που εμφανιζεται ο πολεμος του Αρμαγεδων ειναι στην 6η φιαλη.


Και ο έκτος έχυσε τη φιάλη του πάνω στον ποταμό το μεγάλο, τον Ευφράτη: και ξεράθηκε το νερό του, για να ετοιμαστεί η οδός των βασιλιάδων που είναι από την ανατολή του ήλιου. 13 Και είδα να βγαίνουν από το στόμα του δράκου και από το στόμα του θηρίου και από το στόμα του ψευδοπροφήτη τρία πνεύματα ακάθαρτα σαν βάτραχοι. 14 Είναι δηλαδή πνεύματα δαιμονίων που κάνουν θαυματουργικά σημεία, τα οποία εκπορεύονται πάνω στους βασιλιάδες της οικουμένης όλης, για να τους συνάξουν στον πόλεμο της ημέρας της μεγάλης του Θεού του Παντοκράτορα. 15 – «Ιδού, έρχομαι σαν κλέφτης. Μακάριος αυτός που αγρυπνεί και διατηρεί τα ρούχα του, για να μην περπατά γυμνός και βλέπουν την ασχήμια του». – 16 Και τους σύναξε στον τόπο που καλείται εβραϊκά Αρμαγεδών.


καταρχας, θελω να πω, πως ενα απο τα σημεια που μας "αναγκαζει" ο Ιωαννης να δουμε τον πολεμο Γωγ Μαγωγ και Αρμαγεδων, ειναι πως οταν αναφερεται ο Ιωαννης σε καποιον απο αυτους τους πολεμους, τοτε βαζει το ΤΟΝ πολεμο. που σημαινει τον 1, τον ιδιο πολεμο!

παμε να δουμε τωρα τι μας λεει το εδαφιο αυτο.

μας δειχνει ο Ιωαννης, εναν Αγγελο να ριχνει την φιαλη του στον Μεγα ποταμο, τον Ευρφατη, ωστε να προκαλεσει την ξηρανση αυτου.
τι αραγε να σημαινει αυτο?
πολλοι εχουν πει, οτι τους κατευει στο μυαλο. ας με συνχωρησετε, αλλα ειναι ετσι ακριβως.
διαβασαμε στον π.παισιο, ο οποιος λεει πως ο αρμαγεδων, ειναι ο 3ος παγκοσμιος πολεμος, η μιλουν για την ξηρανση του ευφρατη με τετοιο τροπο ωστε να πεσασουν απο εκει 200.000.000 κινεζοι, και αλλα τετοια..

καταρχας, οσοι τα λενε αυτα, κανουν το τεραστιο ατοπημα, να συνχεουν τον πολεμο της 6ης σαλπιγγος, με τον πολεμο του αρμαγεδων της 6ης φιαλης. ο μεν πολεμος της 6ης σαλπιγγος ειναι ΠΡΙΝ την ελευση του αντιχριστου, ενω ο δευτερος, της 6ης φιαλης ειναι την εποχη του ιδιου του αντιχριστου, αφου αυτος ειναι που διαπρατει τον πολεμο, οπως θα δουμε παρακατω..
η ξηρανση του ευφρατη ποταμου, συμφωνα με τους πατερες, ειναι συμβολικη. ο "ποταμος" στο αλιγορικο λεξιλογιο της Α. γραφης, ειναι σχεδον παντα "πειρασμος". ετσι λοιπον οι πατερες λενε οτι εδω, τον αντιχριστο ονομαζει "ευφρατη" ο Ιωαννης, και για αυτο τον ονομαζει "Μεγα". με απλα λογια, "Μεγα πειρασμο".

παμε να δουμε τωρα, ποιος κανει τον πολεμο αυτον:

Και είδα να βγαίνουν από το στόμα του δράκου και από το στόμα του θηρίου και από το στόμα του ψευδοπροφήτη τρία πνεύματα ακάθαρτα σαν βάτραχοι.

ωστε βλεπουμε λοιπον ξεκαθαρα, οτι ο πολεμος του αρμαγεδωνος, γινεται απο τον ιδια την σατανικη τριαδα, αντιχριστο-σατανα-ψευδοπροφητη.
και βγαινουν απο το στομα τους πνευματα 3 ακαθαρτα. μας λεει δηλαδη, το ακριβως αντιθετο απο τον Χριστο μας, οτι απο τον στομα του βγαινει ρομφαια διστομος και κοπτερα. που η ρομφαια αυτη, ειναι ο λογος του Χριστου, του Α.Πνευματος. ετσι και εδω, ειναι ο μυαρος λογος του αντιχριστου - σατανα - ψευδοπροφητη, τα οποια ειναι "λογος" δαιμονιων.

σε ποιους ομως απευθηνεχται ο δαιμονικος λογος αυτος?

14 Είναι δηλαδή πνεύματα δαιμονίων που κάνουν θαυματουργικά σημεία, τα οποία εκπορεύονται πάνω στους βασιλιάδες της οικουμένης όλης, για να τους συνάξουν στον πόλεμο της ημέρας της μεγάλης του Θεού του Παντοκράτορα.

εδω, μας δεινει ο Ιωαννης, ολοκληρη την κατανοηση και τον λογο τον οποιο κανουν τον πολεμο αυτο, η σατανικη τριας.
μας λεει λοιπον, οτι ο "λογος" τους, εκπορευεται στους βασιλεις της οικουμενης ολης κανοντας τεραστια θαυματα εμπρος των βασιλεων αυτων.
1) γιατι ομως πανε σε ολοκληρη την οικουμενη?
για να συναξουν τους βασιλεις αυτους, ΣΤΟΝ πολεμο, της μεγαλης ημερας του Θεου του παντοκρατωρος!

2)και ποια ειναι η ημερα αυτη?
η Δευτερα Παρουσια !!

«Ιδού, έρχομαι σαν κλέφτης. Μακάριος αυτός που αγρυπνεί και διατηρεί τα ρούχα του, για να μην περπατά γυμνός και βλέπουν την ασχήμια του».

αυτη ειναι φραση που χρησιμοποιει ο Χριστος, για δηλωσει τον ερχομο του στην ενδοξη Δευτερα εκευση Του.
ο πολεμος αυτος αφορα, την ημερα της Δευτερας Παρουσιας του Χριστου.

16 Και τους σύναξε στον τόπο που καλείται εβραϊκά Αρμαγεδών.

το "αρμαγεδων" συμφωνα με τους πατερες, ερμηνευεται ως "διακοπη" η "διακοπτομενη"¨. και βεβαιως ειναι ετσι, αφου παρακατω θα δουμε και την εκβαση του πολεμου αυτου, αλλα και το αποτελεσμα του, που ειναι η δευτερα ελευση του Χριστου Κριτου πλεον.
Αρμαγεδδων ειναι συνθετη λεξη εβραικη και σημαινει ορος της Μαγεδων. ΑΡ=Ορος.
στο ακρο της πεδιαδας Εσδριλον. πιθανοτατα να ηταν στους προποδες του Καρμηλου ορους. Στην πεδιαδα αυτη, κατα το παρελθον εχουν γινει βιβλικες μαχες των εβραιων τοσο ενδοξες, οσο και αδοξες. Σε αυτην την πεδιαδα παλι, ο προφητης Ηλιας κατεσφαξε τους «ιερεις» του βααλ. οπως και επισης εγινε η μαχη των χανανεων οπου ο Βαρακ και η Δεβορα τους κατενικησαν. επισης ο Γεδεων κατετροπωσε τους Μαδιανητες. Στον ιδιο τοπο, φωνευθηκε ο Σαουλ απο τους Φιλιστεους. Ο Ιωσηας ο βασιλευς του Ιουδα κατενικηθη και εφονευθη απο τον Φαραω Νεχω. ο τοπος αυτος λοιπον, λογο των αιματηρων συγκρουσεων, τοσο ενδοξων οσο και αδοξων, εγινε θρυλικος τοπος στην εθνικη ιστορια των εβραιων. αυτον λοιπον τον τοπο, τον Αρμαγεδων,τωρα, οραματιζεται ο Ιωαννης.


με απλα λογια λοιπον, βλεπουμε τον αντιχριστο, τον ψευδοπροφητη, και τον σατανα, να ποιουν σημεια και τερατα, ενωπιων των βασιλεων ολοκληρης της οικουμενης, ωστε να τους πεισουν, και να τους συναγαγουν εις τον τοπο του αρμαγεδωνος.
ολοι μαζι λοιπον, συνηγμενοι, ενωμενη ολοκληρη η οικουμενη, για να ποιησουν πολεμο που αραγε?

αυτο μας απαντατε στο 19 κεφαλαιο της αποκαλυψεως οπου ειναι και η 2η εμφανιση του πολεμου του αρμαγεδωνος, και μας δειχνει, τοσο τον λογο τον οποιο γινεται αυτη η συναξης των βασιλεων της οικουμενης ολης, οσο την εκβαση του πολεμου, αλλα και το αποτελεσμα του.

παμε να δουμε...

11 Και είδα τον ουρανό ανοιγμένο, και ιδού ίππος λευκός και αυτός που κάθεται πάνω του καλείται “Πιστός και Αληθινός”, και με δικαιοσύνη κρίνει και πολεμά. 12 Και οι οφθαλμοί του είναι σαν πύρινη φλόγα, και πάνω στο κεφάλι του διαδήματα πολλά, έχοντας όνομα γραμμένο που κανείς δεν ξέρει παρά μόνο αυτός. 13 Και είναι ντυμένος με ρούχο βαμμένο σε αίμα, και έχει καλεστεί το όνομά του “Ο Λόγος του Θεού”. 14 Και τα στρατεύματα που είναι στον ουρανό τον ακολουθούσαν πάνω σε ίππους λευκούς, ντυμένοι με εκλεκτό λινό λευκό, καθαρό. 15 Και από το στόμα του εκπορεύεται ρομφαία κοφτερή, για να πατάξει με αυτήν τα έθνη, και αυτός θα τους ποιμάνει με ράβδο σιδερένια. Και αυτός πατά το πατητήρι του θυμωμένου κρασιού της οργής του Θεού του Παντοκράτορα. 16 Και έχει πάνω στο ρούχο του και πάνω στο μηρό του ένα όνομα γραμμένο: “Βασιλιάς βασιλιάδων και Κύριος κυρίων”. 17 Και είδα έναν άγγελο να έχει σταθεί στον ήλιο και έκραξε με φωνή μεγάλη, λέγοντας σε όλα τα όρνια που πετούν στα μεσούρανα: «Ελάτε, συναχτείτε στο δείπνο το μεγάλο του Θεού, 18 για να φάτε σάρκες βασιλιάδων και σάρκες χιλίαρχων και σάρκες ισχυρών και σάρκες ίππων και αυτών που κάθονται πάνω τους και σάρκες όλων, ελεύθερων και δούλων και μικρών και μεγάλων». 19 Και είδα το θηρίο και τους βασιλιάδες της γης και τα στρατεύματά τους συναγμένα, για να κάνουν τον πόλεμο με αυτόν που κάθεται πάνω στον ίππο και με το στράτευμά του. 20 Και πιάστηκε το θηρίο και μαζί του ο ψευδοπροφήτης που έκανε τα θαυματουργικά σημεία μπροστά του, με τα οποία πλάνησε εκείνους που έλαβαν το χάραγμα του θηρίου και εκείνους που προσκυνούν την εικόνα του. ζωντανοί ρίχτηκαν οι δύο στη λίμνη της φωτιάς που καίγεται με θειάφι. 21 Και οι λοιποί σκοτώθηκαν με τη ρομφαία αυτού που κάθεται πάνω στον ίππο, η οποία εξήλθε από το στόμα του, και όλα τα όρνια χόρτασαν από τις σάρκες τους.13 Και είναι ντυμένος με ρούχο βαμμένο σε αίμα, και έχει καλεστεί το όνομά του “Ο Λόγος του Θεού”. 14 Και τα στρατεύματα που είναι στον ουρανό τον ακολουθούσαν πάνω σε ίππους λευκούς, ντυμένοι με εκλεκτό λινό λευκό, καθαρό. 15 Και από το στόμα του εκπορεύεται ρομφαία κοφτερή, για να πατάξει με αυτήν τα έθνη, και αυτός θα τους ποιμάνει με ράβδο σιδερένια.


βλεπουμε λοιπον τον Χριστο να ερχεται στην γη απο τους ανεωγμενους ουρανους πλεον, κατα την Δευτερα Ελευση Του, με τα στρατευματα Του, τα Αγια ταγματα των Αγιων Αγγελων.


17 Και είδα έναν άγγελο να έχει σταθεί στον ήλιο και έκραξε με φωνή μεγάλη, λέγοντας σε όλα τα όρνια που πετούν στα μεσούρανα: «Ελάτε, συναχτείτε στο δείπνο το μεγάλο του Θεού, 18 για να φάτε σάρκες βασιλιάδων και σάρκες χιλίαρχων και σάρκες ισχυρών και σάρκες ίππων και αυτών που κάθονται πάνω τους και σάρκες όλων, ελεύθερων και δούλων και μικρών και μεγάλων».

εντολη λοιπον του Θεου, να φανε τα ορνεα της γης, τις σαρκες ολων! ποιων ολων? ολων οσων ηταν στην εκβαση του πολεμου μονο?
οχι ! ολων των ανθρωπων της γης οι οποιοι ελαβαν το χαραγμα του θηριου, και προσκυνησαν την εικονα αυτου. και αυτο, μας το δειχνει ο Χριστος, αφου χρησιμοποιει την ιδια φραση που χρησιμοποιησε για αυτους που θα λαβουν το χαραγμα του μυαρου αντιχριστου.

Και κάνει σ’ όλους, στους μικρούς και στους μεγάλους, και στους πλούσιους και στους φτωχούς, και στους ελεύθερους και στους δούλους, να δώσουν σ’ αυτούς χάραγμα

και τωρα, μας δειχνει τον λογο τον οποιο ειναι ολα αυτα τα στρατευματα συνειγμενα στον τοπο του αρμαγεδωνος.

19 Και είδα το θηρίο και τους βασιλιάδες της γης και τα στρατεύματά τους συναγμένα, για να κάνουν τον πόλεμο με αυτόν που κάθεται πάνω στον ίππο και με το στράτευμά του.

αυτος ειναι λοιπον ο λογος που συνηχθησαν τα στρατευματα της οικουμενης ολης στον τοπο του αρμαγεδωνος. για να κανουν πολεμο στον ιδιο τον Χριστο και στο στρατευμα Αυτου, την ημερα της Δευτερας Παρουσιας Του !
πως νοητε ομως αυτος ο πολεμος? θα πετανε δηλαδη βομβες και ρουκετες στον Χριστο και τους Αγγελους?
προφανως και οχι..
θα προσπαθησουν ομως, αφου ετσι θα τους εχει πεισει ο σατανας , ο αντιχριστος και ο ψευδοπροφητης, να αντισταθουν στον ιδιο τον Χριστο, στην ενδοξη Δευτερα Παρουσια Του.

και τωρα, μας δειχνει ο Ιωαννης και το αποτελεσμα του πολεμου αυτου

20 Και πιάστηκε το θηρίο και μαζί του ο ψευδοπροφήτης που έκανε τα θαυματουργικά σημεία μπροστά του, με τα οποία πλάνησε εκείνους που έλαβαν το χάραγμα του θηρίου και εκείνους που προσκυνούν την εικόνα του. ζωντανοί ρίχτηκαν οι δύο στη λίμνη της φωτιάς που καίγεται με θειάφι. 21 Και οι λοιποί σκοτώθηκαν με τη ρομφαία αυτού που κάθεται πάνω στον ίππο, η οποία εξήλθε από το στόμα του, και όλα τα όρνια χόρτασαν από τις σάρκες τους.

το αποτελεσμα της εκβασης, ειναι το πιασιμο της σατανικης- μοιαρης τριαδος και το ριξιμο τους στο πυρ της κολασεως.

η ερωτηση που θα κανουν οι πιο πολλοι, ειναι η εξης.

γιατι ομως λεει οτι πιανοντε ο αντιχριστος και ο ψευδοπροφητης, και δεν λεει το διαβολο, ενω στο επομενο ακριβως κεφαλαιο, βλεπουμε τον διαβολο να κανει τον πολεμο γωγ-μαγωγ και να πιανεται παλι απο τον Χριστο?

ο πολεμος του αρμαγεδωνος και ο πολεμος γωγ και μαγωγ, ειναι Ο πολεμος. για αυτο οπως ειπαμε, θα δουμε τον Ιωαννη να να βαζει την λεξη "ΤΟΝ πολεμο" πριν απο τους 2 αυτους πολεμους, για να τονισει και να καταδειξει την μοναδικοτητα της εκβασης του πολεμου.

ξεκινανε ακριβως την ιδια στιγμη, και τελειωνουν ακριβως την ιδια στιγμη, με την ελευση του Χριστου ως Μεγας Κριτης.
ο πολεμος γωγ-μαγωγ ειναι ο πολεμος εναντιων της στρατευομενης εκκλησιας του Χριστου, δηλαδη ο διογμος της Εκκλησιας,
ενω ο πολεμος του αρμαγεδωνος, ειναι ο πολεμος της οικουμενης ολης εναντιων του ιδιου του Χριστου εν τη δευτερα ελευση του.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Αύγ 2013, 12:47 
Αντινεοταξίτης
Αντινεοταξίτης
Κατάσταση:
Εγγραφη: 06 Ιούλ 2010, 23:37
Δημοσ.: 544
Thanks:
Thanked:
time στο post
emman έγραψε:
Ορθοδοξος είμαι!

Ομως για πείτε μου..... μήπως και ο Ιωαννης της Αποκάλυψης κάνει λάθος?

Ή εγώ δεν ξέρω να διαβαζω ή κάτι μου διαφεύγει.....


1 ΚΑΙ ΕΙΔΟΝ ΑΓΓΕΛΟΝ ΚΑΤΑΒΑΙΝΟΝΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΟΣΤΙΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙΟΝ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΥΣΙΝ ΜΕΓΑΛΗΝ ΕΝ ΤΗ ΧΕΙΡΙ ΑΥΤΟΥ
2 ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟΝΤΑ ΤΟΝ ΟΦΙΝ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΝ ΟΣΤΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΑΣ ΚΑΙ ΕΔΕΣΕΝ ΑΥΤΟΝ ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ
3 ΚΑΙ ΕΡΡΙΨΕΝ ΑΥΤΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΕΣΦΡΑΓΙΣΕΝ ΕΠΑΝΩ ΑΥΤΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΛΑΝΗΣΗ ΤΑ ΕΘΝΗ ΠΛΕΟΝ ΕΩΣΟΥ ΠΛΗΡΩΘΩΣΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΗ ΟΛΙΓΟΝ ΚΑΙΡΟΝ
4 ΚΑΙ ΕΙΔΟΝ ΘΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΑΘΗΣΑΝ ΕΠ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΣ ΕΔΟΘΗ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΝ ΤΑΣ ΨΥΧΑΣ ΤΩΝ ΠΕΠΕΛΕΚΙΣΜΕΝΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑΝ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΙΤΙΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΚΥΝΗΣΑΝ ΤΟ ΘΗΡΙΟΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΑΒΟΝ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΕΠΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΖΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΒΑΣΙΛΕΥΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ
5 ΟΙ ΔΕ ΛΟΙΠΟΙ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΔΕΝ ΑΝΕΖΗΣΑΝ ΕΩΣΟΥ ΠΛΗΡΩΘΩΣΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ Η ΠΡΩΤΗ
6 ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΟΣΤΙΣ ΕΧΕΙ ΜΕΡΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΕΠΙ ΤΟΥΤΩΝ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑΝ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΙΣΘΑΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΒΑΣΙΛΕΥΣΕΙ ΜΕΤ ΑΥΤΟΥ ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ
7 ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΘΩΣΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ ΘΕΛΕΙ ΛΥΘΗ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΕΚ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΑΥΤΟΥ
8 ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΞΕΛΘΕΙ ΔΙΑ ΝΑ ΠΛΑΝΗΣΗ ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΤΕΣΣΑΡΑΣ ΓΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΝ ΓΩΓ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΓΩΓ ΔΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΞΗ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΣ Η ΑΜΜΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
9 ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΣΑΝ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΤΗΝ ΗΓΑΠΗΜΕΝΗΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗ ΠΥΡ ΑΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΚ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΦΑΓΕΝ ΑΥΤΟΥΣ
10 ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΩΝ ΑΥΤΟΥΣ ΕΡΡΙΦΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟΝ ΚΑΙ Ο ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΒΑΣΑΝΙΖΕΣΘΑΙ ΗΜΕΡΑΝ ΚΑΙ ΝΥΚΤΑ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ
11 ΚΑΙ ΕΙΔΟΝ ΘΡΟΝΟΝ ΛΕΥΚΟΝ ΜΕΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΝΟΝ ΕΠ ΑΥΤΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΦΥΓΕΝ Η ΓΗ ΚΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΥΡΕΘΗ ΤΟΠΟΣ ΔΙ ΑΥΤΑ
12 ΚΑΙ ΕΙΔΟΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΗΝΟΙΧΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΝ ΑΛΛΟ ΗΝΟΙΧΘΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΚΡΙΘΗΣΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΕΝ ΤΟΙΣ ΒΙΒΛΙΟΙΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΩΝ
13 ΚΑΙ ΕΔΩΚΕΝ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΑΥΤΗ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΗΣ ΕΔΩΚΑΝ ΤΟΥΣ ΕΝ ΑΥΤΟΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΡΙΘΗΣΑΝ ΕΚΑΣΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΩΝ
14 ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΗΣ ΕΡΡΙΦΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ
15 ΚΑΙ ΟΣΤΙΣ ΔΕΝ ΕΥΡΕΘΗ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΕΝ ΤΩ ΒΙΒΛΙΩ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΡΡΙΦΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟemman,

αυτο που σου διαφευγει, ειναι η Ορθοδοξη ερμηνεια του εδαφιου.

επιτρεψε μου να σου δειξω, μελετησε την προσεκτικα, και ειμαι σιγουρος πως εσυ θα καταλαβεις γρηγορα.

παμε να δουμε το πως ερμηνευεται το κεφαλαιο 20 της αποκαλυψεως, που εχει γινει λογος αιρεσεων και αιρεσεων.Καὶ εἶδον ἄγγελον καταβαίνοντα ἐκ τοῦ οὐρανοῦ, ἔχοντα τὴν κλεῖν τῆς ἀβύσσου καὶ ἅλυσιν μεγάλην ἐπὶ τὴν χεῖρα αὐτοῦ. 2 καὶ ἐκράτησε τὸν δράκοντα, τὸν ὄφιν τὸν ἀρχαῖον, ὅς ἐστι Διάβολος καὶ ὁ Σατανᾶς ὁ πλανῶν τὴν οἰκουμένην, καὶ ἔδησεν αὐτὸν χίλια ἔτη, 3 καὶ ἔβαλεν αὐτὸν εἰς τὴν ἄβυσσον, καὶ ἔκλεισε καὶ ἐσφράγισεν ἐπάνω αὐτοῦ, ἵνα μὴ πλανᾷ ἔτι τὰ ἔθνη, ἄχρι τελεσθῇ τὰ χίλια ἔτη· μετὰ ταῦτα δεῖ αὐτὸν λυθῆναι μικρὸν χρόνον.

εδω βλεπουμε τον Αρχαγγελο Μιχαηλ, να δενει τον σατανα για 1000 χρονια.
το πρωτο ερωτημα τιθεται λοιπον.

1) ποτε αραγε δεθηκε ο σατανας ωστε να μην πλανα τα εθνη ετι?

η απαντηση απο την Ορθοδοξη Εκκλησια ερχεται σαφης και κατηγορηματικη. ο σατανας, "ο εχων το κρατος του θανατου" δεθηκε με την σταυρωση του Ιησου Χριστου.

μας το ξεκαθαριζει αυτο δε, ο Αποστολος Παυλος στην προς εβραιους επιστολη
14 ἐπεὶ οὖν τὰ παιδία κεκοινώνηκε σαρκὸς καὶ αἵματος, καὶ αὐτὸς παραπλησίως μετέσχε τῶν αὐτῶν, ἵνα διὰ τοῦ θανάτου καταργήσῃ τὸν τὸ κράτος ἔχοντα τοῦ θανάτου, τοῦτ' ἔστι τὸν διάβολον,


μας λεει λοιπον ο Απ. Παυλος, οτι με την σταυρωση Του ο Χριστος, κατενικησε και καταργησε το κρατος του θανατου, και συμπληρωνει, δηλαδη τον ιδιο τον διαβολο.
δηλαδη, καταργησε με την σταυρωση Του, τον ιδιο τον διαβολο.
αυτο ακριβως ειναι και το "δεσιμο" του σατανα.

επισης, ψελνουμε στον Ορθρο,

Ὑπερευλογημένη ὑπάρχεις, Θεοτόκε Παρθένε· διὰ γὰρ τοῦ ἐκ σοῦ σαρκωθέντος, ὁ ᾍδης ἠχμαλώτισται, ὁ Ἀδὰμ ἀνακέκληται, ἡ κατάρα νενέκρωται, ἡ Εὔα ἠλευθέρωται, ὁ θάνατος τεθανάτωται, καὶ ἡμεῖς ἐζωοποιήθημεν·

ψελνουμε λοιπον, οτι απο του σαρκωθεντος Χριστου, ο θανατος, ο αδης, ο σατανας δηλαδη, ηχμαλωτισθει και τεθανατωται, ενω οι Χριστιανοι εζωοποιηθημεν.

ο Αγιος Ανδρεας Καισαρειας, εχοντας υποψην το δεσιμο του διαβολου, μας αναφερει
"Ενταυθα, την εν τω Δεσποτικω παθει γεγνημενην του διαβολου διηγειται καθαιρεσιν" (P.G. 106, Kεφ Ξ, σελ 408)2)τι ομως αραγε σημαινει το δεσιμο του σατανα και με ποιον τροπο αυτο φαινεται και ερμηνευεται?

το δεσιμο του σατανα, επαφιεται στην πιστη του Ευαγγελιου. ειναι απολυτως εξαρτωμενο το δεσιμο του, με την πιστη των ενθρωπων στο Ευαγγελιο - στον λογο του Χριστου.
ενα μερος του περιορισμου του σατανα, επιτελειτε με την καθοδο του Χριστου στον αδη, και την κυρηξη του Ευαγγελιου. οι πιστευσαντες σε αυτο, σωθηκαν.
υστερα, εχουμε την καθοδο του Αγιου Πνευματος την ημερα της Πεντηκοστης με την δημιουργια της Εκκλησιας, της νυμφης του Χριστου. ετσι, την πρωτη κιολας μερα, 3000 εβραιοι πιστεψαν και βαπτιστηκαν. με την Εκκλησια του Χριστου λοιπον εχουμε τον υστατο περιορισμο, και το δεσιμο του σατανα, αφου πλεον ο δευτερος θανατος παυει να εχει εξουσια στους εχοντες μερος στην Εκκλησια του Χριστου, οπου ειναι η πρωτη ανασταση. υπαρχει πλεον διαχυτη η Χαρις του Αγιου Πνευματος στους Χριστιανους, και καθημερινα αυξανεται, την εποχη εκεινη, η διαδοση και η αποδοχη του Ευαγγελιου με ταχυτατους ρυθμους σε ολα τα μερη και τα πλατη της γης, οπως λεει ο Αποστολος των εθνων.
"εἴ γε ἐπιμένετε τῇ πίστει τεθεμελιωμένοι καὶ ἑδραῖοι καὶ μὴ μετακινούμενοι ἀπὸ τῆς ἐλπίδος τοῦ εὐαγγελίου οὗ ἠκούσατε, τοῦ κηρυχθέντος ἐν πάσῃ κτίσει τῇ ὑπὸ τὸν οὐρανόν, οὐ ἐγενόμην ἐγὼ Παῦλος διάκονος."
ετσι λοιπον, ο σατανας δενεται, επειδη λαμβανουν χωρα η πιστης και η πραξις των εντολων του Ευαγγελιου απο τους Χριστιανους.


7 Καὶ ὅταν τελεσθῇ τὰ χίλια ἔτη, λυθήσεται ὁ σατανᾶς ἐκ τῆς φυλακῆς αὐτοῦ, 8 καὶ ἐξελεύσεται πλανῆσαι τὰ ἔθνη τὰ ἐν ταῖς τέσσαρσι γωνίαις τῆς γῆς, τὸν Γὼγ καὶ τὸν Μαγώγ, συναγαγεῖν αὐτοὺς εἰς τὸν πόλεμον....

3) ερχεται ομως η στιγμη, η οποια ο σατανας λυνεται. πως πρεπει να εκλαβουμε την λυση του σατανα?

ο σατανας, δεθηκε χαρην της πιστης και της τηρησης των εντολων του Ιησου απο το σωμα της Εκκλησιας. ετσι λοιπον, υπηρχε διαχυτη η Χαρις του Αγιου Πνευματος. τι ομως γνωριζουμε για τους εσχατους καιρους?
ειπε ο Κυριος πως η αγαπη των πολλων ψυγησεται. και οπως γνωριζουμε απο την Ορθοδοξια μας, η αγαπη, ειναι η εμπρακτη τηρηση της πιστεως. ετσι λοιπον μας λεει ο Κυριος. αρα ελθων εβρω την πιστη επι της γης? ετσι λοιπον, μας δειχνει οτι οι περισσοτεροι θα απομακρυνθουν απο το Ευαγγελιο. μας ενημερωνει λοιπον για την αποστασια που θα υπαρχει την εποχη των εσχατων ο Αποστολος ΠΑυλος.
« Τοῦτο δὲ γίνωσκε, ὅτι ἐν ἐσχάταις ἡμέραις ἐνστήσονται καιροὶ χαλεποί. Ἔσονται γὰρ οἱ ἄνθρωποι φίλαυτοι, φιλάργυροι, ἀλαζόνες, ὑπερήφανοι, βλάσφημοι, γονεύσιν ἀπειθεῖς, ἀχάριστοι, ἀνόσιοι, ἄστοργοι, ἄσπονδοι, διάβολοι, ἀκρατεῖς, ἀνήμεροι, ἀφιλάγαθοι, προδόται, προπετεῖς, τετυφωμένοι, φιλήδονοι μᾶλλον ἤ φιλόθεοι, ἔχοντες μόρφωσιν εὐσεβείας, τὴν δὲ δύναμιν αὐτῆς ἠρνημένοι ». Ο Άγιος Αυγουστίνος, ερμηνεύοντας αυτούς τους στίχους, γράφει πως οι άνομοι θα πληθαίνουν όλο και περισσότερο, καθώς το τέλος θα πλησιάζει. Το δεύτερο σκέλος της αποστασίας θα είναι η αύξηση των αιρέσεων και η πρόοδος του αντιχριστιανισμού. Ωστόσο, τα χειρότερα θα έπονται. Κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, αν προ του Αντιχρίστου η αμαρτία θα έχει κορυφωθεί, επί της εποχής του Αντιχρίστου θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, ώστε να υπακούσουν τότε όλοι οι άνθρωποι στον Αντίχριστο και να τον προσκυνήσουν. ετσι λοιπον, μας ενημερωνει παλι ο Αποστολος των εθνων, οτι πρωτα θα ελθει η αποστασια, και υστερα θα ελθει ο αντιχριστος « ἐὰν μὴ ἔλθῃ ἡ ἀποστασία πρῶτον καὶ ἀποκαλυφθῇ ὁ ἄνθρωπος τῆς ἀνομίας… »
ετσι λοιπον, αυτη η απομακρυνση απο το Ευαγγελιο, και η πανπορνεια του βιου, θα επιφερει την αρση της Θειας Χαριτος. ετσι λοιπον, θα φυγει η Θεια Χαρις, εκτος απο τους ελαχιστους απομειναντες Χριστιανους. αφου λοιπον θα φυγει η Θεια Χαρις, τοτε θα βρει την δυνατοτητα ο διαβολος να επιδρασει δυσμενως επανω στους ανθρωπους. το γεγονος αυτο, η λυσης του σατανα, δεν ειναι γεγονος που λαμβανει χωρα καποια δεδομενη στιγμη. ειναι προοδευτικο. οπως και η ψυχρανση των ανθρωπων εναντι του Ευαγγελιου, ειναι προοδευτικη.
στην Αποκαλυψη ομως λεει οτι θα λυθει για 3.5 χρονια.
τα 3.5 χρονια αυτα, θα ειναι το αποκορυφωμα της δρασεως του σατανα και πλεον η πληρης ελευθερια του και εξουσια του στην γη, στο προσωπο του αντιχριστου, οπου και πλεον ο σατανας θα προσκυνηθει ως θεος μεσω αυτου.
και τοτε, οταν πλεον λυθει ο σατανας, ξεκιναει και ο μεγας διογμος των Χριστιανων, η μεγαλη θλιψη, ο πολεμος Γωγ και Μαγωγ.4)ποσα δηλαδη ειναι τα χιλια χρονια?

τα χιλια χρονια, ειναι καθαρα συμβολικος αριθμος, που αναδυκνυει την πολυ μακρα διαρκεια χρονου.5)ποτε ξεκινουν, και ποτε τελειωνουν τα χιλια χρονια?

τα χιλια χρονια, χωριζοντε σε 2 κατηγοριες.

α)ειναι τα χιλια χρονια του δεσιματος του σατανα.
τα χιλια αυτα χρονια ξεκινουν με την σταυρωση του Χριστου και τελειωνουν τα 3.5 χρονια της βασιλειας του αντιχριστου.

β)ειναι τα χιλια χρονια της βασιλειας των πιστων με τον Χριστο.
τα χιλια αυτα χρονια ξεκινουν με την Ανασταση του Χριστου, και τελειωνουν την Δευτερα του Χριστου Παρουσια.


4 Καὶ εἶδον θρόνους, καὶ ἐκάθησαν ἐπ᾿ αὐτούς, καὶ κρῖμα ἐδόθη αὐτοῖς, καὶ τὰς ψυχὰς τῶν πεπελεκισμένων διὰ τὴν μαρτυρίαν ᾿Ιησοῦ καὶ διὰ τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ, καὶ οἵτινες οὐ προσεκύνησαν τὸ θηρίον οὔτε τὴν εἰκόνα αὐτοῦ, καὶ οὐκ ἔλαβον τὸ χάραγμα ἐπὶ τὸ μέτωπον αὐτῶν καὶ ἐπὶ τὴν χεῖρα αὐτῶν· καὶ ἔζησαν καὶ ἐβασίλευσαν μετὰ τοῦ Χριστοῦ χίλια ἔτη· 5 καὶ οἱ λοιποὶ τῶν νεκρῶν οὐκ ἔζησαν ἕως τελεσθῇ τὰ χίλια ἔτη. αὕτη ἡ ἀνάστασις ἡ πρώτη. 6 μακάριος καὶ ἅγιος ὁ ἔχων μέρος ἐν τῇ ἀναστάσει τῇ πρώτῃ· ἐπὶ τούτων ὁ δεύτερος θάνατος οὐκ ἔχει ἐξουσίαν, ἀλλ᾿ ἔσονται ἱερεῖς τοῦ Θεοῦ καὶ τοῦ Χριστοῦ, καὶ βασιλεύσουσι μετ᾿ αὐτοῦ χίλια ἔτη.

βλεπουμε 3 κατηγοριες ανθρωπων.

πρωτη κατηγορια: τους ανθρωπους οπου καθονται επανω σε θρονους
δευτερη κατηγορια: τους ανθρωπους οπου εχυσαν το αιμα τους για την μαρτυρια του Χριστου.
τριτη κατηγορια: τους ανθρωπους οι οποιοι δεν ελαβαν το χαραγμα, ουτε προσκυνησαν τον αντιχριστο.
και οι 3 κατηγοριες αυτων των ανθρωπων, εζησαν την περιοδο των 1000 ετων της βασιλειας του Χριστου. δηλαδη, εζησαν την περιοδο κατα την οποια εχει εγκαθιδρυθει η Εκκλησια του Χριστου επι της γης.
η πρωτη κατηγορια, ειναι οι Αποστολοι, στους οποιους εδωθησαν θρονοι διπλα στον Κριτη, και κριση, ωστε αυτοι ειναι που θα κρινουν τις 12 φυλες του Ισραηλ. ετσι λοιπον, οι Αποστολοι εζησαν μεσα στην περιοδο των χιλιων ετων, οι Αγιοι και μαρτυρες, οσο ο Μεγας Αθανασιος, οσο και ο Πατροκοσμας εζησαν μεσα στην περιοδο των χιλιων ετων, και τελος, οι Χριστιανοι που θα ζησουν την εποχη του αντιχριστου και δεν θα προσκυνησουν τον αντιχριστο ουτε λαβουν το χαραγμα του, θα ζουν την βασιλεια των 1000 ετων.


6)ποιοι ειναι οι λοιποι των νεκρων?
οσοι, ολα αυτα τα χρονια των 1000 ετων της βασιλειας του Χριστου, ηταν εκτος της Εκκλησιας, δεν μετειχαν δηλαδη, στην πρωτη Ανασταση.

7)ποια ειναι η Ανασταση η πρωτη?
η συμμετοχη στην Εκκλησια του Χριστου αυτα τα 1000 χρονια.

8 )ποιος ειναι ο δευτερος θανατος?
ο θανατος της ψυχης. οποιος εχει μερος στην ανασταση την πρωτη, ο δευτερος θανατος δεν εχει εξουσια επανω του.
δηλαδη, οποιος εχει μερος στα μυστηρια της Εκκλησιας, ο δευτερος θανατος, ο θανατος της ψυχης, που ειναι ο αποχωρισμος απο τον Θεο, δεν εχει εξουσια πανω του.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Αύγ 2013, 12:50 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 11:32
Δημοσ.: 9069
Thanks:
Thanked:
time στο post
Tωρα sarotos απαντάς σε μένα ή στην marillia12...... γιατί μπερδευτικα

_________________
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Αύγ 2013, 12:53 
Αντινεοταξίτης
Αντινεοταξίτης
Κατάσταση:
Εγγραφη: 06 Ιούλ 2010, 23:37
Δημοσ.: 544
Thanks:
Thanked:
time στο post
το πρωτο μου ποστ ειναι για την Μαριλια,

και το δευτερο για σενα


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Αύγ 2013, 13:57 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 11:32
Δημοσ.: 9069
Thanks:
Thanked:
time στο post
sarotos τα γνωρίζω αυτά που γράφεις, όπως επίσης και την θέση της εκκλησίας....... όμως κάτι δεν κολάει.


Πρωτον γιατί να τα γράφει αυτά αμέσω μετά που πετάει ο Χριστός το Θηριο και τον ψευδοπροφητη στην λιμνη του Πυρος?

Πιστευεις ότι δεν ειναι η συνέχεια του έργου?
Πιστευεις ότι στο συγκεκριμενο σημειο στο τέλος της Αποκαλυψης κανει μια απλη παρενθεση ο ιωαννης?


Μα μιλάει ξεκάθαρα ή τουλαχιστον εγώ το βλέπω έτσι:

Παράθεση:
ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟΝΤΑ ΤΟΝ ΟΦΙΝ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΝ ΟΣΤΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΑΣ ΚΑΙ ΕΔΕΣΕΝ ΑΥΤΟΝ ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ
3 ΚΑΙ ΕΡΡΙΨΕΝ ΑΥΤΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΕΣΦΡΑΓΙΣΕΝ ΕΠΑΝΩ ΑΥΤΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΛΑΝΗΣΗ ΤΑ ΕΘΝΗ ΠΛΕΟΝ ΕΩΣΟΥ ΠΛΗΡΩΘΩΣΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΗ ΟΛΙΓΟΝ ΚΑΙΡΟΝΔηλαδή όλα αυτα τα χρόνια ο σατανάς ήταν δεμένος και δεν πλανούσε τα εθνη....δηλαδή τον κόσμο?
Χλωμό μου φαινεται πολύ...

Λες ότι με την Ανασταση του Κυρίου δεθηκε ο σατανας και νικηθηκε η πλάνη του?
Και για ποιο λόγο στα τελευταια χρόνια αλλάζει αυτο?
Επειδή αυξηθηκε η αμαρτία?
Ναι όμως ή ισχυει η παραπάνω ερμηνεία ή δεν ισχύει..... δεν μπορεί να ισχύει με περιορισμούς!

Ασχετα ότι ανα τους αιωνές υπήρχαν χειρότερα και καλύτερα....

Παράθεση:
ΚΑΙ ΕΙΔΟΝ ΘΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΑΘΗΣΑΝ ΕΠ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΣ ΕΔΟΘΗ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΝ ΤΑΣ ΨΥΧΑΣ ΤΩΝ ΠΕΠΕΛΕΚΙΣΜΕΝΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑΝ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΙΤΙΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΚΥΝΗΣΑΝ ΤΟ ΘΗΡΙΟΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΑΒΟΝ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΕΠΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΖΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΒΑΣΙΛΕΥΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ


Εδώ λέει ότι όσοι δεν έλαβον το χαραγμα και ήταν με τον Χριστό θα ζησουν και θα βασιλεύσουν για χίλια έτη.
Μα πως θα βασιλεύσουν χίλια έτη αυτοι που δεν πήραν το χαραγμα?

Παράθεση:
ΟΙ ΔΕ ΛΟΙΠΟΙ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΔΕΝ ΑΝΕΖΗΣΑΝ ΕΩΣΟΥ ΠΛΗΡΩΘΩΣΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ Η ΠΡΩΤΗ


Οι υπόλοιποι θα περιμένουν τα χιλια χρόνια......

Πως γίνεται λοιπόν οι μεν να ζησουν για χιλια χρόνια και οι δέ να περιμένουν για χίλια χρόνια στην αναμονή?Παράθεση:
4)ποσα δηλαδη ειναι τα χιλια χρονια?

τα χιλια χρονια, ειναι καθαρα συμβολικος αριθμος, που αναδυκνυει την πολυ μακρα διαρκεια χρονου.Δεν νομίζω να ειναι συμβολικος αριθμος.

Ολοι οι αριθμοι που γράφει στην Αποκλαλυψη ο Ιωαννης δεν ειναι συμβολικοι....


Παράθεση:
5)ποτε ξεκινουν, και ποτε τελειωνουν τα χιλια χρονια?

τα χιλια χρονια, χωριζοντε σε 2 κατηγοριες.

α)ειναι τα χιλια χρονια του δεσιματος του σατανα.
τα χιλια αυτα χρονια ξεκινουν με την σταυρωση του Χριστου και τελειωνουν τα 3.5 χρονια της βασιλειας του αντιχριστου.

β)ειναι τα χιλια χρονια της βασιλειας των πιστων με τον Χριστο.
τα χιλια αυτα χρονια ξεκινουν με την Ανασταση του Χριστου, και τελειωνουν την Δευτερα του Χριστου Παρουσια


ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΘΩΣΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ ΘΕΛΕΙ ΛΥΘΗ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΕΚ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΑΥΤΟΥ
8 ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΞΕΛΘΕΙ ΔΙΑ ΝΑ ΠΛΑΝΗΣΗ ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΤΕΣΣΑΡΑΣ ΓΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΝ ΓΩΓ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΓΩΓ ΔΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΞΗ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΣ Η ΑΜΜΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
9 ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΣΑΝ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΤΗΝ ΗΓΑΠΗΜΕΝΗΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗ ΠΥΡ ΑΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΚ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΦΑΓΕΝ ΑΥΤΟΥΣ
10 ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΩΝ ΑΥΤΟΥΣ ΕΡΡΙΦΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟΝ ΚΑΙ Ο ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΒΑΣΑΝΙΖΕΣΘΑΙ ΗΜΕΡΑΝ ΚΑΙ ΝΥΚΤΑ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ


Οπως βλέπουμε παραπάνω δεν μπορεί να λύθηκε ο Σατανάς πρίν απο την δευτερα παρουσία του χριστου και στα 3,5 χρονια του Αντιχριστου,γιατί όπως λέει παρακάτω και αυτός ρίχθηκε στην λίμνη του Πυρός όπου ήτανε ήδη το Θηρίο και ο ψευδοπροφήτης.


Παράθεση:
8 )ποιος ειναι ο δευτερος θανατος?
ο θανατος της ψυχης. οποιος εχει μερος στην ανασταση την πρωτη, ο δευτερος θανατος δεν εχει εξουσια επανω του.
δηλαδη, οποιος εχει μερος στα μυστηρια της Εκκλησιας, ο δευτερος θανατος, ο θανατος της ψυχης, που ειναι ο αποχωρισμος απο τον Θεο, δεν εχει εξουσια πανω του.


ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΗΣ ΕΡΡΙΦΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣΠαράθεση:
ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΞΕΛΘΕΙ ΔΙΑ ΝΑ ΠΛΑΝΗΣΗ ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΤΕΣΣΑΡΑΣ ΓΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΝ ΓΩΓ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΓΩΓ ΔΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΞΗ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΣ Η ΑΜΜΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
9 ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΣΑΝ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΤΗΝ ΗΓΑΠΗΜΕΝΗΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗ ΠΥΡ ΑΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΚ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΦΑΓΕΝ ΑΥΤΟΥΣΥπάρχουν και έθνη μετά το τέλος του κόσμου?Επίσης στην μέση περίπου της Αποκάλυψης έχουμε το παρακάτω:

Παράθεση:
7 ΚΑΙ ΕΓΕΙΝΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝ ΤΩ ΟΥΡΑΝΩ Ο ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΑΥΤΟΥ ΕΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΩΝ ΕΠΟΛΕΜΗΣΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΑΥΤΟΥ
8 ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΑΝ ΟΥΔΕ ΕΥΡΕΘΗ ΠΛΕΟΝ ΤΟΠΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΝ ΤΩ ΟΥΡΑΝΩ
9 ΚΑΙ ΕΡΡΙΦΘΗ Ο ΔΡΑΚΩΝ Ο ΜΕΓΑΣ Ο ΟΦΙΣ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ Ο ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ Ο ΠΛΑΝΩΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΝ ΟΛΗΝ ΕΡΡΙΦΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΑΥΤΟΥ ΕΡΡΙΦΘΗΣΑΝ ΜΕΤ ΑΥΤΟΥΤο παραπανω μας δείχνει ότι ο διάβολος ο οποίος ειναι ο πλανων της οικουμένης δεν ητανε κλεισμένος και σφραγισμένος στην Αβυσσο,αλλά στον ουρανό και τότε έπεσε στην γή απο την μάχη που έχασε στον ουρανό.
Μετά ήρθε με αγριες διαθέσεις προς εμάς.

Σε αντίθεση με τα χίλια χρόνια που ειναι κλεισμενος και σφραγισμενος στην Αβυσσο χωρίς να μπορεί να πλανήσει τα έθνη.
Κλείνοντας να βάλω και ένα απόσπασμα απο τον π,Παισιο.
Δεν ξέρω αν εννοεί αυτό που εννοώ....απλώς το παραθέτω:ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: “ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ”

Ναι!
Εδώ βλέπεις, σε έναν αδικημένο που έχει καλή διάθεση, επειδή δικαιούται την Θεία βοήθεια, παρουσιάζονται πολλές φορές οι Αγιοι, η Παναγία, ο Χριστός, για να τον σώσουν πόσο μάλλον τώρα που θα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση ο καημένος ο κόσμος. Τώρα μια μπόρα θα είναι, μια μικρή κατοχή του αντίχριστου σατανά.

Θα φαει μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσμο για πολλά χρόνια. Αυτήν την φορά θα δώση ο Χριστός μια ευκαιρία, για να σωθή το πλάσμα Του, θα αφήση το πλάσμα του ο Χριστός; Θα παρουσιασθή στο αδιέξοδο των ανθρώπων, για να τους σώση από τα χέρια του Αντίχριστου. Θα επιστρέψουν στο Χριστό και θα έρθη μια πνευματική γαλήνη σε όλην την οικουμένη για πολλά χρόνια.

Μερικοί συνδυάζουν με αυτήν την επέμβαση του Χριστού την Δευτέρα Παρουσία. Εγώ δεν μπορώ να το πω. Ο λογισμός μου λεει ότι δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, όταν έρθει ως Κριτής, αλλά μια επέμβαση του Χριστού

_________________
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Αύγ 2013, 17:09 
Σκεπτόμενος
Σκεπτόμενος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 15 Αύγ 2013, 19:13
Δημοσ.: 46
Thanks:
Thanked:
time στο post
emman έγραψε:
sarotos τα γνωρίζω αυτά που γράφεις, όπως επίσης και την θέση της εκκλησίας....... όμως κάτι δεν κολάει.


Πρωτον γιατί να τα γράφει αυτά αμέσω μετά που πετάει ο Χριστός το Θηριο και τον ψευδοπροφητη στην λιμνη του Πυρος?

Πιστευεις ότι δεν ειναι η συνέχεια του έργου?
Πιστευεις ότι στο συγκεκριμενο σημειο στο τέλος της Αποκαλυψης κανει μια απλη παρενθεση ο ιωαννης?


Μα μιλάει ξεκάθαρα ή τουλαχιστον εγώ το βλέπω έτσι:

Παράθεση:
ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟΝΤΑ ΤΟΝ ΟΦΙΝ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΝ ΟΣΤΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΑΣ ΚΑΙ ΕΔΕΣΕΝ ΑΥΤΟΝ ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ
3 ΚΑΙ ΕΡΡΙΨΕΝ ΑΥΤΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΕΣΦΡΑΓΙΣΕΝ ΕΠΑΝΩ ΑΥΤΟΥ ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΛΑΝΗΣΗ ΤΑ ΕΘΝΗ ΠΛΕΟΝ ΕΩΣΟΥ ΠΛΗΡΩΘΩΣΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΗ ΟΛΙΓΟΝ ΚΑΙΡΟΝΔηλαδή όλα αυτα τα χρόνια ο σατανάς ήταν δεμένος και δεν πλανούσε τα εθνη....δηλαδή τον κόσμο?
Χλωμό μου φαινεται πολύ...

Λες ότι με την Ανασταση του Κυρίου δεθηκε ο σατανας και νικηθηκε η πλάνη του?
Και για ποιο λόγο στα τελευταια χρόνια αλλάζει αυτο?
Επειδή αυξηθηκε η αμαρτία?
Ναι όμως ή ισχυει η παραπάνω ερμηνεία ή δεν ισχύει..... δεν μπορεί να ισχύει με περιορισμούς!

Ασχετα ότι ανα τους αιωνές υπήρχαν χειρότερα και καλύτερα....

Παράθεση:
ΚΑΙ ΕΙΔΟΝ ΘΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΑΘΗΣΑΝ ΕΠ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΣ ΕΔΟΘΗ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΝ ΤΑΣ ΨΥΧΑΣ ΤΩΝ ΠΕΠΕΛΕΚΙΣΜΕΝΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑΝ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΙΤΙΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΚΥΝΗΣΑΝ ΤΟ ΘΗΡΙΟΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΑΒΟΝ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΕΠΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΖΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΒΑΣΙΛΕΥΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ


Εδώ λέει ότι όσοι δεν έλαβον το χαραγμα και ήταν με τον Χριστό θα ζησουν και θα βασιλεύσουν για χίλια έτη.
Μα πως θα βασιλεύσουν χίλια έτη αυτοι που δεν πήραν το χαραγμα?

Παράθεση:
ΟΙ ΔΕ ΛΟΙΠΟΙ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΔΕΝ ΑΝΕΖΗΣΑΝ ΕΩΣΟΥ ΠΛΗΡΩΘΩΣΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ Η ΠΡΩΤΗ


Οι υπόλοιποι θα περιμένουν τα χιλια χρόνια......

Πως γίνεται λοιπόν οι μεν να ζησουν για χιλια χρόνια και οι δέ να περιμένουν για χίλια χρόνια στην αναμονή?Παράθεση:
4)ποσα δηλαδη ειναι τα χιλια χρονια?

τα χιλια χρονια, ειναι καθαρα συμβολικος αριθμος, που αναδυκνυει την πολυ μακρα διαρκεια χρονου.Δεν νομίζω να ειναι συμβολικος αριθμος.

Ολοι οι αριθμοι που γράφει στην Αποκλαλυψη ο Ιωαννης δεν ειναι συμβολικοι....


Παράθεση:
5)ποτε ξεκινουν, και ποτε τελειωνουν τα χιλια χρονια?

τα χιλια χρονια, χωριζοντε σε 2 κατηγοριες.

α)ειναι τα χιλια χρονια του δεσιματος του σατανα.
τα χιλια αυτα χρονια ξεκινουν με την σταυρωση του Χριστου και τελειωνουν τα 3.5 χρονια της βασιλειας του αντιχριστου.

β)ειναι τα χιλια χρονια της βασιλειας των πιστων με τον Χριστο.
τα χιλια αυτα χρονια ξεκινουν με την Ανασταση του Χριστου, και τελειωνουν την Δευτερα του Χριστου Παρουσια


ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΘΩΣΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΕΤΗ ΘΕΛΕΙ ΛΥΘΗ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΕΚ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΑΥΤΟΥ
8 ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΞΕΛΘΕΙ ΔΙΑ ΝΑ ΠΛΑΝΗΣΗ ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΤΕΣΣΑΡΑΣ ΓΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΝ ΓΩΓ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΓΩΓ ΔΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΞΗ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΣ Η ΑΜΜΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
9 ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΣΑΝ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΤΗΝ ΗΓΑΠΗΜΕΝΗΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗ ΠΥΡ ΑΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΚ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΦΑΓΕΝ ΑΥΤΟΥΣ
10 ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΩΝ ΑΥΤΟΥΣ ΕΡΡΙΦΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟΝ ΚΑΙ Ο ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΒΑΣΑΝΙΖΕΣΘΑΙ ΗΜΕΡΑΝ ΚΑΙ ΝΥΚΤΑ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ


Οπως βλέπουμε παραπάνω δεν μπορεί να λύθηκε ο Σατανάς πρίν απο την δευτερα παρουσία του χριστου και στα 3,5 χρονια του Αντιχριστου,γιατί όπως λέει παρακάτω και αυτός ρίχθηκε στην λίμνη του Πυρός όπου ήτανε ήδη το Θηρίο και ο ψευδοπροφήτης.


Παράθεση:
8 )ποιος ειναι ο δευτερος θανατος?
ο θανατος της ψυχης. οποιος εχει μερος στην ανασταση την πρωτη, ο δευτερος θανατος δεν εχει εξουσια επανω του.
δηλαδη, οποιος εχει μερος στα μυστηρια της Εκκλησιας, ο δευτερος θανατος, ο θανατος της ψυχης, που ειναι ο αποχωρισμος απο τον Θεο, δεν εχει εξουσια πανω του.


ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΗΣ ΕΡΡΙΦΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣΠαράθεση:
ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΞΕΛΘΕΙ ΔΙΑ ΝΑ ΠΛΑΝΗΣΗ ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΤΕΣΣΑΡΑΣ ΓΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΝ ΓΩΓ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΓΩΓ ΔΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΞΗ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΣ Η ΑΜΜΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
9 ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΣΑΝ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΤΗΝ ΗΓΑΠΗΜΕΝΗΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗ ΠΥΡ ΑΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΚ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΦΑΓΕΝ ΑΥΤΟΥΣΥπάρχουν και έθνη μετά το τέλος του κόσμου?Επίσης στην μέση περίπου της Αποκάλυψης έχουμε το παρακάτω:

Παράθεση:
7 ΚΑΙ ΕΓΕΙΝΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝ ΤΩ ΟΥΡΑΝΩ Ο ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΑΥΤΟΥ ΕΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΩΝ ΕΠΟΛΕΜΗΣΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΑΥΤΟΥ
8 ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΑΝ ΟΥΔΕ ΕΥΡΕΘΗ ΠΛΕΟΝ ΤΟΠΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΝ ΤΩ ΟΥΡΑΝΩ
9 ΚΑΙ ΕΡΡΙΦΘΗ Ο ΔΡΑΚΩΝ Ο ΜΕΓΑΣ Ο ΟΦΙΣ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ Ο ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ Ο ΠΛΑΝΩΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΝ ΟΛΗΝ ΕΡΡΙΦΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΑΥΤΟΥ ΕΡΡΙΦΘΗΣΑΝ ΜΕΤ ΑΥΤΟΥΤο παραπανω μας δείχνει ότι ο διάβολος ο οποίος ειναι ο πλανων της οικουμένης δεν ητανε κλεισμένος και σφραγισμένος στην Αβυσσο,αλλά στον ουρανό και τότε έπεσε στην γή απο την μάχη που έχασε στον ουρανό.
Μετά ήρθε με αγριες διαθέσεις προς εμάς.

Σε αντίθεση με τα χίλια χρόνια που ειναι κλεισμενος και σφραγισμενος στην Αβυσσο χωρίς να μπορεί να πλανήσει τα έθνη.
Κλείνοντας να βάλω και ένα απόσπασμα απο τον π,Παισιο.
Δεν ξέρω αν εννοεί αυτό που εννοώ....απλώς το παραθέτω:ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: “ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ”

Ναι!
Εδώ βλέπεις, σε έναν αδικημένο που έχει καλή διάθεση, επειδή δικαιούται την Θεία βοήθεια, παρουσιάζονται πολλές φορές οι Αγιοι, η Παναγία, ο Χριστός, για να τον σώσουν πόσο μάλλον τώρα που θα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση ο καημένος ο κόσμος. Τώρα μια μπόρα θα είναι, μια μικρή κατοχή του αντίχριστου σατανά.

Θα φαει μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσμο για πολλά χρόνια. Αυτήν την φορά θα δώση ο Χριστός μια ευκαιρία, για να σωθή το πλάσμα Του, θα αφήση το πλάσμα του ο Χριστός; Θα παρουσιασθή στο αδιέξοδο των ανθρώπων, για να τους σώση από τα χέρια του Αντίχριστου. Θα επιστρέψουν στο Χριστό και θα έρθη μια πνευματική γαλήνη σε όλην την οικουμένη για πολλά χρόνια.

Μερικοί συνδυάζουν με αυτήν την επέμβαση του Χριστού την Δευτέρα Παρουσία. Εγώ δεν μπορώ να το πω. Ο λογισμός μου λεει ότι δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, όταν έρθει ως Κριτής, αλλά μια επέμβαση του Χριστού


Αν μου επιτρέπετε
Θα έλεγα οτι ο περιορισμός του Σατανά δεν ειναι απόλυτος αλλα σχετικός και οπως ακριβως θριάμβευσε κατα την προχριστιανικη περιοδο ο Σατανας ετσι θα λάβει εξουσία στο τέλος του κοσμου.
Τα χιλια ετη νομιζω οτι συμβολίζουν μια μεγάλη χρονική διάρκεια απο της εμφανίσεως του Χριστού μέχρι του τέλους του κόσμου.Στον 104ο ψαλμό λέει: " ἐμνήσθη εἰς τὸν αἰῶνα διαθήκης αὐτοῦ, λόγου, οὗ ἐνετείλατο εἰς χιλίας γενεάς,"
(Δεν είναι χίλιες γενεές αλλα πολλες γενεές δείχνει μεγάλη χρονική διάρκεια).
Στο κατα Ιωαννη 12,31 ο Κυριος λεει:
"νῦν κρίσις ἐστὶ τοῦ κόσμου τούτου, νῦν ὁ ἄρχων τοῦ κόσμου τούτου ἐκβληθήσεται ἔξω· Εξορίστηκε ο Σατανάς στον Άδη.

Μετά λοιπόν θα λυθεί για σύντομο χρονικό διάστημα "δεῖ αὐτὸν λυθῆναι μικρὸν χρόνον."Ο μικρός αυτός χρόνος είναι τα 3,5 έτη του Αντιχρίστου.

Οι ψυχές των πεπελεκισμένων που κάθονται επί των θρόνων είναι οι ψυχές ( χωρίς το σώμα ειναι η πρώτη Ανάσταση οχι η Ανάσταση των κεκοιμημένων που θα γίνει πριν την Τελική Κρίση). Εκτός λοιπόν απο τους μάρτυρες και ομολογητές της πίστεως είναι και όσοι δεν προσκύνησαν το θηρίο ,τον αντίχριστο και τους αναφέρει προφανώς για να ενισχύσει τους πιστούς της εποχής.

Πιο κάτω συνεχίζει ο Ευαγγελιστής και λέει: "καὶ οἱ λοιποὶ τῶν νεκρῶν οὐκ ἔζησαν ἕως τελεσθῇ τὰ χίλια ἔτη. αὕτη ἡ ἀνάστασις ἡ πρώτη. "

"Οταν χωρίζεται η ψυχή απο το σώμα λέγεται σωματικός θάνατος. 'Οταν χωρίζεται απο τον Θεό λέγεται πνευματικός θάνατος. Κατά αναλογία υπάρχουν δύο αναστάσεις δύο ζωές.
Η πρώτη ζωή είναι η ένωση ψυχής και σώματος. Η δεύτερη ζωή ειναι ένωση της ψυχής και Θεού.
Στο κατά Ιωάννη αναφέρει στο 5ο κεφ.:
" ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι ἔρχεται ὥρα, καὶ νῦν ἐστιν, ὅτε οἱ νεκροὶ ἀκούσονται τῆς φωνῆς τοῦ υἱοῦ τοῦ Θεοῦ, καὶ οἱ ἀκούσαντες ζήσονται· "

Για τους υπόλοιπους λοιπόν που δεν έζησαν κατα τη διάρκεια των 1000 ετών σημαίνει ότι ήταν πνευματικά νεκροί ήταν χωρισμένοι απο τον Θεό (από την περίοδο της Αναστάσεως του Χριστού μέχρι το τέλος του κόσμου)

Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα. Το κεφάλαιο αυτο είναι στρυφνό και δυσνόητο.

_________________
Θυσία τω Θεώ, πνεύμα συντετριμμένον, καρδίαν συντετριμμένην και τεταπεινωμένην ο Θεός ουκ εξουθενώσει


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Αύγ 2013, 17:15 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Κατάσταση:
Εγγραφη: 15 Μαρ 2011, 17:58
Δημοσ.: 3486
Thanks:
Thanked:
time στο post
Πολυ σωστα τα είπες Μαρίλια,όπως τα λες είναι...Τα 1000 χρόνια δεν ξεκινάνε με την δευτερη εμφάνιση του Χριστού και έπειτα,αλλα είναι το χρονικό διάστημα εκείνο που εκτείνεται απο την ανάσταση του Ιησού μέχρι την εμφάνιση του Αντιχρίστου...Στην πραγματικότητα,είναι 2000 τα χρόνια,είναι τα 1000 που θα βασιλέψει ο Χριστός μαζί με τους ιερείς του Θεού,και 1000 χρόνια ''δεσίματος'' του Σατανά.....


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 27 Αύγ 2013, 19:54 
Αντινεοταξίτης
Αντινεοταξίτης
Κατάσταση:
Εγγραφη: 06 Ιούλ 2010, 23:37
Δημοσ.: 544
Thanks:
Thanked:
time στο post
ναι, ειναι ετσι..

emman,

ας τα δουμε μαζι σιγα σιγα αυτα που ειπες


Παράθεση:
Δηλαδή όλα αυτα τα χρόνια ο σατανάς ήταν δεμένος και δεν πλανούσε τα εθνη....δηλαδή τον κόσμο?Χλωμό μου φαινεται πολύ...

Λες ότι με την Ανασταση του Κυρίου δεθηκε ο σατανας και νικηθηκε η πλάνη του?


με την σταυρωση Του για την ακριβεια,

και δεν το λεω εγω βρε εμμαν, ο Αποστολος Παυλος το λεει...

14 ἐπεὶ οὖν τὰ παιδία κεκοινώνηκε σαρκὸς καὶ αἵματος, καὶ αὐτὸς παραπλησίως μετέσχε τῶν αὐτῶν, ἵνα διὰ τοῦ θανάτου καταργήσῃ τὸν τὸ κράτος ἔχοντα τοῦ θανάτου, τοῦτ' ἔστι τὸν διάβολον,

μας λεει δηλαδη οτι με την σταυρωση του ο Χριστος κατηργησε τον διαβολο.

το οτι αυτο ειναι γεγονος, το οτι δεθηκε ο σατανας με την σταυρωση του Χριστου, μας το ξεκαθαριζει η ιδια η Αγια Γραφη, οποτε δεν εχουμε καποιο λογο να αμφισβητουμε.

το ερωτημα που πρεπει να απαντηθει υστερα,
ειναι το τι ακριβως σημαινει η καταργηση του σατανα που μας λεει η Αγια Γραφη?
πως ακριβως καταργηθηκε ο διαβολος με την σταυρωση του Χριστου?

η απαντηση ειναι απλη και σαφης.
οσοι ειναι χριστιανοι, ο διαβολος δεν εχει καμια εξουσια σε αυτους.
και τι εννοουμε λεγοντας οτι δεν εχει εξουσια ο διαβολος στους χριστιανους?
οτι πλεον δεν εχει καμια εξουσια στην ψυχη του χριστιανου.
οπως γνωριζεις, την παλαιοδιαθηκικη περιοδο, οι νεκροι πηγαιναν ολοι στον αδη.
πλεον, οσοι ειναι βαπτισμενοι χριστιανοι και μεττεχουν στα μυστηρια της Εκκλησιας, μεττεχουν δηλαδη στην πρωτη ανασταση, ο δευτερος θανατος, ο θανατος δηλαδη της ψυχης, δηλαδη ο διαβολος, δεν εχει πλεον εξουσια επανω σε αυτον τον ανθρωπο.

θελω να καταλαβεις, το πιο βασικο στο θεμα αυτο.

το οτι καταργηθηκε ο διαβολος απο την σταυρωση του Χριστου μας το λεει ο ιδιος ο Αποστολος Παυλος, οποτε δεν εχουμε να συζητησουμε κατι επι τουτου.
ειναι ετσι...
το μονο που πρεπει να κατανοησουμε, ειναι το πως ο διαβολος καταργηθηκε.
και βεβαιως η εξουσια του διαβολου επανω στους χριστιανους καταργηθηκε.
δεθηκε ο διαβολος.
δεν δεθηκε για ολο τον κοσμο.
δεθηκε για οσους εχουν μερος στην πρωτη ανασταση, οπου ειναι η βαπτιση του χριστιανου και η συνεχης συμμετοχη του στην Εκκλησια του Χριστου.

Παράθεση:
Και για ποιο λόγο στα τελευταια χρόνια αλλάζει αυτο?Επειδή αυξηθηκε η αμαρτία?Ναι όμως ή ισχυει η παραπάνω ερμηνεία ή δεν ισχύει..... δεν μπορεί να ισχύει με περιορισμούς!Ασχετα ότι ανα τους αιωνές υπήρχαν χειρότερα και καλύτερα....


λογο της αποστασιας.

οσο αυξανεται η αποστασια, τοσο μεγαλυτερη εξουσια λαμβανει ο σατανας, μεχρι που θα φτασει στο σημειο να "λυθει".
και τι εννοουμε οτι ο σατανας θα λυθει?
του δινεται εξουσια να ποιησει τον πολεμο Γωγ Μαγωγ, οπου οπως ειδαμε ειναι ο τελικος τρομερος διογμος των χριστιανων.
ο σατανας λοιπον λυνεται και του δινεται εξουσια ωστε να νικησει τους αγιους (τους χριστιανους δηλαδη)

ο λογος που ο σατανας λυνεται ειναι η αποστασια της ανθρωποτητας απο τον Θεο οπου θα φτασει στο μεγιστο σημειο την εποχη του αντιχριστου.


και οχι, ποτε δεν υπηρξε χειροτερη εποχη απο σημερα.
σημερα μιλαμε για μια απολυτη παγκοσμια αποστασια.
και οταν φτασει ο καιρος του αντιχριστου, η αποστασια θα εχει φτασει στον μεγιστο βαθμο.
ειναι δηλαδη μια κατασταση που συνεχως αυξανεται μεχρις οτου να φτασουμε στην εποχη του αντιχριστου.

τι εννοεις περιορισμους στην ερμηνεια?
δεν ερμηνευουμε εμεις οτι ο σατανας λυνεται. η ιδια η Αγια Γραφη μας το λεει.
και τι ειπαμε οτι ειναι το δεσιμο του σατανα?
το δεσιμο του σατανα εγινε με την σταυρωση του Χριστου οπως μας λεει ο Απ. Παυλος και ειναι η αδυναμια του επανω στην ψυχη του χριστιανου. οπως επισης ειναι και η αδυναμια του να κανει τον πολεμο γωγ μαγωγ. λυνεται λοιπον και ποιει τον πολεμο γωγ μαγωγ.

Παράθεση:
Εδώ λέει ότι όσοι δεν έλαβον το χαραγμα και ήταν με τον Χριστό θα ζησουν και θα βασιλεύσουν για χίλια έτη.Μα πως θα βασιλεύσουν χίλια έτη αυτοι που δεν πήραν το χαραγμα?


βρε αδερφε, σε παρακαλεσα να μελετησεις την απαντηση.

τα χιλια χρονια ειναι συμβολικος αριθμος. σε αυτο εχει αποφανθει Οικουμενικη συνοδος.
εκτος του οτι εχει αποφανθει συνοδος περι του θεματος, μας το ξεκαθαριζει η ιδια η Αγια Γραφη, αφου μας λεει οτι ο σατανας δενεται για 1000 χρονια. ποτε ομως δεθηκε ο σατανας?
οπως ειπαμε πολλακις, ο σατανας δεθηκε με την σταυρωση του Χριστου.
τοτε λοιπον ξεκινανε τα χιλια χρονια του δεσιματος του σατανα. και ποτε τελειωνουν?
τελειωνουν με το λυσιμο του οταν πρατει τον πολεμο γωγ μαγωγ.
και τι ειναι ο πολεμος γωγ μαγωγ?
ειναι ο τελευταιος διογμος που υποκεινται οι χριστιανοι.
και ποτε συμβαινει αυτο το γεγονος?
την εποχη του αντιχριστου.
αρα λοιπον ο σατανας λυνεται την εποχη του αντιχριστου και ποιει τον πολεμο γωγ μαγωγ.

τα χιλια χρονια λοιπον ειναι ενα συμβολικο χρονικο περιθωριο που μας δειχνει ενα μεγαλο και μακρυ χρονικο διαστημα.
μας το ξεκαθαριζει η ιδια η Αγια Γραφη οπως ειδαμε...
και οπως ειπαμε, εχει αποφανθει Οικουμενικη συνοδος.

οπως ειπαμε, υπαρχουν 2 χιλια χρονια.

τα χιλια χρονια δεσιματος του σατανα,
και τα χιλια χρονια της βασιλειας των πιστων με τον Χριστο.

ετσι λοιπον, απο την στιγμη που οι χριστιανοι ζουν μεσα σε αυτα τα 1000 χρονια, βασιλευουν μαζι με τον Χριστο.
ητε ζουν το 200 μ.χ., ητε ζουν το 2500 μ.χ, ζουν μεσα στα χιλια χρονια και βασιλευουν μετα του Χριστου.

ητε ζουν την εποχη του αντιχριστου, ζουν μεσα στα χιλια χρονια και βασιλευουν μαζι με τον Χριστο.

μην ξεχνας, τα χιλια χρονια της βασιλειας του Χριστου ειναι διαφορετικα απο τα χιλια χρονια δεσιματος του σατανα.

τα χιλια χρονια της βασιλειας του Χριστου ξεκινανε απο την ημερα της Πεντηκοστης και τελειωνουν στην Δευτερα του Χριστου Παρουσια,
ενω τα χιλια χρονια δεσιματος του σατανα ξεκινανε με την σταυρωση του Χριστου και τελειωνουν στα τελευταια 3.5 χρονια του αντιχριστου.

Παράθεση:
Οι υπόλοιποι θα περιμένουν τα χιλια χρόνια......Πως γίνεται λοιπόν οι μεν να ζησουν για χιλια χρόνια και οι δέ να περιμένουν για χίλια χρόνια στην αναμονή?


οι υπολοιποι δεν περιμενουν να ζησουν τα χιλια χρονια.
δεν λεει αυτο το εδαφιο.
ειναι αρκετα ξεκαθαρο αυτο που λεει.

οι λοιποι των νεκρων.

ποιοι λοιποι?
οι υπολοιποι ανθρωποι. δηλαδη οι υπολοιποι ανθρωποι που δεν συμμετεχουν στην πρωτη ανασταση.
και τι ειναι η πρωτη ανασταση?
το βαπτισμα και η συμμετοχη στην Εκκλησια του Χριστου.
και γιατι τους αναφερει νεκρους?
γιατι ειναι νεκροι. οχι νεκροι για τον κοσμο, αλλα νεκροι στην ψυχη.
«Ασε τους νεκρους να θαψουν τους δικους τους νεκρους»(Λουκάς 9:60)

Παράθεση:
Δεν νομίζω να ειναι συμβολικος αριθμος.Ολοι οι αριθμοι που γράφει στην Αποκλαλυψη ο Ιωαννης δεν ειναι συμβολικοι....


ειναι φιλε μου.
ειναι καθαρα συμβολικος, οπου δειχνει το μακρυ της περιοδου.

επισης, και οι 144.000 ειναι συμβολικος αριθμος.

Παράθεση:
Οπως βλέπουμε παραπάνω δεν μπορεί να λύθηκε ο Σατανάς πρίν απο την δευτερα παρουσία του χριστου και στα 3,5 χρονια του Αντιχριστου,γιατί όπως λέει παρακάτω και αυτός ρίχθηκε στην λίμνη του Πυρός όπου ήτανε ήδη το Θηρίο και ο ψευδοπροφήτης.


το κειμενο που εχεις ειναι λανθασμενο φιλε μου.

στο πραγματικο κειμενο δεν θα βρεις πουθενα την λεξη που βαζεις "ειναι" και "ηδη".

ιδου το πραγματικο κειμενο

10 καὶ ὁ διάβολος ὁ πλανῶν αὐτοὺς ἐβλήθη εἰς τὴν λίμνην τοῦ πυρὸς καὶ τοῦ θείου, ὅπου καὶ τὸ θηρίον καὶ ὁ ψευδοπροφήτης, καὶ βασανισθήσονται ἡμέρας καὶ νυκτὸς εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων.

ειναι πολυ ξεκαθαρο αυτο που λεει το κειμενο λοιπον.

οπου το θηριο και ο ψευδοπροφητης.
δεν καθοριζει χρονο.
αυτο που αντιλαμβανομαι αυτοματα με το που διαβαζω το κειμενο, ειναι "οπου ριχνεται το θηριο και ο ψευδοπροφητης"

Παράθεση:
ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΗΣ ΕΡΡΙΦΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ


ακριβως!

ο θανατος της ψυχης δηλαδη.

η κολαση ειναι ο δευτερος θανατος.
η λιμνη του πυρος ειναι ο δευτερος θανατος.

και οποιος εχει μερος στην πρωτη ανασταση, ο δευτερος θανατος, δεν εχει εξουσια σε αυτον.


Παράθεση:
Υπάρχουν και έθνη μετά το τέλος του κόσμου?


μα ο γωγ μαγωγ δεν ειναι μετα το τελος του κοσμου, αλλα 3.5 χρονια πριν.
ειναι ο διογμος των χριστιανων απο τον αντιχριστο.

Παράθεση:
Το παραπανω μας δείχνει ότι ο διάβολος ο οποίος ειναι ο πλανων της οικουμένης δεν ητανε κλεισμένος και σφραγισμένος στην Αβυσσο,αλλά στον ουρανό και τότε έπεσε στην γή απο την μάχη που έχασε στον ουρανό.Μετά ήρθε με αγριες διαθέσεις προς εμάς.Σε αντίθεση με τα χίλια χρόνια που ειναι κλεισμενος και σφραγισμενος στην Αβυσσο χωρίς να μπορεί να πλανήσει τα έθνη.


βρε φιλε μου, το εδαφιο που βαζεις ειναι ενας χαρακτηρισμος που δεινει στον αντιχριστο ο Ιωαννης.
αυτος που πλανα της οικουμενη ολη.
σου ξαναλεω πως ο σατανας δεν δεθηκε για τον κοσμο, δεθηκε για τους χριστιανους, και οχι για να μην τους πλανα, αλλα για να μην εχει εξουσια στην ψυχη τους και για να μην μπορει να πραξει τον πολεμο γωγ μαγωγ.
αυτο ειναι το δεσιμο του σατανα.


Παράθεση:
Κλείνοντας να βάλω και ένα απόσπασμα απο τον π,Παισιο.Δεν ξέρω αν εννοεί αυτό που εννοώ....απλώς το παραθέτω:ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: “ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ”Ναι!Εδώ βλέπεις, σε έναν αδικημένο που έχει καλή διάθεση, επειδή δικαιούται την Θεία βοήθεια, παρουσιάζονται πολλές φορές οι Αγιοι, η Παναγία, ο Χριστός, για να τον σώσουν πόσο μάλλον τώρα που θα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση ο καημένος ο κόσμος. Τώρα μια μπόρα θα είναι, μια μικρή κατοχή του αντίχριστου σατανά.Θα φαει μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσμο για πολλά χρόνια. Αυτήν την φορά θα δώση ο Χριστός μια ευκαιρία, για να σωθή το πλάσμα Του, θα αφήση το πλάσμα του ο Χριστός; Θα παρουσιασθή στο αδιέξοδο των ανθρώπων, για να τους σώση από τα χέρια του Αντίχριστου. Θα επιστρέψουν στο Χριστό και θα έρθη μια πνευματική γαλήνη σε όλην την οικουμένη για πολλά χρόνια.Μερικοί συνδυάζουν με αυτήν την επέμβαση του Χριστού την Δευτέρα Παρουσία. Εγώ δεν μπορώ να το πω. Ο λογισμός μου λεει ότι δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, όταν έρθει ως Κριτής, αλλά μια επέμβαση του Χριστού


ειναι δυστηχως το μεγαλυτερο λαθος του γεροντα.

ειπαμε.. κανενας δεν ειναι αλανθαστος.

ο γεροντας δυστηχως πιστευε σε ενα ειδους αναλαμπης μετα τον αντιχριστο, πραγμα αντιδογματικο και αντορθοδοξο.
δεν ειναι μονο το κειμενο που παραθετεις, το ξεκαθαριζει και στην αρχη των ιδιων του των χειρογραφων.

αυτο πιστευε.

ανθρωπος ηταν, εκανε λαθη.
οπως ολοι μας!


οχι φιλε μου, δεν υπαρχει ζωη μετα τον αντιχριστο. ΟΛΟΙ οι Πατερες και το Δογμα της Ορθοδοξου πιστεως ειναι κατηγορηματικο και σαφεστατο.

ο αντιχριστος συλαμβανεται στην Δευτερα του Χριστου Παρουσια.
το κρατος του αντιχριστου καταργηται απο την εμφανιση του ιδιου του Χριστου ως ενδοξο Κριτη πλεον στην Δευτερα Παρουσια Του.

αυτο λεει η Δογματικη της Εκκλησιας και ΟΛΟΙ οι Πατερες.

και βεβαιως ειναι παντελος ξεκαθαρο μεσα απο την Αγια Γραφη σε πολλα πολλα σημεια.

μας λεει ο Αποστολος Παυλος το εξης ξεκαθαρο

"και τοτε αποκαλυφθησεται ο ανομος ον ο κυριος αναλωσει τω πνευματι του στοματος αυτου και καταργησει τη επιφανεια της παρουσιας αυτου"

θα αποκαλυφθει ο αντιχριστος τον οποιο ο Χριστος θα τον αναλωσει και θα τον καταργησει με το πνευμα του στοματος του στην επιφανη (Δευτερα) Παρουσια Του.


πιο ξεκαθαρο δεν γινεται. περαν τουτου, γινεται παντελως ξεκαθαρο απο πολλα σημεια στην Αγια Γραφη το γεγονος αυτο.
αν κατανοησεις το 20ο κεφαλαιο, θα ξεκαθαρισει μεσα σου.

μελετησε το φιλε μου


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 563 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4, 5 ... 63  Επόμενο

Παραπλήσια θέματα
Εμφανίστηκε το πρώτο θηρίο της Αποκάλυψης ; (Αποκ 13:1)
Δ. Συζήτηση: Προφητείες και Αποκάλυψη
Συγγραφέας: evaggelia
Απαντησεις: 15
Οι 144.000 της Αποκάλυψης. (Αποκ 7:1-17 Αποκ 14:1-5)
Δ. Συζήτηση: Προφητείες και Αποκάλυψη
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 7
Οι 2 μάρτυρες της Αποκάλυψης : Hλίας και Ενωχ (Αποκ 11:3-14)
Δ. Συζήτηση: Προφητείες και Αποκάλυψη
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 3
Οι Τρείς Άγγελοι Της Αποκάλυψης (Αποκ 14:6-13)
Δ. Συζήτηση: Προφητείες και Αποκάλυψη
Συγγραφέας: Λέων
Απαντησεις: 1
ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ; (Αποκ 16:16)
Δ. Συζήτηση: Προφητείες και Αποκάλυψη
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 2


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr